Cartoon Network

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cartoon Network
Cartoon Network 2010 logo.svg
Lansat la 1 octombrie 1992 (SUA)
1 septembrie 1998 (România)
Proprietar The Cartoon Network, Inc. (Turner Broadcasting System
Format imagine 480i, 576i (SDTV)
1080i (HDTV)
Sedii Atlanta, Georgia (General)
Los Angeles, California (Coasta de vest)
Canale înrudite TBS, CNN, The CW, TNT, TCM, HLN, truTV, WPCH, Boomerang, Adult Swim
Canale cu care partajează programul TCM (Pe RCS & RDS și Focus Sat)
Pagina oficială www.cartoonnetwork.ro
Acces
Satelit
Romtelecom
RCS & RDS
UPC România

Cartoon Network este un canal de televiziune din SUA care difuzează desene animate, fiind lansat în România pe 1 septembrie 1998. Serialele animate ale postului sunt recepționate în toate colțurile lumii, iar în unele țări sunt dublate. Cartoon Network este difuzat din Varșovia, Polonia în Europa Centrală în trei versiuni audio: poloneză, maghiară și română, de la 1 septembrie 1998. Cartoon Network este difuzat 15 ore pe zi (7.00–22.00 CAT), iar TCM (Turner Classic Movies) este difuzat în restul de 9 ore (22.00–7.00 CAT). Din data de 4 ianuarie 2008, Cartoon Network și TCM sunt transmise 24 ore din 24.Doar pe DIGI își partajează programul amândouă într-un canal. Pauzele publicitare sunt, în România, în limba română, iar în Ungaria și Polonia, pauzele publicitare sunt în limba poloneză. Serialele și filmele Cartoon Network sunt traduse în România de studiourile Broadcast Text International (anterioară nume: Zone Studio Oradea, 2004 - prezent), Mediavision, Audio Design Digital Art (2004-2006), de către SDI Media în studioul Fast Production Film (2011 - prezent) și Ager Film (Doar serialul Dragonii și sezonul 2 din Haideți, Tinerii Titani!)

Programele acestui canal aduc în prin plan teme precum: comedia, prietenia, umorul, imaginaţia (precm serialele ca Uimitoarea lume a lui Gumball, Să-nceapă aventura, Un show obişnuit), dar şi acţiunea şi aventura (în seriale ca Ben 10, Haideţi, tineri titani!, Star Wars: The Clone Wars sau Generator Rex

 Cartoon Network este reţeaua de televiziune americană numărul  # 1 în rândul băieţilor cu vârsta cuprinsă între 6-11 ani şi 9-14 ani.

Începând din 1993, de când a fost lansat în toate ţările din Europa, Cartoon Network a devenit treptat un canal localizat în aproximativ toate ţările importante din Europa şi Africa, iar acum este disponibil în 26 de limbi din 166 ţări şi în peste 260 de milioane de case din întreaga lume. Experienţa Cartoon Network poate fi testată şi prin intermediul website-urilor, jocurilor video sau prin vânzarea cu amănuntul. Cartoon Network este operat de Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner care în present operează 25 de posturi de televiziune în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Printre ele se numără CNN International, Cartoon Network, Boomerang, Cartoonito, Boing, Adult Swim, TNT, TCM şi TNT glitz. Brandurile companiei sunt disponibile pe mai multe platforme: VOD, DVD, telefonie mobilă, jocuri, produse sub licenţă, publicaţii şi cele mai noi medii de distribuţie.

Pe lângă programele de televiziune care au câştigat numeroase premii Emmy şi aplicaţiile digitale, Cartoon Network se implică în problemele sociale cheie care afectează familia şi dezvoltă soluţii  precum campania Clubul Prieteniei lansată sub sloganul „FII PRIETENOS, NU RĂUTĂCIOS!” (clubulprieteniei.cartoonnetwork.ro) sau  „Academia Cartoon Network”.

Cartoon Network este un univers atrăgător şi energic de programe care explorează teme ca prietenia, aventura şi imaginaţia şi care forţeaza limitele distracţiei si amuzamentului, prin intermediul cărora cei mici învaţă să fie ei înşişi şi să aibă încredere în ei! 

Seriale[modificare | modificare sursă]

Seriale difuzate în prezent[modificare | modificare sursă]

Seriale viitoare[modificare | modificare sursă]

Seriale anulate[modificare | modificare sursă]

Filme Cartoon Network Cinema[modificare | modificare sursă]

Jocuri Video Cartoon Network[modificare | modificare sursă]

Aceata este lista cu jocurile video Cartoon Network.

Notă: Aceste jocuri sunt doar pentru console de jocuri, NU ȘI PENTRU PC. (Exceptând probabil Ed Edd n Eddy)

Revista Cartoon Network[modificare | modificare sursă]

Revista Cartoon Network este o publicație ce apare în fiecare lună. Este editată în România de Noriel, sub licența Warner Bros. Este tipărită la Regia Autonomă Monitorul Oficial și distribuită de Editura Regală SRL.

În revista Cartoon Network se pot găsi benzi desenate, postere, jocuri, știri, programul canalului de televiziune Cartoon Network, desene și scrisori ale cititorilor, concursuri, știri despre filme, sfaturi, asemănări între personajele Cartoon Network cu vedete ș.a.

Primul număr a apărut în luna mai 2008. Pe coperta acestuia a fost Ben 10.

Canale înfrățite cu Cartoon Network (CN )[modificare | modificare sursă]

Logo-uri[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]