Generator Rex

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Generator Rex
Informații generale
Gen Animație, Acțiune
Regizor(i) Rick Morales
Chris Graham
Sam Montes
Seung-Hyun Oh
Scenarist(i) Variați
Creator(i) Joe Casey
Joe Kelly
Duncan Rouleau
Steven T. Seagle
Voci Daryl Sabara
Troy Baker
John DiMaggio
Fred Savage
Wally Kurth
Grey DeLisle
J.K. Simmons
Temă muzicală de început "Revolution" de Orange
Temă muzicală de sfârșit "Revolution" (instrumental)
Țară de origine Statele Unite ale Americii
Limbă(i) Engleză
Nr. de sezoane 3
Nr. de episoade 60 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) Ryan Slater
Producător(i)
executiv(i)
Brian A. Miller
Jennifer Pelphrey
Companie(i) de
producție
Cartoon Network Studios
Distributor Cartoon Network
Perioada de difuzare 23 minute
Difuzare
Canal original Cartoon Network
Format imagine 1080i HDTV
Format audio Dolby Digital 5.1
Vizionat prima oară în Statele Unite
Difuzare originală 23 aprilie 2010 (2010-04-23)
Legături externe
Site oficial

Generator Rex este un desen animat american Cartoon Network și este creat de "omul de acțiune" (un grup format din Duncan Rouleau , Casey Joe , Kelly Joe , și Steven Seagle T., „Man of action” fiind numele grupului în limba engleză, care a produs și Ben 10). Ioan Fang de Cartoon Network Studios servește ca director supervizor. Acesta este inspirat din benzile desenate M. Rex, publicate de Image Comics în 1999. Prima difuzare a fost în Statele Unite pe 23 aprilie 2010, pe Cartoon Network. Prima serie a fost difuzată pe Cartoon Network în Asia, nu și în Coreea, pe 9 ianuarie 2011 și pe Cartoon Network în alte țări pe 16 ianuarie 2011. Seria și-a anunțat premiera pe Teletoon în Canada, la aceeași dată ca debutul ei în Asia, dar a fost după episoadele cu Planet Sketch și amânată până 16 ianuarie 2011. Premiera în Rusia a fost pe 18 februarie 2011. Premiera în România a fost pe data de 11 februarie, 2011.

Premis[modificare | modificare sursă]

Cinci ani înainte de serie, o explozie masivă a lansat concentrații mari de naniți în atmosferă, infectând aproape orice viețuitoare de pe Pământ. Aceste naniții se pot activa la întâmplare în interiorul gazdelor lor, transformând subiectul într-un monstru cunoscut ca un EVO (sau "organism exponențial pestriț") - de obicei, o creatură fără minte care atacă tot în jurul ei, deși unele EVO păstrează un nivel de inteligență uman. Pentru a combate amenințarea EVO, a fost creată o organizație internațională cunoscută sub numele de Providența.

Rex este un adolescent amnezic, care nu este doar infectat cu naniții ca toți ceilalți, dar este un EVO. Spre deosebire de majoritatea EVO, el nu este deformat în nici un fel; spre deosebire de toate celelalte EVO, el este în măsură să își controleze naniții sau, permițându-i să manifeste o varietate de puteri printre care și vindecarea altora de mutațiile lor. Lucrând pentru Providence ca Agent Șase, Rex folosește abilitățile sale unice pentru a ajuta la oprirea EVO atunci când aceștia apar.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Dublaj în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de Zone Studio Oradea.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]