Lacul Dracului

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lacul Dracului
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Lacul Dracului
Harta locului unde se află Lacul Dracului
Localizarea rezervației pe harta țării
PozițiaJudețul Harghita
 România
Cel mai apropiat orașOdorheiu Secuiesc
Coordonate46°32′57″N 25°35′07″E () / 46.54917°N 25.58528°E[1]
Suprafață20 ha
Înființare1995, declarat în 2000

Lacul Dracului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip botanic), situată în județul Harghita, pe teritoriul administrativ al comunei Cârța.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală se află în partea nord-vestică a Depresiunii Ciucului și cea centrală a județului Harghita, în vestul satului Cârța, aproape de drumul județean DJ138, care leagă localitatea Zetea de satul Suseni[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală inclusă în situl Natura 2000 - Harghita-Mădăraș[3], a fost declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 152 din 12 aprilie 2000[4] (privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - arii protejate) și se întinde pe o suprafață de 20 de hectare[5].

Aria naturală aflată în nordul Munților Harghitei, reprezintă o zonă umedă (mlaștini) ce adăpostește o mare varietate forestieră și ierboasă de turbărie cu specii de: răchită (Salix pentandra), bumbăcăriță (Eriophorum vaginatum) sau churechi de munte (Ligularia sibirica).

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]