Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Main Page)
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia,

enciclopedia liberă la care poate contribui oricine.
372.498 de articole în limba română

Ajutor:Căutare

  Geografie
  Istorie
  Matematică
  Astronomie

  Oameni
  Politică
  Societate
  Economie

 Știință  
 Tehnologie  
 Informatică  
 Alte portaluri  

Introduceți titlul articolului:


 AjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăÎntrebări frecvente | CafeneaCartea de oaspețiAmbasadă / EmbassyDonații | CăutareIndexCategorii

Conținut recomandat

Discografia Ciarei

Discografia Ciarei se compune din șase albume de studio, douăzeci și șapte de discuri single, trei discuri promoționale, un single promovat doar prin intermediul posturilor de radio („Like a Surgeon”), treizeci de videoclipuri și un disc EP.

Ciara a debutat în anul 2004 prin intermediul discului single „Goodies” care a ocupat locul 1 în țara natală a interpretei și în Regatul Unit. Cântecul a fost inclus pe albumul omonim lansat în tomana aceluiași an, primind datorită acestuia și titlul de „Prima Doamnă a Crunk&B”. Alte două piese de pe material au devenit șlagăre, acestea fiind „1,2 Step” și „Oh”. Goodies a primit triplu disc de platină în Statele Unite și disc de platină în Canada, vânzându-se în peste cinci milioane de exemplare. Ciara a mai colaborat la piese care s-au clasat în primele zece locuri, printre care „Lose Control” alături de Missy Elliott, „Like You” cu rapperul Bow Wow și "So What” al formației Field Mob.

La finele anului 2006, a fost promovat discul Ciara: The Evolution, ce include înregistrări de succes precum „Get Up”, „Promise” sau „Like a Boy”. Albumul a înregistrat vânzări de peste 338.000 de exemplare în prima săptămână doar în S.U.A.. Bucurându-se de un succes similar avut de Goodies, Ciara: The Evolution a debutat pe locul întâi în clasamentul Billboard 200, și în top 35 în mai multe state, primind un disc de platină în SUA și vânzându-se în peste două milioane de copii la nivel global. Coverul albumului, „Get Up,” a ajuns între primele zece piese din SUA, iar "Promise," printre primele locuri ale US R&B chart. A mai colaborat cu Tiffany Evans la „Promise Ring” by și „Stepped on My J'z” al lui Nelly. În 2008, a luat parte la evenimentul caritabilă Stand Up to Cancer și a apărut în videoclipul „Just Stand Up!”.

Începând cu anul 2008, Ciara a lucrat la o serie de cântece pentru cel de-al treilea material discografic de studio al său, Fantasy Ride. După mai multe amânării succesive acesta a fost lansat în prima parte a anului următor, în urma succesului înregistrat de piesa „Love Sex Magic”, care s-a clasat pe primele zece locuri. În ciuda startului promițător, albumul a devenit un eșec comercial, acest lucru determinând-o pe artistă să înceapă înregistrările pentru un nou disc. Tot în 2009, Ciara a colaborat cu Enrique Iglesias pentru hitul „Takin' Back My Love.” În Statele Unite s-au vândut doar 193.000 de exemplare într-un an.

Al patrulea album al Ciarei, Basic Instinct, a fost lansat pe 10 decembrie 2010. Acesta a marcat revenirea cântăreței la rădăcinile urbane. Piesa cea mai importantă de pe album, „Ride”, s-a clasat în topul 3 al clasamentului american de R&B, cu „Gimmie Dat” și „Speechless” poziționându-se și ele pe locuri modeste.

Al cincilea album al Ciarei și primul lansat de noua sa casă de discuri, Epic Records, Ciara a fost lansat pe 9 iulie 2013. Piesa principală este „Body Party”, care a ajuns pe locul al optulea în clasamentul Billboard R&B, fiind al treisprezecelea hit din Top 40 Billboard Hot 100.

Al șaselea album, Jackie, la care a colaborat cu Pitbull, Joe Jonas, Missy Elliott și R3hab, a fost lansat la 4 mai 2015. Acesta a debutat pe locul al șaptesprezecelea în clasamentul Billboard 200 cu 19.900 de exemplare vândute, fiind albumul cu cele mai mici vânzări în prima săptămână din toate cele șase ale Ciarei. „I Bet”, piesa principală de pe albumul Jackie, a fost lansată la 26 ianuarie 2015.

Înainte de cel de-al treilea album, s-au vândut peste șapte milioane de albume ale Ciarrei, iar până în iunie 2010 a vândut numai în SUA 4,3 milioane de albume și 6,9 milioane de piese descărcabile. Până în 2015, Ciara a vândut peste 23 de milioane de înregistrări la nivel mondial.


Conținutul recomandat se schimbă la fiecare 10 secunde. Dacă totuși când reîncărcați pagina vedeți mereu același articol, vă rugăm să apăsați aici.

Știați că...?

Max Born

Știri

Bob Dylan

Wikiștiri are nevoie de ajutor

Ziua de astăzi în istorie

27 octombrie:

Metroul din New York City în 1905

Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Citiți aici.

Alte limbi

Wikipedia este o enciclopedie liberă și multilingvă. Proiectul în limba română a prins viață la 15 iulie 2003, și în prezent are 372.498 de articole. Mai jos găsiți alte versiuni ale Wikipediei:

Alte proiecte
Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:
Wikționar
Dicționar liber
Wikiștiri
Sursă de știri
Wikicitat
Citate și proverbe
Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere
Wikispecii
Director de specii
Wikisursă
Bibliotecă liberă
Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere
Commons
Resurse media partajate
Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor

Noia 64 apps email.png Contact       Noia 64 apps help index.png Info       Noia 64 apps knode.png Presă       Noia 64 apps wp.png Wikipediști       Wikipedia-logo.png Lista de Wikipedii