Jetix Play

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Jetix Play
Jetix Play.png
Logo Jetix Play
Data lansăriinoiembrie 2003
ianuarie 2005
Data închiderii12 martie 2011
Rețea-părinteABC Television Group
ProprietarABC Television Group
Format imagineSDTV
Numit în trecutFox Kids Play
A înlocuit canalulFox Kids Play
Canale înruditeDisney Channel, Disney XD, Playhouse Disney
Prezență online
www.jetixplay.ro (inchis)
Satelit
Canal închis
Cablu
Canal închis

Jetix Play (mai demult: Fox Kids Play) a fost un post de televiziune pentru copii, deținut de Walt Disney Company. Canalul (Fox Kids Play) a fost lansat în ianuarie 2003 (în Europa), difuzând desene animate și seriale clasice. Perioada de difuzare era de 17 ore pe zi în Bulgaria, Croația, Polonia, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Jetix Play a fost disponibil în limba engleză în Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania, Letonia, Serbia, Estonia și Israel.

Reclamele erau în turcă și poloneză; vocile din reclame erau auzite doar pe platformele audio respective. Celelalte platforme fie ștergeau vocile din reclamă (dacă era posibil), fie ștergeau toate sunetele și le înlocuiau cu o melodie folosită în trecut de Fox Kids și Jetix sau cu o melodie mai recentă apărută în timpul postului Jetix. Această melodie este de asemenea folosită pe celelalte canale multilingve Disney, cum ar fi Disney Channel Europa Centrală și de Est.

Jetix Play a fost închis la 12 martie 2011, după ce la 19 septembrie 2009 Jetix fusese încorporat în Disney Channel.

Rebrand[modificare | modificare sursă]

Jetix Play a fost închis pe data de 1 august 2010 în toate țările (în Turcia pe 1 septembrie 2010 și în România pe 12 martie 2011). Canalul a fost înlocuit de Playhouse Disney. Playhouse Disney nu are autorizația să fie difuzat de rețelele de cablu din Rusia și prin urmare nu va fi disponibil acolo.