The Money Channel

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
The Money Channel
Sigla money channel.jpg
The Money Channel
Data lansării1 mai 2006
Data închiderii25 aprilie 2015
ProprietarRealitatea Media
Format imagineSD 4:3
Slogan„Unica televiziune de business din Romania”
ȚarăFlag of Romania.svg România
Limbăromână
AcoperireFlag of Romania.svg România
SediiBucurești
Canale înruditeRealitatea TV
Prezență online
www.the-money-channel.ro
Satelit
Sirius 2.5 0 E12678 MHz
Cablu
UPC
RCS-RDS
Gemenii Network
Romtelecom

The Money Channel a fost singura televiziune de business din România[1], parte a grupului Realitatea Media.

A început să emită la data de 1 mai 2006[2].

"The Money Channel, televiziunea mediului de afaceri din Romania, s-a relansat  luni, 8 aprilie, venind in intampinarea publicului larg cu o noua directie, o noua abordare si o noua echipa de profesionisti.

Noul The Money Channel isi propune sa fie o punte de legatura intre mediul economic, politic si social, devenind astfel vocea tuturor oamenilor de afaceri din Romania, de la micii intreprinzatori la marii investitori. Postul tv vrea sa contribuie la stabilizarea mediului de business romanesc, la promovarea antreprenoriatului si la transparentizarea tuturor proceselor economice in care se regasesc oamenii de afaceri din economia romaneasca. Astfel, Noul The Money Channel va urmari cu atentie felul in care guvernul incurajeaza si ajuta dezvoltarea mediului de afaceri, punand prin politica editoriala accent pe companiile mici si mijlocii si avand orientare preponderenta catre 4  mari domenii de business: industrii inovative (IT&C), turism si promovare nationala, constructii si imobiliare, agricultura si siguranta alimentara.

The Money Channel a luat nastere in primavara anului 2006, cand grupul de presa Realitatea Media a gasit oportun sa construiasca un post de televiziune dedicat domeniului economic. In 2013, noul The Money Channel, televiziunea de  business a Romaniei, face in continuare parte din grupul Realitatea Media.

Noul The Money Channel revine pe piata audiovizualului cu o echipa de jurnalisti profesionisti  precum ziaristii economici Daniel Apostol, Constantin Rudnitchi, Radu Preda sau Lucian Pop, jurnalistul de stiri Alex Ferariu, Horia Alexandrescu si Viorel Popescu sau vedeta de televiziune consacrata Mircea N.  Stoian, pe care il regasim intr-un format nou, serios dar atractiv.

Grila de programe a noului The Money Channel are un content cu tematica business in proportie de 60%  si business lifestyle in proportie de 40%, oferind prepondrent programe si emisiuni dedicate unor sectoare si domenii economice si de afaceri, fara neclaritati, fara partinire si fara aspecte de cancan. Noul The Money Channel propune publicului o serie de programe atractive, precum Business Breakfast (matinal prezentat de Anda Negrus si Constantin Opris), Market Report (dezbatere economica prezentata de Constantin Rudnitschi), Ora noua (dezbatere economica prezentata succesiv de Daniel Apostol si Radu Preda), News Line (stiri prezentate de Alex Ferariu), Pressing (revista presei prezentata de Mircea N. Stoian) si Modele de success (emisiune gazduita de Lucian Pop). Totodata, avand o paleta diversificata de programe, The Money Channel ofera publicului si emisiuni de profil, noi si interesante, cum ar fi : Business Boutique, Metropolis, Turist in tara mea, De garda sau Events.

"Privim România în ansamblul ei, Romania care produce sau investeste bani, care consumă bani, care cheltuie bani, dar și din pespectiva a ceea ce face omul din această piață de consum sau de producție în timpul liber: cum investește în hobby-uri, cum își trăiește viața, cum face sport, cum face turism, ce lucruri cumpără și de ce. Încercăm să privim economia nu din coperțile unui tratat de macroeconomie, ci din perspectiva celor cateva sute de mii de romani care muncesc si traiesc in economia antreprenoriala", spune Dan Apostol, director general The Money Channel." - comunicat de presa The Money Channel, 10.04.2014

Campania „The Money Channel Susține Economia României’’, 1.10.2013

Începând cu data de 01 octombrie 2013 televiziunea mediului de afaceri , The Money Channel, demarează o campanie prin care promovează relansarea economiei naționale : „The Money Channel Susține Economia României’’.

Prima faza a campaniei se va derula până la 31 decembrie 2013.

Scopul acestei campanii este de a promova mediul de afaceri din România și prioritățile sale precum și realizarea unui cadru eficient de colaborare, parteneriat și dialog dintre cei care realizează economia reala și administrația publică centrală și locală.

Astfel, The Money Channel susține relansarea economiei românești printr-o mai bună informare și educare a publicului țintă și prin promovarea factorilor implicați în dezvoltarea economică a României.

Obiectivul principal al campaniei este crearea unei platforme de comunicare, de promovare și de business dedicată tuturor companiilor din România, din toate domeniile de activitate cu rol de catalizator și garant al afacerilor de tip „win-win”.

Campania „The Money Channel Susține Economia României’’ vizează și:

-Creșterea valorii produselor și companiilor românești ca branduri

-Creșterea respectului public și a recunoașterii partenerilor acestei campanii

-Creșterea nivelului de relaționare și implicit a bazei de clienți noi

-Creșterea vizibilității partenerilor noștri

-Creșterea nivelului de emancipare la nivelul factorilor decizionali și al clienților.

The Money Channel ,alături de partenerii săi media, va iniția și gestiona o serie de acțiuni care să contribuie la atingerea celor mai sus menționate:

-      Zilnic, emisiunile TMC vor avea rubrici construite în cadrul campaniei;

-      Săptămânal, dezbateri televizate, pe diverse teme economice de actualitate prin prezentarea de exerciții concrete și utile mediului de afaceri – Money Channel Business Tour;

- Gala premiilor “The Money Channel Susține Economia României’’ gala care va avea loc în prima săptămâna a lunii decembrie 2013 și va consta într-o ampla ceremonie de recunoaștere a eforturilor de redresare economică și de decernare de premii reprezentanților diferitelor categorii de afaceri. Distincțiile  vor fi  acordate de The Money Channel.

Pe 14 aprilie 2015, televiziunea The Money Channel și-a întrerupt emisia, arătând pe ecran sigla postului TV și mesajul Revizie tehnică. Motivul ar fi că licența postului va expira pe data de 25 aprilie 2015, rezultând posibila închidere a postului de televiziune.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ 27 mai - Ziua Investitiilor, 27 mai 2008, standard.ro, accesat la 24 septembrie 2010
  2. ^ The Money Channel, primul post TV romanesc de business, 03 noiembrie 2006, curierulnational.ro, accesat la 24 septembrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]