Cartoon Network

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cartoon Network
Cartoon Network 2010 logo.svg
Lansat la 1 octombrie 1992 (SUA)
1 septembrie 1998 (România)
Proprietar The Cartoon Network, Inc. (Turner Broadcasting System
Format imagine 480i, 576i (SDTV)
1080i (HDTV)
Sedii Atlanta, Georgia (General)
Los Angeles, California (Coasta de vest)
Canale înrudite TBS, CNN, The CW, TNT, TCM, HLN, truTV, WPCH, Boomerang, Adult Swim
Canale cu care partajează programul TCM (Pe RCS & RDS)
Pagina oficială www.cartoonnetwork.ro
Acces
Satelit
Telekom Romania
RCS & RDS
UPC România

Cartoon Network este un canal de televiziune din SUA care difuzează desene animate, fiind lansat în România pe 1 septembrie 1998. Serialele animate ale postului sunt recepționate în toate colțurile lumii, iar în unele țări sunt dublate. Cartoon Network este difuzat din Varșovia, Polonia în Europa Centrală în trei versiuni audio: poloneză, maghiară și română, de la 1 septembrie 1998. Cartoon Network este difuzat 15 ore pe zi (7.00–22.00 CAT), iar TCM (Turner Classic Movies) este difuzat în restul de 9 ore (22.00–7.00 CAT). Din data de 4 ianuarie 2008, Cartoon Network și TCM sunt transmise 24 ore din 24.Doar pe DIGI își partajează programul amândouă într-un canal. Pauzele publicitare sunt, în România, în limba română, iar în Ungaria și Polonia, pauzele publicitare sunt în limba poloneză. Serialele și filmele Cartoon Network sunt traduse în România de studiourile Broadcast Text International (anterioară nume: Zone Studio Oradea, 2004 - prezent), Mediavision, Audio Design Digital Art (2004-2006), de către SDI Media în studioul Fast Production Film(2011 - prezent) și Ager Film (Doar serialul Dragonii, sezonul 2 din Haideți, Tinerii Titani! și serialul Dincolo de hotarul gradinii.

Cartoon Network este postul de televiziune pentru copii care difuzează seriale de animație – atât comedii precum Uimitoarea lume a lui Gumball, Să-nceapă aventura, Un show obișnuit, cât și seriale de acțiune șiaventuri ca Ben 10, Bakugan, Star Wars: The Clone Wars sau Generator Rex. Experiența Cartoon Network este completată de jocurile, concursurile și informațiile de pe www.CartoonNetwork.ro. Cartoon Network este disponibil în 26 de limbi, în 25 de versiuni separate din 166 de țări și în 260 de milioane de case din întreaga lume. Cartoon Network este operat de Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.

”Cartoon Network reprezintă locul unde copiii pot fi ei înșiși, încurajându-i să aibă încredere în ei.”, a spus Hannes Heyelmann, Senior Vicepreședinte și Managing Director Turner Broadcasting pentru Europa Centrală și de Est.

La data de 18 februarie 1992, Turner Broadcasting System anunța că plănuiește să lanseze postul Catoon Network care urma să difuzeze seriale de desene animate. Cu cea mai vastă colecție de desene animate, Cartoon Network s-a lansat pe 1 octombrie 1992.

Primele desene animate difuzate la Cartoon Network au fost clasicele seriale Warner Bros precumLooney Tunes sau seriale marca Hanna-Barbera. În perioada în care a fost lansat postul de televiziune, librăria acestuia conținea mai mult de 8,500 de ore de desene animate!

Pe lângă programele de televiziune care au câștigat numeroase premii Emmy, aplicațiile digitale, Cartoon Network se implică și în problemele socialecare afectează familia și dezvoltă soluții  precum campania „CN Clubul Prieteniei” (campanie anti-bullying) sau  „Academia Cartoon Network” (campanie de promovare a sportului în rândul tinerilor)

Seriale[modificare | modificare sursă]

Seriale difuzate în prezent[modificare | modificare sursă]

Blocuri de programare difuzate în prezent[modificare | modificare sursă]

Blocuri de programe viitoare[modificare | modificare sursă]

Seriale anulate[modificare | modificare sursă]

Blocuri de programare anulate[modificare | modificare sursă]

Filme Cartoon Network Cinema[modificare | modificare sursă]

Jocuri Video Cartoon Network[modificare | modificare sursă]

Aceata este lista cu jocurile video Cartoon Network.

Notă: Aceste jocuri sunt doar pentru console de jocuri, NU ȘI PENTRU PC. (Exceptând probabil Ed Edd n Eddy)  

Revista Cartoon Network[modificare | modificare sursă]

  Primul număr a apărut în luna mai 2008. Pe coperta acestuia a fost Ben 10.  

Canale înfrățite cu Cartoon Network (CN)[modificare | modificare sursă]

Revista Cartoon Network[modificare | modificare sursă]

Revista Cartoon Network este o publicație ce apare în fiecare lună. Este editată în România de Noriel, sub licența Warner Bros. Este tipărită la Regia Autonomă Monitorul Oficial și distribuită de Editura Regală SRL.

În revista Cartoon Network se pot găsi benzi desenate, postere, jocuri, știri, programul canalului de televiziune Cartoon Network, desene și scrisori ale cititorilor, concursuri, știri despre filme, sfaturi, asemănări între personajele Cartoon Network cu vedete ș.a.

Primul număr a apărut în luna mai 2008. Pe coperta acestuia a fost Ben 10.

Logo-uri[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]