Iulius Mall Timișoara

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Iulius Mall Timișoara

Iulius Mall Timișoara [1] este un centru comercial de mari dimensiuni din Timișoara, deschis în Octombrie 2005[1].A fost construit în urma unei investiții de 45 milioane de euro și este unul dintre cele mai mari centre comerciale din România.

În Noiembrie 2009 a fost finalizată cea de a doua fază a proiectului, prin extinderea centrului comercial, în urma unei investiții de peste 60 milioane de euro [2] investiția totală fiind de 105 milioane de euro. Suprafața totală construită a centrului comercial ajunge la 178.500 metri patrați iar cea închiriabilă a fost extinsă până la 66.500 metri pătrați[2], devenind cel mai mare Mall din afara Bucureștiului [3]. Tot atunci Auchan și-a deschis aici al șaptelea hipermarket din România cu o suprafată de vânzare de 10.500 de metri patrați și 350 de angajați.[2] Centrul comercial găzduiește 350 de branduri, food-court cu o capacitate de peste 1.700 de locuri, parcare sub - și supraterană de 3.000 de locuri, cinema multiplex cu 7 săli, club de bowling și biliard , patinoar și piscină sezonieră, sală de fitness, spațiu de joacă pentru copii, perete de alpinism , casino , restaurante , terase, baruri și numeroase cafenele. Printre magazinele de top ale centrului comercial se numără :Auchan, Zara, Bershka ,Pull&Bear, Stradivarius ,Massimo Dutti, H&M ,C&A , Cărturești , KFC, Media Galaxy, Sephora, Desigual, Swarovski, Mango, Starbucks, Subway, Pizza Hut, Kenvelo ,Nike, Diesel, Deichmann , Intersport , Puma , Marionnaud, Lee Cooper, CCC , Apple Store, Koton, Tom Tailor, Tommy Hilfiger, Guess , U.S.Polo Assn, New Yorker și Adidas.

În anul 2015 Iulius Mall Timișoara a avut un trafic de peste 15,7 milioane de vizitatori, fiind al doilea cel mai populat centru comercial din România.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Un milion de euro pe zi la Iulius Mall Timisoara, 04.11.2005, zf.ro, accesat la 23 aprilie 2010
  2. ^ a b c Extinderea Iulius Mall Timisoara, o investitie de 60 mil. euro, gata in noiembrie, 20 Octombrie 2009, wall-street.ro, accesat la 23 aprilie 2010
  3. ^ Vestic.ro. „Timisoara are mai mare Mall din afara Bucurestiului. http://www.vestic.ro/articol_56/cel-mai-mare-mall-din-afara-bucurestiului-isi-asteapta-clientii-la-timisoara.html.