Wikipedia:Afișierul administratorilor/Arhiva/2015

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.

Ștergeri[modificare sursă]

Acest mesaj este destinat administratorilor care încheie discuții de ștergere, dar și celor care fac ștergeri rapide. I-am repoșat lui Silenzio cu ceva timp în urmă că după ce închide discuții de ștergere cu rezultul ștergere, nu verifică ce trimite spre paginile șterse. Am observat că mai nici un administrator nu face acest lucru, deși este menționat explicit și la baza etichetei {{șterge}}: „Către administratori: Înainte de a efectua ștergerea verificați ce pagini trimit aici [...]”.

Din moment ce se stabilește că o persoană nu este notabilă, din aceasta urmează că nu mai are rost păstrarea unei legături roșii în alte articole. În unele cazuri se impune doar dezlegarea (ștergerea parantezelor „[[” și „]]”), în altele, precum în cazul secțiunilor de personalități notabile, chiar îndepărtarea numelui întreg din articol. De asemenea nici redirecturile spre pagina ștearsă nu mai au rost. Sper că veți ține cont pe viitor de acest mesaj. Salutări, --Mihai (discuție) 5 martie 2015 19:03 (EET)

Mă simt vinovat, deoarece și eu am șters la un moment dat articolul Renata Verejanu, fără a elimina în totalitate referirile la acest nume. Nu cred că din simpla constatare a lipsei de notabilitate a unui subiect (care privește existența unui articol distinct) rezultă și punerea la index a numelor respective. Legăturile roșii rămase reprezintă o problemă, dar ea nu este mai mare decât în cazul în care sunt introduse fără preexistența unui articol șters. --Pafsanias (discuție) 5 martie 2015 20:53 (EET)
  • Trebuia să menționez că e vorba numai de legăturile din spațiu de nume (Articole), nu de celelalte spații de nume.
  • Apoi nu se pune problema de damnatio memoriae, de-asta operațiunea trebuie făcută cu discernământ. În cazul Renata Verejanu am șters eu legăturile sau chiar numele, acolo unde era cazul. Rămăsese de exemplu în articolul Chișinău textul acesta aiuristic.
  • Dar din moment ce o pagină este ștearsă după o discuție, nu e nici un moment mai bun pentru operațiunea de mai sus decât imediat în urma acelei ștergeri.
  • Sunt total de acord cu tine în legătură cu indexul: ce articole ar avea Wikipedia dacă miile de profesioniști ar scrie despre subiectele în care sunt experți, chiar citând lucrări proprii, în loc să încarce Wikipedia cu biografiile lor anoste și fără nici o sursă independentă. --Mihai (discuție) 5 martie 2015 21:28 (EET)
La ultimul punct, trebuie să recunosc că ai dreptate. Ce ar fi dacă Mihaela Stănescu sau Roxana Roseti și-ar crea articole biografice aici, doar pe baza numărului de citări? Noroc că se ocupă arkiviștii de conservarea textelor lor. --Pafsanias (discuție) 5 martie 2015 21:46 (EET)
Și eu am cam lenevit la capitolul ăsta, al dezlegării articolelor șterse. Oricum, Twinkle are chiar și o funcționalitate - ultima din listă („Dezleagă”), care ar trebui să ne ajute. —Andreidiscuţie 6 martie 2015 09:58 (EET)

Cerere de protejare[modificare sursă]

Am început să șterg informațiile fără referințe adăugate de ferma de clone Beleiutz. Momentan se încăpățânează să adauge informații fără surse. Cer semi-protejarea paginii Clopoțica și Legenda Bestiei de Nicăieri. --Mihai (discuție) 5 aprilie 2015 15:11 (EEST)

În plus și a paginii Ralph Strică-Tot. Continuă să mintă că cinemagia ar fi referință și pentru fișa tehnică despre tehnicieni, asistenți producție, traducători șamd, când la Cinemagia sunt enumerați doar actorii de voce români și regizorul de dublaj. --Mihai (discuție) 5 aprilie 2015 16:53 (EEST)
Cererile de protejare trebuie făcute pe pagina Wikipedia:Cereri pentru protejarea paginilor, altfel s-ar putea să nu aibă efect. --Bătrânul (discuție) 5 aprilie 2015 18:36 (EEST)

Rezolvat Rezolvat Nu am fost prea sigur pe ce perioadă să le semiprotejez, dar considerând că Beleiutz este foarte activ și cameleonic, am ales un an. Problema e că semiprotejarea nu va funcționa dacă revine cu ferma de clone (utilizatori înregistrați). --Silenzio (discuție) 5 aprilie 2015 23:44 (EEST)

Vă mulțumesc mult. O să explic mâine la Checkuser care este problema, anvergura ei și soluția posibilă. --Mihai (discuție) 5 aprilie 2015 23:56 (EEST)

Patrulă automată[modificare sursă]

Utilizator Racconish[modificare sursă]

Bună seara. În urma unei analize atente a contribuțiilor pe care acest utilizator le-a efectuat de-a lungul timpului, consider că am putea să-i acordăm statutul de patrulă automată. --Wintereu 27 ianuarie 2015 21:29 (EET)

Rezolvat Rezolvat, de acord. --Gutza DD+ 27 ianuarie 2015 23:15 (EET)

Alții[modificare sursă]

+ 4 candidați la statut de patrulă automată: Kristiaan van Andrej, Cornel Grad, Antonio1952 și Eugen Dihoru. --XXN, 26 martie 2015 22:51 (EET)

Rezolvat Rezolvat pentru Eugen Dihoru.--Strainu (دسستي‎)  6 iunie 2015 02:02 (EEST)

Bacania Veche[modificare sursă]

Buna ziua,

As dori sa creez pagina Bacania Veche cu scop pur informativ despre ce este acest magazin, ce fel de produse se gasesc in el si care este istoricul sau.

Imi puteti recomanda, va rog cum ar trebui sa fie scris astfel incat sa nu cada sub incidenta reclamelor sau a auto-promovarii.

Multumesc!

Ioana LazarescuAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Bacania Veche (discuție • contribuții).

Trebuie scris pe ton neutru și exclusiv din informații publicate în surse de încredere independente (nu în comunicatele, pe site-ul organizației, sau în articolele plătite de ea, care nu sunt surse independente — în acest sens, unele aspecte, cum ar fi oferta comercială actuală, s-ar putea să nu fie de interes enciclopedic). Dacă nu pot fi găsite astfel de surse, atunci e posibil ca subiectul să nu fie notabil.
Trebuie să vă atrag atenția și că, dacă sunteți reprezentant al acelei organizații și scrieți despre ea la Wikipedia, conform termenilor de utilizare (vedeți titlul 4 - Abținerea de la anumite activități, paragraful „Disimularea contribuțiilor plătite”), trebuie să declarați acest lucru în comentariul fiecărei modificări sau pe pagina de discuție a articolului pe care îl editați. —Andreidiscuţie 25 mai 2015 14:55 (EEST)

Solicitare[modificare sursă]

Stimati administratori, Sunt Preotul Mihai Caitar din Münster, Germania. Va rog sa stergeti numele meu din Lista de oameni de cultura romani care au emigrat in Occident. Ma gasiti la capitolul "Clerici" in randul doi. Acolo se spune ca sunt ceangau. Afirmatia nu corespunde adevarului si in consecinta este un afront. Orice persoana umana are dreptul sa fie ceea ce este si sa nu fie inregimentat intr-un grup lingvistic sau etnic, care ii este strain. M-am nascut din parinti romani. Nu cunoscu si nu vorbesc limba ceangaiasca, despre care se vorbeste in articolul "Ceangaii". Cultura, despre care se vorbeste in acelasi articol, imi este straina. Preot Mihai Caitar 29 mai 2015 --Preot Mihai Caitar (discuție) 29 mai 2015 22:09 (EEST)

Rezolvat Rezolvat --Silenzio (discuție) 30 mai 2015 03:51 (EEST)

Pocor[modificare sursă]

Știe cineva ce este cu Pocor? Peste câteva zile se împlinește un an de când a plecat în vacanță!. --GEO (discuție) 10 iulie 2015 19:28 (EEST)

Îmi pare tare rău pentru colegul Pocor, a cărui activitate am apreciat-o personal foarte mult și pentru care îi mulțumesc. Sper să fie bine, sănătos și în putere. Aștept să se întoarcă pe proiectul nostru atunci când va găsi de cuviință - dacă nu cumva este încă printre noi, cu o altă identitate ;) Din păcate, vor trebui aplicate prevederile de la Wikipedia:Revocare#Expirare. Îi adresez formal un mesaj pe pagina sa discuții, înainte de a demara procedura. --Pafsanias (discuție) 16 iulie 2015 14:12 (EEST)
Poate ar fi bine ca mesajul să fie transmis inclusiv prin e-mail. --Wintereu 16 iulie 2015 14:21 (EEST)
Mă bazez pe speranța că mai are încă activată opțiunea de notificare automată prin e-mail a modificărilor de pe pagina sa personală de discuții. Dacă nu, probabil că nu dorește realmente să fie deranjat, iar alegerea sa trebuie respectată. Puteți încerca să-l contactați, însă, pentru că adresa sa e funcțională, din câte se pare. --Pafsanias (discuție) 16 iulie 2015 14:32 (EEST)
Am depus cererea de retragere a permisiunilor de administrator la m:Steward requests/Permissions#Pocor@ro.wikipedia, conform politicii de revocare. --Pafsanias (discuție) 19 iulie 2015 23:20 (EEST)

Ștergerea descrierii modificării[modificare sursă]

Rog un administrator să șteargă doar descrierea acestei modificări făcute de mine, întrucât cea care urmează este corectă și aceasta poate induce în eroare. --Mihai (discuție) 20 iulie 2015 16:28 (EEST)

Yes check.svg Realizat. —Andreidiscuţie 20 iulie 2015 16:32 (EEST)

Bourge[modificare sursă]

Ar trebui probabil începută procedura de revocare și în cazul utilizatorului Bourge, administrator la Wikiștiri. Ultima lui activitate pe vreun proiect Wikimedia datează din anul 2012. --Wintereu 21 iulie 2015 00:25 (EEST)

Administratorii wikipediei nu au vreo putere la celelalte proiecte și nici regulile noastre nu se aplică acolo. Mai nou însă, există o politică similară globală (ceva cu 6 luni de inactivitate dacă nu există o altă politică locală contrară). Vă sugerez să depuneți cererea direct la meta:Steward requests.--Strainu (دسستي‎)  21 iulie 2015 00:28 (EEST)

Demisie[modificare sursă]

Vă rog să luați notă de demisia mea din funcția de admin: m:Requests for permissions#Silenzio76@ro.wikipedia. Mulțumesc!--Silenzio (discuție) 16 septembrie 2015 06:29 (EEST)

Îi mulțumim lui Silenzio76 pentru activitatea depusă în calitatea sa de administrator. --Pafsanias (discuție) 17 septembrie 2015 12:10 (EEST)
Trebuie să recunosc faptul că regret. Chiar dacă nu eram de acord cu unele dintre cele spuse sau făcute de Silenzio76, l-am apreciat. Familia și liniștea personală însă, trebuie să fie înainte de toate. Mulțumesc pentru ajutorul pe care ni l-a dat nouă, tuturor. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 septembrie 2015 18:37 (EEST) P.S. Acum nu că nu m-aș lua de gât cu el - dacă ar fi din nou cazul :))

Modificare pagini protejate[modificare sursă]

Am făcut trei propuneri la Discuție Format:Comunitate.--Mihai (discuție) 18 septembrie 2015 13:42 (EEST)

Cerere[modificare sursă]

Am o cerere aici.--Mihai (discuție) 22 septembrie 2015 03:09 (EEST)

Propunere de ștergere a unei politici oficiale a rowiki[modificare sursă]

Am făcut o propunere de ștergere a politicii Wikipedia:Trolling. E vorba de o politică care nu are corespondent în nici o altă Wikipedie, fiind o creație personală a unui admin, creată pentru rezolvarea unor probleme personale, inițial ca eseu, apoi promovată (tot de adminul respectiv) ca politică. Nu cred că e cazul ca rowiki să se considere buricul pămîntului, care descoperă nevoi ale Wikipediei pe care nici o altă Wikipedie nu le-a descoperit.

Fiind vorba de o politică oficială a rowiki, nu de un simplu articol, cred folositor să se implice mai multă lume în dezbateri. Exprimați-vă părerea la Wikipedia:Pagini de șters/Wikipedia:Trolling.--MariusM (discuție) 24 septembrie 2015 16:56 (EEST)

Observ că după această propunere a mea, Utilizator:Mihai Andrei, fără să aștepte rezultatul dezbaterii, a șters eticheta „propunere de ștergere” de la Wikipedia:Trolling, cu argumentația „Este o politică oficială, nu un articol oarecare. Regula pentru ștergerea articolelor nu poate fi aplicată politicilor” [1]. Eu am fost inactiv la rowiki un timp mai lung, spuneți-mi care e regula la propunerile de ștergere a politicilor? Cînd s-a stabilit că în asemenea cazuri sînt alte reguli? E ceva contrar Wikipediei să ceri eliminarea unei politici (care de altfel nu mai există la nici o altă Wikipedie)?--MariusM (discuție) 24 septembrie 2015 19:26 (EEST)

77.234.45.181[modificare sursă]

IP-ul acesta îmi aduce aminte de Baican, dar momentan m-ar interesa dacă poate fi considerat un Open proxy. Aparent e vorba de un endpoint al unui serviciu VPN oferit de Avast cu produsele lor de securitate. Asta înseamnă că e un proxy, că nu putem afla detalii despre locația reală a editorului, dar nu e chiar open, caci necesită autentificare. Deci, blocăm capetele de VPN sau nu?--Strainu (دسستي‎)  22 august 2015 02:58 (EEST)

Se pare că da, la en:wp en:Wikipedia:WikiProject on open proxies#208.31.49.57.— Ionutzmovie discută 22 august 2015 03:10 (EEST)
La fel și 5.45.62.136.--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2015 15:49 (EEST)
Adică ăsta -- Victor Blacus (discuție) 25 septembrie 2015 16:07 (EEST)

ELiminare cont[modificare sursă]

Buna seara, as dori sa-mi sterg contul de pe wikipedia pentru ca nu îl utilizez și nu mai vreau sp apară ca pagină pe motoarele de căutare atunci când îmi scriu numele. Multumesc anticipat Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Osadta.doina (discuție • contribuții).

Bună ziua. La Wikipedia nu este în principiu posibil să fie șterse conturile. Am introdus un cod în pagina dumneavoastră de discuție, care ar trebui să o elimine în câteva zile (până la câteva săptămâni) din indexul celor mai importante motoare de căutare. Este de asemenea posibil ca actualul nume de utilizator să fie schimbat cu un pseudonim, pentru ca să nu mai apară numele dvs. real în istoricul articolelor. Citiți Wikipedia:Schimbarea numelui de utilizator. Salutări, --Mihai (discuție) 11 octombrie 2015 06:14 (EEST)

Vandal[modificare sursă]

Atenție sporită la vandalul care își marchează cel mai des modificările distructive cu Ajustări gramaticale sau Corectat greșeli ortografice (care dn această cauză trec neobservate de multe ori), aveți o mostră aici, aici, aici, mișună de peste o lună pe Wikipedia.— Ionutzmovie discută 17 octombrie 2015 16:46 (EEST)

L-am văzut și eu, dar nu l-am băgat în seamă crezând că face modificări constructive. Sergentul 17 octombrie 2015 16:56 (EEST)
Pare a fi defapt tot vandalul pus pe șotii din Constanța care nu se plictisește să irosească timpul celorlalți utilizatori. În orice caz, fiți atenți la modificările care au în descrierea modificărilor o parte sau toată sintagma Corectat greșeli ortografice, Ajustări gramaticale, Adăugat legături.— Ionutzmovie discută 17 octombrie 2015 17:05 (EEST)

modificare la un articol existent[modificare sursă]

Va rog sa corectati data nasterii pentru Nicolae Ceausescu: 26 ianuarie si nu 23 ianuarie, cum scrie pe pagina! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 2a02:2f0b:b0df:ffff::5679:3b0a (discuție • contribuții).

Mulțumiri pentru sesizare. --GEO (discuție) 23 octombrie 2015 20:39 (EEST)

Demisie birocrat și checkuser[modificare sursă]

Am renunțat la drepturile mele de birocrat și checkuser (păstrând însă dreptul de administrator), deoarece în ultima vreme nu am avut timpul și puterea să mă implic în aceste sarcini și nu cred că se va schimba acest lucru în viitorul apropiat. Răzvan Socol mesaj 24 octombrie 2015 12:20 (EEST)

Îmi pare rău că ați renunțat la aceste drepturi, dar în ultima vreme, întradevăr, nu prea le-ați mai folosit. Sergentul 24 octombrie 2015 12:56 (EEST)
Îi mulțumim lui Răzvan Socol pentru activitatea defășurată în calitatea sa de birocrat și checkuser și îl asigurăm că este nevoie, în continuare, de prezența sa ca administrator. --Pafsanias (discuție) 25 octombrie 2015 16:27 (EET)

O ștergere cerută de autor[modificare sursă]

E nevoie de un admin care să redenumească fără păstrarea redirecționării pagina Utilizator:Conquistador/sandbox și cea de discuție asociată în Utilizator:Conquistador, apoi să șteargă aceast userpage ca să i se afișeze prin default cea globală de la meta (poate nu știți toți că e posibil acum). Pagina de discuții trebuie desigur să rămână. A se vedea istoricul aici. --Mihai (discuție) 11 noiembrie 2015 22:53 (EET)

Rezolvat Rezolvat de Andrei. --Mihai (discuție) 11 noiembrie 2015 23:31 (EET)

Permisiuni[modificare sursă]

Am renunțat la permisiunile de administrator pentru Strainubot deoarece nu le foloseam. De asemenea, am renunțat și la accesul la OTRS.--Strainu (دسستي‎)  17 noiembrie 2015 23:13 (EET)

Păcat. Consider că nu trebuia să renunți la voluntariatul OTRS. Mulțumim pentru activitatea depusă.--Silenzio (discuție) 18 noiembrie 2015 05:33 (EET)

Până la sfârșitul acestui an intenționez să renunț și la poziția de la checkuser. Având în vedere că AdiJapan este inactiv, asta l-ar lăsa practic pe Andrei Stroe singur. Eu văd 3 posibilități de ieșire din această situație:

  • altcineva se oferă să (re)devină checkuser (de preferință activ)
  • Andrei rămâne de facto singurul checkuser (sau AdiJapan redevine activ) - am discutat cu Andrei și el înclină spre soluția a treia în acest caz
  • unul din cei 2 checkuseri rămași demisionează, provocând demiterea ambilor și trecerea responsabilităților de checkuser către stewarzi

Aș vrea să fac un mic sondaj pentru a vedea dacă există oameni dornici să-l ajute pe Andrei cu munca de checkuser.--Strainu (دسستي‎)  18 noiembrie 2015 22:36 (EET)

Eu din păcate nu am cum să mă implic, sunt băgat în niște proiecte profesionale care nu-mi oferă un răgaz previzibil pe termen lung. --Gutza DD+ 19 noiembrie 2015 01:27 (EET)
Ca mențiune, înclin spre soluția a treia, dar sunt dispus să rămân checkuser în condițiile găsirii unui nou voluntar (în care comunitatea să aibă încredere; adică nu e nevoie să fie două persoane, cu cineva care să mă înlocuiască și pe mine). —Andreidiscuţie 19 noiembrie 2015 10:07 (EET)
Sunt dispus să ajut, dacă mă considerați de încredere. --Silenzio (discuție) 25 noiembrie 2015 07:02 (EET)

ciobanesc romanesc mioritic pagina[modificare sursă]

Buna ziua am creat de curând o pagina despre rasa ciobanesc romanesc mioritic si am fost informat ca va fi stearsa precizez ca sunt presedintele clubului national de caini ciobanesti romanesti CNCCR si sunt organism unic abilitata sa reprezint oficial interesele legate de cele doua rase mioritic si carpatin in plan intern si international de catre ministerul agriculturii din anul 1998 aveti aici ordinul in cauza: http://clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro/Acreditari_nationale_si_internationale_ale_CNCCR/37911343

Din pacate exista astazi doua asociatii care au standarde diferite pentru aceeasi rasa, realizari diferite etc Am creat aceasta pagina ca urmare a faptului ca am calitatea oficiala de a face aceasta dar si rezultatele oficiale permit acest lucru Faptul ca ati dispus stergerea paginii este un lucru ce incalca o serie de reguli si chiar norme de lucru in spatiul virtual. Ca atare va solicit repunerea paginii la locul ei pe acest site. Pentru detalii de contact va stau la dispozitie la <date personale șterse> Multumesc Cezar Osiceanu Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Clubul national de caini ciobanesti romanesti CNCCR (discuție • contribuții).

Pagina creată de dvs., CIOBANESC ROMANESC MIORITIC, a fost ștearsă conform criteriului de ștergere rapidă A10, întrucât există deja articolul Ciobănesc românesc mioritic. Vă invităm să contribuiți la îmbunătățirea și completarea acestuia. --Bătrânul (discuție) 7 decembrie 2015 22:19 (EET)

astept un raspuns la stergerea paginii ciobanesc romanesc mioritic[modificare sursă]

buna seara astept un raspuns la solicitarea mea de a lasa pagina intitulata ciobanesc romanesc mioritic cu argumentatia trimisa deja multumesc cezar osiceanu presedinte al CNCCR Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Clubul national de caini ciobanesti romanesti CNCCR (discuție • contribuții).

Ați primit deja un răspuns. Sunteți invitat să contribuiți la dezvoltarea articolului Ciobănesc românesc mioritic, respectând îndrumarea Wikipedia:Manual de stil și ținând seamă de celelalte reguli ale proiectului indicate în mesajul de Bun venit! de pe pagina dumneavoastră personală de discuții (în particular, aș atrage atenția asupra indicațiilor de la WP:NU#TRIBUNA). Mulțumim. --Pafsanias (discuție) 8 decembrie 2015 00:25 (EET)

OTRS și checkuser[modificare sursă]

Nu m-am mai ocupat de OTRS și checkuser de multă vreme și nici nu intenționez să reîncep. Întrucît urmează să se schimbe politica de confidențialitate și deci ar fi nevoie să semnez din nou un acord cu Wikimedia, profit de ocazie și încetez și la nivel formal aceste activități. Îmi cer scuze că n-am anunțat mai devreme comunitatea, dar abia acum am apucat să citesc mesajul care mă anunța de schimbarea politicii. — AdiJapan 13 decembrie 2015 15:59 (EET)

Eu unul vă mulțumesc pentru activitatea depusă. --Accipiter Q. Gentilis(D) 13 decembrie 2015 16:08 (EET)
AdiJapan, cred că ar trebui să depuneți o cerere oficială de retragere a permisiunilor la meta:Steward_requests/Permissions--Strainu (دسستي‎)  13 decembrie 2015 23:45 (EET)
Strainu, presupun că retragerea permisiunilor de checkuser o să se producă automat, cînd va fi nevoie. O să las lucrurile să curgă de la sine. Te-ai grăbit cu asta, pentru că încă mai sînt checkuser, dar oricum nu mai are importanță. — AdiJapan 14 decembrie 2015 04:18 (EET)
Am înțeles, deci vă dati demisia, dar nu vă dați demisia. Tipic...--Strainu (دسستي‎)  14 decembrie 2015 10:20 (EET)
Nu cer să mi se retragă permisiunile (asta ar însemna demisie), ci am venit să anunț că aștept să-mi expire permisiunile. Scuze dacă n-a fost destul de clar. — AdiJapan 14 decembrie 2015 12:02 (EET)

Întrebare[modificare sursă]

Cei care nu avem card, cum putem dona bani Vikipediei? Victoria Popa (discuție) 21 decembrie 2015 16:39 (EET)

Puteți face o plată prin intermediul PayPal. Contul PayPal poate fi alimentat de la orice bancă din România. Vedeți pagina Ways to Give pentru mai multe informații. Răzvan Socol mesaj 23 decembrie 2015 09:32 (EET)