Publika TV

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Publika TV
Publika.png
Sigla Publika TV
Data lansării 7 aprilie 2010[1]
Proprietar Iulian Bercu[1]
Slogan Spune ce gândești[2]
Țară Flag of Moldova.svg Republica Moldova
Sedii str. Ghioceilor nr. 1, Chișinău
Pagină oficială http://www.publika.md/
Terestru
Radiocom
(DVB-T2)
multiplexul A
Cahul 36 (594 MHz)
Căușeni 21 (474 MHz)
Edineț 30 (546 MHz)
Mîndreștii Noi 22 (482 MHz)
Strășeni 31 (554 MHz)
Trifești 28 (530 MHz)

Publika TV este o televiziune de știri din Republica Moldova lansată la 7 aprilie 2010.[1] A fost înființată de oamenii de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu și Vladimir Plahotniuc.[3][4]

Publika TV

Fiind a doua [1] televiziune de știri din Republica Moldova, după data apariției (prima fiind Jurnal TV care s-a transformat într-un post generalist) iar în prezent singura televiziune de știri, televiziunea produce și difuzează conținut unic de știri în limbile română și rusă[2]. Publika TV prezintă știri din oră în oră, talk show-uri politice, sociale și economice, realizeaza 30–40 de transmisiuni live zilnic de la diverse evenimente, având capacitatea largă a diverselor producții speciale, campanii dedicate, inclusiv realizarea documentarelor.

Publika TV este distribuită prin cablu, satelit și toți operatorii de IPTV din Moldova, având acoperire națională la nivel de 65–70%, dintre care localități urbane 100% și localități rurale 25–30%.

Publika FM (92,1 Mhz) este unicul[necesită citare] post de radio de știri din Moldova. Difuzează programele Publika TV. Aria de acoperire constituie 40% la nivel național. Situl dispune și de un portal online (v. Legături externe), care furnizează știri pentru peste 50% din siturile informative din țară[5].

Publika reprezintă un grup de presă premium, care se dezvoltă prioritar în mediul electronic și promovează abordări noi și progresiste în televiziune, radio, on-line și new media.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]