Discuție Utilizator:Alex Nico

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție Utilizator:Alex17nico)
Jump to navigation Jump to search

Scrie o părere în cartea de oaspeți
Acestea sunt discuții din luna curentă. Pentru alte discuții, vedeți arhivele (dreapta)


Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Alex Olaru a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 1 noiembrie 2018 16:41 (EET)

Acid hialuronic[modificare sursă]

Dacă aveți timp, poate aruncați un ochi pe articolul Acid hialuronic pentru a-l aduce în formatul standard. Mulțumesc anticipat. --Donarius (discuție) 1 noiembrie 2018 17:53 (EET)

DaY@Donarius: Eu mulțumesc pentru sesizarea articolului. Să nu ezitați să-mi spuneți dacă mai găsiți articole de genul.-- Alex Nico  (mesaj) 1 noiembrie 2018 18:03 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 109.102.201.138 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 28 noiembrie 2018 12:41 (EET)

Deshidratare[modificare sursă]

Bună dimineața. Ar fi necesar un articol Deshidratare (en:Dehydration) separat de Reacție de deshidratare. Puteți să scrieți câteva rânduri? Mulțumesc. --Donarius (discuție) 2 decembrie 2018 08:43 (EET)

DaYRezolvat. -- Alex Nico  (mesaj) 2 decembrie 2018 14:37 (EET)

Buna ziua! As zice ca in acord cu articolul despre deshidratare ar fi si unul despre adipsie.--37.251.222.211 (discuție) 2 ianuarie 2019 11:52 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 109.102.200.227 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 10 decembrie 2018 10:41 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Vadimrotari a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 11 decembrie 2018 14:41 (EET)

Update[modificare sursă]

Dacă aveți timp, v-aș ruga să updatați Wikipedia:Articole biografice#Criterii după categorie conform Discuție Wikipedia:Notabilitate#Închidere discuție despre notabilitate militari, deoarece pagina este protejată. Mulțumesc.--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 decembrie 2018 16:28 (EET)

Bună ziua, @Accipiter Q. Gentilis:. Deși nu m-am implicat în discuția respectivă, am urmărit ce s-a discutat/propus în cadrul acesteia. Observ totuși că încă mai sunt lăsate unele întrebări fără răspuns la secțiunea Alte discuții. Până la urmă, care dintre criteriile de notabilitate propuse se doresc a fi luate în considerare? Întreb fiindcă nu aș dori să mă grăbesc să fac această modificare pentru ca ulterior să fiu luat la răspundere. -- Alex Nico  (mesaj) 14 decembrie 2018 19:15 (EET)
Am dat un răspuns la acele întrebări. Mulțumesc oricum pentru interes.--Accipiter Q. Gentilis(D) 15 decembrie 2018 17:38 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul PheonixRo a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 19 decembrie 2018 12:41 (EET)

Mulțumiri și câteva sugestii[modificare sursă]

Bună dimineața. Vă mulțumesc pentru articolele create, dar îmi permit să vă atrag atenția cu câteva chestiuni legate de forma articolelor. Cf. Wikipedia:Manual de stil ordinea secțiunilor este: Note, Bibliografie, Lectură suplimentară, Vezi și, Legături externe. Titlul de secțiune Referințe a fost eliminat din Manualul de stil și se folosește doar forma Note. Găsiți, de altfel, denumirile secțiunilor și ordinea lor sub caseta de editare în Secțiuni comune, modificată de Strainu potrivit ultimelor decizii. De asemenea, există o altă îndrumare Wikipedia:Articole biografice în care se menționează ordinea categoriilor. Astfel, la nașteri și decese, categoria cu anul precede categoria cu ziua și luna. Vă sugerez să țineți cont de aceste îndrumări pentru a exista o uniformitate de formă a articolelor. Cu stimă, --Donarius (discuție) 28 decembrie 2018 07:27 (EET)

Bună ziua, vă mulțumesc mult pentru sugestii. Nu am mai scris scris de mult timp articole biografie și un update a fost bine-venit. -- Alex Nico  (mesaj) 28 decembrie 2018 14:02 (EET)
Sper că nu v-ați supărat. V-am scris cu cele mai bine intenții cu privire la modificările mai noi ale Manualului de stil, nu ca să vă dojenesc. --Donarius (discuție) 28 decembrie 2018 16:00 (EET)
Nu, din contră! Chiar am apreciat și voi ține cont de cele zise. Și mulțumesc că le-ați adus în forma corespunzătoare, iar data viitoare o să fiu mai atent.-- Alex Nico  (mesaj) 29 decembrie 2018 16:16 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 86.126.114.169 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 31 decembrie 2018 19:41 (EET)

La mulți ani[modificare sursă]

Vă doresc un nou an cu pace în suflet, belșug în casă, sănătate și voie bună și cât mai multe realizări profesionale. La mulți ani! Danvasilis (discuție) 1 ianuarie 2019 23:53 (EET)

@Danvasilis: Vă mulțumesc! Să aveți un an minunat, plin de împliniri! :) -- Alex Nico  (mesaj) 2 ianuarie 2019 14:52 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 94.139.137.51 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 4 ianuarie 2019 12:41 (EET)

Stimate Alex Nico[modificare sursă]

Abia acum (în 2019) am observat că ați atașat (în 2018) etichetele de „curățenie” și „wikizare” la articolul AJUSTAJ. În consecință, am fragmentat textul inițial în mai multe secțiuni, pentru a fi mai ușor de citit (deși informațiile din text constituie un tot unitar). În ceea ce privește oportunitatea atașării acestor etichete: vă informez, ca să știți și Dvs, calitatea informațiilor este la nivelul cunoștințelor predate în universitățile tehnice (sunt competent în această privință, pentru că le-am predat când eram mai tânăr la învățăceii mei), de aceea resping această apreciere. Iar exprimarea din articol corespunde limbajului tehnic, implicat de acest subiect. Pe de altă parte, nerespectarea formatului standard din wikipedia, nu o înțeleg: termenii importanți din articol au avut trimiteri la articolele în care sunt detaliați, au fost scrise categoriile, s-au făcut trimiteri la articole omoloage străine etc. Vă recomand (ca un om bătrân care dă sfaturilor nepoților săi) să vă abțineți de a aprecia (prin etichetare) calitatea informațiilor dintr-un domeniu la care nu vă pricepeți. Același tip de etichetare l-ați pus la articolul SISTEM DE MANAGEMENT AL CALITĂȚII. Oricum, vă mulțumesc pentru atenționare, pentru că pe ici pe colo am făcut acum legăturile interne. --Corifeus (discuție) 5 ianuarie 2019 12:11 (EET)

Stimate domn @Corifeus:; vă mulțumesc pentru interesul acordat în scrierea acestui mesaj. A interpreta etichetarea realizată de mine ca pe o lipsă de apreciere a cunoștințelor dvs este departe de situația reală, și în niciun caz nu aceasta era intenția. Etichetele respective au fost adăugate pentru a semnala necesitatea îmbunătățirii unor aspecte legate de estetică. Vă recomand un exemplu de articol pentru a observa cum ar trebui să fie adăugate legăturile interne (Deplasare spre roșu). Vă mulțumesc! Cu respect,  Alex Nico  (mesaj) 25 ianuarie 2019 21:14 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 86.124.213.25 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 9 ianuarie 2019 18:41 (EET)

Articole[modificare sursă]

Vă salut. Mi-ați spus mai demult să vă semnalez articole incomplete sau lipsă din domeniul chimiei, pe care le-ați putea îmbunătăți. Am găsit două astfel de articole pe care vi le supun atenției: pervitin și en:Harmane. Cu stimă, --Donarius (discuție) 13 ianuarie 2019 13:26 (EET)

@Donarius: Seara bună! Mulțumesc mult, o să mă ocup în limita timpului disponibil (eventual și de unele articole conexe). Cu respect,  Alex Nico  (mesaj) 25 ianuarie 2019 21:01 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 86.120.223.17 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 14 ianuarie 2019 10:41 (EET)

Hidron[modificare sursă]

Am efectuat traducerea articolului Hidron (din limba engleză). Vă rog să îl lecturați și înbunătăți, eventual să introduceți infocaseta (eu nu mă pricep). O zi bună, --Looz O. Mim (discuție) 15 ianuarie 2019 10:27 (EET)

@Luzomim: Un articol foarte bine realizat, vă mulțumesc pentru ajutor! -- Alex Nico  (mesaj) 25 ianuarie 2019 20:59 (EET)
Vă mulțumesc. Dacă apreciați calitatea articolelor la care contribui, m-ar bucura – când timpul vă va permite – o minimă implicare în acordarea statului de articol bun la Plutoniu, nu sunt prea mulți chimiști prin curte...--Looz O. Mim (discuție) 26 ianuarie 2019 12:38 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 188.32.110.178 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 29 ianuarie 2019 10:41 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 185.244.212.184 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 4 februarie 2019 10:41 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Paraidis1 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 11 februarie 2019 12:41 (EET)

Astatiniu[modificare sursă]

Vă rog să redenumiți articolul în cauză „Astatin”, conform manualelor școlare. Ca în multe alte cazuri, DEX este confuz(ant).--Looz O. Mimm (discuție) 23 februarie 2019 17:06 (EET)

DaY @Luzomim: de acord cu cele spuse; totuși, cred că argumentul potrivit în acest caz este nomenclatura halogenilor, a căror denumire trebuie să se termine în consoană (fluor, clor, brom, iod, tennessin).-- Alex Nico  (mesaj) 24 februarie 2019 13:55 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul GeorgeTibor a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 5 martie 2019 10:41 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul FreeTrade Zone Curtici Arad a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 12 martie 2019 14:41 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Petru-Adrian Istrimschi a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 13 martie 2019 13:41 (EET)

Catehină sau Catechină?[modificare sursă]

Bună seara,
Poate mă ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare din domeniul chimiei, cum e mai corect: catehină sau catechină? Am observat că articolul principal este Catehină, dar avem și articole ca Pirocatechină, Galat de epigalocatechină etc., care folosesc termenul „catechină”. Îmi recunosc limitele în acest domeniu și din acest motiv aș avea nevoie de o părere avizată.
Mulțumesc anticipat. --Bătrânul (discuție) 15 aprilie 2019 21:05 (EEST)

@Sîmbotin: Bună seara (și îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat). În principiu, ambele forme sunt folosite, însă problema provine de la faptul că unele denumiri au fost preluate din engleză și atunci au apărut diferențe de pronunție. Atunci, cel mai simplu a fost să se preia forma cu ch. A se vedea de asemenea catecolamină (este acceptată și forma de catecholamină, însă pronunția este fără h). „Mai corect”, dacă putem spune astfel, este forma de -catehină, însă unele derivate prezintă forma fără h. Dacă s-ar dori o uniformizare s-ar putea adapta forma cu ch (catechine, catecholamine), întrucât doar așa este marcată pronunția reală. -- Alex Nico  (mesaj) 21 aprilie 2019 21:27 (EEST)
Mulțumesc pentru răspuns. Am corectat în articolul Catehină. La Pirocatechină și Galat de epigalocatechină încă nu intervin. --Bătrânul (discuție) 21 aprilie 2019 21:31 (EEST)

Toponimie loc. Dobrești, Argeș[modificare sursă]

Bună ziua,

Am modificat parțial adăugarea făcută de dvs. la articolul Dobrești, Argeș: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Dobre%C8%99ti%2C_Arge%C8%99&type=revision&diff=12381186&oldid=7978762 Modificarea mea: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Dobre%C8%99ti%2C_Arge%C8%99&type=revision&diff=12735895&oldid=12381186

Îmi cer scuze dacă modificările inițiale nu vă aparțin. Articolul are nevoie de mai multe surse pentru a susține cea mai mare parte din acel paragraf, cel puțin în forma inițială. Jobava-ro (discuție) 22 aprilie 2019 14:11 (EEST)

Edit: Scuze, am interpretat greșit interfața de istoric/diff, contribuția inițială care a introdus paragraful nu vă aparține: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Dobre%C8%99ti%2C_Arge%C8%99&type=revision&diff=7978638&oldid=7940857

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul 86.120.222.234 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 9 mai 2019 18:41 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul KREOH a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 13 iunie 2019 12:41 (EEST)