Will the Real Martian Please Stand Up?

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Will the Real Martian Please Stand Up?
„Will the Real Martian Please Stand Up?”
ScenaristRod Serling  Modificați la Wikidata
RegizorMontgomery Pittman[*][[Montgomery Pittman (actor american)|​]]  Modificați la Wikidata
ProducătorBuck Houghton[*][[Buck Houghton (American television producer and director)|​]]  Modificați la Wikidata
Cod producție173-3660  Modificați la Wikidata
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →
The Mind and the MatterThe Obsolete Man

Will the Real Martian Please Stand Up? este episodul 64 al serialului american Zona crepusculară. A fost difuzat pe 26 mai 1961 pe CBS.[1]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Introducere[modificare | modificare sursă]

Intriga[modificare | modificare sursă]

În timp ce investighează un posibil OZN, polițiștii Dan Perry și Bill Padgett descoperă că o aeronavă s-a prăbușit într-un iaz înghețat, iar pilotul acesteia a fugit într-un restaurant din apropiere numit Hi-Way Cafe. La sosire, agenții găsesc un autobuz parcat în fața clădirii. În restaurant, se află bucătarul Haley, șoferul de autobuz Olmstead și pasagerii săi: Connie și George Prince, un cuplu proaspăt căsătorit; Rose și Peter Kramer, un cuplu în vârstă; Ethel McConnell, o dansatoare profesionistă; Avery, un bătrân grosolan și un om de afaceri ciudat pe nume Ross.

Soldații precizează că un extraterestru se află printre ei și le cere tuturor să prezinte acte de identitate. După ce s-a prezentat, Olmstead susține că a fost obligat de viscol să oprească la restaurant, iar poleiul de pe deal îl împiedică să se întoarcă la destinația anterioară. Când află că podul următor este închis, agenții de poliție le spun pasagerilor că vor fi nevoiți să aștepte până dimineață pentru o inspecție coordonată de inginerul comitatului. Olmstead susține că șase pasageri au călătorit cu autobuzul său, însă polițiștii indică șapte clienți. Haley menționează că restaurantul era gol înainte să ajungă autobuzul și că ei erau singurii clienți pe care i-a avut în ultimele ore.

În urma unei dezbateri inițiale, Ethel sugerează că, din moment ce cuplurile se cunosc, nu ar trebui să fie pe lista suspecților. Ambele cupluri sunt de acord, dar încep să se suspecteze reciproc. Polițiștii îi cer actul de identitate lui Ethel, dar aceasta declară a fost lăsat în bagaj. Olmstead confirmă că a fost unul dintre călători. În timp ce Avery se amuză de situație și Ross se plânge de faptul că întârzie la o întâlnire importantă, tensiunea crește și suspiciunile se confirmă: unul dintre cei prezenți este extraterestru din moment ce tonomatul pornește și se oprește singur, iar dozatorul de zahăr explodează. Totuși, polițiștii sunt contactați telefonic de inginer, care le spune că pot să treacă podul în siguranță. Olmstead este îngrijorat de starea podului, dar agenții îl liniștesc și toți cei prezenți pleacă după ce își achită nota de plată.

Ceva mai târziu, spre surprinderea lui Haley, Ross se întoarce de unul singur în restaurant și îi spune că podul s-a prăbușit. Toți s-au înecat în râu, el fiind unicul supraviețuitor. Când Haley îl întreabă cum a reușit să scape, acesta dezvăluie un al treilea braț și spune că atât tonomatul, cât și apelul telefonic au fost iluzii. De asemenea, spune că se află într-o misiune de recunoaștere, fiind trimis înaintea flotei marțiene pentru a se asigura că Pământul este pregătit de colonizare. Cu toate acestea, Haley dezvăluie că și el este extraterestru, având un ochi în mijlocul frunții ascuns de șapca sa, dar din Venus. Acesta îi aduce la cunoștință lui Ross că flota marțiană a fost interceptată de rasa sa, iar coloniștii care vor ajunge în scurt timp vor fi venusieni.

Concluzie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „WILL THE REAL MARTIAN PLEASE STAND UP”. rottentomatoes.com. Accesat în . 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • DeVoe, Bill. (2008). Trivia from The Twilight Zone. Albany, GA: Bear Manor Media.  ISBN 978-1-59393-136-0
  • Grams, Martin. (2008). The Twilight Zone: Unlocking the Door to a Television Classic. Churchville, MD: OTR Publishing.  ISBN 978-0-9703310-9-0

Legături externe[modificare | modificare sursă]