Wikipedia:WMROMD/Cursuri/Scrierea de articole

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine ați venit la cursul de editare a Wikipediei creat de Wikimedians of Romania and Moldova pentru toți ce interesați de crearea unor pagini pe Wikipedia. În urma parcurgerii cursului veți putea crea un articol nou ce respectă regulile de notabilitate și verificabilitate ale proiectului. Veți învăța despre structura și modul de formatare al articolului, despre adăugarea de surse și imagini, dar și despre traducerea unui articol dintr-o altă limbă.

Cursul este gândit pentru a fi urmat individual, online, dar puteți pune în orice moment întrebări mentorului dvs. Înainte de a începe acest curs este recomandat să fiți familiarizat cu editarea paginilor Wikipedia. Pentru asta, puteți parcurge cursul de editare.

Cursul este împărțit în 6 module (săptămâni) în care se tratează câte un subiect și se oferă cursantului o temă („Rezultatul săptămânii”) ce-i permite să progreseze cu articolul. Mai jos veți găsi instrucțiunile pentru fiecare modul în parte. Vă puteți întoarce oricând la informațiile din modulele anterioare dacă este ceva neclar.

Efortul estimat este de aproximativ 2-3 ore pe săptămână, scopul final al cursului este să învățați să scrieți un articol care corespunde tuturor cerințelor Wikipediei și să interacționați cu comunitatea într-un mod constructiv. La sfârșitul cursului veți publica un articol pe Wikipedia în limba română. Dacă doriți să continuați să publicați articole, veți putea urma aceeași procedură sau veți putea să vă formați propriul mod de a scrie.

Teme săptămânale[modificare sursă]

  1. Înregistrare și alegerea subiectului pentru articol; structura articolului
  2. Conținut, ton și punct de vedere neutru; formate utile
  3. Surse, verificabilitate și note
  4. Legături și infocasetă
  5. Ecosistemul din jurul articolelor (informații, discuții, categorizare, alte proiecte)
  6. Al doilea articol (traducere sau nu)

Materiale ajutătoare[modificare sursă]