Noua Republică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Noua Republică
Noua Republică.svg
Președinte George Mioc
Fondat 23 iunie 2012
Membri 30.000
Sediu Strada Washington, 24, Sector 1, București
Ideologie politică Liberalism, Conservatorism, Creștin-democrație
Poziție politică Centru-dreapta
Afiliație internațională Nu are
Afiliație europeană Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni
Grup europarlamentar Nu are
Culori Verde și albastru
Site web www.nouarepublica.ro
Vezi și Politica României

Partide politice
Alegeri

Noua Republică este un partid politic de centru-dreapta din România. A fost înființat în octombrie 2011, sub forma Asociației Noua Republică, fiind inițial o platformă civică cu personalitate juridică, desfășurându-și activitatea în baza documentului fondator al acestei asociații. În iulie 2012, formațiunea a devenit partid politic. Președintele Noii Republicii este Mihail Neamțu.[1]

Doctrină[modificare | modificare sursă]

Viziunea Partidului Noua Republică este o Românie liberă, demnă și prosperă. Principiile politice și morale ale Partidului își au rădăcinile în civilizația iudeo-creștină și tradiția republicanismului. Partidul împărtășește idealul libertății individuale, valori și principii ale liberalismului clasic, creștin-democrației și ale conservatorismului. Partidul Noua Republică își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare, militând pentru respectarea separației și a echilibrului puterilor în stat.

În acțiunea sa politică, Partidul Noua Republică susține un regim constituțional capabil să garanteze caracterul sacrosanct al proprietății private, al libertății individuale, al demnității persoanei umane și al valorilor familiei tradiționale formată din bărbat și femeie. Politicile publice ale Partidului Noua Republică promovează piața liberă, economia concurențială, bazată pe dezvoltarea sănătoasă a mediului de afaceri, justiția independentă, libertatea de conștiință, presa independentă, statul minimal și structurile asociative ale societății civile. Partidul încurajează responsabilitatea individuală a cetățenilor, auto-guvernarea comunităților locale, limitarea deficitelor bugetelor publice, restrângerea datoriilor contractate de către Stat pe seama generațiilor viitoare și eficientizarea serviciilor publice. Partidul afirmă responsabilitatea fiecărui cetățean român față de înaintași și față de cei nenăscuți încă. Partidul pledează pentru conservarea patrimoniului cultural și spiritual al României, pentru stimularea muncii și a inițiativei private în educație, sport sau artă, pentru protejarea mediului natural. Partidul susține interesele României într-o Europă a națiunilor, plecând de la principiul auto-guvernării, al independenței fiscale și monetare,al subsidiarității economice și al respectului pentru tradițiile culturale ale comunităților locale. Partidul afirmă legăturile tradiționale ale României cu structurile politico-militare ale spațiului euro-atlantic. Misiunea Noii Republici este să construiască un autentic partid de dreapta, care să descopere, să formeze și să promoveze în structurile statului oameni liberi, competenți și virtuoși.

Structură și organizare internă[modificare | modificare sursă]

Partidul este organizat și funcționează având următoarele structuri organizatorice:

La nivel local: Adunarea Locală și Comitetul Local

La nivel Județean: Filiala județeană a partidului, având următoarele organisme: Adunarea Județeană, Comitetul Județean, Președinția Județeană, Comisia de Integritate și Arbitraj Județeană (CIAJ). CIAJ are rol de comisie de arbitraj și se înființează și funcționează în conformitate cu prevederile art. 15 din Legea nr. 14/2003 a partidelor politice din România; Comisia Județeană de Control.

La nivel național: Congresul și Comitetul Executiv Național.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]