The Odyssey of Flight 33

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
The Odyssey of Flight 33
„The Odyssey of Flight 33”
ScenaristRod Serling  Modificați la Wikidata
RegizorJus Addiss[*][[Jus Addiss (US director of television and film)|​]]  Modificați la Wikidata
Cod producție173-3651  Modificați la Wikidata
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →
Twenty TwoMr. Dingle, the Strong

The Odyssey of Flight 33 este episodul 54 al serialului american Zona crepusculară. Un avion comercial ajunge printr-o ruptură a barierei timpului în epoca preistorică, iar apoi în New York-ul anului 1939. Povestea reprezintă o adaptare modernă a mitului Olandezului Zburător. A fost difuzat inițial pe 24 februarie 1961 pe CBS.[1]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Introducere[modificare | modificare sursă]

Intriga[modificare | modificare sursă]

Povestea are loc în timpul zborului Global Airlines 33 din Londra spre New York. La aproximativ 50 de minute de aeroportul Idlewild, căpitanul Farver și echipajul său observă că viteza în raport cu pământul⁠(d) a avionului Boeing 707 crește rapid din motive necunoscute. Velocitatea reală⁠(d) rămâne însă constantă, deci nu există riscul ca avionul să se dezmembreze în zbor. Echipajul nu poate contacta pe nimeni prin intermediul stației radio. Până și unul dintre pasageri începe să simtă că viteza aeronavei crește.

Aceștia observă o strălucire puternică însoțită de turbulențe severe, iar căpitanul se întreabă dacă nu cumva au depășit viteza sunetului. Avionul nu a suferit defecțiuni tehnice. Încă incapabili să intre în contact cu cei aflați la sol și conștienți de riscul unei potențiale coliziuni cu alte aeronave, Farver decide să coboare la o altitudine mai mică. Echipajul identifică coasta insulei Manhattan și alte zone geografice, însă nu există niciun oraș. Aceștia realizează că au călătorit în timp în momentul în care observă dinozauri.

Singura lor speranță de a reveni în prezent este să urce în altitudine și să crească viteza în încercarea de prinde același „curent de aer ciudat”. La început, această opțiune pare să funcționeze, după ce observă o altă strălucire puternică însoțită de turbulențe; orașul New York apare în fața lor și, cu toate că încă nu pot intra în contact cu aeroportul Idlewild, aceștia pot ajunge la aeroportul LaGuardia⁠(d). Totuși, controlorul de trafic aerian⁠(d) nu înțelege la ce se referă pilotul când spune Idlewild sau ce reprezintă termenii VOR⁠(d) , ILS și avion cu reacție. În cele din urmă, acesta permite aeronavei să aterizeze pe LaGuardia, dar îi ordonă căpitanului să se prezinte la biroul Administrației Aeronautice Civile⁠(d) (CAA); Farver remarcă faptul că instituția nu mai utilizează această denumire de ani de zile. În același timp, copilotul observă clădirile Expoziției Universale de la New York⁠(d), organizată în 1939. Echipajul realizează că au călătorit în timp, dar nu suficient de departe.

Deși căpitanul ia în considerare să aterizeze pe aeroport în 1939 pentru a-și alimenta aeronava, acesta renunță la idee, pe motiv că pista LaGuardia este prea scurtă pentru un Boeing 707. În timp ce urcă în altitudine, acesta se adresează pasagerilor, cărora le spune că au călătorit înapoi în timp. „Tot ce vă cer este să rămâneți calmi” - le spune acesta călătorilor prin stația radio - „și să vă rugați”.

Concluzie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „THE ODYSSEY OF FLIGHT 33”. rottentomatoes.com. Accesat în . 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • DeVoe, Bill. (2008). Trivia from The Twilight Zone. Albany, GA: Bear Manor Media. ISBN 978-1-59393-136-0
  • Grams, Martin. (2008). The Twilight Zone: Unlocking the Door to a Television Classic. Churchville, MD: OTR Publishing. ISBN 978-0-9703310-9-0

Legături externe[modificare | modificare sursă]