Sari la conținut

Lacul Răcăciuni

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lacul Răcăciuni
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Lacul Răcăciuni
Harta locului unde se află Lacul Răcăciuni
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Bacău
 România
Cel mai apropiat orașBacău
Coordonate46°19′34″N 27°00′50″E () / 46.32611°N 27.01389°E
Suprafață2.004 ha
Înființare2004

Lacul Răcăciuni este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip avifaunistic) situată în sud-estul Moldovei, pe teritoriul județului Bacău[1].

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria protejată se întinde pe teritoriile administrative al comunelor Cleja, Gioseni, Horgești, Faraoani, Pâncești și Răcăciuni (în partea central sud-estică a județului Bacău), în apropierea drumului național DN2 care leagă municipiul Buzău de Bacău[2].

Înființare[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004 (privind instituirea regimului de arie protejată pentru noi zone)[3] și se întinde pe o suprafață de 2.004 hectare.

Lacul Răcăciuni este inclus în aria de protecție specială avifaunistică - Lacurile de acumulare Buhuși - Bacău - Berești[4]; zonă naturală (aparținând rețelei ecologice europene Natura 2000 în România) ce asigură condiții prielnice de hrană, cuibărit și viețuire mai multor specii de păsări migratoare, de pasaj sau sedentare protejate la nivel european prin Directiva CE 147 din 30 noiembrie 2009 (privind conservarea păsărilor sălbatice)[5].

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]