Disney+

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Disney+
Disney+ logo.svg
Adresădisneyplus.com
TipServiciu de streaming
ProprietarThe Walt Disney Company
Lansat12 noiembrie 2019 (2019-11-12)[1]

Disney+ este un serviciu de streaming deținut de Walt Disney Company. Cea mai mare parte a conținutului său este format din filme și seriale de televiziune produse de Walt Disney Studios și Walt Disney Television, precum și de alte branduri deținute de Disney, cum ar fi Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic. În Statele Unite Disney deservește conținut pe alte platforme deținute - programe generale pe Hulu și orientat către sport pe ESPN+, astfel Disney+ se concentrează pe divertismentul familial bazat în jurul mărcilor Disney.

Producția de filme și seriale de televiziune pentru lansare exclusivă pe platformă a început la sfârșitul anului 2017.

Disney+ a fost lansat prima dată în Olanda, pe 12 septembrie 2019, ca un serviciu free trial (încercare gratuită). Disney+ a debutat oficial pe 12 noiembrie 2019, în Statele Unite, Canada și Olanda. Serviciul a fost extins în Australia, Noua Zeelandă și Puerto Rico o săptămână mai târziu și s-a extins în diferite țări din Europa de Vest la 24 martie 2020. A devenit disponibil în India în aprilie 2020 și Japonia în iunie 2020. La lansare, serviciul a primit o recepție pozitivă a bibliotecii sale de conținut, dar a fost criticat pentru probleme tehnice. Modificările aduse filmelor și serialelor de televiziune au atras atenția mass-media.

Extinderi suplimentare sunt planificate pentru restul țărilor din Europa de Vest pe 15 septembrie 2020, împreună cu Europa de Nord, iar pentru America Latină pe 17 noiembrie 2020. De asemenea lansări sunt planificate în Europa de Est în 2021[2] , și Asia de-a lungul a doi ani, începând din iunie 2020, întrucât tranzacțiile de distribuție internațională de streaming Disney existente cu serviciile concurente expiră.[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Serviciul a primit o "lansare ușoară" pe 12 septembrie 2019 în Olanda.
  2. ^ Disney (). „Across @DisneyPlus, Hotstar, Hulu, and ESPN+, Disney Direct-to-Consumer services have over 137 million subscriptions. In 2021, @DisneyPlus will launch in more markets including Eastern Europe, South Korea, Hong Kong, and more!”. Twitter. 
  3. ^ Mike Sorrentino (). „Disney Plus: Everything you need to know”. CNET. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]