Iulius Mall Timișoara

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Iulius Mall Timișoara

Iulius Mall Timișoara este un centru comercial de mari dimensiuni din Timișoara, deschis în Octombrie 2005[1].A fost construit în urma unei investiții de 45 milioane de euro și este unul dintre cele mai mari centre comerciale din România.

În Noiembrie 2009 a fost finalizată cea de a doua fază a proiectului, prin extinderea centrului comercial, în urma unei investiții de peste 60 milioane de euro [2] investiția totală fiind de 105 milioane de euro. Suprafața totală construită a centrului comercial ajunge la 178.500 metri patrați, iar cea închiriabilă a fost extinsă până la 71.000 metri pătrați[2], devenind cel mai mare Mall din afara Bucureștiului [3]. Tot atunci Auchan și-a deschis aici al șaptelea hipermarket din România cu o suprafată de vânzare de 10.500 de metri patrați și 350 de angajați.[2] Centrul comercial găzduiește 350 de branduri, food-court cu o capacitate de peste 1.700 de locuri, parcare sub - și supraterană de 3.000 de locuri, cinema multiplex cu 7 săli, club de bowling și biliard , patinoar și piscină sezonieră, sală de fitness, spațiu de joacă pentru copii, perete de alpinism , casino , restaurante , terase, baruri și numeroase cafenele. Printre magazinele de top ale centrului comercial se numără : Auchan, Zara, Bershka ,Pull&Bear, Stradivarius ,Massimo Dutti, H&M ,C&A , Cărturești , Media Galaxy, Flanco, Sephora, Yves Rocher, Desigual, Swarovski, Mango, Starbucks, Subway, Pizza Hut, Spartan, KFC , Kenvelo ,Nike, Diesel, Deichmann , Intersport , Puma , Marionnaud, Lee Cooper, CCC , Apple Store, Noriel, Koton, Tom Tailor, Tommy Hilfiger, Guess , U.S.Polo Assn, New Yorker și Adidas.

În anul 2015 compania Iulius Group a început extinderea centrului prin ansamblul OpenVille, o investiție de peste 220 de milioane de euro [4] într-un proiect multifuncțional de regenerare urbană [5], investiția fiind una din cele mai mari infuzii de capital privat în sectorul de real estate din România.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]