Muz-TV Moldova

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Muz-TV Moldova
Muz-TV Moldova.png
Tip eter (analog și DVB-T) și cablu
Țară  Republica Moldova
Disponibilitate Chișinău, Bălți, Cahul, Varnița, Tiraspol și suburbii prin eter; disponibil prin cablu la nivel național
Proprietar „Știri Media TV” SRL
Oameni cheie Victoria Bucătaru (ex-director)
Încetarea transmisiunii 31 mai 2014
Afiliere Muz-TV Rusia
Sit web www.muztv.md

Muz-TV Moldova a fost un canal muzical de televiziune din Republica Moldova. Acesta a activat de la începutul anilor 2000 până în data de 31 mai 2014, când și-a sistat activitatea. Muz-TV Moldova a fost prima televiziune muzicală din Republica Moldova, fiind afiliată canalului rus Muz-TV. Postul de televiziune avea o gamă largă de programe localizate pentru Moldova, Sorin Bucătaru, ex-director de programe la această televiziune, spunând că a acceptat poziția pe care o ocupă numai când și-a dat seama că rușii de la centru înțeleg și ei necesitatea localizării.[1]

Printre emisiunile produse în Moldova (în română și rusă) se numără „PRO News”, „Showblitz”, „Amuzing”, „VIP în Moldova”, „Mobilizarea MUZ-TV Moldova”, „GARAJ Incorporated”, „Top 7”, „Persona_L”, „Easy Money”, Facebook News, TOP 10 MD, TOP 10 International, Star CV și „D-rap out”.[2] Muz-TV a fost de asemenea și promotorul unei lungi serii de evenimente muzicale în Moldova.

Transmisiunea a fost realizată în standardul DVB-T în Chișinău pe canalul 61, dar și în sistem analog în Chișinău, Bălți, Cahul, Varnița, Tiraspol și suburbii, precum și în pachetele operatorilor de cablu din toată țara. Canalul era recepționat de 2 milioane de moldoveni.

Muz-TV Moldova a mai fost inclus și în lista de canale oferite de operatorul de telefonie mobilă Orange Moldova, alături de canalele românești Național TV, Senso și UTV.

În data de 31 mai 2014, Muz-TV Moldova și-s sistat activitatea la decizia fondatorului postului tv.[3]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Zapping la Chisinau, 20 mai 2006, Iulian Comănescu, Evenimentul zilei, accesat la 8 iulie 2012
  2. ^ About Muz TV, facebook
  3. ^ Muz TV Moldova se închide! Când și cine a luat decizia (Document), topmedia.md

Legături externe[modificare | modificare sursă]