A Stop at Willoughby

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
A Stop at Willoughby
„A Stop at Willoughby”
ScenaristRod Serling  Modificați la Wikidata
RegizorRobert Parrish  Modificați la Wikidata
Cod producție173-3629  Modificați la Wikidata
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →
Nightmare as a ChildThe Chaser

A Stop at Willoughby este episodul 30 al serialului american Zona crepusculară.[1] Rod Serling a declarat că este povestea sa preferată din primul sezon.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Introducere[modificare | modificare sursă]

Intriga[modificare | modificare sursă]

Gart Williams este un director de publicitate contemporan din New York City consumat de cariera sa. Șeful său autocratic, Oliver Misrell, deranjat de pierderea unui cont important, îi critică cu privire la acest domeniu în care trebuie să te impui până în momentul în care Williams cedează și îl insultă. Măcinat de insomnii, acesta obișnuiește să tragă un pui de somn pe tren în timpul navetei sale zilnice.

William se trezește și constată că trenul este oprit într-o stație, vagonul său este unul tipic secolului al XIX-lea și el este singurul călător. Afară soarele strălucește și, în timp ce privește pe fereastră, descoperă că trenul este staționat într-un oraș numit Willoughby. În cele din urmă, află că data este iulie 1888. I se aduce la cunoștință că orașul este un „loc liniștit și relaxant, unde toți oamenii se pot plimba și își pot trăi viața”. Trezit din vis de către controlor, acesta îl întreabă dacă a auzit vreodată de Willoughby, dar acesta îi răspunde că nu există nicio astfel de stație pe traseul trenului.

În acea noapte, o ceartă izbucnește între Williams și soția sa Jane. Egoistă, rece și nepăsătoare, aceasta își consideră propriul soț o mașină de bani. Williams îi spune despre visul său și despre Willoughby, însă Jane ia în derâdere spusele sale, menționând că a fost o „greșeală mizerabilă” să ia de bărbat un om „a cărui vis în viață este să fie Huckleberry Finn”.

Săptămâna următoare, Williams adoarme din nou pe tren și revine în Willoughby. Tocmai când este pe cale să coboare din tren, vagonul se balansează și se trezește în prezent. Acesta promite că data viitoare va coborî din tren.

Epuizat de nivelul de muncă, își contactează soția, dar aceasta îl ignoră. În drum spre casă, adoarme și se trezește în Willoughby. De această dată, își lasă servieta în tren și coboară din vagon. Este întâmpinat de diverși locuitori ospitalieri cărora le spune că plănuiește să rămână și să trăiască alături de ei.

În lumea reală, un mecanic de locomotivă stă lângă cadavrul lui Williams. Controlorul îi explică acestuia că Williams „a strigat ceva despre Willoughby” înainte să sară din tren și să-și piardă viața pe loc. Trupul lui Williams este încărcat într-un dric. Pe ușa din spate a mașinii apare numele casei de pompe funebre⁠(d): Willoughby & Son.

Concluzie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „A STOP AT WILLOUGHBY”. rottentomatoes.com. Accesat în . 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]