Wikipedia:Schimbarea numelui de utilizator

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Flag of the United Kingdom.svg SUL requests: please skip to #Cereri curente.
Schimbarea numelui de utilizator


Numele de utilizator poate fi schimbat la cerere, de către un global renamer. Efectele acestei schimbări sunt următoarele:

  • Toate paginile contului vechi (de utilizator, de discuții și subpaginile acestora) sunt mutate la noul cont
  • Istoricele tuturor paginilor la care a contribuit utilizatorul respectiv sunt modificate pentru ca acele contribuții să fie atribuite noului cont.
  • Preferințele asociate contului vechi (lista de pagini urmărite, semnătura, parola etc.) sunt transferate la contul nou.

Schimbarea numelui contului unificat se face doar de către un global renamer, iar cererea trebuie depusă la meta:Steward requests/Username changes. În trecut, cererile se depuneau în principal aici, dar după definitivarea procesului de unificare a conturilor globale, această pagină este învechită. Un singur global renamer urmărește această pagină, iar cererile pot trece mult timp neobservate, deci vă rugăm să lăsați cererea dumneavoastră în pagina meta:Steward requests/Username changes. Dacă nu cunoașteți limba engleză, puteți scrie aici și/sau la Wikipedia:Cafenea și cineva vă va ajuta în demersul dumneavoastră.

Dacă aveți doar puține contribuții este de preferat să vă creați pur și simplu un nou cont. Eventual puteți menționa pe pagina de utilizator celelalte nume sub care ați contribuit. Crearea unui cont nou durează mult mai puțin și nu necesită intervenția unui birocrat, în schimb redenumirea unui cont, prin efectele pe care le are asupra bazei de date, solicită în mod deosebit serverele. De asemenea, în loc să vă schimbați numele puteți alege să vă schimbați numai semnătura (la pagina de preferințe). Acest lucru va schimba modul cum vă apare numele de utilizator pe paginile de discuții, fără a trebui să se facă modificări la baza de date. Toate contribuțiile dumneavoastră vor rămâne atribuite numelui de utilizator pe care îl aveți.

Alte detalii legate de procedura de schimbare a numelui de utilizator se găsesc la paginile:

Unelte:

Instrucțiuni[modificare sursă]

Înainte de schimbarea numelui[modificare sursă]

Vă rugăm să urmați cu atenție procedura, altfel cererea dumneavoastră nu va fi rezolvată.

  1. Verificați dacă numele pe care doriți să îl alegeți este regulamentar. Restricțiile în această privință sunt scrise la pagina Ajutor:Cum mă înregistrez, secțiunea „Nume de utilizator”.
  2. Verificați dacă noul nume pe care doriți să îl alegeți nu există deja, căutând la SULInfo sau la pagina Special:Listusers. Atenție: numele pe care îl căutați trebuie scris cu prima literă majusculă, întrucât la deschiderea contului ea va deveni majusculă automat. Important: Nu creați un cont cu numele nou! Dacă o faceți atunci acel nume va apărea ca fiind rezervat, iar schimbarea numelui nu se va mai putea efectua.
  3. Adăugați cererea de schimbare a numelui la secțiunea de cereri curente. Nu uitați să vă autentificați (la contul pe care doriți să-l redenumiți). Din motive de securitate, renamerii nu vor efectua o schimbare de nume dacă cererea vine din partea unui utilizator neautentificat sau de la un utilizator autentificat sub alt nume.

Pentru a depune cererea copiați textul din caseta de mai jos și introduceți-l în lista de cereri curente, deasupra celorlalte cereri dacă există. Nu uitați să completați cererea cu

  • numele de utilizator actual (în loc de „Dan Ionel”),
  • numele de utilizator nou (în loc de „Dan V. Ionel”),
  • motivul dumneavoastră personal pentru care solicitați redenumirea (în loc de „nu mai doresc să folosesc numele real”).


=== Numele actual → Numele nou ===

Vă rog să schimbați numele de utilizator [[Utilizator:Numele actual|Numele actual]] cu [[Utilizator:Numele nou|Numele nou]]. Motiv: nu mai doresc să folosesc numele real. --~~~~


Notă. Pentru transparență, cererea dumneavoastră și numele schimbat vor rămâne pe această pagină, astfel încât toți utilizatorii să fie informați în legătură cu schimbările de nume care au fost făcute. Nu se poate schimba numele de utilizator fără ca această schimbare să fie înregistrată.

Instrucțiuni pentru birocrați[modificare sursă]


Cereri curente[modificare sursă]

Partidul Noua Romanie → PADAS[modificare sursă]

Vă rog să schimbați numele de utilizator PADAS cu PADAS. Motiv: nu mai doresc să folosesc numele real. --Partidul Noua Romanie (discuție) 14 martie 2016 22:38 (EET)

Nu înțeleg. Partidul Noua Romanie nu poate fi numele dv. real. El încalcă WP:NUME, deci poate fi acesta un motiv. Oricum, nu aveți contribuții ce pot fi rețiunte cu drepturi de autor, așa că puteți pur și simplu să renunțați la contul pe care îl aveți și să începeți să-l folosiți pe cel nou. —Andreidiscuţie 15 martie 2016 10:07 (EET)

83.220.239.79 → Applesiays[modificare sursă]

Vă rog să schimbați numele de utilizator 83.220.239.79 cu Applesiays. Motiv: nu mai doresc să folosesc numele real. --83.220.239.76 (discuție) 18 ianuarie 2016 10:34 (EET)

83.220.239.79 nu este nume de utilizator. În plus, dvs. folosiți alt IP: 83.220.239.76 (sau este un IP dinamic?) Dacă doriți să folosiți numele Applesiays, creați contul cu acest nume și gata. Succes! --Bătrânul (discuție) 18 ianuarie 2016 12:08 (EET)
Toate cererile trebuie să se facă în timp ce conectat la contul care va fi redenumit; această cerere a fost făcută de 83.220.239.76. Vă rugăm să vă conectați la contul care va fi redenumit și să confirme această solicitare. --Jume Heart (discuție) 18 ianuarie 2016 18:46 (EET)

Vlad24paco → Vlad24[modificare sursă]

Vă rog să schimbați numele de utilizator Vlad24paco cu Vlad24. Motiv: doresc să folosesc numele real și data nașterii. Wiki Vlad 2006 (discuție) 5 ianuarie 2016 14:07 (EET)

Încercați să folosiți pagina Special:GlobalRenameRequest pentru a solicita schimbarea numelui de utilizator. S-ar putea să meargă mai repede așa. Răzvan Socol mesaj 9 ianuarie 2016 07:37 (EET)
Contul Vlad24 există deja (fiind folosit de un utilizator inactiv de la Wikipedia în limba greacă). Răzvan Socol mesaj 9 ianuarie 2016 07:43 (EET)