Partidul Poporului – Dan Diaconescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Partidul Poporului - Dan Diaconescu
Sigla Partidului Poporului
Președinte Simona Man (2012-2015)
Fondat 19 septembrie 2011
Sediu Strada Preciziei, Nr. 3,
Sector 6, București
Ideologie politică Populism
Socialism
Poziție politică Stânga
Afiliație internațională Nu are
Afiliație europeană Nu are
Grup europarlamentar Nu are
Culori Alb și mov
Site web www.ppddonline.ro
Vezi și Politica României

Partide politice
Alegeri

Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost un partid politic din România, înființat la inițiativa lui Dan Diaconescu.[1][2] Partidul a fuzionat cu UNPR în 29 iunie 2015.[3]

Ideologie[modificare | modificare sursă]

PP-DD nu avea doctrină politică, dar avea o vagă orientare naționalistă. Partidul susținea declarativ, fără a aprofunda, măsuri populiste, cum ar fi: mărirea pensiilor, salariilor, reducerea TVA-ului sub cotele europene, anularea tuturor taxelor și impozitelor actuale, introducerea unei singure taxe pe venituri și proprietăți, eliminarea salariilor pentru președinte, prim-ministru, miniștri și parlamentari, interzicerea taxei pentru radio-TV. PP-DD avea multe obiective cu tentă socialistă în program, precum crearea unor cooperative între cetățenii români deținători de terenuri agricole, introducerea simplilor cetățeni români în calitate de jurați în instanțe alături de judecători, înființarea "Tribunalului Poporului" pentru judecarea în regim special a cazurilor de corupție și subminare a economiei Statului Român de către funcționarii publici sau de trădare națională și înființarea unei companii de stat cu președinte ales de către popor pentru administrarea averilor statului. De asemenea, partidul milita pentru o schimbare fundamentală a cadrului politico-administrativ actual, prin standarde mai înalte de moralitate și profesionalism, armonizarea tuturor segmentelor sociale în interesul cetățeanului și eliminarea tuturor barierelor care stăteau în calea afirmării românilor ca cetățeni europeni.

Istorie[modificare | modificare sursă]

PP-DD a fost înființat de către patronul OTV, Dan Diaconescu, la data de 19 septembrie 2011. La începutul anului 2012, în timpul protestelor împotriva guvernului Boc, PP-DD a organizat primul congres. La 29 mai 2012, Simona Man a devenit primul președinte al PP-DD.

La alegerile locale din 2012, pe listele PP-DD au fost aleși 31 de primari, 3.126 de consilieri locali și 134 de consilieri județeni. La alegerile parlamentare din 2012, au fost aleși 21 de senatori și 47 de deputați din partea PP-DD. Cu un program incoerent și populist, dependent de figura liderului său, care la momentul formării partidului era un realizator TV popular, partidul a intrat într-un proces de disoluție după ce Diaconescu a fost condamnat la închisoare pentru șantaj, iar parlamentarii săi au început să migreze către alte partide.

La data de 29 iunie 2015, PP-DD a fuzionat prin absorbție cu Uniunea Națională pentru Progresul României.[3]

Conducerea[modificare | modificare sursă]

  • Dan Diaconescu - Președinte de onoare (In prezent arestat) În 18 decembrie 2013, Dan Diaconescu și Dorel Petru Pârv au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu executare iar Mitruș Ghezea la doi ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 București a fost contestată. În 4 martie 2015, Curtea de Apel București hotarește condamnarea lui Dan Diaconescu la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare decizia fiind definitivă. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Dan+Diaconescu+cinci+ani+si+sase+luni+de+inchisoare

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]