The Money Channel

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
The Money Channel
Sigla money channel.jpg
The Money Channel
Data lansării1 mai 2006
Data închiderii25 aprilie 2015
ProprietarRealitatea Media
Format imagineSD 4:3
Slogan„Unica televiziune de business din Romania”
ȚarăFlag of Romania.svg România
Limbăromână
AcoperireFlag of Romania.svg România
SediiBucurești
Canale înruditeRealitatea TV
Prezență online
www.the-money-channel.ro

The Money Channel a fost singura televiziune de business din România[1], parte a grupului Realitatea Media.

A început să emită la data de 1 mai 2006[2].

"The Money Channel, televiziunea mediului de afaceri din România, s-a relansat  luni, 8 aprilie, venind în întâmpinarea publicului larg cu o noua direcție, o nouă abordare și o noua echipă de profesioniști.

Noul The Money Channel își propune să fie o puncte de legătură între mediul economic, politic și social, devenind astfel vocea tuturor oamenilor de afaceri din România, de la micii întreprinzători la marii investitori. Postul tv vrea sa contribuie la stabilizarea mediului de business românesc, la promovarea antreprenoriatului și la transparentizarea tuturor proceselor economice în care se regăsesc oamenii de afaceri din economia românească. Astfel, Noul The Money Channel va urmări cu atenție felul în care guvernul incurajează și ajută dezvoltarea mediului de afaceri, punând prin politica editorială accent pe companiile mici și mijlocii și având orientare preponderență către 4 mari domenii de business: industrii inovative (IT&C), turism și promovare națională, construcții si imobiliare, agricultură si siguranță alimentară.

The Money Channel a luat naștere în primăvara anului 2006, când grupul de presă Realitatea Media a găsit oportunitatea să construiască un post de televiziune dedicat domeniului economic. În 2013, noul The Money Channel, televiziunea de business a României, face în continuare parte din grupul Realitatea Media.

Noul The Money Channel revine pe piața audiovizualului cu o echipă de jurnaliști profesioniști precum ziariști economici Daniel Apostol, Constantin Rudnitchi, Radu Preda sau Lucian Pop, jurnalistul de știri Alex Ferariu, Horia Alexandrescu si Viorel Popescu sau vedeta de televiziune consacrata Mircea N.  Stoian, pe care îl regăsim intr-un format nou, serios dar atractiv.

Grila de programe a noului The Money Channel are un content cu tematica business în proporție de 60%  și business lifestyle în proporție de 40%, oferind prepondrent programe și emisiuni dedicate unor sectoare și domenii economice și de afaceri, fără neclarități, fără părtinire și fără aspecte de cancan. Noul The Money Channel propune publicului o serie de programe atractive, precum Business Breakfast (matinal prezentat de Anda Negruș si Constantin Opriș), Market Report (dezbatere economică prezentată de Constantin Rudnitschi), Ora nouă (dezbatere economică prezentata succesiv de Daniel Apostol și Radu Preda), News Line (știri prezentate de Alex Ferariu), Pressing (revista presei prezentată de Mircea N. Stoian) si Modele de succes (emisiune gazduită de Lucian Pop).[3] Totodată, având o paletă diversificată de programe, The Money Channel oferă publicului și emisiuni de profil, noi și interesante, cum ar fi : Business Boutique, Metropolis, Turist în țara mea, De garda sau Events.

"Privim România în ansamblul ei, România care produce sau investește bani, care consumă bani, care cheltuie bani, dar și din perspectiva a ceea ce face omul din această piață de consum sau de producție în timpul liber: cum investește în hobby-uri, cum își trăiește viața, cum face sport, cum face turism, ce lucruri cumpără și de ce. Încercăm să privim economia nu din coperțile unui tratat de macroeconomie, ci din perspectiva celor cateva sute de mii de romani care muncesc si traiesc in economia antreprenoriala", spune Dan Apostol, director general The Money Channel." - comunicat de presa The Money Channel, 10.04.2014

Campania „The Money Channel Susține Economia României’’, 1.10.2013

Începând cu data de 01 octombrie 2013 televiziunea mediului de afaceri , The Money Channel, demarează o campanie prin care promovează relansarea economiei naționale : „The Money Channel Susține Economia României’’.

Prima faza a campaniei se va derula până la 31 decembrie 2013.

Scopul acestei campanii este de a promova mediul de afaceri din România și prioritățile sale precum și realizarea unui cadru eficient de colaborare, parteneriat și dialog dintre cei care realizează economia reala și administrația publică centrală și locală.

Astfel, The Money Channel susține relansarea economiei românești printr-o mai bună informare și educare a publicului țintă și prin promovarea factorilor implicați în dezvoltarea economică a României.

Obiectivul principal al campaniei este crearea unei platforme de comunicare, de promovare și de business dedicată tuturor companiilor din România, din toate domeniile de activitate cu rol de catalizator și garant al afacerilor de tip „win-win”.

Campania „The Money Channel Susține Economia României’’ vizează și:

- Creșterea valorii produselor și companiilor românești ca branduri

- Creșterea respectului public și a recunoașterii partenerilor acestei campanii

- Creșterea nivelului de relaționare și implicit a bazei de clienți noi

- Creșterea vizibilității partenerilor noștri

- Creșterea nivelului de emancipare la nivelul factorilor decizionali și al clienților.

The Money Channel ,alături de partenerii săi media, va iniția și gestiona o serie de acțiuni care să contribuie la atingerea celor mai sus menționate:

-  Zilnic, emisiunile TMC vor avea rubrici construite în cadrul campaniei;

- Săptămânal, dezbateri televizate, pe diverse teme economice de actualitate prin prezentarea de exerciții concrete și utile mediului de afaceri – Money Channel Business Tour;

- Gala premiilor “The Money Channel Susține Economia României’’ gala care va avea loc în prima săptămâna a lunii decembrie 2013 și va consta într-o ampla ceremonie de recunoaștere a eforturilor de redresare economică și de decernare de premii reprezentanților diferitelor categorii de afaceri. Distincțiile  vor fi  acordate de The Money Channel.

Pe 14 aprilie 2015, televiziunea The Money Channel și-a întrerupt emisia, arătând pe ecran sigla postului TV și mesajul Revizie tehnică. Motivul ar fi că licența postului va expira pe data de 25 aprilie 2015, rezultând posibila închidere a postului de televiziune.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ 27 mai - Ziua Investitiilor[nefuncțională], 27 mai 2008, standard.ro, accesat la 24 septembrie 2010
  2. ^ The Money Channel, primul post TV romanesc de business Arhivat în , la Wayback Machine., 03 noiembrie 2006, curierulnational.ro, accesat la 24 septembrie 2010
  3. ^ The Money Channel a anunțat oficial relansarea, mediafax.ro, 10 aprilie 2013

Legături externe[modificare | modificare sursă]