Fox Kids

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Fox Kids
FOX Kids logo.svg
Data lansării1 aprilie 1999
Data închiderii1 ianuarie 2005
Rețea-părinteNews Corporation  Modificați la Wikidata
ProprietarFox Broadcasting Company
ȚarăStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Acoperireinternațională
Înlocuit deJetix
Canale înruditeFox Kids Play
Terestru
Canal închis
Satelit
Canal închis

Fox Kids (inițial cunoscut sub numele Fox Children's Network și mai târziu ca Fox Kids Network) a fost un post de televiziune american pentru copii. De asemenea, era primul post de televiziune pentru copii în limba română, lansat pe data de 1 aprilie 1999[1]. Pe data de 5 aprilie 2004, Fox Kids a lansat blocul de programe Jetix. Fox Kids a fost înlocuit de Jetix la 1 ianuarie 2005[2].În 2003, postul Fox Kids a fost cumpărat de compania Disney. Acesta poate fi motivul pentru înlocuirea cu Jetix.

Fox Kids a fost lansat la 8 septembrie 1990 în Statele Unite, în 1995 în Australia și în 1996 în Europa. A fost înlocuit de Jetix în 2004 (în Statele Unite), respectiv în 2005 (în Europa).

Serialele și filmele Fox Kids România au fost dublate în limba română de Fast Production Film, Audio Design Digital Art și Mediavison.

Fox Kids România, Rusia și Turcia emiteau cu aceeași imagine, dar cu platforme audio diferite fiind disponibile mai multe limbi (chiar și engleză) pentru cei care aveau acces la televiziunea digitală. Reclamele erau în limba română, turcă și rusă, fiecare țară auzind doar sunetul reclamelor care îi aparțin, celelalte reclame dacă erau în format digital aveau doar sunetele și melodia de fundal fără a se auzi vocea, iar dacă reclama nu era în format digital și nu putea reda sunet deloc intra o melodie folosită în trecut de Fox Kids.

Seriale[modificare | modificare sursă]

logoul serialului Viața cu Louie
copertă DVD pentru serialul Lumea lui Bobby

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ _Copiii_si-au_premiat_vedetele_favorite!~NTUyMA== Jetix Kids Awards Romania - Copiii si-au premiat vedetele favorite!, 10 mai 2005, comunicatedepresa.ro, accesat la 26 septembrie 2010
  2. ^ Postul TV Fox Kids Romania a devenit Jetix Romania, 5 ianuarie 2005, hotnews.ro, accesat la 26 septembrie 2010
  3. ^ a b Sunt inspirate din romanele lui Michael Ende