Wikipedia:Glosar

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Notă: deși definițiile de mai jos pot fi folositoare pentru înțelegerea și scrierea textului în paginile comunității (paginile de discuții, paginile din spațiul Wikipedia, paginile de utilizator, paginile Meta etc.) și în descrierea modificărilor, vă rugăm să folosiți un limbaj lipsit de jargon și ușor de înțeles și pentru cei care nu au cunoștințe despre proiectul Wikipedia în articolele propriu-zise. Vezi: Wikipedia:Explică jargon.
Totuși, nu exagerați cu folosirea jargonului jargon în paginile de discuție wikipedia sau în descrierile modificărilor. DE ASEMENEA AS SUGERA SA RESPECTAȚI REGULILE DE PUNCTUAȚIE ȘI GRAMATICĂ PENTRU A NU PROVOCA DEGRADAREA UTILIZATORILOR ;)
Comandă rapidă:
A:G
WP:G

Acesta este un glosar de termeni folosiți frecvent în cadrul Wikipediei. Pentru mai mult ajutor, vezi Wikipedia:Ajutor și Wikipedia:Întrebări frecvente. Pentru abrevieri folosite des în descrierea modificărilor, vezi Wikipedia:Legendă pentru descrierea modificărilor.



     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Aberație totală
Un termen pejorativ glumeț care se referă la articole care sunt fie complet neinteligibile fie care se referă la cu totul altceva.
Administrator

Un utilizator care are o serie de permisiuni suplimentare, printre care posibilitatea de a șterge articole, de a bloca utilizatorii care vandalizează paginile, etc. Vezi: Wikipedia:Administratori.

Se mai folosesc și: Admin (varianta scurtă) Sysop, Îngrijitor.
AdS
Pagina Wikipedia:Articole de șters.
Vezi și Wikipedia:Ghid pentru ștergere pentru explicarea unor termeni folosiți în cadrul articolelor de șters.
Ancoră
Un termen HTML pentru cod ce permite legarea către un anumit capitol al unei pagini, folosind caracterul "#". Îl puteți folosi pentru legarea către o secțiune a unei pagini, precum Wikipedia:Cum să modifici o pagină#Legături, URL-uri, imagini. Rețineți că ancorele nu au nici un efect în redirecționări.
Anon
Abreviere pentru "utilizator anonim". Stadiul în care vă aflați când nu sunteți autentificat.
Se mai folosește și: utilizator IP.
Arbitraj
Soluția finală într-un proces de rezoluție disputată.
Vezi și: Wikipedia:Comitet de arbitraj.
Arhivă
O subpagină a unei Pagină de discuție în care unele porțiuni ale discuției sunt transferate, pentru reducerea mărimii paginii de discuție. Rar, termenul poate face referire la pagina Wikipedia:Arhivă, pentru material istoric absolut.
Vezi și: Wikipedia:Cum arhivezi o pagină de discuție.
Articol
tipul principal de pagini de la Wikipedia, care conțin informații enciclopedice organizate pe subiecte. Toate articolele sunt pagini, însă nu toate paginile sunt articole.
Vezi și Wikipedia:Cum scriu un articol.
AS
Abreviere pentru Wikipedia:Articolul săptămânii.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Blocare

ridicarea dreptului unui utilizator (înregistrat sau anonim) de a modifica paginile Wikipedia.

Acțiunea unui sysop, oprind abilitatea unui anume IP sau utilizator de a modifica în cadrul Wikipediei. De obicei făcută împotriva adreselor care au vandalizat sau utilizatorilor interziși.
Vezi și Interzicere, Wikipedia:Blocare.

.

Birocrat
Un Administrator al Wikipediei care a fost încredințat cu abilitatea de a promova alți administratori.
Vezi și Wikipedia:Birocrați.
Se folosește și Crat.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Categorie
O categorie este o colecție de pagini formată automat de către serverele Wikipedia prin analizarea etichetelor de categorisire adăugate în articole. Etichetele de categorisire sunt în forma: [[Categorie:Computere]]. Partea de după două puncte este numele categoriei. Adăugarea unei etichete de categorisire adaugă o legătură către categorie și orice super-categorii la finalul paginii. După cum s-a spus, rezultatul include și adăugarea paginii între itemii categoriei. O listă de categorii de bază prin care puteți naviga poate fi găsită la Categorie:Fundament, deși o metodă mai ușoară de a găsi o categorie este la Wikipedia:Navigare.
CdS
Pagina pentru Wikipedia:Categorii de șters.
Checkuser
Un nivel de acces ce permite utilizatorilor deținându-l de a vedea adresele de IP ale utilizatorilor autentificați, de obicei pentru a determina dacă cineva folosește sockpuppet-uri pentru a încălca politica.
Vezi și m:checkuser.
Ciot
Un articol foarte scurt, care oferă informații minimale despre subiectul propus de titlu, de obicei o simplă definiție. Vezi Wikipedia:Ciot.
ComArb
Abreviere pentru Wikipedia:Comitet de arbitraj
Trecere în comentariu
A ascunde din afișajul normal, însă a păstra materialul pentru văzul redactorilor care modifică sursa articolului. Aceasta se face prin introducerea caracterelor <!-- la începutul textului comentat și --> la final. O modalitate asemănătoare este folosită pentru delimitarea comentariilor în codul HTML.
Portalul comunității
Una dintre paginile principale ale Wikipediei. Poate fi găsită adesea în bara de navigare (în partea stângă la cele mai multe interfețe) și este o pagină ce listează articolul săptămânii, sarcini extraordinare ce necesită abordare și câteva alte informații și resurse utile. Portalul comunității este folositor pentru alegerea unui articol la care să lucrați sau pe care să-l citiți.
Contribuții
Varianta scurtă pentru contribuții. Acestea sunt modificările făcute de un utilizator.
Copyvio
Se folosește și: copyviol.
Violare de drept de autor (copyright). Folosită de obicei în descrierea modificărilor când au fost adăugate la Wikipedia materiale cu drepturi de autor.
Vezi și Wikipedia:Drepturi de autor.
Crat
Variantă scurtă pentru Birocrat.
Curățenie
Procesul de reparare a articolelor având conținut gramatical incorect, o formatare deficientă etc. Curățenia necesită în general numai îndemânare de editare, spre deosebire de cunoștințele specializate de care este nevoie în cazul pagini necesitând atenție.
Vezi și: Wikipedia:Inițiativa de Curățenie.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
dez
Vezi Dezambiguizare.
Vărsare de date
A importa la Wikipedia materiale din surse exterioare fără a le edita, formata și crea legături în prealabil. Astfel de acțiuni sunt dezagreate de către majoritatea Wikipediștilor.
Vezi și Wikizare.
Pagină fără legături
Pagină care nu conține legături către alte pagini, poate cu excepția celor interlimbi. Special:Deadendpages le afișează, însă această funcție este dezactivată în unele proiecte Wikimedia.
De-admin
Vezi De-sysop.
Degroșare
A înlătura îngroșarea aplicată unui text, deoarece el nu reprezintă prima mențiune a titlului sau un sinonim al subiectului. Cuvintele în limbi străine ar trebui modificate drept cursive, iar legăturile wiki ar trebui să fie normale, conform Manualului de stil).
Deorfaniza
A face ca o pagină să nu mai fie orfană.
Vezi și: Wikipedia:Orfan
De-sysop
Se folosește și: De-admin.
A înlătura statutul de sysop al unei persoane. Se folosește foarte rar, în cazurile când cineva abuzează de puterile de sysop.
Vezi și: Wikipedia:Posibile abuzuri ale privilegiilor de administrator.
Developant
Un utilizator care poate face schimbări direct în soft-ul Wikipedia și în baza de date.
Vezi și m:Developanți pentru o listă de developanți și informații suplimentare.
Dezwikiza
Se folosește și: Un-Wikify.
A înlătura o wikizare a unui articol. Aceasta se face pentru a înlătura legăturile proprii sau wikizarea comună excesivă.
Dif
Diferența dintre două versiuni ale paginii, după cum se arată în istoricul paginii sau în cadrul Schimbărilor recente.
Vezi și: m:Help:Diff.
Dezambiguizare
Se folosesc și: dez, dezambig.
Procesul de rezolvare a conflictului iscat când două sau mai multe subiecte au în mod natural același titlu. De exemplu: Atena, care poate fi un oraș sau o zeiță.
Vezi și: Wikipedia:Dezambiguizare.
Dup
Variantă scurtă pentru articol duplicat. Folosit adesea la identificarea unei pagini duplicat ce trebuie să fuzioneze cu alta.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Conflict de modificare
Două sau mai multe părți au încercat salvarea unor modificări diferite în aceeași pagină în același timp. Modificarea din urmă nu are efect, iar cel care încearcă să facă modificarea primește un mesaj prin care este sfătuit să fuzioneze cu o modificare făcută anterior.
Vezi și: Wikipedia:Conflicte de modificare.
Descriere modificări
Conținutul câmpului de Descriere modifiări: de sub cutia de editare din cadrul paginii de "modifică pagina".
Vezi și Wikipedia:Descriere modificări.
Război de modificare
Se folosește și: război de reveniri.
Două sau mai multe părți păstrează în mod continuu schimbările pe care le doresc într-o pagină, revenind asupra modificărilor cu care nu sunt de acord. În general, un război de modificare este rezultatul unui argument al unei pagini de discuție ce nu a putut fi rezolvat.
Vezi și: Wikipedia:Război de modificare.
Legătură externă
O legătură către un sit web care nu se află sub proprietatea Wikimedia. Alternativele constau din o legătură internă, wikilegătură sau legătură liberă întru Wikipedia, și o legătură interwiki către un proiect înrudit.
Vezi și: Wikipedia:Legături externe.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Fii îndrăzneț
Îndemnul ca utilizatorii să încerce repararea greșelilor găsite în articole și nu plângerea la adresa acestora. Vezi Wikipedia:Fii îndrăzneț în actualizarea paginilor.
AC
Articol de calitate, un articol care a fost ales printre "cele mai bune ale Wikipediei". Numirea unui astfel de articol se face prin vot și stabilirea unui consens în cadrul PAC.
PAC
Propuneri pentru articole de calitate, locul unde articolele au fost propuse pentru a fi adăugate între articolele de calitate.
Legătură liberă
O legătură trimițând către o altă legătură întru Wikipedia sau unul dintre proiectele cu care este înrudită Wikipedia prin folosirea unor paranteze pătrate duble "[[" și "]]". Uneori sunt numite wikilinkuri sau legături interne. În situația în care fișierul monobook.css al unui utilizator nu a fost modificat, aceste legături apar de obicei sub culoarea albastră dacă sunt active și nu le-ați vizitat până atunci, roșie dacă nu sunt disponibile și mov dacă funcționează și le-ați vizitat în trecut; de reținut că acestea nu au simbolul săgeții caracteristic legăturilor externe.
Format
O bucată de text sursă, salvată separat, care poate fi introdusă în mai multe pagini. La modificarea formatului toate paginile respective sunt actualizate automat.
Vezi și Wikipedia:Formate utile


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Golire
Înlăturarea întregului conținut a unei pagini. Noii veniți procedează astfel accidental. De altfel, dacă golirea unui articol este făcută ca rea credință se consideră vandalism. Ștergerea unei pagini implică folosirea etichetei {{șterge}}, adăugată la începutul articolului. Nou veniții au tendința de a confunda golirea cu ștergerea.
Gdanzig
Un război de editare în care mai multe denumiri sunt valabile pentru același loc, denumit după un lung război de editare în legătură cu numele Gdansk.
Legea lui Geogre
O lege atribuită utilizatorului en:User:Geogre (deși e posibil să nu fi fost prima persoana și sigur nu a fost singura persoană care a semnalat corelația), menționată frecvent în Pagini de șters. Parafrazat, legea afirmă existența unei puternici corelații între lipsa scrierii cu majusculă numelui unei persoane dintr-un articol biografic și deficiențe în satisfacerea criteriilor de notabilitate pentru biografii.
S-a observat o corelație mai puternică prin folosirea termenilor de „cool” sau „grozav” (awesome) într-o biografie și nesatisfacerea acestor criterii.
GFDL
Licența GNU pentru Documentație Liberă. Articolele Wikipedia sunt scrise sub această licență.
Vedeți și Wikipedia:Drepturi de autor.
Google test
Testarea secțiunilor sau titlurilor de articole prin motorul de căutare Google. Cele mai frecvente texte sunt pentru verificarea încălcării proprietății intelectuale, pentru a verifica gradul de folosire al anumitor termeni, pentru a decide dacă o persoană este suficient de faimoasă pentru a merita un articol sau dacă această persoană și-a scris singură propriul articol biografic, pentru a verifica dacă o temă obscură are o bază în realitate (sau este doar invenția cuiva).
Vedeți și Wikipedia:Test Google.
GPL
Licența Publică Generală GNU. Softul din spatele Wikipediei este publicat sub această licență.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Interzicere
Interzicerea este acțiunea extremă, folosită în ultimă instanță prin care cuiva îi este interzisă temporar sau definitiv abilitatea de modificare a materialelor Wikipedia. Motivul interzicerii este de obicei un cazier lung de modificări descentrate, insistență în adăugarea unor informații incorecte sau incerte, refuzul de a coopera cu alții sau incisivitate extremă și amenințări. Dacă accesul cuiva este interzis, contul de utilizator este blocat și orice utilizator sau adresă de IP identificată drept concordantă cu persoana respectivă pot fi blocate fără explicații suplimentare.
Vezi și Blocare.
Interwiki
O legătură spre o pagină de internet de tip wiki fără a folosi în textul sursă întreaga adresă URL a acelei pagini. În particular, astfel se pot lega unul de celălalt articole despre același subiect în limbi diferite în cadrul sitului Wikipedia. Poate fi și o legătură spre un proiect ca Wikicărți, Meta etc.
Vezi Wikipedia:Legături interlingve.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Îngrijitor
Vezi Admin.
Jimbo
Jimmy Wales, președintele Fundației Wikimedia.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Legătură accidentală
O wikilegătură unde textul afișat este ținta articolului. Pentru a afișa text diferit de numele țintei articolului, folosește o legătură tub
Legătură incorectă
Se folosesc și: legătură de modificat, legătură roșie.
O legătură către o pagină inexistentă, de obicei colorată cu roșu

. [[Format:]] se afișează similar, în funcție de setările dumneavoastră.

Legătură de editat
Vezi legătură indisponibilă.
Legătură externă
O legătură (link) care trimite cititorul spre o pagină din afara sitului Wikipedia.
link rot
Linkuri care nu mai funcționează


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
m
Modificare minoră
MediaWiki
Software-ul prin care rulează Wikipedia și proiectele surori, precum și un spațiu de nume
Meta
Un wiki separat (http://meta.wikipedia.org) folosit pentru a discuta despre Wikipedia
Mutare
Schimbarea numelui unui articol din cauza unei greșeli, a încălcării convențiilor de denumire, a denumirii greșite sau a unei inexactități. Implică fie simpla redenumire, fie redenumirea însoțită de crearea automată a unei redirecționări de la titlul anterior.
Vezi și Ajutor:Redenumirea unei pagini.
Mutare prin copy-paste
Mutarea unei pagini prin dezlipirea textului de pe o pagină și adăugarea sa într-o altă pagină. Considerată în general mai gravă decât o mutare normală, deoarece cauzează ca pagina și istoricul său să fie în locuri separate. Mișcările dezlipire și alipire pot fi reparate de către administratori.
Vezi și Wikipedia:Cum repari mutări prin copy-paste.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Nominalizare pentru rea credință
O nominalizare pentru rea credință constă în nominalizarea uneia sau a mai multor pagini (de obicei pentru ștergere la AdS) pentru motive necinstite precum crearea unui sens sau vandalism.
N
Pagină sau articol nou
nom
Prescurtare pentru nominalizare
Nupedia
Predecesorul Wikipediei. A fost închis în 2003.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Orfan
Pagină care nu are legături spre alte pagini.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Premiu
Wikipedia:Premiile sunt un sistem de premiere acordat editorilor wikipedieni de către alți editori pentru recunoașterea muncii de calitate sau a altor contribuții pozitive la Wikipedia. Acestea iau forma unei imagini depuse în pagina de discuție a unui utilizator, de obicei o stea în cinci colțuri. Există o largă varietate de premii, fiecare indicând un motiv diferit pentru premiere.
Pagină
Orice subiect separat în cadrul Wikipedia; Pagina de web (web page) fără barele de început, sfârșit și cele laterale. Paginile includ articole, cioturi, redirecționări, pagini de dezambiguizare, pagini de utilizator, pagini de discuții, documentație și pagini speciale.
Pagină aleatorie
Articol aleatoriu ales de un algoritm.
Pagină de dezambiguizare
O pagină care conține diferite semnificații ale unui cuvânt, oferind paginile unde aceste semnificații sunt definite.
DP
Domeniu public
Portal
Portal
PBI
Abreviere pentru "presupune bune intenții", o politică prin care nu trebuie să înțelegem că un utilizator cu o editare eronată este rău intenționat. Vezi Wikipedia:Presupune bune intenții.
Publicitar
Descriind un articol a cărui existență tinde să facă publicitate sau să promoveze un produs, o companie, un serviciu sau sit, decât să ofere informații enciclopedice despre acesta.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Redirecționare dublă
O redirecționare care conduce către o altă redirecționare. Împotriva intuiției, asta nu va conduce către destinația finală și astfel este nevoie să fie eliminate, iar legarea să se facă direct către țintă.
Redirecționare incorectă
Redirecționare către o pagină inexistentă. Majoritatea consideră că această practică ar trebui evitată.
Robot
Un program ce adaugă automat sau semi-automat sau editează pagini Wikipedia.
Vezi și Wikipedia:Boți, Rambot.
Redirect
De asemenea și: redir.

O pagină care trimite în mod automat cititorul spre pagina unde se află articolul principal, atunci cînd același subiect este cunoscut sub mai multe nume sau cînd acest nume are mai multe grafii posibile. Este utilizat pentru sinonime sau pentru cuvinte similare. De exemplu, impresionist ar putea redirecționa spre impresionism.

Vezi și Wikipedia:Redirect.
Legătură roșie
Wikilink spre un articol care nu există
Revert
Anularea modificărilor unui alt utilizator.
Vezi și Ajutor:Revenire
Război de editare
Rollback
Revert spre o variantă mai veche
rv
Revert.
rvv
Revert cauzat de vandalism


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Sock puppet
Clonă a unui utilizator.
Steward
Administrator care poate acorda și revoca funcții.
Subpagină
Pagină conectată unei pagini părinte.
Sysop
Admin.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Text placăboiler
Un mesaj standard ce poate fi adăugat unui articol prin folosirea unui format. De exemplu, {{ciot}} se expandează în:
Vezi și Wikipedia:Text placăboiler.
Tag
Tag HTML
Taxobox
Infocasetă taxonomică
Template
Format
Transwiki
Proces de mutare pe un alt wiki
Vezi și m:Transwiki.
Troll
Utilizator care perturbă activitatea celorlalți utilizatori (trolling).


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
User page
Pagina de utilizator


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Vandalism
Introducerea de obscenități sau injurii de orice fel, ștergerea conținutului paginilor și în general orice acțiune care afectează negativ paginile Wikipedia. Termenul este adesea utilizat incorect pentru a discredita punctele de vedere diferite ale opozanților în disputele privind editarea anumitor articole. Vandalismele pot fi raportate la Wikipedia:Reclamații.
Vezi și Wikipedia:Vandalism.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
Pagini urmărite
Un set de pagini alese de către utilizator, care poate vizualiza cu ușurință schimbările recente survenite în aceste pagini apăsând pe meniul Pagini urmărite.
Vezi și: Ajutor:Urmărirea paginilor.
Wiki
Un tip de sit web care permite utilizatorilor să modifice întreg conținutul paginilor, avînd ca scop realizarea de articole în colaborare, așa cum este Wikipedia. Vezi Wiki.
Wikicărți
Un proiect soră al Wikipediei care privește dezvoltarea cărților electronice gratuite, a manualelor și a altor astfel de texte.
Vezi și: Wikibooks.
Wikivacanță
Se folosește și: Wikipauză.
Când un wikipedist ia o pauză de la editarea Wikipediei.
Vezi și: m:Wikibreak.
WikiZână
Termen în slang dat unui editor wiki care înfrumusețează intrările enciclopediei prin organizarea articolelor, adăugarea stilului, culorilor și graficilor. De obicei eforturile WikiZânelor sunt binevenite, deși contribuțiilor nu reprezintă de cele mai multe ori articole noi sau modificări majore ale conținutului articolelor pe care le editează. WikiZânele sunt considerate persoane prietenoase, precum WikiGnomii.
Vezi și: Wikipedia:WikiZână.
Wikiza
A formata folosind Wiki markup
WikiGnome
Wikipedist care face modificări minore și utile
Wikilink
Legătură spre altă pagină de pe Wikipedia page.
Wikimedia
Wikimedia Foundation Inc., fundație non-profit
Wikipedian
De asemenea: Wikipedist, Wikipede.
Contribuitor pe Wikipedia.
Wikiportal
Pagini pe domenii.
Vezi și Wikipedia:Portal.
wikipediholic
Wikipedist dependent de Wikipedia
Wikiquette
Conduita pe care utilizatorii trebuie să o aibă pe Wikipedia
Vezi și Wikipedia:Wikiquette.
Wikicitat
Proiect soră cu citate
Vezi și Wikicitat.
Wikisursă
Proiect soră cu opere aflate în domeniul public
Vezi și Wikisursă.
Wikispațiu
Spațiu de utilizator
Wikispam
Articole sau secțiuni create pentru autopromovare
Wikispeciii
Un proiect care se ocupă cu catalogarea animalelor și a plantelor.
Wikistres
Stres indus de conflicte cu alți utilizatori și de editarea Wikipediei
Wikționar
Proiect soră care conține definiții ale cuvintelor
Vezi și Wikționar.
FWM
Vezi și Fundația Wikimedia.
WP
Abreviere frecventă pentru Wikipedia, în special pentru paginile din domeniul Wikipedia. Vezi Wikipedia:Domenii#Pseudo domenii și Wikipedia:WP.


     0–9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
en: / de: / ja: / etc.
Versiunea Wikipedia în limba engleză / germană / japoneză / etc. Adesea folosite în descrierile modificărilor pentru a indica modificările legăturilor interwiki. Pentru o listă completă de coduri, vezi ISO 639. Pentru o listă complete de Wikipedii, vezi Listă completă de limbi Wikipedia disponibile.
ø
Termenul ø este uneori folosit în descrierile modificărilor pentru a indica o modificare nulă.