Discuție Utilizator:Klaul
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
| |||
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia. | |||
Cum să creați un articol Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru. |
Politicile Wikipediei Standarde și norme adoptate de către comunitate. | ||
Întrebări frecvente Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători. |
Cei cinci piloni ai Wikipediei Principiile de bază ale proiectului. | ||
Ajutor Manualul general al Wikipediei. |
Aflați cum să editați pagini Ghid de modificare a paginilor wiki. | ||
Ghid Învățați cum să editați pas cu pas. |
Ilustrare Trimiteți fișiere și ilustrați articole. | ||
Pagina de teste Locul destinat experimentelor. |
Solicitați asistență Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași. | ||
Cafenea Informații și discuții despre Wikipedia. |
Wikizare rapidă O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki. | ||
Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Klaul) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia. Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare. |
-- Comunitatea utilizatorilor 28 ianuarie 2017 14:42 (EET)
Cerc de învățare[modificare sursă]
Vă rog să contribuiți la pagina Wikipedia:Cerc de învățare/Săptămâna 1 - înregistrare și alegerea subiectului pentru articol, nu la Săptămâna 1 - înregistrare și alegerea subiectului pentru articol. Astfel de pagini trebuie să se afle în spațiul de nume „Wikipedia”, adică titlul lor să înceapă cu „Wikipedia:”. Având în vedere titlul, pagina Săptămâna 1 - înregistrare și alegerea subiectului pentru articol ar fi destinată pentru cititorii obișnuiți, software-ul crezând că este un articol enciclopedic (ceea ce nu este adevărat). --NGC 54 (discuție / contribuții) 18 mai 2021 14:44 (EEST)
Cronologii[modificare sursă]
Bună seara. Este de dorit ca cronologiile (scuzați cacofonia) să fie în ordine cronologică, nu invers cronologică (precum în CV-uri). --Donarius (discuție) 7 ianuarie 2022 23:59 (EET)
- Am reținut. Mulțumesc. Problema e cu cei care au liste lungi că oână ajungi la informații recente ai de scrollat un ecran sau 2 :) Klaul (discuție) 8 ianuarie 2022 12:00 (EET)
Victoria Woodhull[modificare sursă]
Bună dimineața. Trebuie verificate referințele la articolul Victoria Woodhull, deoarece nu au fost preluate corect din articolul în limba engleză. --Donarius (discuție) 29 ianuarie 2022 09:51 (EET)
- Am corectat erorile de la referințele aduse prin traducere. Primele 7 referințe sunt puse automat când adaug infocaseta și nu țtiu cum să le modific. Mai e și altceva? Klaul (discuție) 29 ianuarie 2022 10:00 (EET)
Two photos of every library on earth[modificare sursă]
Bună ziua! Am dat din întâmplare peste această inițiativă: en:Wikipedia:Wikipedia Signpost/2022-08-31/Serendipity. Nu știu dacă sunteți la curent și dacă interferează cu proiectele dumneavoastră. --Pafsanias (discuție) 27 septembrie 2022 12:10 (EEST)
- Bun găsit! Mulțumesc mult pentru semnalarea acestei inițiative. Nu știam de ea dar o să încerc să o promovez în rândul bibliotecarilor din România și Rep. Moldova. Klaul (discuție) 27 septembrie 2022 16:42 (EEST)
Întrebare de la HAndreiH (6 octombrie 2022 17:46)[modificare sursă]
Cum adaug o pagina noua despre nine --HAndreiH (discuție) 6 octombrie 2022 17:46 (EEST)
- Mă întrebați cum să adăugați o pagină nouă despre dvs.? Klaul (discuție) 7 octombrie 2022 01:36 (EEST)
Întrebare de la Marcu Georgian (11 octombrie 2022 15:28)[modificare sursă]
Salut,vreau să-mi fac o pagina pe Wikipedia --Marcu Georgian (discuție) 11 octombrie 2022 15:28 (EEST)
- Bun găsit. Ca editor Wikipedia puteți să aveți o pagina unde să scrie despre ce anume editați pe Wikipedia - aflați mai multe despre asta în pagina Wikipedia:Pagină de utilizator. Dacă însă vă gândiți la o pagină Wikipedia în limba română care să aibă numele dumneavoastră, acest lucru nu puteți să îl faceți. Vedeți mai multe în pagina Wikipedia: Autobiografii. Klaul (discuție) 19 octombrie 2022 11:51 (EEST)
Întrebare de la Paulcosti (26 octombrie 2022 16:49)[modificare sursă]
In revista ,,Stiinta si Tehnica" nr.4/1991, a aparut un articol despre un caz de intinerire dupa expunerea la radiatii. Experimentele pe cobai au confirmat ca fenomenul este repetabil. De atunci nu am mai gasit nimic. Foarte probabil cercetarile au continuat! --Paulcosti (discuție) 26 octombrie 2022 16:49 (EEST)
Săptămâna accesului deschis[modificare sursă]
Bună seara! Vă mulțumim pentru că ați participat la Wikipedia:Săptămâna accesului deschis și vă mai așteptăm și cu alte contribuții :)!— Ionutzmovie discută 2 noiembrie 2022 19:02 (EET)
Salvarea cursurilor în format PDF[modificare sursă]
De când s-a modificat Wikipedia română, a dispărut opțiunea "Salvați pagina ca PDF", era în meniul din stânga. Ungurii, englezii au păstrat-o. Unde o găsim acum? Francesco (discuție) 8 noiembrie 2022 08:36 (EET)
- @Francesco: opțiunea respectivă a rămas. Este tot în meniul din stânga paginii, la submeniul „Tipărire/exportare”, însă acum se numește „Descărcare ca PDF”. --Bătrânul (discuție) 8 noiembrie 2022 08:46 (EET)
Întrebare de la OWPN Academy (9 noiembrie 2022 12:05)[modificare sursă]
Buna ziua! Incerc de cateva zile sa fac o pagina pentru o asociatie de muzica si nu reusesc sa trec de ultimul pas: publicarea. Ma puteti ajuta? Va rog. Multumesc --OWPN Academy (discuție) 9 noiembrie 2022 12:05 (EET)
- Bună ziua! Mă bucur că doriți să contribuiți la Wikipedia. Bănuiesc că ați parcurs deja pagina de ajutor legată de Cum scriu un articol Wikipedia? Și în cazul unei asociații, o pagină despre acea asociație trebuie să îndeplinească criteriul de Notabilitate. Dacă credeți că asociația despre care vreți să scrieți se încadrează în obiectivele Wikipedia, puteți muta conținutul paginii la care lucrați (copy/paste) în pagina dvs. de teste Utilizator:OWPN Academyl/teste și acolo puteți publica pagina la care lucrați și vă pot da feedback pe ce aveți făcut până acum. Spor! Klaul (discuție) 9 noiembrie 2022 12:29 (EET)
- Da. Pagina "CUM SCRIU UN ARTICOL WIKIPEDIA?" Am intrat pe ea si nu ma ajutat deloc. Merci! Diaconu Aris (discuție) 24 noiembrie 2022 13:13 (EET)
Întrebare de la MalinaIoana (16 noiembrie 2022 14:16)[modificare sursă]
Cum pot sa modific numele paginii? --MalinaIoana (discuție) 16 noiembrie 2022 14:16 (EET)
- Bună ziua! Mă bucur că doriți să contribuiți la Wikipedia. Am observat că ați creat deja o pagină nouă. Înainte de a lucra la schimbarea numelui paginii vă încurajez să parcurgeți pagina de ajutor legată de Cum scriu un articol Wikipedia. În cazul articolului la care lucrați aveți nevoie să vă asigurați că îndeplinește criteriul de Verificabilitate și că respectă formatul unei pagini Wikipedia. De exemplu, legăturile externe spre alte siteuri se pun doar în secțiunea dedicată Legături externe nu la fiecare titlu de piesă. De asemenea, toate informațiile trebuie susținute cu surse de încredere (note și referințe spre articole publicate deja - nu spre site-uri sau pagini personale).
- Eu vă încurajez să rearanjați articolul respecând regulile comunității de editori Wikipedia. Spor la treabă! Klaul (discuție) 16 noiembrie 2022 15:33 (EET)
intebare de la Diaconu Aris:[modificare sursă]
Buna ziua! Eu incercam sa adaug un fisier si imi da aceasta eroare : We could not determine whether this file is suitable for Wikimedia Commons. Please only upload photos that you took yourself with your camera, or see what else is acceptable. See the guide to make sure the file is acceptable and learn how to upload it on Wikimedia Commons. Puteti va rog sa ma ajutati? Diaconu Aris (discuție) 24 noiembrie 2022 13:10 (EET)
- Ce extensie are fisierul pe care incercati sa il adaugati? Klaul (discuție) 24 noiembrie 2022 15:02 (EET)
Întrebare de la Elena Chetrianu (24 noiembrie 2022 16:49)[modificare sursă]
Buna ziua, Am incercat sa adaug o informatie si vad ca nu exista inca la domeniul respectiv, desi mi s-a confirmat existenta. Mai era nevoie si de alte interventii? Multumesc. --Elena Chetrianu (discuție) 24 noiembrie 2022 16:49 (EET)
- Bun găsit. Mă bucur că doriți să contribuiți la Wikipedia. Informatia pe care ati adaugat-o v-a fost ștearsă pentru că nu respecta regulile de organizare a articolelor Wikipedia. Ați adăugat la articolul despre Focșani informații despre Eugenia Stefanescu dar ea nu are deja articol în Wikipedia - și dacă este o personalitate locală cunoscută ar trebui să aibă o pagina. În plus nu ați adăugat nici sursele de unde aveți acea informație. Vă invit să citiți despre criteriul de Verificabilitate și cel de Notabilitate în Wikipedia și apoi să vă gândiți cu ce ați putea contribui în proiectul Wikipedia.
- Recomandarea mea este ca pentru început, până vă obișnuiți cu modul de lucru în Wikipedia, să folosiți sugestiile de editare pe care le primiți în pagina dvs de acasă și să exersați un pic pe acele sugestii. Klaul (discuție) 24 noiembrie 2022 18:18 (EET)
Buna seara, Informatii despre d-na Eugenia Stefanescu se pot gasi pe site-ul “popovici-lespezi.ro”. Este mama mea si imi pare rau ca nu ati verificat inainte de a sterge informatia pe care am dat-o cu buna credinta. Leopoldina Balanuta si pictori cunoscuti in lumea artei i-au fost elevi si cred ca merita sa fie trecuta printre personalitatile Focsaniului. Elena Chetrianu (discuție) 24 noiembrie 2022 18:52 (EET)
- Puteți verifica în istoricul paginii pe care ați editat-o că voluntarul Wikipedia care v-a analizat contribuția a semnalat că ea a fost făcută în bună credință. Dar Wikipedia, fiind un proiect enciclopedic, are niște reguli care trebuie respectate de toți cei care contrubuie iar nerespectarea lor poate duce la ștergerea contribuției. De aceea v-am pus mai sus legături spre unele pagini care ar putea să vă ajute să cunoașteți aceste reguli și, dacă vă doriți, să continuați să aduceți informații revevante în proiect. Klaul (discuție) 24 noiembrie 2022 19:06 (EET)
- @Elena Chetrianu: Pentru că sunt implicat în nelămurirea dumneavoastră, am anulat introducerea persoanei întrucât s-a convenit în această ediție Wikipedia în limba română să se introducă la secțiunile „Personalități” doar acelea cu articol separat, ceea ce nu este cazul aici. Acest lucru vi s-a spus și de către colegul Klaul mai sus. Nu sunt cunoscător al criteriilor de notabilitate referitoare la persoanele din artele plastice, dar la ce ține de pictură puteți să-l întrebați pe @Asybaris01:.--Kun Kipcsak (discuție) 25 noiembrie 2022 13:24 (EET)
- @Kun Kipcsak:... Va rog nu mai trimiteti la mine, dupa ultima faza in care am fost luat la mishto de oficialitati, nu mai vreau sa-mi bat gura degeaba si sa pierd timpul aiurea pentru sarcasmul unora. Rezolvati-va singuri mentoratul...Asybarisaport 25 noiembrie 2022 20:02 (EET)
Întrebare de la Semanatoarea (AHK R) (5 decembrie 2022 16:55)[modificare sursă]
Hi Klaul, how can I create an article on ENwiki ? I see no way of adding text whatsoever .... --Semanatoarea (AHK R) (discuție) 5 decembrie 2022 16:55 (EET)
- Good day! Thank you for your interest in helping Wikipedia improve. You are logged in on Romanian language Wikipedia so you cannot edit the English one from here. You need to go https://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page and log in there.
- As a suggestion, please consider starting with small edits on any Wikipedia project you want to contribute to. And look for help pages along the way. Klaul (discuție) 6 decembrie 2022 11:42 (EET)
Întrebare de la Giacodrescu (5 ianuarie 2023 12:03)[modificare sursă]
Buna! Am sters de pe pagina - Argila - acest paragraf care suna foarte pseudostiintific/ scris de un producator
"Argila captează, drenează, apoi elimină impuritățile din țesuturi, sânge sau limfă. Ea constituie un pol de atracție pentru factorii morbizi. Această substanță este dotată cu ceea ce numim ,,inteligența naturii,,. În cazul unei răni sau leziuni, ea elimină țesuturile bolnave și distruge germenii periculoși, fără să atingă sau să ditrugă celule sănătoase. Are o compoziție asemănătoare corpului nostru, cu un supliment de minerale. Argila are putere antitoxică, bactericidă, antiseptică, fortifică organismul și combate bolile datorită slăbirii și degenerescenței. Anulează efectul nociv al nitriților și nitraților. Argila posedă calitatea de a echilibra radioactivitatea corpului, stimulând deficiențele radioactive și absorbind poverile excesive."
ce parere ai? --Giacodrescu (discuție) 5 ianuarie 2023 12:03 (EET)
- Bun găsit. Sunt de acord că textul are multe probleme - lucrurile au fost deja semnalizate în pagină. Ideea de a șterge contribuții (fie ele și problematice) fără a pune ceva în loc sau a îmbunătății conținutul nu este una pe care o susțin. Ideea este să contribuim pentru a îmbunătăți conținutul. Ca editor nu e plăcut să vină cineva și să îți șteargă munca fără a propune ceva mai bun în loc.
- Eu încerc de obicei să las articolele mai mari decât le găsesc prin adăugarea de conținut și surse. Vă propun două abordări mai utile:
- reformularea textului și adăugare de referințe care să adreseze subiectul din paragraf - și aici e de citit și verificat informația deci cere timp
- dacă nu pot să aduc aceste contribuții (nu am timp sau nu e un subiect care îmi e la îndemână) și textul nu e clar dacă are susținere științifică atunci eu adaug din meniul de editare, Inserare și apoi Formatul:necesită citare. Astfel semnalez clar că acea informație nu e susținută de nimic și deci e problmetică.
- Klaul (discuție) 5 ianuarie 2023 14:07 (EET)
Raspuns[modificare sursă]
Nu ma mai intereseaza problematica pe care "o studiati dv", sunt satul de ea. Ma intreb de ce nu apelati la sysopii nostri cei mai avizati. Oricum cercetarea dv este sortita esecului pentru ca, daca nu stiati, wikipedia este politizata, ce cautati dv este Graal-ul ipocrit si mieros prin care se "informeaza" publicul cititor, aia... doi trei care mai sunt in stare sa citeasca si s-au fofilat printre analfabetii functionali. Apelati la sysopi, ca-i cunoasteti...Asybarisaport 10 ianuarie 2023 18:55 (EET)
- @Asybaris01: Singura diferență între Wikipedia, Britannica și Larousse este că Wikipedia este crowdsourced. În rest, toate trei au aceleași norme și valori referitoare la ce este cunoaștere. tgeorgescu (discuție) 25 ianuarie 2023 16:28 (EET)
- Stiu maestre, numai valori sunt in jurul nostru si nu mai pune nimeni un strat de ceapa si usturoi. Desigur ca valorile enciclopedice trebuie "sa imbrace" subiectele de "interes". Altfel ipocrizia nu poate fi justificata si ramane ideea la vedere, in deplina goliciune manipulatorie....Asybarisaport 25 ianuarie 2023 18:40 (EET)
- Wikipedia este o enciclopedie en:WP:MAINSTREAM cu părtinirea punctelor de vedere mainstream academice. tgeorgescu (discuție) 25 ianuarie 2023 20:04 (EET)
- Inteleg ca vreti sa jucati din nou la perete dupa cum va este obiceiul. Nu inteleg de ce ma tot apelati facand troling si imi puneti lincurile acelea albastre de parca am pacatuit cu ceva la cate contributii am avut si voi mai avea in aceasta enciclopedie, de parca sunt un incepator. Poate va inscrieti si dv la proiectul bibliotecarilor, doar Shoimanul fiind singurul voluntar care-si ofera timpul ca ofranda a sacrificiului, acolo aveti ce instrui, nu pe mine. Lasati-ma in pace. Punct....Asybarisaport 25 ianuarie 2023 20:14 (EET)
- Wikipedia este o enciclopedie en:WP:MAINSTREAM cu părtinirea punctelor de vedere mainstream academice. tgeorgescu (discuție) 25 ianuarie 2023 20:04 (EET)
- Stiu maestre, numai valori sunt in jurul nostru si nu mai pune nimeni un strat de ceapa si usturoi. Desigur ca valorile enciclopedice trebuie "sa imbrace" subiectele de "interes". Altfel ipocrizia nu poate fi justificata si ramane ideea la vedere, in deplina goliciune manipulatorie....Asybarisaport 25 ianuarie 2023 18:40 (EET)
Modificări[modificare sursă]
Încercați, vă rog, să urmăriți modificările celor care vor să vă ajute și să vă însușiți unele elemente de stil. Dvs. lucrați cu editorul vizual (care, în opinia mea, e mai mult pentru începători), poate nu ar strica să încercați și editarea clasică. Donarius (discuție) 13 ianuarie 2023 22:06 (EET)
Întrebare de la Ioana I. Tudor (5 februarie 2023 13:24)[modificare sursă]
Pot schimba titlul paginii? --Ioana I. Tudor (discuție) 5 februarie 2023 13:24 (EET)
- Bun găsit! Aveți aici mai multe detalii despre cum se schimbă denumirea unei pagini. Klaul (discuție) 5 februarie 2023 19:09 (EET)
IMDb[modificare sursă]
Nu intenționez să vă contrazic, dar vă informez că IMDb nu este o sursă de informații prea bună, fiind scrisă de voluntari, la fel ca și Wikipedia. Eu personal am găsit greșeli mari acolo. Referințele din IMDb sunt acceptate doar în lipsa altor surse mai bune. Donarius (discuție) 9 februarie 2023 10:38 (EET)
- Mulțumesc mult de mesaj. Știu că IMDb nu e o sursă ideală. Pentru filmele românești ce altă sursă/ bază de date mai folosiți? Klaul (discuție) 9 februarie 2023 11:36 (EET)
- Lucrările publicate de autori recunoscuți, iar în lipsa lor articolele de presă scrise de specialiști. --Donarius (discuție) 9 februarie 2023 12:14 (EET)
- ...Și articolele să fie în publicații recunoscute... Ce facem însă cu faptul că un întreg domeniu cum e cinematografia românească nu e documentat în mod sistematic prin astfel de surse/baze de date? Exemplul cel mai recent care m-a surprins este faptul că unii critici de film aleg să publice pe bloguri...Nu mi-am permis să folosesc postarea de blog ca sursă deși conținutul era de calitate. În plus detaliile tehnice ale unor filme nu fac parte din astfel de surse.
- Pe de altă parte la sport, pentru că există baze de date internaționale considerate surse de încredere, se acceptă mai ușor sursele care în esență nu au mai multă autoritate decât IMDb. Klaul (discuție) 9 februarie 2023 12:32 (EET)
- aarc.ro a mai fost folosit în trecut pentru a construi articole de bază pentru filme. Caută în arhiva Wikipedia:Sarcini pentru roboți detalii. Strainu (دسستي) 9 februarie 2023 19:40 (EET)
- Lucrările publicate de autori recunoscuți, iar în lipsa lor articolele de presă scrise de specialiști. --Donarius (discuție) 9 februarie 2023 12:14 (EET)
- Daca nu se pot identifica surse de incredere despre un subiect, inseamna ca subiectul nu exista in perceptia wikienciclopedica. Pana vor aparea surse de incredere, subiectul poate sta in coada incerta de asteptare. Desigur ca, daca se face cerere la board, lucrurile pot sta exact invers....Asybarisaport 9 februarie 2023 19:16 (EET)
Problema cu blogurile este că nu există un board editorial care să fie pe post de filtru. La orice fițuică de presă publicată, există un redactor/comitet redacțional care intervine în cadrul procesului care face ca informația să fie publicată, ceea ce nu se întâmplă atunci când informația este scrisă pe un blog. Nu discutăm ce înseamnă fițuică sau presă consacrată, însă ideea e că informația respectivă trece printr-un proces de autorizare oarecare, cel puțin principial vorbind.
Pe de altă parte, sunt de acord că, de exemplu, cinematografia românească nu e documentatată pe cât ne-am dori, dar tot oricât ne-am dori să creștem expunerea ei informațională prin intermediul Wikipediei, nu-i facem absolut de loc un serviciu apelând la surse care nu au trecut printr-un proces de autorizare și certificare. Dimpotrivă, îi facem rău pentru că nu vom putea oferi cititorilor o perspectivă bazată pe mainstreamul problematicilor respective, ci pe o colecție întâmplătoare de opinii selectate după criterii, în speță arbitrare.
Bunăvoinața și dorința de a împinge mai în față o tematică nu sunt suficiente și gestionate nepotrivit pot fi contraproductive. Ele trebuie să meargă pe căi bazate pe protocoale de lucru, care, asigură pe cât posibil, principial vorbind, o probabilitate rezonabilă de a genera o informație care să fie reflexia consacrării. --Accipiter Gentilis Q.(D) 9 februarie 2023 20:30 (EET)
- Gentilicule... ce vorbesti tu despre redactie si filtrul editorial apartine secolului trecut, nu mai este valabil azi. Daca vrei un argument imbatabil vezi "filtrul" facut de presa si masmedia autohtona, dar mai ales mondiala de trei ani incoace. Vezi credibilitatea informatiilor oficiale si vei vedea ca mai bine "dai credibilitate" blogurilor....Asybarisaport 9 februarie 2023 23:38 (EET)
- Nu intenționez să intru în controverse cu tine, serios, pentru că aici nu vorbim de politică, de COVID, de conflictul între blocurile militare și economice, etc. Faptul că discuția s-a referit la presă, e normal, pentru că presa este mult mai accesibilă online ca și formă de comunicare a informației decât o carte, începând chiar de la factorul financiar (un abonament pe 1 lună la un site de presă versus o carte cumpărată în format electronic - în caz că există în acest tip de format). Și apropo, nici cu cartea nu mai e treaba kosher, pentru că au proliferat tot felul de edituri în toată lumea, unde lucrurile sunt mult mai ușor de orientat, spre direcția pe care o dorește cel care marchează.--Accipiter Gentilis Q.(D) 10 februarie 2023 17:08 (EET)
- Gentilicule... ce vorbesti tu despre redactie si filtrul editorial apartine secolului trecut, nu mai este valabil azi. Daca vrei un argument imbatabil vezi "filtrul" facut de presa si masmedia autohtona, dar mai ales mondiala de trei ani incoace. Vezi credibilitatea informatiilor oficiale si vei vedea ca mai bine "dai credibilitate" blogurilor....Asybarisaport 9 februarie 2023 23:38 (EET)
- De "presa" era vorba, de aceea am comentat. Aceeasi "presa" care inunda wikipedia si care e platita de aceeasi mana ca sa fie una pro si alta contra, ca doar asta a mai ramas, in rest sunt bloguri si dilii cu podcasturi. Desigur ca nici cartea nu mai este ce era dar, tot trebuie dai bani ca sa o editezi, fata de bloguri care-s gratis sau ebucs cu doi lei. Raman templele de excelenta ale lui Tgeorgescu care au ajuns mai jos de genunchiul broastei si expertii in orice cu plagiate copipeist....Asybarisaport 10 februarie 2023 19:10 (EET)PS. Se poate spune ca singurele surse de incredere sunt publicatiile din secolul trecut, care si acelea sunt partizane sistemelor politice. Asa ca ce sa mai vorbim? e varza totul... se vede limpede azi, iesind doar din casa.
#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE[modificare sursă]
125, adică 1 în plus :) Francesco (discuție) 10 februarie 2023 18:41 (EET)
Întrebare de la Intelectuala pe Wikipedia:Inițiativa de Curățenie (19 februarie 2023 10:39)[modificare sursă]
Bună ziua! Am încercat să corectez puțin o pagină, adică din scrierea veche în cea nouă. Adică din "sînt" în "sunt" etc. După aceea, îmi apare că nu se salvează modificarea, că cică aș fi introdus un cod HTML greșit sau vechi.. Ce ar însemna asta? --Intelectuala (discuție) 19 februarie 2023 10:39 (EET)
- Bună ziua. Din practicile comunității de editori Wikipedia în acest moment sunt considerate corecte ambele moduri de scriere. Așa că nu e necesar să faceți aceste modificări. Important este ca într-o pagină să se păstreze același stil de scriere.
- Erori legate de coduri HTML mai apar la unele articole formatate cu mai mult timp în urmă. Dacă eroarea persistă vă încurajez să scrieți pe Wikipedia:Cafenea și să cereți ajutor.
- Mult spor! Klaul (discuție) 27 februarie 2023 18:30 (EET)
Întrebare de la Elena Ancu Damian (24 februarie 2023 15:17)[modificare sursă]
Bună. Am creat acum o pagină nouă, Nicolae Bălănescu. Și am patru referințe, aceeași carte, patru pagini diferite. Exact ce am discutat aseară. Am încercat formatul sfn (patru nume de autori, anul și pagina) și a fost bine, dar nu m-am descurcat cu formatul harv. Nu știu unde trebuie inserat, la bibliografie sau tot la referință. Mulțumesc. --Elena (discuție) 24 februarie 2023 15:17 (EET)
- Bună. În înregistrarea primită pe email apare asta dupa min 15. Nici eu nu mai țineam minte :) . Ideea e ca la bibliografie când adaugi sursa trebuie să o treci în formatul Citat carte și la parametrul ref să pui harv. Spor! Klaul (discuție) 24 februarie 2023 15:47 (EET)
Întrebare de la Milorad.iorga (25 februarie 2023 10:33)[modificare sursă]
Cum sterg o pagina creata? --Milorad.iorga (discuție) 25 februarie 2023 10:33 (EET)
- Pentru ștergerea unei pagini apelați la Wikipedia:Pagini de șters. Klaul (discuție) 27 februarie 2023 18:31 (EET)
Întrebare de la Sandu Șanta (27 februarie 2023 15:18)[modificare sursă]
Buna ziua.Ce informatii avem despre satul Rogoz? --Sandu Șanta (discuție) 27 februarie 2023 15:18 (EET)
- Bun găsit! Nu îmi e foarte clară întrebarea dvs. Dacă vreți să vedeți ce puteți găsi pe Wikipedia despre satul Rogoz, aveți o căsuță de căutare în partea de sus de tot a paginii, unde scrie Căutare în Wikipedia. Scrieți numele satului acolo. Spor! Klaul (discuție) 27 februarie 2023 18:33 (EET)
Întrebare de la Patricia Rognean pe Utilizator:Patricia Rognean (8 martie 2023 11:42)[modificare sursă]
Salutare !Aș vrea să creez și mai multe pagini de Wikipedia cu persoane publice care ar merita sa ajungă pe Wikipedia pentru ca ar merita sa fie remarcate de lume pentru ceea ce fac --Patricia Rognean (discuție) 8 martie 2023 11:42 (EET)
- Bun venit în comunitatea voluntarilor care scriu pe Wikipedia. Pentru a contribui cu articole de calitate cred că e util să își iei un pic de timp să vezi care sunt bunele practici pe care comunitatea de editori le încurajează. De exemplu, dacă vrei să adaugi articole bibliografice, e util să citești pagina aceasta: Wikipedia:Articole biografice.
- Noi avem 2 cursuri online care să te ajute să descoperi cum se lucrează pe Wikipedia:
- Introducere în editarea pe Wikipedia
- Cursul despre scriere de articole
- Te încurajez să treci prin ele și să faci exercițiile sugerate acolo. Sunt aici dacă pe parcurs ai întrebări. Spor! Klaul (discuție) 8 martie 2023 11:52 (EET)
Întrebare de la Dan Tipurita (19 aprilie 2023 16:40)[modificare sursă]
Buna ziua, as dori sa modific ceva continut din pagina Dan Tipurita. Sau, sa șterg informatia actuala si sa reeditez tot. Ma puteți ajuta? Mulțumesc anticipat. --Dan Tipurita (discuție) 19 aprilie 2023 16:40 (EEST)
- Bun găsit! Nu vă recomand să modificați pagina care va poarte numele. Acest lucru contravine modului în care este gândit proiectul Wikipedia. Citiți vă rog această pagină - Wikipedia:Conflict de interese. Klaul (discuție) 21 aprilie 2023 16:37 (EEST)
Întrebare de la Vrag55 referitoare la Neu-Ulm (25 aprilie 2023 22:51)[modificare sursă]
Care este cel mai apropiat aeroport? --Vrag55 (discuție) 25 aprilie 2023 22:51 (EEST)
Rugăminte[modificare sursă]
Bună ziua. La articolul opincă nu am tradus decât parțial capitolul de etimologie, care, include noțiuni ce depășesc posibilitățile mele de a corela informațiile, astfel încât traducerea acestuia să aibă un nivel cel puțin minim rezonabil. Poate cineva pe care îl/o cunoașteți, familiarizat(ă) cu filologia, ar putea să se ocupe de completare traducând fragmentul lipsă. Accipiter Gentilis Q.(D) 29 aprilie 2023 11:21 (EEST)
- Bun găsit! Mulțumesc de semnalare. Articolul și secțiune de etimologien arată bine. Momentan nu îmi vine nimeni în minte la care să pot apela și care să fie specialist pe partea aceasta dar mai caut. Klaul (discuție) 1 mai 2023 14:51 (EEST)
Întrebare de la Runcanilie79 referitoare la Bilbor, Harghita (5 mai 2023 22:50)[modificare sursă]
Buna ziua ,cineva a modificat cateva lucruri esentiale din istoricul localitatii BILBOR de astazi ,considerand ca un nume folosit in trecut poate fi modificat dupa numarul numelor familiilor preponderente: astazi fiind mai multi : Stan ,a modificat numele: "Satul lui Roncan" in "Satul lui Stan". Un nume folosit in trecut nu se poate schimba dupa bunul plac al unora! Nu se poate schimba istoria dupa numarul de nume preponderent! In Biserica de Lemn Sf.Nicolae este gravat numele "Roncan" ei fiind intemeitorii Bilborului cat si a lacasului de cult! Link: https://informatiahr.ro/biserica-sfantul-nicolae-din-satul-lui-roncan/ --Runcanilie79 (discuție) 5 mai 2023 22:50 (EEST)
- Bună ziua. Mă bucur că ați citit cu atenție articolul despre Bilbor, Harghita și aveți observații și eventuale contribuții pentru el. După cum ați văzut probabil la secțiunea Istoric este semnalat prin sintagma Necesită citare că lipsesc sursele care să susțină acele afirmații. Modificarea unui text din Wikipedia este cu adevărat relevantă dacă se face aducând surse care susțin cele scrise de editori. Din perspectiva mea în acea secțiune e nevoie de 3-4 surse care descriu istoricul localității. Dvs. ați sugerat una însă ea nu se referă în primul rând la acest istoric deci poate fi cel mult o sursă adiacentă.
- Dacă doriți să contribuiți la îmbunătățirea și clarificarea acestei secțiuni din articol, vă invit să căutați lucrări unde s-a scris despre istoria acestei localități și, folosind opțiunea de citare să le adăugați în text. Spor! Klaul (discuție) 7 mai 2023 08:06 (EEST)
Întrebare de la MirelCipu (20 mai 2023 13:26)[modificare sursă]
Hi. How can i change the head title of my article? --MirelCipu (discuție) 20 mai 2023 13:26 (EEST)