TV8

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
TV8
Logo TV8 (2017).svg
Sigla TV8 începând din 29 iunie 2017. 8-ul din dreapta se află în spațiu negativ. Sigla este animată, alternând între forma de mai sus și o formă în care 8-ul apare explicit.
Data lansării29 iunie 2017
ProprietarAsociaţia Obştească "Media Alternativa"
Țară Republica Moldova
AcoperireChișinău, Bălți și suburbii prin eter; disponibil prin cablu la nivel național
Prezență online
tv8.md

TV8[1][2] este un post de televiziune din Republica Moldova, care emite atât în limba română, cât și în limba rusă. TV8 este unicul grup media non-profit creat de un grup de jurnaliști și membri ai societății civile independenți și uniți în jurul acelorași valori, susținuți financiar de organizații internaționale și de cetățeni ai Republicii Moldova care își doresc ca aceste valori să fie respectate.

Valorile TV8:

- independența, imparțialitatea și onestitatea,

- Încurajarea diversității și acceptarea tuturor așa cum sunt,

- Respectarea libertății de exprimare și de alegere,

- Promovarea dreptului la viață decentă pentru toți, șanse egale, proprietatea privată și economia de piață,

- Lupta pentru o justiție echitabilă, pentru transparență, instituții în serviciul oamenilor și eliminarea corupției la nivel înalt.

Misiunea TV8 este să reprezintă interesele oamenilor și să le inspire încredere în viitor, prin emisiuni de informare, educație și divertisment.

Viziunea TV8 este să devenă grupul multimedia din Moldova în care oamenii au cea mai mare încredere și se regăsesc, inclusiv diaspora.

TV8 emite în eter în Chișinău pe canalul 43 (analog) și, respectiv, canalul 61 (în pachetul digital alături de Pro TV Chișinău, Muz-TV Moldova, TVC21 și Prime Moldova). TV8 poate fi recepționat și pe aria municipiului Bălți pe canalul decimetric 24. În plus, TV8 este distribuit în pachetele majorității firmelor de cablu din țară.

Emisiunile TV8:

Principalul buletin informativ al zilei, cu știri locale, naționale, externe, sport și meteo, difuzat în limba română, de luni până vineri, la ora 19:00. Are o durată medie de 45 de minute și este moderat de prezentatoarea Angela Gonța. TV8 oferă informația documentată rapid, echidistant și transparent a știrilor de ultima oră! Telespectatorii își formează o opinie bazată pe surse, care prezintă realitatea fără camuflări.

Buletin de știri, difuzat în limba rusă, de luni până vineri, la ora 21:00. Are o durată medie de 25 de minute și este moderat de prezentatoarea Iana Stepanenco.

Talk-show politic, difuzat în limbile rusă și română, de marți până joi, la ora 21.30. Are o durată medie de 65-70 de minute și este moderată de Natalia Morari. Moderatoarea împreună cu invitații săi aduc în prim-plan problemele societății și soluțiile lor pe segmentul politic. Natalia Morari abordează subiectele cu o pertinență uimitoare posedând știința întrebării, care e combinată cu imparțialitate asumată și bazată pe crearea unei relații de egalitate cu intervievatul fără show-uri mediatice, dar cu atitudine tăioasă.

Emisiune despre corupție și justiție cu elemente de investigație. Invitații sunt persoane implicate în reforma sectorului de justiție, dar și personalități notorii care aduc noi detalii despre scandaluri de corupție, probleme de integritate și fac dezvăluiri nedivulgate. Tipul emisiunii – talk show. Este difuzată săptămânal, luni, la ora 21:30. Are o durată medie de 60-75 de minute și este moderată de prezentatoarea Mariana Rață.

Emisiune cu povești reale, pline de dragoste, emoții, putere, dar și trădări, dezamăgiri, destine distruse în doar o clipă, povești care ne schimbă pentru totdeauna, povești pe care le trăim în fiecare zi, care ne inspiră și ne dau putere și speranță. Invitații emisiunii sunt oameni cu destine incredibile de viață, somități din diferite domenii, atât din Moldova, cât și de peste hotarele ei, dar și tineri care au reușit să se afirme. În edițiile emisiunii se povestesc istorii reale de viață și cu impact emoțional, se discută subiecte de interes public și se prezintă cele mai noi evenimente din lumea mondenă. Tipul emisiunii – talk show. Este difuzată zilnic, de luni până vineri, la ora 18:00. Are o durată medie de 50 de minute și este moderată de prezentatoarea Tatiana Granciuc.

Emisiune în care dialogul este viu, bazat pe un ping-pong de replici, ironic, direct, păstrând în același timp un standard înalt al discursului, fără lovituri sub centură și mahalagism. Personalitatea invitatului este valorificată sub toate aspectele - profesional, creativ, personal, relațional. Tipul emisiunii – talk show. Este difuzată în limba română, în fiecare duminică, la ora 12:00. Are o durată medie de 60-65 de minute și este moderată de prezentatoarea Angela Brașoveanu.

Emisiune despre politica regională, în special despre realitatea social-politică din Găgăuzia și Transnistria, dar nu doar, în care sunt analizate capacitățile funcționale ale strategiei de dezvoltare regională. Tipul emisiunii – talk show. Este difuzată în limba rusă, în fiecare zi de luni și miercuri, la ora 20:00. Are o durată medie de 50-55 de minute și este moderată de prezentatorul Mihail Sirkeli.

  • Știri cu Diana Popa

Buletin de știri, difuzat în limba română, de luni până vineri, la ora 17:30. Are o durată medie de 25 de minute și este moderat de prezentatoarea Diana Popa.

TV8 este administrată de Asociația Obștească "Media Alternativa". Directorul executiv al asociației este jurnalista Natalia Morari. Funcția de Producătorul General este deținută de jurnalista Angela Gonța. Iar funcția de director al Departamentului de Știri este deținută de jurnalista Mariana Rață.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „COMUNICAT DE PRESĂ. ȘEDINȚA PUBLICĂ A CCA DIN 13.06.2017”. Consiliul Coordonator al Audiovizualului. . 
  2. ^ „Anunț oficial: Când se lansează TV8”. Agora.md. . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]