Wikipedia:WMROMD/Cursuri/Cerc de învățare/Săptămâna 1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Întâlnire are loc la data și ora stabilite de facilitator și anunțate pe email. Întâlnirea poate fi online sau offline. Durata acestei întâlniri este de 90 de minute.

Conectare participanți[modificare sursă]

Facilitatorul se prezintă, descrie motivul întâlnirii și apoi propune un exercițiu de conectare: fiecare participant se va prezenta, va spune: numele, o calitate care începe cu prima literă din prenume și care este obiectivul/visul legat de acest cerc de învățare. Discuție despre ce va fi vorba în acest cerc de învățare și despre modul de lucru, învățarea împreună prin discuții și întrebări.
(Timp: aprox. 30 min)

Studiu individual[modificare sursă]

E ușor să editezi Wikipedia
Un filmuleț ce prezintă procedura înregistrării pe Wikipedia


Urmăriți filmulețul E ușor să editezi Wikipedia, citiți apoi paginile Wikipedia:Nume_de_utilizator și Ajutor:Cum mă înregistrez. La final urmăriți și Un filmuleț ce prezintă procedura înregistrării pe Wikipedia.
Aceasta este o activitate de studiu individual. Urmăriți filmele și citiți cu atenție articolele listate. Pentru această activitate timpul este de 15 minute.
Pentru întrebări sau nelămuriri adresați-vă doar facilitatorului.
(Timp: Aprox. 15 min)

Activitate de grup[modificare sursă]

Urmați pașii de mai jos pentru a vă crea un cont.

  1. Apăsați pe legătura „Creare cont | Autentificare” din meniul de sus al paginii, apoi în noua pagină alegeți Creați-vă un cont de utilizator acum.
  2. Alegeți-vă apoi un nume de utilizator și o parolă, și introduceți o adresă de e-mail la care să puteți fi contactat. Aceasta nu va fi vizibilă, însă vă va permite să vă recuperati parola dacă o uitați.
  3. Notați-vă/salvați-vă contul și parola.

(Timp: 15 minute)

Exercițiu de reflecție și fixare[modificare sursă]

Mergeți pe pagina de start pentru utilizator. (Dreapta sus, click pe numele dvs. de utilizator) Discutați despre conținutul acestei pagini:

  • Ce conține?
  • Ce resurse vedeți?
  • Alegeți subiectele articolelor pe care doriți să le editați și editați 1-2 dintre ele.
  • Ce spune profilul vostru și cum comunicați cu comunitatea editorilor? Ce faceți cu pagina de utilizator sau cea de discuții?

(Timp: aprox 30 min)

Materiale ajutătoare[modificare sursă]

-> Următoarea întâlnire