Wikipedia:Cafenea/Arhivă/2014/septembrie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.

Schimbări în politici și îndrumări[modificare sursă]

Am propus mai multe schimbări sau retrageri de politici și îndrumări. Vezi discuțiile de la:

--Strainu (دسستي‎)  9 august 2014 16:13 (EEST)

Rog birocrații să închidă discuțiile respective - sunt încheiate de mai bine de o săptămână.--Strainu (دسستي‎)  20 august 2014 18:46 (EEST)
În continuare nu s-a întâmplat nimic. Cred că Andrei Stroe, Adijapan sau Rsocol ar trebui să ia o decizie în ceea ce privește acele propuneri.--Strainu (دسستي‎)  30 august 2014 11:31 (EEST)
La ultimele două, consensul este evident și nu e nevoie de un birocrat să facă efectiv operațiunea de unire. La primul nu-mi dau seama exact ce s-a convenit: limitarea politicii la paginile create automat? reducerea termenului de discutare? eliminarea necesității unei discuții prealabile? —Andreidiscuţie 1 septembrie 2014 10:59 (EEST)
Păi tocmai d-asta am cerut intervenția voastră, ca să decideți la care din propunerile pe care le-ai menționat și tu se poate ajunge la consens.--Strainu (دسستي‎)  1 septembrie 2014 14:15 (EEST)

Off-topic: Considerând că în discuțiile de la Cafenea se stabilesc de multe ori pașii înainte pentru anumite politici, îndrumări, reguli de redactare, formate etc ar trebui să creăm un format pentru închiderea acestor discuții, iar închiderea discuției să se facă cu o secțiune Concluzie:, iar acestea ar trebui arhivate undeva separat, deoarece este anevoios să se caute în arhivele cafenelei pentru anumite discuții unde s-au stabilit anumite consensuri.--Silenzio (discuție) 1 septembrie 2014 18:38 (EEST)

La toate se poate ajunge la un consens, dar trebuie să fie clar ce s-a propus și ce să se facă. —Andreidiscuţie 1 septembrie 2014 18:48 (EEST)
Intervenția dumneavoastră nu a răspuns la sugestiilor mele cu formatul și arhivarea. Cele bune, --Silenzio (discuție) 1 septembrie 2014 20:14 (EEST)
OK, să reformulez atunci: presupunând că nimeni nu va mai interveni în discuțiile respective, se poate trage vreo concluzie din discuția respectivă sau rămâne în coadă de pește ca atâtea altele?--Strainu (دسستي‎)  1 septembrie 2014 19:00 (EEST)

Paginile Wikipedia:Un nou început și Wikipedia:Dreptul de a părăsi proiectul au fost concepute în iunie 2013, traduceri din engleză, iar faptul că nimeni nu a reacționat timp de un an de zile, reprezintă consens, consens tacit. Nu înțeleg de ce consens mai era nevoie acolo?

Acum au apărut idei noi, dar aceste idei au apărut deoarece Strainu a chestionat consensul tacit după un an. De ce? Nu știu. :)--Silenzio (discuție) 1 septembrie 2014 20:00 (EEST)

Legături roșii și albastre[modificare sursă]

Poate vi se pare interesant: en:Wikipedia:Wikipedia_Signpost/2014-08-13/Op-ed.--Strainu (دسستي‎)  18 august 2014 13:23 (EEST)

Articolul respectiv, despre „fobia la linkurile roșii” este într-adevăr interesant și la obiect. Poate sunt off-topic, dar recomand (acolo unde e cazul) folosirea formatului {{Ill}}; este util, dar prea puțin cunoscut, mai ales de către noii utilizatori. --Bătrânul (discuție) 20 august 2014 12:22 (EEST)
Bătrânul: Mulțumesc pentru mențiune, am valorificat la Wikipedia:Legături interlingve#Vezi și. —  Ark25  (discuție) 3 septembrie 2014 14:28 (EEST)

Wiki Weekend (13-14 sept. 2014) - INVITAȚIE[modificare sursă]

Echipa Wiki Loves Monuments 2014 vă invită, în weekendul 13-14 sept. 2014, să participați la o expediție de descoperire a monumentelor istorice din județul Călărași. O parte importantă a costurilor acestei excursii - transportul și cazarea - sunt acoperite de grantul obținut de la Fundația Wikimedia.

Vom pleca sâmbătă dimineața din București. Printre monumentele istorice vizate se numără: „Ruinele curții brâncovenești de la Obilești”, Silistea, comuna Valea Argovei; „Cimitirul afurisit”, Lehliu, comuna Lehliu-Sat sau „Ruinele conacului Manu”, Budești, comuna Budești. Ne vom caza în Călărași, unde vom putea explora o parte dintre cele 76 de monumente istorice ale orașului. În funcție de dinamica excursiei, ne propunem să vizităm, în cele două zile, atât satele din Valea Argovei (Silistea, Lunca, Ostrovu, Vladiceasca) cât și Budești, Crivăț, Aprozi, Grădiștea, Ciocănești, Mânăstirea, Chiselet, Șoldanu, Curcani, Ulmeni, Frumușani.

Pentru a vă înscrie, trebuie să completați acest formular (până joi, 4 sept.). După completarea formularului, veți primi prin email toate informațiile necesare.

Ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem alături! --AlinaRamona (discuție) 25 august 2014 20:37 (EEST)

Mulțumesc AlinaRamona! Din ceea ce scrieți, faceți parte din echipa de noi voluntari de la Wiki Loves Monuments, iar acest weekend este foarte binevenit pentru toată lumea care are legătură cu acest eveniment, chiar și pentru anumite persoane care consideră că astfel de întâlniri ar fi o pierdere de vreme. Pentru orice utilizator care a petrecut destul de mult timp contribuind la Wiki Loves Monuments și la Wikipedia, chiar dacă în ultima vreme a "dispărut", - este foarte greu să șteargă cu buretele acest timp. Sper să ne "vedem" în curând prin e-mail, prin intermediul formularului pe care tocmai vi l-am trimis. --92.82.182.69 (discuție) 27 august 2014 07:13 (EEST)

Nu uitați că mâine, joi, 4 sept. 2014, este ultima zi in care vă puteți înscrie. --AlinaRamona (discuție) 3 septembrie 2014 23:18 (EEST)

Uniformizare mesaje de avertizare[modificare sursă]

Salutări.

1. Am observat zilele trecute că mesajele de avertizare cu unul și două pătrățele se termină când cu „Mulțumim.”, când cu „Vă mulțumim”. Am început să adaug „vă”-ul peste tot, însă observ că unele se termină cu „Mulțumesc”, altele cu „Vă mulțumim!” (cu semnul exclamării). Cred că cea mai potrivită ar fi ultima variantă, fără economie de pronume, cu semnul exclamării.

2. În comparație cu toate celelalte mesaje de nivel 2, cel pentru Spam {{Au-spam2}} este foarte imperativ, greu de distins de {{Au-spam3}}. Ar trebui moderat tonul și adăugată mulțumirea ptr. colaborare.

Pentru o privire de ansamblu, tabelul avertizărilor se găsește la Wikipedia:Formate de avertizare. --Mihai (discuție) 29 august 2014 20:15 (EEST)

Sunt de acord cu uniformizarea propusă. Varianta cu „Vă mulțumim!” mi se pare cea mai politicoasă, formală și suficient de impersonală. --Pafsanias (discuție) 1 septembrie 2014 11:53 (EEST)
Deoarece avertizarea este semnată de o persoană unică, nu colectivă și, pentru a nu lăsa impresia că ne pitim unul în spatele celuilalt, varianta potrivită ar fi «Vă mulțumesc.», fără semn de exclamare. --Alex F. (discuție) 1 septembrie 2014 12:34 (EEST)
Ar fi bine să mai reflectăm! Din motive de corectitudine politică, trebuie să protejăm unele minorități care ar putea înțelege că exprimarea «Vă mulțumesc.» ar putea decurge din conotația „a satisface pe cineva“ pe care o are verbul a mulțumi. --Miehs (discuție) 1 septembrie 2014 16:36 (EEST)
De acord cu gândul din spatele ironiei lui Miehs. Dacă dai unui vandal avertizare, nu o dai în numele propriu, ci al întregii comunități. Avertizările sunt în primul rând pentru utilizatori noi, iar dacă scrii la pers. I singular le poți lăsa impresia că mesajul este de natură personală și informal. --Mihai (discuție) 1 septembrie 2014 16:41 (EEST)
De asemenea mesajele de care e vorba sunt toate la pluralul de politețe și ar fi muncă inutilă să se reformuleze totul la singular în loc să fie adaptat doar sfârșitul. --Mihai (discuție) 1 septembrie 2014 16:49 (EEST)

Legături în introducere[modificare sursă]

Ce părere aveți de legăturile introduse chiar la începutul articolului, în bucata cu bold? Adică așa vs. așa (diff).

În mod normal nu ar fi nevoie de ele, deoarece cu bold se pune chiar titlul articolului, dar mai există și excepții, iar legăturile interne se pun de obicei la prima apariție a textului pentru care vrei să le introduci.--Strainu (دسستي‎)  1 septembrie 2014 16:58 (EEST)

Eu fac tot posibilul să le evit, pentru că îmi par foarte inestetice. Și ca idee mi se pare nepotrivit să te trimită chiar titlul articolului în altă parte. Sunt câteva strategii să le eviți. E în general vorba de instituții, așa că poți adăuga în introducere o frază gen „Liceul poartă numele scriitorului și istoricului pașoptist Nicolae Bălcescu”. La seria asta de articole, am spart fraza introductivă în două, începând-o pe a doua cu numele persoanei cu wikilink. --Mihai (discuție) 1 septembrie 2014 17:09 (EEST)
Mormântul lui Ion Luca Caragiale se află în...” => ceva de genul „Mormântul lui Ion Luca Caragiale este un monument istoric și locul de înmormântare a dramaturgului Ion Luca Caragiale. Se află în...” ? Vitalie Ciubotaru (discuție) 2 septembrie 2014 05:52 (EEST)

Formatare text[modificare sursă]

Buna ziua, as dori sa realizez o pagina bisericii ortodoxe din Bucsoaia, insa nu ma descurc cu formatarea textului. Aici ma refer la modul de aranjare in pagina cu acel mic cuprins care contine hyperlinkuri care te duce in diferite parti ale paginii. Ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi ? sau cu un cod sursa al unei asemenea pagini sa o pot edita eu ulterior ? Multumesc de timpul acordat.

Cuprinsul este adăugat automat când aveți cel puțin 4 secțiuni în pagină. Îl puteți introduce manual scriind __CUPRINS__ deasupra primei secțiuni. Vedeți și Ajutor:Cum_modific_o_pagină#Cuprins.--Strainu (دسستي‎)  2 septembrie 2014 10:18 (EEST)

Modificare procedură la cererile de recuperare[modificare sursă]

La cererile de recuperare, participarea este mai redusă decât la discuțiile de ștergere. Motivul este fără dubiu că paginile în cauză ... sunt șterse, și doar administratorii pot ști despre ce se discută. Deci cred că este rezonabil ca pe perioada discuției de recuperare, pagina în cauză să fie recuperată temporar într-o subpagină, nu în spațiul de articole.--Mihai (discuție) 2 septembrie 2014 14:26 (EEST)

Grants to improve your project[modificare sursă]

Apologies for English. Please help translate this message.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals for funding new experiments from September 1st to 30th. Your idea could improve Wikimedia projects with a new tool or gadget, a better process to support community-building on your wiki, research on an important issue, or something else we haven't thought of yet. Whether you need $200 or $30,000 USD, Individual Engagement Grants can cover your own project development time in addition to hiring others to help you.

Fișier:Made in heaven.JPG[modificare sursă]

Stimate Andrei Stroe, cum pot schimba fișierul Made in Heaven.JPG astfel încat acesta să se încadreze în maxim 200 de pixeli? Ajutați-mă vă rog! Discuție Utilizator:Kristiaan van Andrej 4 septembrie 2014 14:50 (EEST)

Se poate scala cu orice editor de imagine. GIMP îmi vine în minte, sau chiar en:ImageMagick care e de linie de comandă. —Andreidiscuţie 4 septembrie 2014 15:04 (EEST)
Este bine dacă am adăugat niște versiuni noi acelor fișiere? Discuție Utilizator:Kristiaan van Andrej 4 septembrie 2014 15:18(EEST)
Da. Cele vechi pot fi șterse separat. —Andreidiscuţie 4 septembrie 2014 15:29 (EEST)
Ok. Mersi mult! Discuție Utilizator:Kristiaan van Andrej 4 septembrie 2014 15:33 (EEST)

Ajutor:Cum traduc un articol[modificare sursă]

Stergeti cineva prostia asta de la Ajutor:Cum traduc un articol: " Nu toate articolele din celelalte Wikipedii au un nivel de calitate acceptabil; de aceea este de preferat să fie traduse numai acele articole care au primit din partea comunităților respective calificativele cele mai înalte (de exemplu featured article în engleză, exzellente Artikel în germană, article de qualité în franceză etc.). " Asta impiedica noii utilizatori sa contribuie liber.--82.77.75.174 (discuție) 4 septembrie 2014 18:29 (EEST)

De ce? Majoritatea nu citesc nici măcar politicile, darmite o pagină oarecare de ajutor. Dacă totuși o citesc cu bună credință, vor observa cu ușurință acel "de preferat".--Strainu (دسستي‎)  4 septembrie 2014 20:41 (EEST)

Ajutor imagini[modificare sursă]

Am început diverse inițiative de curățenie printre pozele de monumente istorice și, printre alte probleme, am găsit și unele imagini care ar avea nevoie de ajutor (rotație, sharpen etc.). Le voi trece aici în speranța că cineva își va găsi timp să le rezolve. Dacă vă ocupați de o imagine vă rog să o tăiați încadrând-o în <s></s>--Strainu (دسستي‎)  7 septembrie 2014 14:51 (EEST)

Am orizontalizat-o și i-am "spălat" gardul de grafitti. --Miehs (discuție) 7 septembrie 2014 16:01 (EEST)

Wikipedia:Concurs de scriere[modificare sursă]

Deși n-a mai existat un anunț oficial la Cafenea, avem și în această lună un concurs de scriere. La cele două secțiuni despre monumente istorice avem și premii în bani. Până acum avem un singur articol participant în tot concursul :) --Strainu (دسستي‎)  7 septembrie 2014 22:38 (EEST)

VisualEditor available on Internet Explorer 11[modificare sursă]

VisualEditor-logo.svg

VisualEditor will become available to users of Microsoft Internet Explorer 11 during today's regular software update. Support for some earlier versions of Internet Explorer is being worked on. If you encounter problems with VisualEditor on Internet Explorer, please contact the Editing team by leaving a message at VisualEditor/Feedback on Mediawiki.org. Happy editing, Elitre (WMF) 11 septembrie 2014 10:29 (EEST).

PS. Please subscribe to the global monthly newsletter to receive further news about VisualEditor.

Imagini[modificare sursă]

(adus de la Discuție:Pagina principală#Imagini)

Cum se pot încărca imagini? Ce reguli trebuiesc urmate?--Cohotek 11 septembrie 2014 21:09 (EEST)

În partea stângă a ecranului în ”Trusa de unelte” aveți butonul ”Trimite fișier”. În linii generale, trebuie să dețineți drepturile de autor asupra imaginii pentru a o încărca la wikipedia (excepții se pot face la coperte de materiale video/audio, logo-uri ș.a., dar trebuie indicată licența corect). Vedeți pagina Wikipedia:Imagini pentru explicații mai amănunțite. --XXN (discuție) 11 septembrie 2014 21:21 (EEST)

Modificări la articole de istorie din partea unui IP dinamic[modificare sursă]

Am observat în ultimele zile mai multe editări la articole de istorie din partea unui anonim care folosește un IP dinamic (vezi aici). Poate cineva să verifice acuratețea datelor introduse de acesta? Mulțumesc. --Wintereu 7 septembrie 2014 10:12 (EEST) Vezi și aici.

Am anulat modificarea, este doar vandalism împotriva unui grup (în acest caz oltenii), nimic mai mult -- Velaurius (discuție) 8 septembrie 2014 05:14 (EEST)
Acțiunea utilizatorului 92.80.90.54 la articolul Țările Române la începutul epocii moderne nu a fost un vandalism propriu-zis: el a mutat textul respectiv de la acea pagină la articolul Oltenia. Dacă nu ar fi neglijat descrierea modificărilor, poate nu s-ar fi ajuns la actuala situație. --Bătrânul (discuție) 8 septembrie 2014 09:56 (EEST)
@Sîmbotin, Velaurius: 92.80.112.13, 92.80.95.180, 92.80.118.126 și 92.80.90.54 au editat în 4 zile consecutive (vezi istoric), fără să interfereze în vreo zi și s-au axat pe articolul Țările Române la începutul epocii moderne. Este unul și același utilizator, care a folosit un IP dinamic. De aceea am rugat să fie verificate datele introduse :) --Wintereu 8 septembrie 2014 18:59 (EEST)
@ Wintereu: eu am răspuns strict la afirmația lui Velaurius și anume că modificarea lui 92.80.90.54 la articolul Țările Române la începutul epocii moderne „este doar vandalism împotriva unui grup”. Am afirmat că este vorba doar de o mutare a unui text la alt articol (în speță, Oltenia). --Bătrânul (discuție) 8 septembrie 2014 21:24 (EEST)
P.S. Consider că textul cu pricina (text destul de amplu - 34.196 octeți), cu referințele de rigoare, ar putea constitui nucleul unui articol nou, intitulat de exemplu Oltenia sub ocupația habsburgică. --Bătrânul (discuție) 8 septembrie 2014 21:29 (EEST)
Este o observație corectă. Ar fi o idee bună ... dacă ar reuși cineva să verifice și adauge referințe la textul respectiv. --Wintereu 9 septembrie 2014 18:51 (EEST)
Da. Ar fi fost bine să îi lipsească doar referințele că făceam un efort și i le puneam. Din păcate textul respectiv nu e decât cel mult o farsă nereușită. --Macreanu Iulian (discuție) 15 septembrie 2014 22:14 (EEST)

Schimbare în procesul de redenumire a conturilor de utilizator[modificare sursă]

Part or all of this message may be in English. Please help translate if possible.

-- User:Keegan (WMF) (talk) 9 septembrie 2014 19:22 (EEST)

@AdiJapan, @Rsocol: La vremea respectivă am actualizat {{Antet schimbarea numelui de utilizator}} pentru a-i trimite temporar la meta pe cei cu conturi globale care doresc redenumirea. Între timp, am cerut și am primit drepturile de redenumire de conturi globale la meta, dar se pare că cel puțin deocamdată sunt singurul activ la ro.wp cu aceste drepturi, de aceea nu aș vrea să modific din nou antetul pentru a le spune utilizatorilor să ceară aici redenumirea, pentru că nu pot promite că pagina este urmărită consistent. Așa că ar fi bine să cereți și voi aceste drepturi; pe de altă parte și alți wikipediști care vor să ajute (și nu sunt birocrați locali, sau poate chiar nici administratori locali) pot cere la meta aceste drepturi: trebuie doar să știe politica noastră privind numele de utilizatori (m:GRP prevede limitarea dată de faptul că politicile locale privind numele de utilizator pot fi diferite de la un wiki la altul și că un global renamer nu trebuie să le știe pe toate pe de rost). Dacă cineva alege să facă acest demers, eu voi porni de la ideea de a-l susține. —Andreidiscuţie 17 septembrie 2014 12:09 (EEST)

Denumiri de animale articulate Denumiri articulate de animale[modificare sursă]

Am observat că multe articole despre animale au în titlu denumirile articulate, cum ar fi pisica de marmură. Cele pe care le-am scris eu, le-am denumit nearticulat, ca de exemplu pisică de junglă. Cum este mai corect, varianta pisica de marmură sau pisică de marmură, având în vedere că titlurile se scriu nearticulat...că altfel ar trebui să le redenumim: tigrul, leul, pisica de casă, etc.

De asemenea, am observat că multe articole despre feline au ca pagini de redirecționare titluri ca: Profelis Aurata, ceea ce este greșit, deoarece corect se scrie Profelis aurata. Propun ca numele binomiale greșite să fie șterse (probabil de un bot?) -- Alex Nico  (mesaj) 12 septembrie 2014 00:14 (EEST)

Eu cînd aleg titlul unui articol folosesc regula menționată la Wikipedia:Titluri la secțiunea „Singular sau plural? Articulat sau nearticulat?”. Și anume spun un articol despre X și mă uit la acel X dacă are articol hotărît sau nu. Încă n-am întîlnit nici un caz în care regula asta să nu dea o soluție rezonabilă.
În cazul de față iese așa:
  • un articol despre pisică -> Pisică
dar
Observați că determinarea de marmură mă obligă să articulez pisica. Astfel nu e nevoie de nici un fel de calcul sau reguli complicate.
La cealaltă chestiune, redirecturile inutile nu incomodează cu nimic, nici dacă sînt scrise greșit. Ca urmare nu e o grabă în a le șterge. — AdiJapan 12 septembrie 2014 17:46 (EEST)
Cred că aveți dreptate; în acest caz o să folosesc și eu același model. Mulțumesc! -- Alex Nico  (mesaj) 13 septembrie 2014 14:49 (EEST)
Regula invocată de AdiJapan este foarte utilă și intuitivă, mai ales pentru titlurile formate dintr-un singur cuvânt, dar nu este infailibilă. „Capcanele” ei se manifestă tocmai în cazul substantivelor determinate (sintagme compuse din mai multe cuvinte). Caracterul determinat al acestora impune în mod „natural” articularea primului termen (cu articol hotărât) în construcțiile de tipul „un articol despre acidul acetic / triunghiul dreptunghic / forța de gravitație, etc.”, fără ca astfel de noțiuni să necesite neapărat un titlu articulat. Constrângerea funcționează mai ales la singular și este mai puțin resimțită la plural („un articol despre acizi grași / poligoane regulate”). Cred că, în asemenea cazuri, testul trebuie completat de întrebarea dacă noțiunea este într-adevăr una „singulară” (are un obiect unic), ca în „ciurul lui Eratostene” sau „pisica lui Schrödinger”. Numai astfel de noțiuni impun forma articulată a titlului, fiind asimilabile numelor proprii. Nu mi se pare că este cazul pisicilor lui Alex Nico. --Pafsanias (discuție) 15 septembrie 2014 12:49 (EEST)
Nu cred că un titlu ca Acidul acetic, Forța de gravitație sau Pisica de marmură ar fi un eșec, încît să putem spune că regula nu e infailibilă. Astfel de titluri mie mi se par foarte bune așa, cu articolul hotărît. Iar justificarea articolului hotărît e simplă: dintre toți acizii articolul e despre cel acetic, dintre toate forțele etc. Dar într-adevăr cînd subiectul este o categorie de noțiuni, nu o noțiune unică, mi se pare o idee bună să completăm regula cu acestă verificare a unicității de care vorbiți. De exemplu, regula simplă ar duce la un titlu ca Poligonul regulat, dar nu există un singur fel de poligon regulat, deci din titlu trebuie scos articolul hotărît: Poligon regulat.
Dacă ajungem la o concluzie aici putem completa și îndrumarea despre titluri. — AdiJapan 15 septembrie 2014 13:15 (EEST)
Fără a avea acum o bază gramaticală ultra-solidă, dar tocmai pentru că-mi pusesem și eu întrebarea, cred că în limbi germanice precum engleza și germana, în care articolul hotărât este separat de substantiv, ar suna chiar caraghios să numești un articol „The Gravitation”. Dimpotrivă, În română sună firesc „Forța gravitațională” sau „Balena albastră”. --Mihai (discuție) 15 septembrie 2014 13:26 (EEST)
Nu am vrut să spun că titlurile articulate ar fi greșite sau inacceptabile (dacă sunt construite corect gramatical). M-am referit la convenția (de origine lexicografică, cred) de a folosi ca titlu al unei leme forma de bază a cuvântului (sintagmei), fără adaosuri flexionare. Dacă pot spune „aceasta este o pisică sălbatică”, atunci există o astfel de formă de bază nearticulată și ea ar trebui preferată. Cu totul altfel stau lucrurile în cazul noțiunilor singulare, care trebuie articulate. --Pafsanias (discuție) 15 septembrie 2014 13:45 (EEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Apropo de „Pisica de marmură”. Nu vă mai luați după traducerile automate! Pardofelis marmorata însemnaă pisică [± cu blana] marmorată și nu pisică de marmură (chat marbré, marbled cat, gat marbrat, gato-marmorado, gato-marmoreado, gato jaspeado) --84.250.158.224 (discuție) 15 septembrie 2014 20:50 (EEST)

Mda, anonimul 84.250.158.224 ne-a cam dat peste nas. Cred că are dreptate. A se vedea Animalesalbatice.ro: Pisica marmorată, AnimalPedia.ro: Pisica marmorată, Google.ro: Pisica marmorată etc. --Bătrânul (discuție) 15 septembrie 2014 21:14 (EEST)
Eu mai folosesc o variație de la regula enunțată de Adi: dacă e posibil ca în „un articol despre X”, X să fie articulat nehotărât, folosesc denumirea nearticulată (fără articolul nehotărât). —Andreidiscuţie 18 septembrie 2014 11:32 (EEST)

Ori nume, ori IW[modificare sursă]

Articolul Obstetrică - ginecologie are ca legături IW foarte multe articole care se referă STRICT la ginecologie. Dacă nu îl redenumim ginecologie (un user normal nu poate, deoarece această pagină de redirect. are deja istoric), atunci trebuie legată cu articolul en:Obstetrics and gynaecology. Nu mi se pare normal ca la atâtea Wikipedii să fie aceeași denumire scurtă, Ginecologie, iar la cea în română, Obstetrică - ginecologie. În plus, Obstetrică, care deja are legături IW, este o simplă pagină de redirect. Rog măcar un admin să verifice cazul. Mulțumesc. -- Alex Nico  (mesaj) 16 septembrie 2014 17:54 (EEST)

Wintereu a creat acest articol și a făcut și redirectul. Linkul din acest mesaj ar trebui să-i genereze o notificare despre această discuție, dar altfel puteți să-i scrieți în pagina de discuții să-l întrebați ce ar fi de făcut. —Andreidiscuţie 17 septembrie 2014 11:48 (EEST)
Rezolvat Rezolvat prin corectarea legăturilor IW. Mulțumesc pentru sesizare. Dacă mai aveți nelămuriri, vă stau la dispoziție. --Wintereu 17 septembrie 2014 18:11 (EEST)

Probleme e-mail[modificare sursă]

Îi rog pe utilizatorii care, la fel ca și mine, și-au declarat o adresă din serviciul gmail pentru nevoile de comunicare din cadrul proiectului, să-mi confirme dacă ei continuă să poată primi mesaje trimise prin intermediul platformei Wikipedia. Eu am constatat că unele mesaje din partea utilizatorilor care folosesc adrese furnizate de alte servicii (mai ales yahoo) nu sunt acceptate de gmail, atunci când provin de pe Wikipedia. E doar o problemă care ține de contul meu și setările lui? --Pafsanias (discuție) 17 septembrie 2014 01:41 (EEST)

Eu știu doar că tocmai am avut o problemă cu un mesaj primit de la Mihai (yahoo) pe contul meu (gmail). Nu fac reclamă, constat doar (fără să pot invoca o statistică mulțumitoare) că problema nu mi-a apărut la mesaje primite de pe gmail. -- Victor Blacus (discuție) 17 septembrie 2014 02:43 (EEST)
Probabil că e vorba de această problemă.--Strainu (دسستي‎)  17 septembrie 2014 11:04 (EEST)
Da, mulțumesc. -- Victor Blacus (discuție) 17 septembrie 2014 11:11 (EEST)
Eu de mult nu mai folosesc Yahoo și niciunul dintre „serviciile” lor (Ymess etc). Platforma lor este mult prea vulnerabilă. --Turbojet 17 septembrie 2014 13:13 (EEST)
Nu am nimic cu Yahoo și serviciile sale. Ca să spun drept, cel mai mult m-a indignat faptul că atunci când un utilizator cu adresă Yahoo încearcă să-mi trimită un mesaj e-mail prin interfața Wikipediei, el primește un mesaj de eroare (failed delivery) care menționează și adresa mea gmail, deși eu aș fi avut (teoretic) opțiunea de a nu răspunde mesajului, pentru a-mi proteja identitatea și comunicațiile private. --Pafsanias (discuție) 17 septembrie 2014 13:22 (EEST)
Stai un pic, asta pare a fi altă problemă. Problema cu DMARC se manifesta prin intrarea mesajului în spam, din câte am văzut eu în alte locuri. Poate ar trebui să menționați acest comportament la bugzilla:64795.--Strainu (دسستي‎
Nu știu, zău, dacă merită atâta tevatură. Poate doar un pic de mai multă atenție din partea utilizatorilor neavizați, ca mine. --Pafsanias (discuție) 17 septembrie 2014 14:00 (EEST)
Momentan DMARC nu este încă un standard. Dacă însă devine standard, el va fi aproape sigur implementat și de Gmail/Microsoft, și atunci probabil că va merita și pentru dvs. să vă implicați--Strainu (دسستي‎)  17 septembrie 2014 14:28 (EEST)

Candidatură (patrulator)[modificare sursă]

L-am nominalizat pe XXN. Sunteți invitați să vă exprimați opiniile. -- Victor Blacus (discuție) 18 septembrie 2014 16:50 (EEST)

Cu plăcere, dar numai după „acceptul nominalizării de către candidat”... --Bătrânul (discuție) 18 septembrie 2014 16:54 (EEST)

De citit și luat aminte[modificare sursă]

en:WP:DNER: în trecut apăruseră conflicte cu utilizatori care pretindeau recunoașterea meritelor lor de către alții în loc să considere că pur și simplu merită să contribuie gratuit și benevol la Wikipedia. Tgeorgescu (discuție) 19 septembrie 2014 00:21 (EEST)

Stil de prezentare a scrisului in Wikipedia[modificare sursă]

Dupa o reinstalare a Windowsului , in calculatorul meu , s-a realizat o resetare a scrisului (caractereleor in Wikipedia , fiind scrise cu Monotipe Corsiva nr 8. Din aceasta cauza sunt nevoit ca la fiecare articol care ma intereseaza sa redimensionez scrierea ca sa pot citi. Cum fac ca sa ma intorc la o scrioere (Font) de tip Times New Roman sau Tahoma? Multumesc Apostolescu Radu Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Apostolescu Ghe Radu (discuție • contribuții).

Referințe, vă rog![modificare sursă]

Am tradus aproape integral articolul Chaetognatha din limba engleză, dar nu am reușit să pun referințele, pentru că nu știu mai nimic despre cum se pun (mai demult le ignoram). Am nevoie de cineva care să pună referințele pentru mine. Am încercat cu #2 și #3, dar nu mi-a reușit. Cine se pricepe, îl rog să mă ajute.--92.85.52.66 (discuție) 20 septembrie 2014 22:40 (EEST)

Vedeți Ajutor:Note și luați originalul în engleză drept exemplu. Vă veți descurca, așa cum s-au descurcat atâția alții. -- Victor Blacus (discuție) 20 septembrie 2014 22:47 (EEST)

deschidere pagina personala[modificare sursă]

Buna ziua,

as dori sa -mi deschis o pagina personala pe Wikipedia. O biografie de autor.

Nu reusesc sa ma incadrez in cerintele de redactare. Ma puteti ajuta?

Toate cele bune,

prof. Cornel Munteanu Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Cormunt (discuție • contribuții).

D-le Munteanu, vă recomand cît se poate de ferm să vă abțineți. La fel ca dumneavoastră au fost mulți care au dorit să-și scrie autobiografia la Wikipedia și chiar și-au scris-o, dar în practic toate cazurile biografia le-a fost ștearsă. Citiți detalii la Wikipedia:Autobiografii. Pe scurt, dacă persoana dumneavoastră chiar are calitatea de subiect enciclopedic (ceea ce e foarte puțin probabil, statistic vorbind, pentru că Wikipedia are un prag înalt) atunci se va găsi altcineva care să vă scrie biografia și anume să v-o scrie bine. — AdiJapan 21 septembrie 2014 16:22 (EEST)

Eroare[modificare sursă]

Fișierul „Monumentul Eroilor cazuti intre anii 1916-1918, aflat langa gara din Galati, Romania.JPG“ e încărcat ca având cod LMI GL-I-m-B-02970.03. În realitate, acest cod este pentru „Castellum de pământ“. --Miehs (discuție) 21 septembrie 2014 16:11 (EEST)

Toate fișierele utilizatorului respectiv sunt varză. Nu e nimic de făcut în afară de a scoate formatul de monument istoric.--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2014 12:22 (EEST)

Raspuns mesaj[modificare sursă]

Buna dimineata, Ma puteti ajuta va rog spunandu-mi cum raspund unui user care mi-a scris un mesaj? Multumesc anticipat! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Zsolt deak (discuție • contribuții).

Care mesaj? Pe pagina dvs. de utilizator nu apare niciun mesaj în afară de cel standard: Bine ați venit la Wikipedia în limba română! --Bătrânul (discuție) 22 septembrie 2014 10:23 (EEST)
WP:PD este o îndrumare despre cum trebuie folosite paginile de discuții. —Andreidiscuţie 22 septembrie 2014 11:15 (EEST)
Sîmbotin, mai există și alte proiecte în afară de ro.wp, de exemplu Commons.
Zsolt deak, mesajul respectiv vi l-am lăsat eu; îmi puteți răspunde pe pagina mea de discuții, făcând clic pe caracterele arabe din semnătura mea.--Strainu (دسستي‎)  22 septembrie 2014 21:56 (EEST)

UTA Arad[modificare sursă]

Palmaresul, culorile și sigla UTA-ei sunt proprietate a SCU (Suporter Club UTA), asociația suporterilor UTA-ei. În martie, în urma conflictului suporterilor cu Adrian Marțian, finanțatorul UTA-ei (care juca în Liga II), și în urma abuzurilor făcute de acesta, SCU a retras aceste drepturi de la echipa din Liga a II-a și le-a cedat echipei "UTA Bătrâna Doamnă", fondată de Marius Țucudean cu sprijinul suporterilor arădeni, echipa devenind oficial FC UTA Arad, cu sigla și culorile UTA-ei, și moștenind palmaresul de 6 titluri și 2 cupe ale României (http://liga2.prosport.ro/seria-2/uta-batrana-doamna-devine-uta-hotararea-a-fost-luata-pentru-copiii-nostri-12279830). Această echipă juca în Liga a IV-a și a reușit să promoveze la finalul sezonului, jucând în prezent în Liga a III-a, cealaltă echipă fiind nevoită să își schimbe numele în UTA SA și desființându-se la finalul sezonului. Am editat pagina UTA-ei cu noile schimbări, dar am observat astăzi că există și o pagină, ACS UTA Bătrâna Doamnă, despre echipa nouă ca și o altă echipă. Nu cred că mai este necesară această pagină, deoarece această UTA din Liga a III-a, fosta UTA Bătrâna Doamnă, este cea din 1945, având tot palmaresul și istoria echipei arădene. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de ‎Vladi1298 (discuție • contribuții). --Vladi1298 (discuție) 22 septembrie 2014 21:07 (EEST)

Acel articol trebuia șters demult pentru lipsă de notabilitate. A fost creat din prea mult entusiasm de Polistul și a scăpat de patrula schimbărilor recente. L-am observat la un moment dat, dar nu am reacționat și văd că a supraviețuit. Nu am recționat deoarece proiectul fotbal are politici speciale, iar fotbalul la noi se schimbă dramatic, de nu mai știi care echipă a cui oraș e sau pe cine înlocuiește? --Silenzio (discuție) 22 septembrie 2014 22:45 (EEST)

Legături interne: excese?[modificare sursă]

Mi se pare a fi un exces introducerea de legături interne la cuvintele din titlul unei opere literare, de tipul: Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război. Sau, și mai și, la cuvintele din titlul unei opere literare într-o limbă străină, de exemplu: Les Romantiques français devant la peinture espagnole, The House of Nell Gwyn: the fortunes of the Beauclerk family etc. Paginile de îndrumare nu prevăd în mod explicit o asemenea situație, iar în Manualul de stil secțiunile Unde nu se pune legătură internă și Unde nu se pune de obicei legătură internă nu interzic astfel de legături. Totuși le consider a fi exagerate și chiar inutile. Aștept opinii din partea wikipediștilor interesați de această problemă. Mulțumesc anticipat. --Bătrânul (discuție) 17 septembrie 2014 06:55 (EEST)

  • De acord cu dumeavoastră. Exces de zel care transformă situația în derizoriu. Cele bune, --Silenzio (discuție) 17 septembrie 2014 07:09 (EEST)
  • Sunt descurajate totuși wikilinkurile în citate. Logica este explicată și în manualul de stil de la en.wikipedia: „As much as possible, avoid linking from within quotes, which may clutter the quotation [s.n.], violate the principle of leaving quotations unchanged, and mislead or confuse [s.n.] the reader.” Într-adevăr, punând o legătură într-un citat, atribui unui cuvânt înțelesul pe care îl are articolul spre care faci trimiterea, nivelând polisemia sau atribuind un înțeles pe care nu l-a avut niciodată; deci denaturând citatul, în ultimă instanță. Același lucru e valid și pentru titluri. Tocmai exemplul Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război ete grăitor. Război poate să aibă un sens figurat, pe care îl anihilezi cu un singur wikilink. Deci de acord să fie inclusă această interdicție în manualul de stil. --Mihai (discuție) 17 septembrie 2014 09:22 (EEST)
Așa e. Citatul nu trebuie alterat: nu introducem legături, tot așa cum nu modificăm ortografia. -- Victor Blacus (discuție) 17 septembrie 2014 11:17 (EEST)
Eu unul mereu m-am ghidat după en:WP:OLINK. Nu știu dacă avem și noi o îndrumare atât de detaliată. —Andreidiscuţie 17 septembrie 2014 11:23 (EEST)
Avem. Practic Wikipedia:Manual de stil#Unde nu se pune legătură internă și Wikipedia:Manual de stil#Unde nu se pune de obicei legătură internă au același conținut ca en:WP:OLINK. Dar, așa cum am zis mai sus, nu este prevăzută în mod explicit situația legăturilor interne la cuvintele din titlul unei opere literare. --Bătrânul (discuție) 17 septembrie 2014 11:55 (EEST)
P.S. Le mulțumesc celor care au participat la această discuție. Înțeleg că astfel de legături interne (la cuvinte disparate din titlul unei opere literare) nu sunt în regulă. Voi acționa în consecință. --Bătrânul (discuție) 17 septembrie 2014 12:00 (EEST)
De acord cu menționarea explicită a cazului în Manualul de stil, întrucât este unul din rarele cazuri în care s-a conturat un consens vizibil (cel puțin, până la proba contrară). --Pafsanias (discuție) 17 septembrie 2014 12:08 (EEST)
Și eu sunt de acord cu menționarea explicită a cazului în Manualul de stil, dacă o va face cineva. Off-topic: eu am deschis această discuție pentru a fi sigur că nu greșesc dacă anulez astfel de legături interne, nu m-am gândit atât de departe, la modificarea Manualului de stil... --Bătrânul (discuție) 17 septembrie 2014 12:18 (EEST)
Evident că-s excese, posibil să existe și excepții, deși nu-mi vin în cap exemple. Problema este, ce vom face cu albăstritorii de titluri adesea, ca singura lor intervenție la articol? Anularea albăstririi poate fi blamată ca nebazată pe reguli. --Alex F. (discuție) 17 septembrie 2014 12:34 (EEST)
De acord că fără excese, de orice fel. Cum ar fi legătura „are un aer mirat”? --Turbojet 17 septembrie 2014 13:24 (EEST)
@ AlexF. Dacă se interzice introducerea de wikilinkuri în titlurile de opere literare la Unde nu se pune legătură internă, atunci este obligația celui care dorește o excepție să argumenteze de ce, pe pagina de discuții. Până atunci, îi dați revert indicându-i acea îndrumare. În rest e valabilă pentru amândoi R3R.--Mihai (discuție) 17 septembrie 2014 14:14 (EEST)

Rezolvat Rezolvat aici. --Mihai (discuție) 27 septembrie 2014 20:58 (EEST)

Infocaseta Substanță[modificare sursă]

{{Infocaseta Substanță}} nu afișează valorile care încep cu minus. Tgeorgescu (discuție) 24 septembrie 2014 23:21 (EEST)

În ce câmp/articol?--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2014 12:25 (EEST)
De exemplu, în articolul Metan, câmpul „Punct de topire”. Vitalie Ciubotaru (discuție) 26 septembrie 2014 06:23 (EEST)

Rezolvat Rezolvat. Trebuia spațiu între bara verticală ce delimitează celula și conținutul efectiv al celulei, altfel după înlocuirea parametrilor apărea textul "|-" care era interpretat ca linie nouă. Ar trebui actualizat și Ajutor:Tabele deoarece nu este menționat explicit acest lucru, dar nu am timp chiar acum.--Strainu (دسستي‎)  26 septembrie 2014 09:57 (EEST)

Sexul animalelor[modificare sursă]

Poate să se uite cineva la pagina Gâscan? Am impresia că în mod normal se creează doar un singur articol pentru specie, și în cazul de față articolul ar trebui transformat în redirect, ca la Cocoș. --Mihai (discuție) 26 septembrie 2014 00:19 (EEST)

Am atras atenția chiar aici, la Cafenea, în aprilie a.c., că goana după mărirea cu orice preț a numărului de articole duce la aberații precum cele semnalate mai sus. Discuția la care mă refer s-a transformat, ca și multe altele, într-o miștocăreală ieftină. Mi-e teamă că și acum se va întâmpla la fel.
On-topic: și eu sunt de părere că articolul Gâscan at trebui transformat în redirect spre art. Gâscă. --Bătrânul (discuție) 26 septembrie 2014 11:40 (EEST)
P.S. Deși s-ar putea ca ulterior să ne pricopsim cu articolul Gânsac... --Bătrânul (discuție) 26 septembrie 2014 11:44 (EEST)
Ieri, pagina Cocoș, care era o redirecționare înspre Găină#Cocoș, a făcut saltul spectaculos de la 32 la 8.878 de octeți. Concomitent, articolul Găină și-a pierdut secțiunea Cocoș, dar totuși s-a dezvoltat de la 5.219 la 5.387 de octeți. -- Victor Blacus (discuție) 26 septembrie 2014 12:15 (EEST)
@VB ... Dar presupun că nu se opune nimeni transformării paginii gâscan în redirect către gâscă. --Mihai (discuție) 26 septembrie 2014 12:26 (EEST)
Totuși să nu fim atât de restrictivi cu speciile cocoșului și gâscanului, căci:
  • Bărbat
  • De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  • Pentru alte sensuri, vedeți Bărbat (dezambiguizare).
  • Femeie
  • De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  • Venus (detaliu) de Bouguereau
  • Pentru o revistă mondenă pentru femei vedeți Femeia
, adică la uman nu avem prejudecăți ca cele avute față de... gâscan! Păreri!? -- Granguru1 (discuție) 26 septembrie 2014 13:06 (EEST)
Eu unul nu înțeleg obsesia unora pentru "corectitudinea" numărătorii de articole. E doar un număr, cu problemele lui care-l trag și în sus și în jos. Cele câteva sute sau mii de articole "în plus" sunt nesemnificative față de diferențele existente în momentul de față între Wikipedii, iar la unele dintre ele nu se poate renunța din motive tehnice.
În ceea ce privește articolele astea la masculin și feminin, nu cred că se poate lua o decizie în ansamblu. Trebuie văzut ce cere limba română: se face diferențierea în vorbirea curentă între masculin și feminin? Un criteriu bun ar fi: "Am văzut niște X" - X acela include ambele genuri sau nu?
Aplicând criteriul, mie îmi pare că putem avea articole pentru găină/cocoș, curcan/curcă, vacă/bou/taur, dar nu și pentru pisică/motan, câine/cățea sau păun/păuniță. Bineînțeles, dacă sunt 3 vorbe acolo (ca la gâscan), mai bine facem un articol cu denumirea științifică și redirectăm variantele locale acolo.--Strainu (دسستي‎)  26 septembrie 2014 13:11 (EEST)
Are dreptate în principiu , sunt și subiecte care trebuie să aibă pagină, de 3 vorbe, este în firea lucrurilor... Deci nu ori ce gâscan trebuie să fie șters, ci sunt și din cei care pot fi...înghițiți.Granguru1 (discuție) 26 septembrie 2014 13:28 (EEST)
@Strainu. Mie mi-e indiferent în acest caz numărul de articole. Întrebarea punctuală în acest caz este dacă e nevoie și de gâscan, sau dacă poate fi transformat în redirect. La cocoș și taur mi se pare ok existența articolului, având în vedere că respectivii masculi au fost folosiți de-a lungul istoriei și ca animale de blazon etc. La gâscan nu-mi dau seama dacă este cazul. Englezii/germanii/casele mai mari au articol independent? --Mihai (discuție) 26 septembrie 2014 13:40 (EEST)
La dewiki Gans și Gänserich redirecționează spre Gänse. La enwiki, frwiki și itwiki parcă au numai Goose, Oie și Oca; însă am aruncat doar o privire la repezeală. La capitolul găină/cocoș, Henne și Hahn redirecționează la Haushuhn, la enwiki e mai complicat, cu chicken/hen/cock/rooster, ... timeout. -- Victor Blacus (discuție) 26 septembrie 2014 14:45 (EEST)
Eu aș dori mult să știu de ce Inorogul nu are și feminin (Licornă), mai ales că e un animal heraldic. E cumva o specie unisexuată? --Pafsanias (discuție) 26 septembrie 2014 15:16 (EEST)
Grea problemă această duplicare sexică (așa i-ar spune un clasic în viață dacă s-ar afla printre noi – dar poate chiar se află printre noi și nu știm). Foarte grea la rowiki, unde ea se manifetă și ca numărărită naționalistă. -- Victor Blacus (discuție) 26 septembrie 2014 15:57 (EEST)

Eu aș redirecta gâscanul deocamdată.--Strainu (دسستي‎)  26 septembrie 2014 17:13 (EEST)

De acord, dar numai spre Dobrin! --Macreanu Iulian (discuție) 26 septembrie 2014 17:21 (EEST)
Punct bun, se poate realiza o pagina de dezambiguizare. -- Velaurius (discuție) 26 septembrie 2014 22:59 (EEST)

Posibilă sursă de imagini din domeniul public[modificare sursă]

Am găsit acest site cu peste 80.000 de imagini despre care se afimă că sunt în domeniul public, inclusiv câteva sute despre România. La o primă vedere nu par a fi probleme de copyright, de aceea am încărcat pe Commons 3 imagini pentru „testarea pieței” (confirmarea supoziției că sunt în domeniul public). [1], [2] și [3]

Aș dori și alte opinii și eventual cum putem să le folosim, Site-ul are imaginile bine organizate și clasificate, așa că e ușor de căutat ceea ce se dorește.

Îmi cer scuze anticipat dacă subiectul a mai fost cumva discutat. --Macreanu Iulian (discuție) 28 septembrie 2014 18:52 (EEST)

Nu sunt toate automat libere, dar dacă autorul a murit cel târziu în 1943 ele sunt în DP. V-aș sfătui să nu dați ca sursă linkul către fișierul jpg propriu-zis, ci cel către o pagină care include imaginea respectivă și unde se specifică și autorul imaginii. La Commons, specificați și autorul și datele lui biografice pentru a demonstra că imaginea este DP. —Andreidiscuţie 29 septembrie 2014 21:13 (EEST)
Am observat că o poză a lui Horst Grund  — este vorba de aceasta (palatul regal din Mamaia)  — a fost publicată la commons în cadrul unui parteneriat wikipedia cu Arhivele federale germane (a se vedea aici). Este cazul pentru majoritatea pozelor făcute de el pe litoralul românesc. Fotografiile lui sunt de găsit într-o categorie specifică de la Commons. Oricum, ideea este că sunt deja încărcate și licențiate. Poate e cazul și la altele.--Mihai (discuție) 30 septembrie 2014 05:29 (EEST)

SOVuri și SOVuri![modificare sursă]

La articolul http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_maghiară a avut cineva curiozitatea să vadă unde duce legătura SOV din casetă de la Tipologie lingvistică? --84.250.158.224 (discuție) 28 septembrie 2014 20:21 (EEST)

Am șters absurditatea. Completați dumneavoastră corect. -- Victor Blacus (discuție) 28 septembrie 2014 20:30 (EEST)
Ar fi trebuit să trimită la un articol echivalent cu en:Subject–object–verb. Răzvan Socol mesaj 28 septembrie 2014 21:19 (EEST)
Cine e dispus să scrie (sau să traducă, de exemplu din engleză) articolul Limbă SOV? -- Victor Blacus (discuție) 29 septembrie 2014 00:15 (EEST)
Am creat un ciot și l-am agățat în Wikidata. Sper că nu conține mari greșeli, pentru că nu mă pricep la domeniu. Las pe cineva mai capabil să-l ducă mai departe. —Andreidiscuţie 29 septembrie 2014 11:10 (EEST)

Monuments of Spain Challenge[modificare sursă]

Excuse me for not speaking Romanian yet.

Wikimedia España invites you to join the Monuments of Spain Challenge. And what’s that? It’s a contest. You have to edit, translate or expand articles about the Spanish monuments and you will be granted points. So you’re not just writing about wonderful buildings: you can get prizes!

The time of the contest will include all October and any information you may need is right here.

Join in and good luck!

PS: We would be grateful if you could translate this note into Romanian.

B25es on behalf of Wikimedia España.

B25es (discuție)

Biserica bucsoaia formatare text[modificare sursă]

Buna ziua, trebuie sa realizez o pagina pentru Biserica Ortodoxa din Bucsoaia insa intampin cateva probleme in legatura cu formatarea textului. Am tot textul scris de mine insa nu reusesc sa il formatez, am parcurs materialele puse la dispozitie de wikipedia insa in continuare primesc cateva mesaje de avertizare. Ma poate ajuta cineva ? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de CezarAdrian30 (discuție • contribuții).