Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Main Page)
Articole de calitate
Conținut recomandat
Jocurile Olimpice de iarnă din 2010, cunoscute în mod oficial sub denumirea de „a XXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă” au fost un eveniment multi-sportiv organizat în Vancouver, Columbia Britanică, Canada, în perioada 12 - 28 februarie. Un total de 2.632 de sportivi reprezentând 82 de țări, au participat în 86 de probe sportive în cadrul a 15 sporturi.

Sportivii din 26 de țări au câștigat cel puțin o medalie, iar sportivii din 19 din aceste țări au cel puțin o medalie de aur. Pentru prima dată, Canada a câștigat o medalie de aur la o ediție a JO pe care a organizat-o, după eșecurile de la Montreal 1976 și Calgary 1988. Cu toate aceste circumstanțe, echipa canadiană a reușit să se poziționeze pe prima poziție în ceea ce constă medaliile de aur, și a reușit să doboare recordul de medalii de aur obținute de țara care se află pe prima poziție la JO de iarnă (cel precedent a fost de 13, deținut de Uniunea Sovietică din 1976 și egalat de Norvegia în 2002). Statele Unite ale Americii s-au clasat pe primul loc în ceea ce constă numărul total de medalii, fiind a doua oară la o ediție de JO de iarnă, și au stabilit un alt record în ceea ce privește numărul total (cel precedent a fost de 36, deținut de Germania din 2002). De precizat ar fi că aceste recorduri au fost obținute datorită numărului mare de probe sportive. Sportivii din țările Belarus și Slovacia au obținut pentru prima oară o medalie de aur la JO de iarnă.

Schiorul de cross-country Marit Bjoergen din Norvegia a obținut cinci medalii (trei de aur, una de argint și una de bronz), făcând un alt record al numărului de medalii obținute individual.

Știați că?
Știați că?
Nouméa Phare Amédée.JPG
Știri
Știri
Logoul Campionatului MOndial de Fotbal din Quatar
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
4 decembrie:
Tranzitul lui Venus din 2004

Alte aniversări: 3 decembrie4 decembrie5 decembrie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.