Bătrâni și neliniștiți

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bătrâni și neliniștiți
Benidorm Bastards
Actorii din Bătrâni și neliniștiți.jpg
Informații generale
Gen comedie
Regizor(i) Dan Petcan
Roxana Grigorescu (Sezonul 4)
Scenarist(i) Andreea Petcan
Bianca Voicu
Actori Zinaida Mânzatu
Maria Mocanu
Gabriel Ioniță
Compozitor temă muzicală Pascal Deweze
Tim Vanhamel
Limbă(i) română
Nr. de sezoane 4
Producție
Producător(i) Bogdan Nicolescu
Marian Ene
Producător(i)
executiv(i)
Mirela Stan
Difuzare
Canal original Prima TV

Bătrâni și neliniștiți este un serial de comedie, bazat pe un format belgian, dezvoltat de Shelter și distribuit de SevenOne International. Emisiunea este difuzată pe 2BE și durează aproximativ 20-25 de minute.

Formatul original[modificare | modificare sursă]

Formatul original al emisiunii este Benidorm Bastards. Acest format este câștigătorul a numeroase distincții, precum premiului „Golden Rose”, ediția 50, premiului pentru „Cel mai bun spectacol de comedie”, titlul de „Cel mai bun program TV”. Pe lângă România și Belgia (țara de origine), formatul se mai difuzează și în Țările de Jos, Germania, Grecia, Suedia (Pensionärsjävlar), Danemarca (Rollatorbanden), Norvegia (Bingobanden), Israel, Australia (subtitrat), Franța, Coreea de Sud[1], Statele Unite (Betty White's Off Their Rockers), Regatul Unit (Off Their Rockers), Turcia (Baston Takımı), Spania (Los mayores gamberros) și India (Benidorm Pranksters).

Descriere[modificare | modificare sursă]

Cine a spus că persoanele trecute de a doua tinerețe își pierd umorul, ar fi bine să urmărească atent emisiunea „Bătrâni și neliniștiți” și să ia aminte. Protagoniștii emisiunii sunt actori amatori și chiar dacă au vârste cuprinse între 60 și 80 de ani, și-au păstrat spiritul tânăr și neliniștit. Ei vor ieși pe străzi având ca scop să facă farse, să se distreze și să ne distreze pe toți. Poantele lor vor surprinde atât prin absurditate cât și prin faptul că vor fi foarte amuzante. Vor fi farse verbale, în care bătrânii vor avea un discurs, poante vizuale sau farse prin telefon, în care victimele sunt sunate de vârstnici și le sunt adresate întrebări absurde sau le sunt cerute informații ciudate ori convorbirile bătrânilor șochează victimele care aud conversația.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]