One More Pallbearer

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
One More Pallbearer
„One More Pallbearer”
ScenaristRod Serling  Modificați la Wikidata
RegizorLamont Johnson[*][[Lamont Johnson (regizor de film american)|​]]  Modificați la Wikidata
Cod producție4823  Modificați la Wikidata
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →
Nothing in the DarkDead Man's Shoes

One More Pallbearer este episodul 82 al serialului american Zona crepusculară. A fost difuzat pe 12 ianuarie 1962 pe CBS.[1]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Introducere[modificare | modificare sursă]

Intriga[modificare | modificare sursă]

Milionarul Paul Radin invită trei indivizi în adăpostul său antiatomic⁠(d). Îi întâmpină politicos, dar nu este franc, deoarece le poartă pică. Aceștia sunt profesoara sa din liceu, doamna Langsford, care l-a picat deoarece a trișat la un examen și a încercat să-l învinuiască pe un coleg de clasă pentru a evita consecințele; colonelul Hawthorne, care l-a adus în fața curții marțiale după ce a refuzat să respecte ordinele superiorilor, și preotul Hughes, care l-a învinovățit în public după ce o fată s-a sinucis din cauza sa.

Radin, cu ajutorul efectelor sonore și a mesajelor radio false, îi convinge pe cei trei că un război nuclear urmează să aibă loc în câteva momente. Le oferă refugiu în adăpostul său dacă sunt dispuși să facă un singur lucru: să își ceară scuze pentru faptele lor. Toți refuză această ofertă, preferând să-și păstreze onoarea și să-și petreacă ultimele clipe alături de cei dragi sau singuri decât în prezența lui Radin.

Acesta, debusolat de afirmațiilor lor, deschide ușa adăpostului și îi urmărește până la lift. Doamna Langsford, știind că Radin va supraviețui, îi spune să facă față situației. De asemenea, îi spune că și-a petrecut întreaga viață amăgindu-se atât despre propriul caracter, cât și despre ce este bine și rău. După ce liftul pleacă, Radin devine isteric și începe să țipe.

Pe neașteptate, sunetul detonării unei bombe atomice zguduie adăpostul lui Radin. Acesta intră în lift, urcă la suprafață și descoperă că întregul oraș este distrus. Răsturnarea de situație din final este înlocuită de o altă răsturnare de situație, când aflăm că Radin, devastat de eșecul planului său, și-a pierdut mințile și își imaginează ruinele din jurul său. Acesta plânge neputincios lângă o fântână de lângă clădirea sa intactă, în timp ce un ofițer de poliție încearcă să-l ajute.

Concluzie[modificare | modificare sursă]

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „ONE MORE PALLBEARER”. rottentomatoes.com. Accesat în . 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]