Cartoon Network Studios

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cartoon Network Studios
Tip Subdiviziune a Turner Broadcasting System (TBS)
Fondată 1994
Sediu Flag of the United States.svg Burbank , California, SUA
Oameni cheie Paul Condolora (Vice-președinte senior și manager general)
Industrie Animație
Produse Programe de televiziune
Proprietar Hanna-Barbera (1994-2001)
TBS (2001-prezent)

Cartoon Network Studios este un studio de animație american. Divizie a Turner Broadcasting System ( segment al conglomeratului media Time Warner ) , Cartoon Network Studios s-a axat pe producerea și dezvoltarea programelor de desene animate pentru canalul Cartoon Network. De asemena , câteva programe create de Cartoon Network Studios au fost transmise și pe Kids' WB , o rețea înfrǎțitǎ cu Cartoon Network .

Studioul s-a deschis în 1994 ca divizie a Hanna-Barbera Cartoons care s-a dedicat producerii unor programe originale pentru Cartoon Network, care includ și creațiile Hanna-Barbera cum ar fi Laboratorul lui Dexter , Johnny Bravo , Vaca și puiul , Eu sunt Nevăstuică sau The Powerpuff Girls. În 1997 , producțiile diviziei au fost creditate chiar de studioul părinte , Hanna-Barbera.

În 2001 , anul care a coincis cu moartea lui William Hanna , numele Hanna-Barbera a fost abandonat ca o entitate de producție și studioul HB a fost redenumit Warner Bros. Animation. Cartoon Network Studios a fost reînviat ca o entitate separată de Hanna-Barbera, dezvoltându-se rapid ca studio de animație. Studioul a continuat sǎ prospere , realizând producții ca Negrele aventuri ale lui Billy și Mandy și Samurai Jack , iar mai târziu producții ca Chowder , Minunatele peripeții ale lui Flapjack sau Să-nceapă aventura .

Filmografie[modificare | modificare sursă]

În curând[modificare | modificare sursă]

Speciale TV[modificare | modificare sursă]

Filme făcute pentru televiziune[modificare | modificare sursă]

Filme cinematografice[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Raugust, Karen (13 august 2007). „Cartoon Network Goes Live with Out of Jimmy's Head”. Animation World Network. http://www.awn.com/articles/cartoon-network-goes-live-iout-jimmys-headi. Accesat la 14 august 2010. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]