Purcelușa Peppa

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Purcelușa Peppa este o serie britanică de televiziune animată, produsă de Astley Baker Davies în colaborare cu Entertainment One, care a fost difuzată inițial pe data de 31 mai 2004. Programul de televiziune pentru copii este difuzat pe canalul 5 și Nick Jr. în Marea Britanie, Nickelodeon / Nick Jr. în SUA, ABC 4 Kids în Australia și Discovery Kids în America Latină, inclusiv Brazilia. Până în 2015 au fost difuzate 4 sezoane, iar în 2016 apărut cel de-al cincilea sezon. În prezent, Purcelușa Peppa are cinci sezoane, iar un episod durează aproximativ cinci minute, în România fiind difuzat pe Nick Jr. și Minimax.

Premiză[modificare | modificare sursă]

Spectacolul se învârte în jurul personajului Peppa, un porc femelă antropomorfizată, împreună cu familia și prietenii ei. Fiecare dintre prietenii săi fac parte din specii diferite de animale și sunt de aceeași vârstă ca și ea. Episoadele au tendința să includă activități de zi cu zi precum: participarea la grupurile de joacă, înotul, vizita la bunici, verișoare, mersul pe terenul de joacă sau plimbări cu bicicleta. Personajele poartă haine, locuiesc în case și conduc autoturisme, dar prezintă și unele caracteristici ale animalelor pe care se bazează. Peppa și familia ei grohăie ca niște porci adorabili în timpul conversațiilor pe care le țin în limba engleză. Celelălte animale emit sunetele corespunzătoare speciei atunci când vorbesc, iar unele dintre ele prezintă și alte caracteristici reprezentative. Deși personajele principale - mai ales mamiferele - sunt antropomorfizate, alte personaje animale, precum Tiddles - broasca țestoasă, Polly - papagalul și rațele, nu sunt.

Parcul Tematic Peppa Pig World[modificare | modificare sursă]

Peppa Pig World este un parc tematic de familie situat în New Forest, Hampshire și a fost deschis pe 9 aprilie 2011 la Paultons Park, Hampshire, Marea Britanie. Parcul are zone de joacă în interior, un Aqua Park și mai multe clădiri tematice.Este foarte frumos 🐷

Legături externe[modificare | modificare sursă]