Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Main Page)
Articole de calitate
Conținut recomandat
Leona Lewis 2014.jpg

Leona Louise Lewis (n. 3 aprilie 1985, Londra, Regatul Unit) este o cântăreață de muzică pop. Ea a devenit cunoscută în urma participării la emisiunea-concurs The X Factor, pe care a câștigat-o la finalul anului 2006.

Albumul de debut al interpretei, intitulat Spirit a stabilit noi recorduri mondiale, fiind comercializat în peste șase milioane de exemplare pe plan internațional. Cântecul „A Moment Like This” a fost descărcat de pe internet de peste 50.000 ori în primele treizeci de minute de la apariție, stabilind astfel un nou record în Regatul Unit. De asemenea, „Bleeding Love” este numit cel mai bine vândut single al anului 2007, cu aproape 1 milion de exemplare în evidențele din Marea Britanie și 3,5 milioane în S.U.A.. Vânzările înregistrate confirmă succesul interpretei, iar Lewis beneficiază de cel mai puternic debut al unei cântărețe engleze în Statele Unite ale Americii.

Cel de-al doilea album al interpretei, intitulat Echo, a debutat pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului britanic și a primit două discuri de platină în Regatul Unit, semnificând vânzări de peste 600.000 de copii în regiunea respectivă. La finele anului 2009, Leona Lewis a înregistrat cântecul principal al coloanei sonore a filmului științifico-fantastic Avatar. Piesa, intitulată „I See You (Theme from Avatar)”, a fost nominalizată la Globul de Aur, la categoria „Cel mai bun cântec original”. Debutează ca actriță în 2014, în filmul Pe o rază de soare. În 2016 joacă pentru prima dată pe Broadway, interpretând rolul Grizabellei din producția Cats.

Având un timbru de mezzo-soprană, Lewis posedă o întindere vocală de aproximativ patru octave. Genurile muzicale abordate de Leona Lewis variază de la pop clasic până la R&B contemporan sau soul.

Leona Lewis este vegetariană de la vârsta de doisprezece ani, dar și o susținătoare a drepturilor animalelor iar pentru acțiunile caritabile întreprinse, interpreta a fost numită „Personalitatea anului 2008” de către PETA.

Știați că?
Știați că?
Nouméa Phare Amédée.JPG
Știri
Știri
Mitică Popescu 2014 Romania stamp.jpg
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
31 ianuarie: Ziua Independenței în Nauru (1968)
Guy Fawkes

Alte aniversări: 30 ianuarie31 ianuarie1 februarie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.