Partidul Noua Generație-Creștin Democrat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Partidul Noua Generație - Creștin Democrat
Sigla PNG-CD
Președinte George Becali
Fondat 1999
Sediu Str. Blănari,
București
Ideologie politică Naționalism, Populism de dreapta, Creștinism
Poziție politică
Afiliație internațională nu are
Afiliație europeană nu are
Grup europarlamentar nu are
Culori albastru și alb
Site web www.png.ro
Vezi și Politica României

Partide politice
Alegeri

Partidul Noua Generație-Creștin Democrat (fost Partidul Noua Generație, prescurtat PNG-CD) este un partid politic de dreapta, creștin, naționalist, european, din familia europeană a partidelor populare, creștin-democrate, conservatoare. În centrul doctrinei sale se află concepția creștină despre om, valorile și principiile creștin-democrației europene (libertatea, responsabilitatea, egalitatea, dreptatea, solidaritatea, subsidiaritatea, securitatea socială, dezvoltarea durabilă). Conform doctrinei, obiectivul strategic al PNG-CD este renașterea morală, spirituală și creștină a națiunii române.

Partidul Noua Generație a fost înființat la 20 martie 1999 de către un grup de 17 tineri licențiați în științe politice și juridice, al căror demers a vizat crearea unui partid care să reprezinte interesele tinerei generații[1]. Partidul era condus la acel moment de fostul țărănist Viorel Lis[1]. Ca însemn electoral, partidul avea o inimă[1]. Lis a renunțat la partid în noiembrie 2000[1]. De două ori în istoria sa partidul lui Lis a apelat la metoda anunțului la mica publicitate pentru a căuta candidați la alegerile locale, și în 2000 și în 2003[1]. La 10 ianuarie 2004, președinția partidului a fost preluată de la Ioan Olteanu de George Becali, finanțator al clubului de fotbal Steaua București. Începând din aprilie 2006, formațiunea condusă de George Becali și-a schimbat denumirea în Partidul Noua Generație-Creștin Democrat.

Dacă la alegerile legislative din 2004, scorul electoral a fost de 2,4%, doi ani și jumătate,[necesită citare] la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, partidul a obținut 2,27% din voturile exprimate pentru membrii Camerei Deputaților și 2,53% din voturile exprimate pentru membrii Senatului.[2]

Conducere[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]