The Invaders

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
The Invaders
„The Invaders”
ScenaristRichard Matheson  Modificați la Wikidata
RegizorDouglas Heyes[*][[Douglas Heyes (American filmmaker (1919-1993))|​]]  Modificați la Wikidata
ProducătorBuck Houghton[*][[Buck Houghton (American television producer and director)|​]]  Modificați la Wikidata
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →
The Whole TruthA Penny for Your Thoughts

The Invaders este episodul 51 al serialului american Zone crepusculară. Episodul, care a fost difuzat pe 27 ianuarie 1961,[1] o are în rol principal pe Agnes Moorehead. A fost scris de Richard Matheson, regizat de Douglas Heyes⁠(d),[2] și muzica de Jerry Goldsmith. Episodul iese în evidență prin interpretarea solo a unui singur personaj - care interacționează cu „personaje” în miniatură - și lipsa dialogului din aproape toate scenele.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Introducere[modificare | modificare sursă]

Intriga[modificare | modificare sursă]

O bătrână (Agnes Moorehead) locuiește singură într-o cabană îndepărtată. Aceasta este îmbrăcată cu haine neîngrijite și nu există aparatură modernă în locuința sa. Un zgomot asurzitor, a cărui sursă pare a fi pe acoperișul bucătăriei, îi atrage atenția. Bătrâna observă mici roboți coborând dintr-o mica farfurie zburătoare care a aterizat pe acoperișul său. Cei doi intruși, de aproximativ șase țoli înălțime, sunt fie roboți, fie ființe în costume presurizate⁠(d).

Ființele o atacă pe femeie cu ajutorul unor arme care provoacă radiodermită⁠(d) și, după ce o urmăresc prin cabana sa, reușesc să-i rănească glezna și mâna cu propriul cuțit. Suspansul se intensifică pe măsură ce femeia încearcă să-i găsească pe invadatori. În cele din urmă, aceasta reușește să-l distrugă pe unul dintre ei și îl aruncă în flăcările din șemineu. Pe celălalt, îl descoperă pe acoperiș lângă farfuria zburătoare și îl atacă cu o secure.

În toate scenele precedente, nu au loc conversații și nu sunt rostite cuvinte, dar acum se aude o voce (regizorul Douglas Heyes⁠(d)) vorbind în engleză din interiorul navei. Intrusul transmite panicat că partenerul său „Gresham” este mort și că planeta este locuită de o „rasă de giganți” invincibili. Camera se concentrează pe farfuria spațială, iar textul „US Air Force Space Probe No. 1”. „Micii” invadatori erau astronauți de pe Pământ, iar femeia de la fermă aparține unei rase de umanoizi⁠(d) gigantici de pe altă planetă. Aceasta distruge nava în întregime și apoi coboară de pe acoperiș epuizată.

Concluzie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ VanDerWerff, Emily (). „TV Club: Gateways to Geekery: The Twilight Zone”. AV Club. 
  2. ^ VanDerWerff, Emily (). „TV Club: The Twilight Zone: "The Invaders"/"A Penny For Your Thoughts". AV Club. 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • DeVoe, Bill (2008). Trivia from The Twilight Zone. Albany, GA: Bear Manor Media. ISBN 978-1-59393-136-0.
  • Grams, Martin (2008). The Twilight Zone: Unlocking the Door to a Television Classic. Churchville, MD: OTR Publishing. ISBN 978-0-9703310-9-0.
  • Zicree, Marc Scott (1982). The Twilight Zone Companion (Second ed.). Sillman-James Press.

Legături externe[modificare | modificare sursă]