Să-nceapă aventura

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Să-nceapă aventura
Adventure-time-logo.png
Informații generale
Format Animație / Aventură / Comedie / Fantezie / Umor
Creator(i) Pendleton Ward
Vocile: Jeremy Shada
John DiMaggio
Hynden Walch
Niki Yang
Tom Kenny
Olivia Olson
Compozitor temă muzicală Pendleton Ward
Țară de origine Statele Unite
Nr. de sezoane 5
Nr. de episoade 78
Producție
Perioada de difuzare 11 minute pe episod, redate câte două pentru a umple un program de 30 de minute.
Difuzare
Canal original Cartoon Network
Difuzare originală 5 aprilie, 2010 (S.U.A.)
16 mai 2011 (România)
Legături externe
Site oficial
Profil pe IMDB
Sumar de la TV.com

Să-nceapă aventura (engleză: Adventure Time, denumit initial ca Adventure Time with Finn and Jake) este un serial de desen animat american pentru televiziune, creat de Pendleton Ward și produs de Frederator Studios pentru Cartoon Network. Desenul a avut în România, premiera pe 16 mai 2011. Desenul animat focusează pe aventurile a doi prieteni foarte buni, Finn băiatul uman și câinele Jake cu puteri magice, care locuiesc în tărâmul Ooo.

Desenul animat este bazat pe o animație scurtă produsă pentru incubatorul de animație de la Nickelodeon, numit Random! Cartoons. După ce scurt-metrajul a avut foarte multe vizualizări pe internet, Cartoon Network l-a preluat pentru o serie de lung metraj care a avut un demo în 11 martie 2010 și a avut premiera oficial pe 5 aprilie 2010. Desenul animat a fost un succes, primind foarte multe recenzii pozitive. Desenul animat a fost recomandat a fi vizualizat cu acordul părinților sau cu familia.

Descrierea[modificare | modificare sursă]

Seria prezintă aventurile ficționale dintre doi prieteni foarte buni : Jake, câinele bătrân și înțelept cu o inimă mare și bună, și Finn, băiatul de 12 ani, care mai presus de toate vrea să fie un erou.

Cei doi prieteni sunt cei mai apropiați din lume. Ei își știu toate secretele, și se ajută unul pe altul în situații dificile, iar la orizont sunt probleme pe care ei știu că le pot rezolva. Finn și Jake te pot face să râzi până la lacrimi, salvând vieți și explorând insule periculoase, în căutarea aventurilor palpitante...

Finn a fost găsit în pădure, de părinții lui Jake, pe când era un copil mic. De atunci, prietenul său cel mai bun și fratele său adoptiv, câinele care are 28 de ani câinești, își folosește puterile la oricare oportunitate. Ei trăiesc în tărâmul Ooo, plin de personaje ficționale, și viziuni apocaliptice.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Principale[modificare | modificare sursă]

 • Finn - Un băiat de 12 - 17 ani (după sezon) care iubește nimic mai mult decât să meargă în aventuri și să salveze ziua. Este ultimul om din lume, și fratele adoptiv al lui Jake. Poartă o "pălărie grozavă" auto-proclamată care acoperă părul extrem de lung și blond care curge, și este predispus la exclamații ciudate și izbucniri. El are o poftă de aventură și va ajuta pe oricine are nevoie, dar fiind atât de plin de energie, el are probleme în situații care necesită să facă alte lucruri decât combaterea monștrilor. Finn este considerat de către mulți dintre locuitori să fie ultimul sau unul dintre ultimii oameni. El este protagonistul principal al spectacolului.
 • Jake - cel mai bun prieten al lui Finn si este un câine cu puteri magice, care poate să se întindă sau micșora la orice formă sau dimensiune. El are 28 de ani (în anii magici ai câinilor). Acționează ca un confident și mentor pentru prietenul său energic (deși, uneori, el dă sfaturi oarecum șmechere), Jake are o atitudine de dat înapoi în majoritatea situațiilor, dar iubește aventura și va lupta atunci când Finn are nevoie de el. El este prietenul Domniței Unicubeu. Puterile lui Finn sunt de un ajutor considerabil în luptă și de transport, dar sunt de asemenea folosite uneori ca nimic mai mult decât forme de exprimare joviale. El este, de asemenea, dovedit a fi foarte bun la jocul Viola.

Secundare[modificare | modificare sursă]

 • Împăratul gheții – Cunoscut si sub numele de "Simon Petrikov" , împăratul gheții urmărește un singur lucru: să-și găsească o soție, indiferent prin ce mijloace. Acesta a cumpărat coroana sa de la un docher bătrân din nordul Scandinaviei și când a pus-o pe cap a început sa aibă viziuni despre "Războiul Ciupercii" cea ce a speriat-o pe logodnica sa. Cu cât purta mai mult coroana cu atât se transforma mai mult in Împăratul Gheții.
 • Marceline – Marceline e o vampiriță și o rockeriță nebună. După secole petrecute în Tărâmul Ooo, nu se mai teme de nimic. Aceasta a fost găsită încă de când era o fetiță de 7 ani de către Simon Petrikov care i-a fost mereu alături si care a protejat-o până în ultimul său moment ca om.
 • Prințesa Gumiță (PG) – Prințesa Gumiță e o tocilară frumoasă pasionată de domenii care de care mai neobișnuiți, de la cercetările despre rachete la creșterea broaștelor țestoase.
 • Domnița Unicubeu – Domnița e animăluțul credincios al Prințesei Gumiță. Cu pasiunea ei pentru vioară, e partenera perfectă a lui Jake.
 • Betty – Betty este logodnica lui Simon Petrikov. Ea a plecat si l-a lăsat singur pe acesta după ce Simon și-a pus coroana și a innebunit, ceea ce a speriat-o groaznic.
 • Prințesa Spațiului cu Bulgări (PSB) - Prințesa Spațiului cu Bulgări vine din împărăția pufoasă ca un nor a Spațiului cu Bulgări. Se poartă ca o adolescentă răsfățată.
 • Beemo - Beemo nu e doar colegul de cameră al lui Finn și Jake. Beemo e și prietenul, camera video, ceasul deșteptător și consola de jocuri video.
 • Gunter - Gunter este numele dat de Împăratul gheții tuturor supușilor lui pinguini, dar îl pronunță diferit în funcție de personalitatea pinguinului.
 • Earl Ducele de acritură - Earl Ducele de acritură este conducătorul supersensibil și încăpățânat al ținutului Acritură și moștenitorul Împărăției de zahăr. A fost primul din seria de experimente ratate ale Prințesei Gumiță. Deoarece in loc de inimă, în pieptul lui se află o lămâie, nu e de mirare caracterul său nerespectuos și aversiunea lui față de tot ceea ce e dulce, la figurat. Îi plac locuitorii Împărăției de Zahăr nu doar pentru că ar vrea să le fie conducător, ci și pentru gustul lor plăcut ( în episodul Prea Tânără).
 • Mentosan - Mentosan este un locuitor al Împărăției de zahăr și majordomul credincios al Prințesei Gumiță. Are un trecut misterios și o relație neclară cu Susan.
 • Fiona - Un personaj fictiv din cărțile pe care Împăratul gheții obișnuiește să le scrie, este versiunea umană alternativă și feminină a lui Finn. Ea este la fel de curajoasă, aventuroasă și nemaipomenită ca și varianta ei masculină, în înfruntarea cu inamica ei, Regina gheții.
 • Cake - De asemenea, un personaj fictiv din cărțile pe care Împăratul gheții obișnuiește să le scrie, o pisică, versiunea alternativă, feminină a lui Jake. Are puteri similare care îi permit să se întindă, să se sucească și să-și transforme corpul, iar prietenul ei este Lordul Monochromicorn.
 • Mi-Miau - Mi-Miau este o pisică mică dar periculoasă din Breasla Asasinilor, care a încercat s-o elimine pe Prințesa Zmeură pentru a fi declarată asasin cu acte-n regulă.
 • Trompiță (în episodul Cristalele au puterea numită Copăcel) - Trompiță este o elefănțică galbenă, cu glasul mic și accent molcom, din sud, care este prietenă cu Finn și Jake. Se face cunoscută prin drăgălășenia ei. Îi place să culeagă mere și să facă plăcintă cu mere. În episodul Visul iubirii, s-a aflat că un porc este îndrăgostit de ea iar iubirea dintrei cei doi era neplăcută pentru ceilalți.
 • Prințesa Flamă - Prințesa Flamă este o prințesă înfierbântată din Regatul focului și noua feblețe a lui Finn. Puterile sale incendiare depind de toanele în care se află, și i s-a dus vestea că-i sare țandăra de la orice.
 • Oamenii dulci - Oamenii dulci sunt ceilalți locuitori ai Împărăției de Zahăr. Aceștia explodează când se sperie și, pe deasupra, mai sunt și foarte naivi. Cu toate acestea, îi ascultă ordinele Prințesei Gumiță, și adoră când sunt anunțați că urmează să ia parte la o petrecere.

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de MediaVision

Episoade[modificare | modificare sursă]

Premiera în România N/o Titlu român Titlu englez
EPISOADE PILOT
P1 Să-nceapă aventura Adventure Time
SEZONUL 1
16.05.2011 01 Panică la petrecerea în pijamale Slumber Party Panic
Necazuri în spațiul cu bulgări Trouble in Lumpy Space
17.05.2011 02 Îndreptare The Enchiridion!
Bântuitul The Jiggler
18.05.2011 03 Prizonierele dragostei Prisoners of Love
Trompiță Tree Trunks
19.05.2011 04 Ricardio inimosul Ricardio the Heart Guy
Vremea afacerilor Business Time
20.05.2011 05 Cei doi preferați ai mei My Two Favorite People
Amintiri de pe oliță Memories of Boom Boom Mountain
23.05.2011 06 Vrăjitorul Wizard
Dați afară Evicted!
24.05.2011 07 Orașul hoților City of Thieves
Grădina vrăjitoarei The Witch’s Garden
25.05.2011 08 Ce e viața? What Is Life?
Oceanele fricii Ocean of Fear
26.05.2011 09 Când clopotele de nuntă se topesc When Weeding Bells Thaw
Orașul ciudaților Freak City
27.05.2011 10 Ducele The Duke
Donny Donny
30.05.2011 11 Valetul Henchman
Temnița Dungeon
31.05.2011 12 Ce-ai făcut? What Have You Done?
Reverie într-o zi ploioasă Rainy Day Daydream
01.06.2011 13 Spintecătorul Gut Grinder
Eroul lui His Hero
SEZONUL 2
15.09.2011 14 Loialitatea regelui Loyalty to the King
Roșu la față Blood Under the Skin
22.09.2011 15 A venit din noptosferă It Came from the Nightosphere
Ochii The Eyes
29.09.2011 16 Povești Storytelling
Dragoste înceată Slow Love
06.10.2011 17 Animalul forță Power Animal
Cristalele au puterea Crystals Have Power
13.10.2011 18 Părinții ei Her Parents
Să tai părul unei femei To Cut a Woman’s Hair
20.10.2011 19 Camera tăișurilor ascuțite The Chamber of Frozen Blades
Celelalte tarte The Other Tarts
27.10.2011 20 Păstăile The Pods
Regele mut The Silent King
03.11.2011 21 Cine ești cu adevărat The Real You
Gardienii soarelui Guardians of Sunshine
10.11.2011 22 Moarte în floare Death in Bloom
Susan cea puternică Susan Strong
17.11.2011 23 Trenul misterelor Mystery Train
Hai cu mine Go With Me?
24.11.2011 24 Pântecul fiarei Belly of the Beast
Limita The Limit
01.12.2011 25 Să facem un film Videomakers
Semnătură încinsă Heat Signature
08.12.2011 26 Nebunie Mortală Mortal Folly
Recul Mortal Mortal Recoil
SEZONUL 3
04.06.2012 27 Lupta cu drăgălăși Conquest of Cuteness
Morituri te Salutamus Morituri te Salutamus
05.06.2012 28 Amintirea unei amintiri Memory of a Memory
Lovitura plătită Hitman
06.06.2012 29 Prea tânără Too Young
Mulțumesc Thank You
07.06.2012 30 Să-nceapă aventura cu Fionna și Cake Fionna and Cake
Monstrul The Monster
08.06.2012 31 Înghețați Still
Bătălia dintre vrăjitori Wizard Battle
11.06.2012 32 Ceea ce lipsea What Was Missing
Furtul de mere Apple Thief
12.06.2012 33 Beautopia Beautopia
De la rău la mai rău From Bad to Worse
13.06.2012 34 Nimeni nu te aude No One Can Hear You
Fiori The Creeps
14.06.2012 35 Jake vs. Miau-miau Jake vs. Me-Mow
Noul frontier New Frontier
24.12.2012 36 Secrete sărbătorite Holly Jolly Secrets
15.06.2012 37 Dulapul lui Marceline Marceline's Closet
Incendiar Incendium
18.06.2012 38 Pete foaie Paper Pete
Altă cale Another Way
19.06.2012 39 Prințesa fantomă Ghost Princess
Temnița lui tati Dad's Dungeon
SEZONUL 4
19.10.2012 40 S-au dus în noptosferă They Went to the Nightosphere
Monstrulețul lui tati Daddy’s Little Monster
26.10.2012 41 Visul dragostei Dream of Love
02.11.2012 Ciudații din pânză Web Weirdos
09.11.2012 42 Frige la atingere Hot to the Touch
16.11.2012 Pe urmele tale In Your Footsteps
23.11.2012 43 Lupul drăgăstos Hug Wolf
30.11.2012 Cinci povestioare Five Short Graybles
07.12.2012 44 Soția prințesă monstru Princess Monster Wife
14.12.2012 Goliad Goliad
21.12.2012 45 Departe de acest tărâm terestru Beyond This Earthly Realm
28.12.2012 Te-am prins! Gotcha!
22.02.2013 46 Prințesa prăjiturilor Princess Cookie
29.02.2013 Războiul cărților de joc Card Wars
08.03.2013 47 Fii lui Marte Sons of Mars
15.03.2013 Arzând la foc mic Burning Low
22.03.2013 48 Regele vierme King Worm
29.03.2013 BMO Noire BMO Noire
05.04.2013 49 Cine va câștiga? Who Would Win?
12.04.2013 Domnița și pietricelele Lady & Peebles
19.04.2013 50 Greu dar ușor The Hard Easy
26.04.2013 Tu m-ai făcut! You Made Me!
27.09.2013 51 Misterul din Regatul de Foc Ignition Point
27.09.2013 Domnia Gunterilor Reign of Gunters
10.05.2013 52 Îmi amintesc de tine I Remember You
03.05.2013 Împăratul Hoit The Lich
SEZONUL 5
11.10.2013 53 Omul Finn Finn the Human
18.10.2013 Câinele Jake Jake the Dog
25.10.2013 54 Încă cinci fabule scurte Five More Short Graybles
01.11.2013 Sus într-un copac Up a Tree
08.11.2013 55 Toți micuții All the Little People
15.11.2013 Băiețelul rău Bad Little Boy
22.11.2013 56 Jake tatăl Jake the Dad
29.11.2013 Davey Davey
06.12.2013 57 Temnița misterioasă Mystery Dungeon
13.12.2013 E doar vina ta All Your Fault
20.12.2013 58 Micuțul Little Dude
27.12.2013 Cripta oaselor Vault of Bones
03.01.2014 59 Marele păsărar The Great Bird Man
10.01.2014 Simon și Marcy Simon and Marcy
14.03.2014 60 Virusul A Glitch Is A Glitch
Furtuna săbiilor Puhoy
21.03.2014 61 Ultima misiune One Last Job
Petrecerea prințeselor Princess Potluck
28.03.2014 62 Tăcere Shh!
Pretendentul The Suitor
04.04.2014 63 Împăratul Gheții renunță The Party’s Over, Isla de Senora
Alte cinci fabule scurte Another Five Short Graybles
11.04.2014 64 Pe străzile de zahăr Candy Streets
Nu cred în vrăji Wizards Only, Fools
65 BMO Lost
James Baxter the Horse
66 Jake Suit
Be More
67 Sky Witch
Frost & Fire
68 Too Old
Earth & Water
69 Time Sandwich
The Vault
70 Love Games
Dungeon Train
71 The Box Prince
Red Starved
72 We Fixed A Truck
Play Date
73 The Pit
James
74 Root Beer Guy
Apple Wedding
75 Blade of Grass
Rattleballs
76 Red Throne
Betty
77 Billy's Bucket List
Bad Timing
78 Lemonhope
SEZONUL 6
79 Wake Up
Escape from the Citadel
80 James II
'

Legături externe[modificare | modificare sursă]