TVR Moldova

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
TVR Moldova

Logo folosit din 5 decembrie 2022
Data lansării1 decembrie 2013; acum 10 ani, 4 luni și 16 zile (2013-12-01)
ProprietarSocietatea Română de Televiziune
Format imagine576i SDTV
1080i HDTV, (momentan doar pe TVR+)
Cotă de piață3,4% (Ianuarie 2022)
SloganSimte românește (2023-)
Țară Republica Moldova
Acoperire Republica Moldova
SediiBucurești, Calea Dorobanților nr. 191, sector 1
A înlocuit canalulTVR 1 în Republica Moldova
Canale înruditeTVR 1
TVR 2
TVR 3
TVR Folclor
TVR Sport
TVR Cultural
TVR Info
TVR Internațional
Partajat cuTVR Info, TVR 3 (în România)
Prezență online
http://www.tvrmoldova.md/

TVR Moldova este canalul de televiziune al Societății Române de Televiziune în Republica Moldova. Acest canal de televiziune a fost înființat pe 1 decembrie 2013 după semnarea unui acord între autoritățile moldovene și Claudiu Săftoiu, fost PDG al TVR.

Până la crearea TVR Moldova, Televiziunea Română a mai emis anterior în Republica Moldova, însă din 7 septembrie 2007, frecvența de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1, a fost acordată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova televiziunii 2 Plus. Ulterior, TVR a atacat în instanță decizia CCA și s-a ajuns cu o plângere până la CEDO. Conflictul s-a încheiat printr-un armistițiu între cele două părți, semnat pe 12 septembrie 2013,[1] prin care autoritățile moldovene se angajează ca noul canal TV să fie preluat de toate societățile de cablu din țară, iar TVR s-a angajat că o să producă emisiuni despre adevărata realitate din Republica Moldova.

TVR conține emisiuni culturale, de divertisment, informații despre România, dar și emisiuni autohtone despre realitățile vieții din Republica Moldova. 70% din producții vor fi realizate în România urmând ca restul de 30% să fie realizate în Republica Moldova.

Emisiuni[modificare | modificare sursă]

  • Telejurnal Moldova - versiunea pentru Republica Moldova a buletinului de știri TVR
  • Reportajul Telejurnalului - emisiune în care se dă interviu cu diferite persoane din lume.
  • Matinalii - o emisiune matinală difuzată de luni până vineri între orele 07-10. Emisiunea este de asemenea transmisă și de TVR 3 în România
  • Învingători - o emisiune care prezintă interviuri luate marilor artiști din Moldova. În intermediul emisiunii sunt prezentate momente artistice și realizări în direct de portrete persoanelor intervietate de către tineri pictori.

Note[modificare | modificare sursă]