Discuție Utilizator:CezarAdrian30

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie CezarAdrian30) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.


-- Comunitatea utilizatorilor 11 august 2014 15:54 (EEST)

Asistență[modificare sursă]

Ce probleme întâmpinați la formatarea textului din pagina Biserica Ortodoxă din Bucșoaia? --XXN (discuție) 29 septembrie 2014 22:01 (EEST)[răspunde]

Prelucrare articol[modificare sursă]

Bună ziua,

Vă rog să nu mai ștergeți etichetele înainte de a rezolva problemele pe care acestea le semnalează.

Cum rezolvați problemele? E foarte simplu.

Fiecare propoziție, fiecare idee, fiecare informație din articol trebuie să aibă la bază o sursă de încredere. Cum se face acest lucru? Citând sursele. Vedeți pentru asta Wikipedia: Citarea surselor și Ajutor:Note.

Pentru a fi îndepărtată eticheta de violare a drepturilor de autor, trebuie ca textul pe care îl introduceți la Wikipedia să nu fie furat. Deci formulările originale care au valoare în sine le redați sub formă de citat cu ghilimele („”), iar restul textului îl sintetizați, extrăgând ideile principale și informațiile concrete, pe care le redați în propriile cuvinte.

Salutări, --Mihai (discuție) 29 septembrie 2014 23:15 (EEST)[răspunde]

Observ că ați avut o tentativă de rescriere a textul, însă în fapt ați făcut doar modificări minore și ați eliminat diacriticele, ceea ce nu este acceptabil conform manualului de stil. --Mihai (discuție) 29 septembrie 2014 23:28 (EEST)[răspunde]
Si celalalt text este scris tot de mine, insa l-am pus prima data pe siteul biserica-...etc. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de CezarAdrian30 (discuție • contribuții).
Foarte bine atunci. Trebuie însă să indicați cu surse de unde dispuneți de acele informații, pentru că presupun că nu le-ați scos din burtă. Este esențial ca măcar o parte din informații să fi fost publicată anterior și în alte surse decât pe site-ul bisericii.
Trebuie să înțelegeți că criteriul pe baza căruia păstrăm articole pe Wikipedia este notabilitatea, și aceasta înseamnă pe scurt că un subiect este notail dacă despre el s-a scris în surse independente. La o biserică cu istorie de 150 de ani nu ar trebui să fie o problemă. Cât privește informațiile din ultimele decenii, acestea pot fi referențiate la limită cu site-ul bisericii. Preferabil ar fi ca tot articolul să fie referențiat din surse independente.
Dacă nu vă descurcați cu formatarea surselor nu e problemă, puteți să le adăugați oricum și am să vă ajut eu. --Mihai (discuție) 30 septembrie 2014 03:25 (EEST)[răspunde]
Vă puteți inspira puțin și la articolul despre Mănăstirea Plătărești, ca să vă faceți o impresie de ansamblu, chiar dacă nu vă descurcați din prima cu limbajul complicat de la Wikipedia. --Mihai (discuție) 30 septembrie 2014 03:29 (EEST)[răspunde]