Uimitoarea lume a lui Gumball

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Uimitoarea lume a lui Gumball
Informații generale
Format Comedie / Umor
Creator(i) Ben Bocquelet
James Lamont
Jon Foster
Vocile: Logan Grove
Kwesi Boakye
Kyla Rae Kowalewski
Teresa Gallagher
Dan Russell
Țară de origine Statele Unite ale Americii Statele Unite
Regatul Unit Regatul Unit
Nr. de sezoane 2
Nr. de episoade 38
Producție
Perioada de difuzare 22 minute
Difuzare
Canal original Cartoon Network
Difuzare originală 2 mai, 2011 (S.U.A.)
8 noiembrie, 2011 (România)
Legături externe
Site oficial
Profil pe IMDB
Sumar de la TV.com

Uimitoarea lume a lui Gumball (în engleză The Amazing World of Gumball) este o serie animată creată de Bon Bocquelet și produs de Cartoon Network Europe. Desenul a avut premiera în România, pe 8 noiembrie 2011 pe canalul Cartoon Network. Acest desen este făcut complet în Europa.

Descrierea[modificare | modificare sursă]

Personajul principal, Gumball, este un băiat de 12 ani, care, alături de familia sa neobișnuită, are parte de nenumărate peripeții în orașul Elmore. Printre prietenii lui Gumball, o varietate de personaje remarcabile, se numără un peștișor auriu, un tyranozaur, o alună-majoretă și o banană.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Principale[modificare | modificare sursă]

 • Gumball - Gumball este un pusti obisnuit de 12 ani și chipeș care este cel mai șmecher băiat din orașul Elmore. Nu este foarte deștept, poate să alerge foarte repede ,să se îmbrace cu mult stil dar și să intre în multe belele cu: mama,Tina,Miss Simion,directorul școlii lui și mulți alții.El mai este îndrăgostit nebunește de o fată Penny.
 • Darwin - Darwin este prietenul cel mai bun al lui Gumball. A fost cândva animalul lui de companie, însă i-au crescut picioarele, și este un fel de frate pentru Gumball. Gumball îl consideră cel de-al doilea cel mai șmecher băiat din orașul Elmore.
 • Anais - Anais este cea mai deșteaptă persoană din orașul Elmore și de aceea putea să intre în mare bucluc. Gumball o consideră enervantă și sâcâitoare.Ea poate aranja un puzzle de 2000 de piese în 3,5 secunde.
 • Nicole - Mama lui Gumball se pricepe grozav la toate, mai ales să se enerveze, ceea ce e uneori amuzant. Adoră să câștige.
 • Richard - Tatăl lui Gumball adoră jocurile pe calculator, îi place să râdă și să se tolănească pe canapea. Profesia lui este necunoscută, dar se știe că uneori nu se îmbracă toată ziua.

Secundare[modificare | modificare sursă]

 • Dra. Simian - Dra. Simian este veriga lipsă... îmbrăcată în rochie. O domnișoară învățătoare acră și înțepată, care predă copiilor de clasa a doua de vreo 300.000 de generații încoace. Este egoistă, nedreaptă, și plină de păr. Nu-i place de Gumball și face tot ce poate ca să-i strice planurile, să-l umilească în fața clasei și, în general, să-i facă viața grea. În mod inexplicabil, Directorul Brown este îndrăgostit de ea, iar flirturile lor sunt pe cât de frecvente, pe atât de deranjante.
 • Directorul Brown - Directorul Brown este un melc cu multă blană. Ca profesor este complet inutil, iar în viața de zi cu zi stă îndrăgostit iremediabil de dra. Simian. Din momentul în care a întâlnit-o, unica lui preocupare a fost să-i îndeplinească orice dorință. Astfel că a conduce școala a picat vertiginos pe ultimul loc al listei lui de priorități.
 • Rocky - Rocky este omul bun la toate în școală. Este bucătar, conduce autobuzul, este îngrijorător. Nu-l deranjează nimic din ce are de făcut, cu condiția să nu se suprapună cu antrenamentul la bowling. Este bun prieten cu copiii, și-i place să se prostească cu ei. Nu se prea înțelege bine cu părinții lui (dl. și dna. Robinson), cu dra. Robinson sau cu autoritățile, în general. Iar asta pentru că e un tip cinstit.
 • Dl. Small - Dl. Small este consilierul new-age și complet ineficient al școlii. Deși ar trebui să rezolve problemele celorlalți, e clar că el are cele mai multe. Cu ierburile lui magice, bețișoarele parfumate, și cristalele cu puteri miraculoase, e absolut convins că-i ajută pe copii. Dar în realitate, aceștia pleacă amețiți din biroul lui, ținând în mână, ba un CD cu cântecele balenelor, ba o amuletă, sau orice altceva i s-a părut lui interesant în săptămâna respectivă.
 • Penny - Penny este o alună grozavă, cu pompoane. E și majoretă, și lumina ochilor lui Gumball. Este una dintre cele foarte puține persoane care-l înțeleg. Amândoi sunt definitiv îndrăgostiți unul de celălalt, dar nici unul nu știe cum să se exprime.
 • Laurence Needlemeyer - Larry e mereu la mâna unui șef tiranic. O să-l întâlniți ba la magazinul general, ba la magazinul de DVD-uri...pentru că are nu mai puțin de 25 de slujbe în Elmore. E un tip de treabă, care nu are niciodată timp de odihnă, iar Darwin și Gumball nu-i fac viața ușoară.
 • Tina - Tina Rex este bătăușa școlii. Este agresivă, toată lumea se teme de ea, și face viața colegilor insuportabilă - mai ales viața lui Gumball. Poate că, undeva adânc, e doar supărată că cei din jur nu-i observă feminitatea.
 • Alan - Alan e pur și simplu perfect. E perfect și atât de drăguț încât e de-a dreptul insuportabil. Toate fetele din școală îl plac, dar el n-are ochi decât pentru cactusul Carmen, o relație care nu are nicio șansă - din motive evidente.
 • Anton - Anton este o felie de pâine prăjită. A fost cooptat în gașca Tinei fără să vrea. Este obligat să le asculte ordinele, ca să nu-i înfurie. Anton este mereu stresat de această situație.
 • Tobias - Multicolorul Tobias crede despre el însuși, că e foarte bine făcut, dar în realitate e destul de firav. E obsedat de sport și găsește mereu metode să-și umfle mușchii, chiar dacă asta nu-i folosește la nimic. Ca și Gumball, are o slăbiciune pentru Penny, iar de aici apar uneori tensiuni.
 • Jamie - Jamie e o persoană puternică, e prietena Tinei și îi place să se ia de oameni. De când dra. Simian a pus-o să repete un an, Jamie nu suportă autoritatea, și nici pe noii săi colegi de clasă.
 • Idaho - Idaho este un cartof din aceia buni, de la țară, un băiat cu idei de modă veche și maniere necizelate. Încearcă mereu să fie cool și să se integreze, dar nu prea reușește.
 • Carmen - Cactusul Carmen este cea de care ascultă toate fetele. E serioasă și foarte concentrată asupra studiilor, nu știe să piardă, și vrea mereu să dea mai mult și mai mult. Lui Alan îi place de ea, și ei la fel, dar e conștientă că nu pot fi împreună...
 • Hector - Hector este un uriaș plin de blană. N-o să-i vedem niciodată fața pentru că înălțimea lui nu poate fi cuprinsă de camera de filmat. E o persoană foarte delicată.
 • Masami - Norișorul Masami este fiica răsfățată a proprietarului fabricii de curcubeie. Obișnuită să i se facă pe plac, dacă nu primește ceea ce vrea, amenință pe copii că va aranja să le fie concediați părinții. Dar, undeva foarte adânc, este o persoană foarte singură, căreia îi place mult de Alan.
 • Clayton - Clayton este un mincinos patologic care își poate schimba forma. Născocește despre sine însuși cele mai absurde povești, dar copiii le cred. Tot ce-și dorește e să fie privit ca unul dintre ei, și minte ca să fie acceptat de ceilalți.
 • Banana Joe - Banana Joe e măscăriciul clasei. Își petrece cea mai mare parte a timpului, râzând de ceilalți, fără să-și dea seama că gluma e pe seama lui. Dar e un aiurit cât se poate de fericit.
 • Ocho - Ocho este un micuț (dar dur) păianjen în 8 biți. Nimeni nu-i înțelege bipăiturile mormăite. E un tip de treabă, cât timp ești de partea lui.
 • Bobert - Bobert este un robot tocilar și de departe deșteptul clasei. Dra. Simian îl consideră un fel de animăluț de companie. Din această cauză, copiii nu-l prea suferă, și nu își dau seama că îi rănesc sentimentele binare.
 • Carrie - Carrie e o fantomă mereu tristă, mereu deprimată, fără să aibă vreun motiv serios. Ca majoritatea celor care sunt EMO, ei îi place să fie nefericită.
 • Teri - Teri este un ursuleț din hârtie și e ipohondră, astfel că își petrece cea mai mare parte a timpului la cabinetul medical al școlii. Chiar dacă este prea preocupată de sine însuși, e totuși o fată de treabă.
 • Juke - Juke, radio-casetofonul, este un elev din străinătate. Nimeni nu înțelege o iotă din ce spune, pentru că nu vorbește decât beatbox. Are și tot felul de haine ciudate pe care și le-a adus din țara sa natală.
 • Leslie - Leslie este un băiețel-floare delicat și blând, care cântă la flaut în orchestra școlii. Dă întotdeauna cele mai bune sfaturi când vine vorba de relații. Poate și pentru că iese mereu cu fetele.
 • William - William, ochiul zburător, și misterios, este iscoada drei. Simian. Își spionează colegii și când vorbește, foarte rar, vorbește doar în urechea drei. Simian.

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul în limba română a fost realizat de MediaVision.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Premiera în România N/o Titlu român Titlu englez
EPISOADE PILOT
P1 Early Reel
PRIMUL SEZON
08.11.2011 01 Al treilea The Third
Datoria The Debt
15.11.2011 02 Presiunea The Pressure
Desenul The Painting
22.11.2011 03 Responsabilul The Responsible
Rochia The Dress
29.11.2011 04 Cel mai leneș The Laziest
Fantoma The Ghost
06.12.2011 05 Misterul The Mystery
Farsa The Prank
13.12.2011 06 Soldatul The Gi
Sărutul The Kiss
20.12.2011 07 Petrecerea The Party
Rambrusarea The Refund
27.12.2011 08 Robotul The Robot
Picnicul The Picnic
03.01.2012 09 Găgăuță The Goons
Secretul The Secret
10.01.2012 10 Șoseta The Sock
Geniul The Genius
07.02.2012 11 Mustața The Mustache
Întâlnirea The Date
14.02.2012 12 Clubul The Club
Bagheta The Wand
25.02.2012 13 Maimuța The Ape
Poltergeist The Poltergeist
28.02.2012 14 Aventura The Quest
Lingura The Spoon
06.03.2012 15 Microunde The Microwave
Încurcă lume The Meddler
01.04.2012 16 Mașina The Car
Blestemul The Curse
13.03.2012 17 Coiful The Helmet
Lupta The Fight
20.03.2012 18 Sfârșitul The End
DVD-ul The DVD
SEZONUL 2
25.12.2012 19 Cavalerii The Knights
18.12.2012 Colosul The Colossus
08.01.2013 20 Frigiderul The Fridge
01.01.2013 Telecomanda The Remote
22.01.2013 21 Floarea The Flower
15.01.2013 Banana The Banana
29.01.2013 22 Telefonul The Phone
05.02.2013 Serviciul The Job
31.05.2013 23 Halloween Halloween
12.02.2013 Comoara The Treasure
19.02.2013 24 Scuzele The Apology
26.02.2013 Cuvintele The Words
05.03.2013 25 Craniul The Skull
24.12.2012 Crăciunul Christmas
02.04.2013 26 Ceasul The Watch
09.04.2013 Pariul The Bet
16.04.2013 27 Topârlanul The Bumpkin
23.04.2013 Șarlatanii The Flakers
30.04.2013 28 Autoritatea The Authority
07.05.2013 Virusul The Virus
14.05.2013 29 Poneiul The Pony
21.05.2013 Furtuna The Storm
28.05.2013 30 Visul The Dream
04.06.2013 Umbra The Sidekick
11.06.2013 31 Eroul The Hero
18.06.2013 Fotografia The Photo
01.09.2013 32 Brățara The Tag
10.09.2013 Lecția The Lesson
17.09.2013 33 Jocul The Game
24.09.2013 Limita The Limit
08.10.2013 34 Promisiunea The Promise
01.10.2013 Vocea The Voice
15.10.2013 35 Boombox The Boombox
22.10.2013 Castelul The Castle
29.10.2013 36 Caseta The Tape
05.11.2013 Puloverele The Sweaters
12.11.2013 37 Internetul The Internet
19.11.2013 Planul The Plan
26.11.2013 38 Lumea The World
03.12.2013 Finalul The Finale
-->

Elmore Stream[modificare | modificare sursă]

Elmore Stream constă în 18 scurt-metraje puse pe internet înfățișând personaje din Uimitoarea lume a lui Gumball făcând chestii hilare.

Episoade[modificare | modificare sursă]

N/o Titlu român Titlu englez
01 La joacă pe burtă Poke joke
02 Gumball contra Darwin - concursul de suflat Gumball vs Darwin Exhaling Contest
03 O festă de neuitat cu telecomanda de DVD Epic DVD remote prank
04 Dansul bananei Banana dance
05 Ce face Tata pentru un cârnat (partea 1) What Dad Would Do For A Sausage (Part 1)
06 Ce face Tata pentru un cârnat (partea 2) What Dad Would Do For A Sausage (Part 2)
07 Ce face Tata pentru un cârnat (partea 3) What Dad Would Do For A Sausage (Part 3)
08 Fratele enervant Annoying brother
09 Acasă cu Robinsonii At Home With the Robinsons
10 Invazia bacteriilor Rise of bacteria
11 Bărbițica râde Chin girl laugh
12 Bărbițica râde Remix Chin Girl Laugh Remix
13 3D fără ochelari! No glasses 3D!
14 Cartoful zburător The Flying Potato
15 Cimentiada Wet Cement Dash
16 T-Rex vrea o întâlnire T-Rex Wants a Date
17 Gumball îi cântă o serenadă lui Penny Gumball serenades Penny
18 Șosetă pe băț Sock on the Stick

Legături externe[modificare | modificare sursă]