Liceul Monștrilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Monster High
Creată deGarrett Sander
Lucrare originalăJucării
DeținătorMattel
Publicații tipărite
Cărți14
Filme și televiziune
Film(e)15
Scurtmetraj(e)6
Serial(e) TV2
Jocuri
Tradiționale9
Audio
Coloană sonoră20
Muzică originală2
Miscellaneous
JucăriiMonster High
Spin-offEver After High
Enchantimals

Liceul Monștrilor sau Monster High este o franciză americană de păpuși creată de Mattel și lansată în iulie 2010. Personajele sunt inspirate din filme cu monștri, horror SF, ficțiune thriller și diverse alte creaturi. Franciza include multe produse precum păpuși, genți, brelocuri, diverse jucării și seturi de joacă. A fost creată și o serie de cărți.

Liceul Monștrilor a fost creat de Garrett Sander, cu ilustrații de Kellee Riley și ilustratorul Glen Hanson.[1]

Premiză[modificare | modificare sursă]

În orașul New Salem, copiii adolescenți ai unor monștri celebri merg la o școală pentru monștri numită Monster High. Poveștile lor sunt spuse prin serialele TV/seriale web și filme, precum și prin jurnalele incluse cu păpușile.

Monster High prezintă o varietate de personaje fictive, dintre care multe sunt studenți la liceul titular. Personajele feminine sunt clasificate ca „ghouls”, iar personajele masculine sunt clasificate ca „mansters”. Personajele sunt, în general, fiii și fiicele sau înrudite cu monștri care au fost popularizați în ficțiune.[2]Caracterele originale au fost: Cleo De Nile, Draculaura, Frankie Stein, Lagoona Blue, Clawdeen Wolf.


Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]