Hulu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Hulu
Tip de afacereSubsidiară
Fondatmartie 2007  Modificați la Wikidata
Sediu,
SUA
Țara de origine Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Zona deservităStatele Unite
Proprietar(i)The Walt Disney Company
Oameni cheieJoe Earley (președinte)
Industrievideo la cerere[*]  Modificați la Wikidata
Firma părinteDisney Streaming
URLhulu.com
PublicitateDa
ÎnregistrareNecesară
Utilizatori 49,7 milioane (la data de  (2023 -12-30))[1]
Lansat29 octombrie 2007; acum 16 ani, 5 luni și 13 zile (2007-10-29)
Statusul curentActiv

Hulu (/ˈhl/) este un serviciu de streaming american pe abonament și hub de conținut în cadrul serviciului de streaming Disney+ deținut de The Walt Disney Company. A fost lansat pe 29 octombrie 2007.

Hulu a fost fondat inițial ca un joint venture între News Corporation și NBCUniversal, Providence Equity, și mai târziu The Walt Disney Company, servind ca o agregare a episoadelor recente de seriale de televiziune din canalele de televiziune respective. În 2010, Hulu a lansat un serviciu prin abonament, inițial branduit ca "Hulu Plus", care a prezentat sezoane întregi de programe din companii și alți parteneri, și acces imediat la episoade noi. În 2017, compania a lansat Hulu cu Live TV—un serviciu de televiziune live over-the-top care include canale de programare de difuzare.

În 2011, Hulu a lansat serviciul său în Japonia, marcând prima și singura sa expansiune internațională. Trei ani mai târziu în 2014, Hulu Japan a fost achiziționat de Nippon TV și desprins de echivalentul său american.[2]

Un hub beta al Hulu s-a lansat pe Disney+ în Statele Unite pe 6 decembrie 2023,[3] urmat de o lansare întreagă pe 27 martie 2024.[4] Acest hub este similar cu hub-ul Star care a fost lansat anterior pe Disney+ în februarie 2021 în afara SUA ca un substitut al Hulu.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „THE WALT DISNEY COMPANY REPORTS FIRST QUARTER EARNINGS FOR FISCAL 2024” (PDF). The Walt Disney Company. Accesat în . 
  2. ^ „Nippon TV Acquires Hulu Service in Japan”. www.businesswire.com (în engleză). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Weprin, Alex (). „Disney+ Launches Hulu Hub in Bid to Boost In-House Bundle”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
  4. ^ „The Disney Plus-Hulu merger is way more than a streaming bundle”. The Verge. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Hulu