Magicienii din Waverly Place: Filmul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Wizards of Waverly Place. The Movie
Magicienii din Waverly Place: Filmul

Afișul filmului.
Titlu originalWizards of Waverly Place: The Movie
Genfilm de adolescenți[*]
film fantastic
film pentru copii
film cu vânătoare de comori[*]  Modificați la Wikidata
RegizorLev L. Spiro
ScenaristDavid A. Makin
Bazat peMagicienii din Waverly Place  Modificați la Wikidata
ProducătorKevin Lafferty
Todd J. Greenwald
Peter Murrieta
StudioIt's a Laugh Productions  Modificați la Wikidata
DistribuitorDisney Channel
MontajMatthew Colonna
MuzicaKeith Burgomaster
Premiera31 octombrie 2009
ȚaraStatele Unite ale Americii
Locul acțiuniiNew York City
Caraibe  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat în română
Prezență online

O familie de magicieni este un film artistic apărut în 2009, este o adaptare după serialul Magicienii din Waverly Place. Filmul a avut premiera pe data de 31 Octombrie 2009 pe Disney Channel. Filmările au început pe data de 15 februarie 2009 în San Juan, Puerto Rico. Premiera filmului a fost urmărită în America de 11,4 milioane de telespectatori.

Plot[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Familia Russo, cu excepția lui Alex (Selena Gomez), care stăteau cu prietena ei cea mai bună Harper Finkle (Jennifer Stone), pregătesc o vacanță în Caraibe. Alex decide să cotrobăie în lucrurile lui Justin (David Henrie), dar este atacată de valiza lui, așa cum el plănuiese. Când tatăl lor, Jerry (David DeLuise) a coborât jos să ajute, spune din greșeală despre cartea interzisă de vrăji și cum l-a lăsat pe Justin să o împrumute. Alex vrea să se ducă la o petrecere cu Harper, dar mama sa, Theresa (Maria Canals Barrera), îi spune că nu se poate duce deoarece ea nu a mai fost de încredere chiar și cu Harper pe lângă ea. După ce părinții ei au ieșit afară, și frații ei nu sunt în zonă, Alex pune o vrajă pe stați de metrou cu bagheta de ajutor și cartea de vrăji să devină un tren pentru a se putea duce cu Harper la petrecere, însă Alex și Harper ratează petrecerea după ce erau să fie omorâte de un metrou, dar au fost salvate de Justin,folosind o baghetă pentru un vrăjitor complet. Din această cauză, Alex este forțată să meargă cu familia ei în vacanță, lăsând baghetele acasă. Pe drum se întâlnesc cu un magician de stradă dar și un magician în formare (care a pierdut concursul pentru vrăjitori compleți din cauza fratelui său mai mare) pe nume Archie care vrea să o întoarcă pe prietena lui,Giselle dintr-un papagal înapoi în om prin găsirea Pietrei Visurilor, care are puterea să îndeplinească orice dorință sau să întoarcă orice vrajă. Jerry l-a considerat nebun deoarece mulți au fost să o caute dar niciunul nu s-a mai întors.

Mai târziu, Alex a folosit o vrajă pe mama sa să o convingă să iasă cu un băiat, dar nu a fost destul de puternică, așa că nu a fost lăsată cu acel băiat. La nervi, Alex își dorește ca părinții ei să nu se fi întâlnit niciodată, dorința ei fiind îndeplinită deoarece ea ținea bagheta de vrăjitori compleți și cartea de vrăji în mână. Ca un rezultat, Jerry și Theresa nu își mai aminteau de Justin, Alex și Max (Jake T. Austin) sau de ei doi.

Alex, Max și Justin au încercat să ia cartea cu vrăji de la Jerry levitând-o din buzunarul lui, dar el a prins-o. Jerry avea încă puteri magice înainte să se mărite cu Theresa. Jerry are acum o atitudine liniștită. Justin îl întreabă ce s-ar întâmpla dacă un magician și-ar fi dorit ca părinții ei să nu se fi întâlnit. Jerry explică uitarea trecutului lor și apoi este tras într-un vortex al neexistenței. El spune că ar fi un miracol să repare greșeala, Justin menționând de Piatra Visurilor (La Piedra de Sueños), Jerry spunând că s-ar putea să meargă.

După ce l-au consultat pe Jerry, Justin și Alex s-au hotărât să caute Piatra Visurilor, ghidați de Archie. Între timp, Max stă în stațiune pentru a nu-i lăsa pe părinți să se întâlnească cu alte persoane. Pe parcursul zilei, Max observă că și-a pierdut memoria.

Alex și Justin erau pe aproape să găsească Piatra Visurilor, dar Giselle a furat piatra. Copiii îi spun Theresei și lui Jerry povestea lor. Theresa nu i-a crezut deoarece ea crede că nu și-ar fi uitat copiii. În timp ce găseau o metodă să întoarcă vraja fără Piatra Visurilor, Jerry spune că dacă unul dintre copii era un vrăjitor complet, putea să spună vrajă și să o întoarcă. Când se pregăteau să înceapă concursul pentru vrăjitori compleți, Max și-a pierdut toată memoria și a fost tras într-un vortex al neexistenței. Realizând că trebuie să muncească repede, Alex și Justin sunt transportați către un teren de luptă antic, unde se va ține concursul. Jerry le explică că este permis să folosească vrăji numai care conțin patru elemente (pământ, foc, aer și apă). Câștigătorul va deveni un vrăjitor complet, iar cel care pierde nu primește nimic.

Alex câștigă. Ea se întoarce la Justin pentru ajutor, dar Justin și-a pierdut toată memoria. Alex îi spune să nu plece, spunându-i că este fratele ei mai mare. Justin o crede și vrea să o ajute, însă a fost tras în același vortex ca Max. Alex încearcă să aplice o vrajă, dar Jerry îi spune că este prea târziu.

Între timp, Theresa se întoarce în stațiune și vede că Giselle s-a întors în forma umană cu ajutorul Pietrei Visurilor care era la gâtul ei. Archie încearcă să ia piatra de la Giselle, care spera că va rămâne la forma umană. El o întoarce înapoi în forma de papagal și îi dă piatra Theresei. Ea spera că Alex, Justin și Jerry sunt aici ca să le dea piatra. Jerry îi spune lui Alex că poate să își dorească să reapare frații ei. Ea își dorește ca lucrurile să fie așa cum au fost înainte. Ea și frații ei își amintesc ce s-a întâmplat, însă părinții lor nu. Ei toți se apropie unul de celălalt, copii știind prin tot ce au trecut, iar părinții lor observă o schimbare de atitudine. Ei merg fericiți împreună la sfârșit.

Actori[modificare | modificare sursă]

Apariții[modificare | modificare sursă]

Țară / Regiune Post de televiziune Premieră Titlul filmului în țară
Statele Unite ale Americii Statele Unite
(incluzând Puerto Rico Puerto Rico)
Disney Channel 28 august 2009 Wizards of Waverly Place: The Movie
Canada Canada Family
Noua Zeelandă Noua Zeelandă Disney Channel Australia și Noua Zeelandă 19 septembrie 2009 (ca parte a of Wiz-tember 2009)
Australia Australia
India India Disney Channel India 27 septembrie 2009 (ca parte a of Wiz-tember 2009)
Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord Marea Britanie Disney Channel (Regatul Unit și Irlanda) 23 octombrie 2009 (ca parte a Wiz-tober 2009)
 Irlanda
Africa de Sud Africa De Sud Disney Channel Africa De Sud 31 octombrie 2009 (ca parte a Wiz-tober 2009)
Orietenul Mijlociu Disney Channel Orientul Mijlociu October 30 , 2009 (ca parte a Wiz-tober 2009)
Brunei Brunei Disney Channel Asia 22 noiembrie 2009[1]
CambodgiaCambodgia
Hong Kong Hong Kong
IndoneziaIndonezia
Laos
MalaysiaMalezia
Filipine Philipine
Singapore Singapore
Coreea de Sud Korea De Sud
Thailanda Thailanda
Vietnam Vietnam Bộ phim: Những phù thủy xứ Waverly
Turcia Turcia Disney Channel Turcia 31 octombrie 2009 (ca parte a Wiz-tober 2009)
Argentina Mexic Chile Columbia America Latină Disney Channel (America Latină) 11 octombrie 2009 (ca parte a Abracadubre 2009) Los Hechiceros de Waverly Place: La Película
Spania Spania Disney Channel Spania 17 octombrie 2009 (ca parte a Magoctubre 2009) Los Magos de Waverly Place: Vacaciones en el Caribe
Portugalia Portugalia Disney Channel Portugalia 17 octombrie 2009 (ca parte a Feitiçoutubro 2009) Os Feiticeiros de Waverly Place: Férias nas Caraíbas
Brazilia Brazilia Disney Channel Brazilia 25 octombrie 2009 (ca parte a Abracadubro 2009) Os Feiticeiros de Waverly Place: O Filme
Franța Franța Disney Channel Franța 27 octombrie 2009 Les Sorciers de Waverly Place: Le Film
Germania Germania Disney Channel Germania 30 octombrie 2009 Die Zauberer vom Waverly Place – Der Film
Italia Italia Disney Channel Italia 30 octombrie 2009 (ca parte a Magottobre 2009) I maghi di Waverly – The Movie
Polonia Polonia Disney Channel Polonia 31 octombrie 2009 (ca parte a Magic October 2009) Czarodzieje z Waverly Place – Film
Taiwan Disney Channel Taiwan 26 noiembrie 2009
Danemarca Danemarca Disney Channel Danemarca 30 octombrie 2009 Magi på Waverly Place: Filmen
Cehia Republica Cehă Disney Channel (Republica Cehă, Slovacia și Ungaria) 31 octombrie 2009 (ca parte a Varázslatos Október) Kouzelníci z Waverly - Film
Slovacia Slovacia
Ungaria Ungaria Varázslók a Waverly helyről - A Film
România România Disney Channel România 31 octombrie 2009 Magicienii din Waverly Place: Filmul

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Welcome to DisneyChannel-asia.com: The official home page for all things Disney!”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]