Discuție Utilizator:Donarius/Arhiva 2020

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

La cumpăna dintre ani[modificare sursă]

Un an mai bun în 2020 !

@Accipiter Gentilis Q.: Vă mulțumesc pentru urări. Vă urez să aveți un An Nou fericit cu multe împliniri. --Donarius (discuție) 1 ianuarie 2020 17:47 (EET)

WAM 2019 Postcard[modificare sursă]

Dear Participants and Organizers,

Congratulations!

It's WAM's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2019, the fifth edition of WAM. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the WAM International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2019. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap!

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team --MediaWiki message delivery (discuție) 3 ianuarie 2020 10:16 (EET)

Traducere[modificare sursă]

Salutare! Stiu ca tu pui la pagina de discutii a unui articol tradus o eticheta care spune de unde au fost luate textele. Nu am timp sa caut pe unde ai pus, asa ca te rog pune si tu la Katia Granoff una. Am facut o traducere asa cum m-am priceput de la articolul similar din fr.wiki. Daca ai chef, timp si te pricepi poate te uiti sa nu fi facut vreo gogomanie pe acolo. Cu multumiri ...Asybarisaport 10 ianuarie 2020 23:19 (EET)

@Asybaris01: Am pus eticheta. Nu am mintea suficient de limpede ca să mă uit acum pe traducere, dar o să mă uit mâine. --Donarius (discuție) 10 ianuarie 2020 23:27 (EET)
Multumesc ...Asybarisaport 10 ianuarie 2020 23:29 (EET)

Premiu[modificare sursă]

Salut! Nu știu unde ții premiile (sunt convins că ai mai primit!), dar copiază-l încolo și pe acesta pe care ți-l ofer azi pe pagina de utilizator. Îți mulțumesc pentru munca de încărcare a versiunilor românești ale afișelor de film; datorită sârguinței cu care o faci, calitatea articolelor cinematografice este cu mult îmbunătățită. De fapt, micul meu barnstar e doar pentru afișe, dar ai admirația mea pentru tot ce faci aici pe Wikipedia. Sunt doar câțiva ca tine, oameni datorită cărora Wikipedia română [mai] are cititori. Numai bine! //  Gikü  vorbe  fapte  14 ianuarie 2020 19:06 (EET)

@Gikü: Mulțumesc, Gikü, tu ești unul din puținii care îmi urmăresc activitatea și știi ce contribuții am. Știu că ți-am dat de lucru cu ștergerea versiunilor, dar crede-mă că dacă aș fi putut să o fac singur aș fi făcut-o. --Donarius (discuție) 14 ianuarie 2020 19:54 (EET)
În ceea ce privește locul unde țin premiile, nu am așa ceva pentru că nu prea am primit premii. --Donarius (discuție) 14 ianuarie 2020 20:09 (EET)

Japoneză? Wow![modificare sursă]

Salut, cum ai reușit să traduci din japoneză? Au evoluat atât de bine uneltele de traducere automată încât sunt capabile să transforme un text japonez direct în română într-o manieră oarecum comprehensibilă? Sau ai avut un alt mod de abordare? //  Gikü  vorbe  fapte  17 ianuarie 2020 13:51 (EET)

@Gikü: Uneltele de traducere automată sunt departe de a da rezultate satisfăcătoare în cazul limbii japoneze. Am procedat precum Champollion: am folosit traduceri în trei limbi (română, engleză și franceză) și am înțeles textul, apoi l-am rescris folosind propriile cuvinte. În alte cazuri, am apelat la bunăvoința colegului nostru care trăiește în Japonia, pentru a-mi verifica traducerea. --Donarius (discuție) 17 ianuarie 2020 19:48 (EET)

WAM 2019 Postcard[modificare sursă]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Kindly remind you that we only collect the information for WAM postcard 31/01/2019 UTC 23:59. If you haven't filled the google form, please fill it asap. If you already completed the form, please stay tun, wait for the postcard and tracking emails.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.01


MediaWiki message delivery (discuție) 20 ianuarie 2020 22:58 (EET)

Notabilitate[modificare sursă]

Referitor la Jocul vieții. Doriți să-mi dați detalii? De unde ați dedus că subiectul nu este notabil? Aveți un anumit nivel de cunoastere a muzicii folk ce v-ar permite să spuneți că un album nu este notabil și nu știu eu? Cu stimă, --L.I. 10 martie 2020 21:47 (EET)

@Liancu: Nici nu trebuie să am un nivel de cunoaștere a muzicii folk, e suficient să observ că nu ați citat nicio sursă care să arate că apariția acestui album a fost remarcată de specialiștii din domeniu. Nu ați citat decât site-ul personal al autorului, ceea ce este insuficient pentru a putea evalua notabilitatea albumului. Unde sunt cărțile, articolele de presă sau site-urile de specialitate în care este menționat? Nu le-ați citat în articol. --Donarius (discuție) 10 martie 2020 21:54 (EET)
@Liancu: Eticheta pusă de mine precizează „Din textul acestui articol nu rezultă caracterul notabil al subiectului”. Nu înseamnă că autorul sau albumele nu ar fi notabile, ci înseamnă doar că textul curent al articolului nu dovedește acea notabilitate. Refaceți textul și completați-l cu surse care să ateste notabilitatea. Nu eu sau dvs. o putem evalua, ci specialiștii, deci trebuie introduse acele surse bibliografice care să indice părerea lor. --Donarius (discuție) 10 martie 2020 22:04 (EET)
@Donarius: Nu exista niciun specialist în domeniu, în România nu exista niciun critic muzical despre ce specialist ar putea fi vorba? De emisiunile de prost gust de la prostteve si antene cu Delia si Salam aia sunt criticii? Este plin internetul de link-uri privind aceasta persoana, le-am adaugat initial în articol dupa care mi s-a spus ca articolul are prea multe link-uri si sa le sterg. Cât despre site-ul personal al autorului, site-ul a fost modificat copiind parti din wikipedia iar referintele originale îmi sunt articolele de presa din care m-am inspirat au fost create înainte de site-ul personal al lui Emeric Imre. Am cel putin 10 ani de când fac articole pe Wikipedia am facut cel putin 30 pâna acum pe diferite teme, te rog nu încerca sa-mi dai lectii. Stiai ca are 10 milioane de vizualizari reale pe youtube la melodia Nebun de alb? Ca melodia aceea o sti o întreaga tara? Ca are 30 si ceva de ani de cariera începând cu Cenalul Flacara? Toate aceste lucruri pe care le insinuezi au fost vazute cu adminii când au fost create toate acele articole acum ani de zile. Daca vrei sa spui ca lipsesc link-uri ai alt tag pe care trebuie sa-l folosesti nu cel ce l-ai folosit. Daca te plictisesti sterge articolul, si asa nu esti capabil sa creezi un articol de la 0, macar dovedesti ca esti somebody. Mi se flamba de articol, îmbunatateste-l tu ca vad ca ai un nivel de competenta ce-l depaste pe al meu în materie de muzica folk. Veniti-ar rudele din Italia. --L.I. 10 martie 2020 22:43 (EET)
Regret să vă informez că deși aveți cel puțin 10 ani de când faceți articole pe Wikipedia, încă nu ați înțeles cum funcționează această platformă. Nu mai vorbesc de tonul agresiv, de insulte, de tutuire, de acuzațiile de plagiat și de fals în declarații formulate de Marius Matache (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Discu%C8%9Bie_Utilizator:Turbojet&diff=13313330&oldid=13304882). V-am oferit niște sfaturi, dar nici nu merita să vă răspund. --Donarius (discuție) 10 martie 2020 23:40 (EET)
@Liancu: for the records, în legătură cu afirmația „si asa nu esti capabil sa creezi un articol de la 0”, Donarius are 3661 de pagini create, dintre care 4 AC și 14 AB, față de cele 20 de pagini create de dvs. Cât despre blestemul „Veniti-ar rudele din Italia”, în contextul actual mi se pare un atac la persoană de cea mai joasă speță, deși unora li s-a părut doar o „perlă” wikipedistică. --Bătrânul (discuție) 11 martie 2020 07:53 (EET)
@Sîmbotin: am vazut cele 3661, subiecte fara valoare complet nedemne de wikipedia româna(cinematografie de necunoscuti japonezi facuti cu google translate în mare parte sau români ilustri necunoscuti fara notorietate si interes ). Ce am creat eu este de interes si necesar wikipediei române. Dealtfel articolul Emeric Imre pe care l-a propus stergerii si pe care el astazi îl considera plagiat domnule Sîmbotin ti-ai adus contributia la validare, bineînteles ca ai validat subiectul cu verificarile de rigoare. Îi explic omului ca prima data a fost articolul wikipedia creat pe baza surselor externe citate în articol iar apoi pe site-ul emericimre.ro a fost recopiat articolul wikipedia. De site-ul emericimre.ro eu ma ocup personal, eu l-am facut si eu îl mentin, deci stiu cum am facut lucrurile, si în ce ordine iar copiatul de pe wikipedia în alta parte este permis din câte stiu eu. Din partea mea stergeti tot ce am facut, eu cu wikipedia româna am terminat forever & ever. Cum era citatul ala din Brâncusi? L.I. 11 martie 2020 10:51 (EET)
Capodopere ale literaturii române, ca Pădurea spânzuraților (roman), Întunecare (roman), Domnișoara Christina, Îngerul a strigat, Mara etc., sunt „subiecte fara valoare complet nedemne de wikipedia româna”? Să râd sau să plâng? --Bătrânul (discuție) 11 martie 2020 11:33 (EET)
P.S. În ce privește „validarea” articolului Emeric Imre (de fapt nu există nicio politică sau îndrumare referitoare la „validarea” unui articol), vă reamintesc ceea ce v-am spus la 18 martie 2016: „În consecință am retras eticheta {{notabilitate}}, deși e posibil ca alți utilizatori să fie mai exigenți și să o reintroducă. Se pare că am avut o premoniție... --Bătrânul (discuție) 11 martie 2020 11:41 (EET)
@Sîmbotin: Wikipedia:Trolling#Soluții. //  Gikü  vorbe  fapte  11 martie 2020 11:37 (EET)

Constantin Cepleanu[modificare sursă]

Bună ziua. Ceva ar trebui verificat. Acest general criminal era unul dintre unchii (oficiali, nu biologici) ai tatălui contributorului (retras) Spiridon Ion Cepleanu, tată pe nume Dumitru Cepleanu. S.I. Cepleanu știe de la tatăl său (fără să fie sigur) că generalul criminal nu a avut fiu, ci o fiică numită Zoica, care se căsătorise cu un domn Rădulescu, consul al României la Tokyo în timpul războiului, cu domiciliul în anii postbelici pe calea Plevnei 12-14. În cimitirul Bellu, fam. Cepleanu are un loc de veci în care se găsesc mai mulți membri ai familiei, printre care farmacistul Alexandru Cepleanu frate al generalului Constantin, dar nu urna acestuia din urmă, a cărui cenușă a fost răspândită împrejur, iar urna a dispărut în 1950 într-o perchiziție a Securității (în căutare de bijuterii și de aur ilicit deținute). Dacă a existat un tânăr locotenent Cepleanu, fiu al generalului, a fost probabil judecat și ar trebui să existe arhive. Ar fi o descoperire pentru familia lor. --Trecătorul răcit (discuție) 17 martie 2020 21:47 (EET)

@Trecătorul răcit: Sursa așa spune, am verificat, pe baza mărturiei unei evreice supraviețuitoare, care avea atunci vârsta de 14 ani. Fiind o mărturie scrisă după aproape 40 de ani, e posibil să fie o confuzie, vezi și articolul https://www.rfi.ro/cultura-79285-sonia-palty-supravietuitoare-holocaustului-din-transnistria-murit. Nu am avut acces la sursa originală, dar chiar și așa există suficiente dubii cu privire la veridicitatea unor informații relatate din memorie. Mai trebuie studiată problema. Am reținut solicitarea dvs. și dacă voi întâlni ceva informații pe acest subiect vă voi comunica. --Donarius (discuție) 17 martie 2020 22:09 (EET)
@Trecătorul răcit: Am găsit un ofițer (slt. Cepleanu O. Dan-Nicolae-Ovidiu), decorat cu Mihai Viteazul (Decretul nr. 2.887 din 17 octombrie 1941, Monitorul Oficial, 18 oct. 1941, p. 6.397), trecut în cadrul disponibil cu gradul de locotenent în 1946 (Decretul nr. 2.271 din 22 iulie 1946, Monitorul Oficial, 27 iul. 1946, p. 7.978) și în rezervă cu gradul de căpitan în 1947 (Decretul nr. 1.163 din 4 iunie 1947, Monitorul Oficial, 14 iun. 1947, p. 4.808). Peste tot e trecut cu inițiala tatălui O., deci nu ar putea să fie fiul generalului. Este posibil ca el să fi fost tânărul locotenent menționat de supraviețuitoare, care ar fi putut crede eronat că era fiul generalului, cum este posibil, de asemenea, ca supraviețuitoarea să nu-și mai aducă aminte exact numele. --Donarius (discuție) 17 martie 2020 22:56 (EET)
Bună ziua, hop și eu! M-a rugat Titi ("trecătorul") să-i cer lui Ionică Cepleanu arborele genealogic al familiei sale, și acolo i-am găsit. Dan-Nicolae-Ovidiu Cepleanu (1918-1984) este fiul lui Ovid Cepleanu (1883-1945), fiu al lui Victor Cepleanu (1857-1921), văr primar cu Ioan Cepleanu, tată al celor trei băieți Constantin (generalul cu pricina, 1881-1945, care efectiv nu a avut decât o fată), Alexandru (farmacistul, bunicul -ne-biologic- al lui Spiridon Ion Cepleanu "Ionică") și Grigore. Altă reprezentantă a acestei vaste familii, de pe o altă ramură, este pictorița bucureșteană, destul de cunoscută, Diana Cepleanu. Ionică spune că familia asta gorjeană la origini (există încă satul Ceplea în comuna Plopșoru) a cuprins inși de tot felul, și umani și inumani și "în doi peri", dar subiectul generalului era tabu. Rămâne de aflat dacă locotenentul citat de Sonia Palty este efectiv acest Dan-Nicolae-Ovidiu Cepleanu, nepot de gradul III al generalului Constantin (putem presupune că se cunoșteau, și că generalul, ne-având fiu, avea simpatii pentru ruda sa decorată). --Julieta39 (discuție) 27 martie 2020 17:16 (EET) din gașca Meltenilor [1]

Muzeul de Istorie Naturală din Lima[modificare sursă]

Mulțumesc pentru contribuția la acest articol, dar înclin să cred că nu este necesar să adăugăm de 2 ori informațiile bibliotecare.--Sfântul (discuție) 19 martie 2020 23:55 (EET)

@Sfântul: Curaj! Nu e nicio problemă să ștergeți formatul duplicat, Donarius a făcut evident o greșeală mecanică. //  Gikü  vorbe  fapte  19 martie 2020 23:59 (EET)
@Sfântul: Cred că am avut orbul găinilor, nu am văzut că formatul era deja pus. Scuze. --Donarius (discuție) 20 martie 2020 00:01 (EET)

WAM 2019 Postcard: All postcards are postponed due to the postal system shut down[modificare sursă]

Wikipedia Asian Month 2019

Dear all participants and organizers,

Since the outbreak of COVID-19, all the postcards are postponed due to the shut down of the postal system all over the world. Hope all the postcards can arrive as soon as the postal system return and please take good care.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.03

Râul Muhaveț[modificare sursă]

Salut,hai că am pierdut (conflict de editare) secțiunile Istorie și Ecologie. Plus alte propoziții și referințe.--TerraFlorin [discuție] 29 martie 2020 09:43 (EEST)

@Terraflorin: Scuze, am crezut că ai terminat. Nu poți da Back? --Donarius (discuție) 29 martie 2020 09:45 (EEST)
Am dat, dar nu pot recupera secț. Istorie, dar e bună ideea ta cu reFill, chiar mă gândeam la ea dar nu mai știam cum se numește/cum să procedez. --TerraFlorin [discuție] 29 martie 2020 09:47 (EEST)
@Terraflorin: Pune și tu o etichetă când lucrezi, că nu am avut de unde să știu dacă ai terminat sau nu. Bine, unii au intrat peste mine și cu acea etichetă, dar măcar atunci semnalizezi că se lucrează. --Donarius (discuție) 29 martie 2020 09:50 (EEST)
Era terminat pe varianta din engleză, dar era prea firav. Nu-i nimic, ieri am pierdut la fel câteva secțiuni la un articol fără să existe vreun conflict de editare (poate e ceva din laptop-ul meu prăpădit)--TerraFlorin [discuție] 29 martie 2020 09:55 (EEST)
@Terraflorin: În meniul Twinkle din dreapta sus urmezi legăturile: Etichetă - curățenie-simple legături web și îți introduce formatul în pagină. Apoi selectezi ReFill din format. --Donarius (discuție) 29 martie 2020 10:02 (EEST)
Mi-am adus aminte, ca să nu mai apară 2 editări la istoric, mă duc direct la https://tools.wmflabs.org/refill/ și pun numele articolului, dar apare mesajul
The following reference(s) could not be filled:
http://nn.by/index.pl?theme=nn%2F2005%2F37&article=sl-muchaviec No title is found
http://parohodstvo.by/rivers/muhovec.html No title is found
http://pogoda.by/315/gid.html?ind=41 No title is found
http://parohodstvo.by/struktura/brest_kontakt.html No title is found
http://history.milportal.ru/2013/07/oboronyalsya-brest/?print=pdf No title is found

cred că tot manual o să editez referințele, sunt pagini care nu mai echistă, poate cu Wayback Machine să mai fac ceva.--TerraFlorin [discuție] 29 martie 2020 10:20 (EEST)

Gadgetul are limitele lui așa că uneori trebuie editate manual referințele. --Donarius (discuție) 29 martie 2020 10:23 (EEST)

Corda[modificare sursă]

Dacă s-a căsătorit cu Alexander Korda și și-a schimbat numele din Farkas, ar trebui să-i cheme pe amândoi ori Corda ori Korda. Ce crezi? --TerraFlorin [discuție] 31 martie 2020 09:38 (EEST)

@Terraflorin: Ai dreptate, articolul din huWp este hu:Korda Mária. Maria Corda pare un pseudonim. --Donarius (discuție) 31 martie 2020 09:43 (EEST)

Am ajuns cu traducerea la: cei doi s-au mutat la Viena [...] Aici și-au schimbat numele, el în Alexander Korda și ea, din motive obscure, în „Maria Corda” - cu C.--TerraFlorin [discuție] 31 martie 2020 10:00 (EEST)

Interesant. Viață de artiști. --Donarius (discuție) 31 martie 2020 10:07 (EEST)
Noaptea veseli, ziua triști... Las așa titlul articolului. --TerraFlorin [discuție] 31 martie 2020 10:11 (EEST)
Nu, corect e Ziua veseli, noaptea veseli, nicicând triști. --Donarius (discuție) 31 martie 2020 10:17 (EEST)
Ca să stric veselia, poliția secretă a lui Horthy l-a torturtat pe soț, s-au despățit apoi în SUA, după mai mulți ani. Ok,apropo de Foametea din Kazahstan, mă duc la masă :D, felicitări pt articol. --TerraFlorin [discuție] 31 martie 2020 10:35 (EEST)
@Terraflorin: Am transferat formatul Infocaseta Foamete. Sper să nu trebuiască să-l folosim. --Donarius (discuție) 31 martie 2020 10:58 (EEST)
să-l folosim pentru viitor... E posibil orice cu circul ăsta înconjurător.--TerraFlorin [discuție] 31 martie 2020 11:32 (EEST)

József Grősz[modificare sursă]

O idee de articol, pe baza contribuțiilor anterioare. Dacă dorești, nu e prea lung.--TerraFlorin [discuție] 31 martie 2020 12:11 (EEST)

OK. Îl voi face. --Donarius (discuție) 31 martie 2020 12:17 (EEST)

@Terraflorin: Ai forțat un conflict de modificare la Avala Film. Pentru asta te pedepsesc să introduci logo-ul studioului în infocasetă. --Donarius (discuție) 31 martie 2020 19:45 (EEST)

@Terraflorin: Te-ai supărat? Era o glumă. --Donarius (discuție) 1 aprilie 2020 15:18 (EEST)
De 1 aprilie! --TerraFlorin [discuție] 1 aprilie 2020 15:50 (EEST)

Diacritice turcești[modificare sursă]

Atunci când scrieți articole despre locuri sau oameni din Turcia, vă rog să respectați instrucțiunile privitoare la marcarea diacriticelor de la WP:DVN, altfel articolele vor fi mutate automat.--Strainu (دسستي‎)  1 aprilie 2020 12:25 (EEST)

@Strainu: Nu există vreun gadget care să împiedice convertirea automată a diacriticelor turcești? --Donarius (discuție) 1 aprilie 2020 12:33 (EEST)
Ba da, se numește "Diacritice nemodificate", dar nu vă afectează decât pe dvs. nu și pe ceilalți. Pentru articole trebuie urmate acele marcaje.--Strainu (دسستي‎)  1 aprilie 2020 12:37 (EEST)

CEE Spring (sau sprint?) 2020[modificare sursă]

Cred că se va repeta scenariul de anu' trecut, doi se ceartă și al treilea câștigă :D sau iepurii fug tare la start dar țestoasa câștigă. ))) Acum să vedem cine va fi al treilea (sau țestoasa) --TerraFlorin [discuție] 3 aprilie 2020 12:51 (EEST)

@Terraflorin: Nu-mi fac iluzii că voi câștiga ceva. Particip pentru că vreau. Tu însă ai șanse. --Donarius (discuție) 3 aprilie 2020 17:30 (EEST)
Fratili meu alb, da' le arhivezi la foc continuu, nu ar trebui, dacă le-ai grupat pe ani să le arhivezi când trece anul sau când e pagina prea mare. Zic și eu, nu dau cu barosul, căutam discuția cu https://tools.wmflabs.org/refill/ (șanse ai mari, ai mai câștigat, până la finele lui mai e drum lung, cu din alea: #stați acasă... pe wikipedia, ce altceva)--TerraFlorin [discuție] 4 aprilie 2020 10:36 (EEST)
Păi dacă tot te-am rugat ceva și nu mi-ai răspuns și dacă alții mi-au răspuns iritați, am considerat că nu mai are rost să mai continui acele discuții. --Donarius (discuție) 4 aprilie 2020 10:41 (EEST)

Fac și eu ce și când pot.--TerraFlorin [discuție] 4 aprilie 2020 11:01 (EEST)

OK. --Donarius (discuție) 4 aprilie 2020 11:18 (EEST)

Avala Films[modificare sursă]

Mută Fabuloasa aventură a lui Marco Polo la coproducții, te rog. Ms. --TerraFlorin [discuție] 4 aprilie 2020 18:37 (EEST)

Borg[modificare sursă]

Salut. Am vrut să las asta pe mâine sau când o funcționa cum trebuie Wikidata.--TerraFlorin [discuție] 7 aprilie 2020 14:05 (EEST)

Ok, sper să se rezolve cât mai repede. --Donarius (discuție) 7 aprilie 2020 14:07 (EEST)

Luigi Giuseppe Lasagna[modificare sursă]

Ciao Donarius, tutto bene? Grazie per la visita.

Io e la mia famiglia stiamo bene, quì a Caselle Landi sembra che il virus ci sia poco. Grazie di tutto. Rei Momo (discuție) 8 aprilie 2020 13:11 (EEST)

Generali români[modificare sursă]

Dc. te ajută cu ceva - Listă de generali români‎- de la sl.wikipedia. --TerraFlorin [discuție] 13 aprilie 2020 15:18 (EEST)

O știu. Am transferat unii generali de acolo.--Donarius (discuție) 13 aprilie 2020 15:19 (EEST)
Nu are așa multe legături roșii, mulțumită și ție. Arată bine. Nu mă apuc să-i pun referințe, tabele, date biografice etc. --TerraFlorin [discuție] 13 aprilie 2020 15:23 (EEST)

Fișier:Alexandru Lazăr.jpg Este aceeași față. nu? Sprâncenele, bărbia, ochii... --TerraFlorin [discuție] 13 aprilie 2020 16:17 (EEST)

Plus obrajii și buzele. Alexandru Lazăr pare să fie Malinovski. Cine o fi Șova? N-am copiat toată distribuția, dar actorul joacă profesionist, deci sigur nu e un amator. --Donarius (discuție) 13 aprilie 2020 16:24 (EEST)

Listă de actori japonezi[modificare sursă]

Salut! Vă mulțumesc pentru toate corecturile și completările de la filmele japoneze. Credeam că dacă intru pe pagina de actori, pot să aleg varianta corectă de nume, dar am rămas dezamăgit, pentru că e o harababură și nu poți să ai încredere dacă ce este trecut acolo, este corect. La orice literă te uiți, aceasta este ba e la pozitia prenumelui, ba pe cea a numelui. La capitolul actori am găsit actrițe. Inițial nici nu am observat că actrițele sunt trcute la coada listei. Începusem să scriu o indicație cum este structurată lista și cum trebuie completată, dar am renunțat (am mascat-o în editor, se poate citi acolo) până nu discutăm. Doresc să fac câteva propuneri, în primul rând pentru că sunteți cel mai bun specialist în transliterare, dar dacă doriți ne putem adresa și invita la discutie și alte persoane. Concret, ținând cont că pentru noi este dificil să distingem la japonezi numele de familie de prenume, cât și prenumele feminine de cele masculine (pozele în acest caz ar fi de mare folos), aș face următoarele propuneri:

  • separarea listei: o listă de actori și o listă de actrițe, cu avertizare și trimitere spre cealaltă pagină;
  • trecerea în partea superioară a listelor a unei scurte descrieri a strcturi numelor de persoană din cutuma japoneză;
  • sortarea în ordine alfabetică după numele de familie;
  • un control ulterior în vederea eliminării eventualelor greșeli;

Eu zic că ar merita efortul, iar dacă sunteți de acord, putem trece aceste detalii la „Discuții” în pagina „Listă de actori japonezi” pentru a participa și alții la îmbunătățirea ei. --F.hilbert (discuție) 15 aprilie 2020 17:43 (EEST)

@F.hilbert: Treceți la „Discuții”. În ceea ce privește numele japoneze, ele sunt scrise invers, precum în maghiară, și de aceea apar încurcături. Dacă ar fi creștini ar fi mai ușor de remarcat care e numele și care e prenumele, dar astfel, necunoscând onomastica japoneză, ne încurcăm. De asemenea, prenumele creează dificultăți deoarece nu știm care sunt bărbați și care sunt femei (am întâlnit același prenume folosit și la bărbați și la femei!).
Până acum nu am dat mare atenție listei, mulțumindu-mă să albăstresc legăturile și să inversez ordinea numelor ca în limba română. Cert e că trebuie să existe o uniformizare. Unii actori sunt trecuți mai întâi cu numele, în timp ce alții cu prenumele. Dacă doriți să vă implicați în sortarea lor vă mulțumesc anticipat.
Indicația pe care ați scris-o este utilă și ar trebui să devină vizibilă pentru a-i ajuta pe ceilalți să poată completa corect lista.
În ceea ce privește separarea în două liste observ că nu avem o astfel de separare decât la modul general și la genul porno. Aș prefera să-și mai spună și alții opinia în această privință, eventual dintre cei care au mai multă tangență cu acest subiect. --Donarius (discuție) 15 aprilie 2020 18:10 (EEST)

slovacă-slovenă[modificare sursă]

Mereu traduce așa unealta, trebuie să schimb mereu manual, pe asta am ratat-o. --TerraFlorin [discuție] 17 aprilie 2020 12:01 (EEST)

Și tu ai fost cuminte ultimele ore, mă gândeam eu că scoți cât de curând ceva gras de la cuptor, și încă cum :D --TerraFlorin [discuție] 18 aprilie 2020 19:57 (EEST)

Cenușă (film)[modificare sursă]

„Cenușă” sau „Cenușa”? Nu doar pentru că din timpul tinereții știam că titlul era articulat, adică „Cenușa”, dar mi-am luat timp să caut peste tot care titlu e bun. Am două postere, ambele sunt nearticulate (Cenușă), dar câte afișe românești au fost tipărite cu greșeli (Nu-i pace sub măslini, Copiii căpitanului Grant (film din 1936)...) numai noi știm, așa că nu m-aș mira să fie și cu acesta la fel. În patru cărți, care după cum știm nici astea nu sunt scutite de greșeli, „Dicționar cinematografic” (C. Cristian - T. Rîpeanu p. 329, 460), „Dicționarul actorilor de film” (Toma Iancu, p. 282, 389), „Lume filmului” (C Corciovescu - T. Rîpeanu, p.397, 548, 565) sau T. Caranfil, p708, 1050, 1093), atât la realizator cât și la actori erau în unanimitate trecut „Cenușa”! Ba mai mult, am câteva tăieturi din ziare, în care din 25 ianuarie, până la 1 februarie 1967 la rubrica Cinema, este trecut tot la fel. Și încă una bună (puteam să încep cu asta, să nu mai pierd vremea), în nr. 2 alrevistei „Cinema” din februarie 1966, există articolul „«Cenușa» lui Wajda, sau renașterea scolii poloneze?” de M. Walasek. A meritat să fac un pic de săpături, vă rămâne să trageți concluziile de rigoare. --F.hilbert (discuție) 19 aprilie 2020 14:58 (EEST)

@F.hilbert: Mi-ați dat o temă de gândire. O să mai studiez chestiunea. --Donarius (discuție) 19 aprilie 2020 15:21 (EEST)

Comune[modificare sursă]

Dc. ai timp aruncă please o privire la ce am făcut cu comunele, e bine, nu e bine. M-am apucat și de fotbal, altfel succesul nu e garantat. ;) --TerraFlorin [discuție] 20 aprilie 2020 13:18 (EEST)

O să mă uit. --Donarius (discuție) 20 aprilie 2020 13:48 (EEST)
@Terraflorin: Ce să fac la comune? E doar o listă. --Donarius (discuție) 20 aprilie 2020 13:52 (EEST)
Nu mă refeream la acel articol-listă, ci la cele cu cele 2 comune.--TerraFlorin [discuție] 20 aprilie 2020 13:56 (EEST)
@Terraflorin: Nu uit, am să trec prin articole, dar după ce termin cu Domnișoarele. Nu mai am mult, sper ca până seara să termin. Dacă vrei să-mi dai o mână de ajutor, tradu, te rog, articolele en:Rogatica și en:Rudo. --Donarius (discuție) 20 aprilie 2020 15:36 (EEST)
Ai vizionat integral filmul Marșul spre Drina? Nu mi se pare cine știe ce realizare și în orice caz nu este peste filmele românești produse în aceea vreme.--TerraFlorin [discuție] 21 aprilie 2020 15:07 (EEST)
@Terraflorin: L-am vizionat integral. Este un film făcut în anii 1960, conform directivelor politice din anii 1960, unul dintre puținele filme iugoslave dedicate PRM. Mi-a plăcut mult melodia. Nu-l compar cu filmele românești pentru că nici cinematografia iugoslavă și nici cinematografia românească nu erau cine știe ce în acea vreme. Nici filmul cu țiganii fericiți nu e o mare realizare, nu știu cum de i-a păcălit pe membrii juriilor să-l premieze. --Donarius (discuție) 21 aprilie 2020 15:26 (EEST)
Ori juriul era format din respectiva etnie :) ori n-au găsit alt film mai bun. Nu știu cum de i-au dat Argintul (Marșului spre Drina) la festivalul cela cu puncte...puncte... Poate mă voi ocupa în viitor de premiatul cu aur Službeni položaj, să văd ce e de capul lui, asta dacă nu-l ai deja în plan.--TerraFlorin [discuție] 21 aprilie 2020 15:31 (EEST)
Nu-l am în plan. Îmi ocup timpul liber cu cartea lui Ivo Andric și cu filmele lui Wajda. Am făcut câteva articole despre filmele lui Wajda și e greu de tradus din articolele în limba poloneză, nu atât din cauza limbii, cât mai ales din cauza faptului că am deficiențe în ceea ce privește istoria poporului polonez, așa că mă simt stors de energie. --Donarius (discuție) 21 aprilie 2020 15:37 (EEST)
Vreo idee pentru un titlu mai bun aici? --TerraFlorin [discuție] 22 aprilie 2020 21:09 (EEST)
Lista celor mai costisitoare filme care nu sunt vorbite în limba engleză? Nu știu. --Donarius (discuție) 22 aprilie 2020 21:16 (EEST)
Ceva mai scurt aveam în vedere, l-ai mai lungit cu un cuvânt. Cum cu sănătatea, deja eu unu mă resimt.--TerraFlorin [discuție] 22 aprilie 2020 21:18 (EEST)
De câteva ore încerc să scriu un articol (nu sunt hotărât care), dar nu am niciun spor. Te înțeleg foarte bine. --Donarius (discuție) 22 aprilie 2020 21:25 (EEST)
La mine e mai ușor, am lista în față cu propuneri. Dc. cauți idei de articole poți albăstri articole din Listă de filme străine până în 1989, doar cauți filme produse prin zonă, să se potrivească la concurs. Poate se gândește și @F.hilbert: să participe.--TerraFlorin [discuție] 22 aprilie 2020 21:32 (EEST)
:))) Acea listă cu propuneri e doar o mică parte din lista întreagă pe care am conceput-o. Am să văd cum mă voi orienta. --Donarius (discuție) 22 aprilie 2020 21:36 (EEST)
Soțiile lui Tito nu au articole, sunt 3 leg. roșii, dc. te interesează. (Cred că Muntele Cer și bătălia le ai în vedere)--TerraFlorin [discuție] 23 aprilie 2020 09:57 (EEST)
Nu, în mod curios nu figurează în lista mea. --Donarius (discuție) 23 aprilie 2020 10:07 (EEST)

Municipiu Bosnia și Herțegovina[modificare sursă]

Localitățile respective sunt orașe și au primit titlul de municipiu sau municipalitate datorită unor caracteristici comune dar foarte importante. În plus oraș nu este egal cu sat și din câte văd sediul sau reședința de municipiu nu este un sat ca să fie comună în cazul Bosniei și Herțegovinei în partea de Federație (în Franța toate localitățile sunt comune, dar aici nu are legătură). Și în wikipedia bosniacă scrie localitatatea xxwe este un oraș si municipalitate sau municipiu din .... Populația nu are legătură cu titlul de municipiu ele sunt deja orașe și au îndeplinit criteriile. Mai multe detalii aici.--MSClaudiu (discuție) 23 aprilie 2020 18:04 (EEST)

Eu am vrut o sursă care să folosească acea denumire, după cum mi-ați cerut dvs. mie. În plus, municipalitate și municipiu nu e același lucru. --Donarius (discuție) 23 aprilie 2020 20:24 (EEST)
Comună urbană ar fi o denumire de compromis. Să fac și en:Šabac? că n-am înțeles. Apropo, deschide o secțiune nouă când mai ajungi prin pagina mea de discuții sau scrie la sfârșit că nu găseam mesajul (doar de la istoric...) --TerraFlorin [discuție] 24 aprilie 2020 15:31 (EEST)
Comunele din România interbelică erau urbane și rurale, deci ar putea fi o soluție de compromis și în cazul Bosniei. În ceea ce privește Šabacul îl omisesem data trecută și l-am trecut tot acolo, dar separat. Nu vreau să te obosesc, dacă poți să faci și vrei atunci creează, te rog, acele articole. Mie nu-mi prea place să scriu articole despre localități sau despre regiuni geografice, dar articolele sunt totuși necesare. --Donarius (discuție) 24 aprilie 2020 15:43 (EEST)
Ok, îl fac acum, art. de acest gen sunt mai ușoare decât cele despre regi, de ex. Uite și în Serbia, în Lista cartierelor și suburbiilor Belgradului comunele (municipalitățile) sunt unele urbane și unele rurale (sub-urbane).--TerraFlorin [discuție] 24 aprilie 2020 15:49 (EEST)
@Terraflorin: În România interbelică comuna putea fi de două feluri: urbană și rurală. Vezi Legea de organizare administrativă din 1929 art. 3. --Donarius (discuție) 1 mai 2020 08:05 (EEST)
@Terraflorin: Eu știam că parcă numai Ferentarii și Zăbrăuții sunt cartiere suburbane... :) --Donarius (discuție) 24 aprilie 2020 16:12 (EEST)
În privința Ferentarilor un mucalit a scris în articolul nostru că este „considerată de DailyMail unul dintre cele mai nesigure locuri în care să mergi în vacanță”. Nu știam că Ferentarii au devenit o destinație de vacanță. Probabil că, în timp ce unii merg în vacanță la bulgari sau în Caraibe, alții își doresc să meargă în vacanță în Ferentari. :))) --Donarius (discuție) 24 aprilie 2020 16:15 (EEST)
Depinde fiecare ce senzații tari caută, mai sunt vizitate și locuri bântuite sau cu scurgeri radioactive ! Trebuie schimbat suburban cu rural în articol, în limita timpului disponibil, desigur... --TerraFlorin [discuție] 24 aprilie 2020 16:30 (EEST)

--- Salut, apropo de propunerea ta sr:Општина Вишеград (comuna Višegrad), avem deja pagina orașului Višegrad. Respectând tradiția, se poate face un re-direct de la comună către oraș și pagina poate fi dezvoltată ca și celelalte articole despre comune recent create cu informații și despre oraș și despre comună. --TerraFlorin [discuție] 26 aprilie 2020 12:57 (EEST)

Posibil. Am văzut că există acel articol și că este pe mai multe versiuni și l-am propus. Nu știu cum e cel mai bine. --Donarius (discuție) 26 aprilie 2020 13:01 (EEST)
Mai clar de atât nu-l pot lămuri pe MSClaudiu, da' găsește el vreun subterfugiu )) --TerraFlorin [discuție] 1 mai 2020 08:28 (EEST)

Višegrad[modificare sursă]

Salutări. Ai procedat corect, dar se vedea mai bine pagina așa, eu am mutat special secțiunea, acum e prea mult spațiu gol. Apropo, poți formula mai bine expresia În tunelul unde s-au făcut filmările, s-a pus o placă deasupra intrării cu titlul filmului? Parcă nu sună bine.--TerraFlorin [discuție] 30 aprilie 2020 18:08 (EEST)

Salut. Vizibilitatea depinde de ecranul dispozitivului, așa că mă gândesc că trebuie păstrată o ordine uniformă gen Geografie, Istorie, Demografie, Economie etc. și la urmă În cultura populară, Galerie etc. A doua problemă: „Deasupra intrării în tunelul unde s-au făcut filmările a fost amplasată o placă cu titlul filmului”. Din păcate, apare o cacofonie, așa că trebuie găsită o altă variantă. --Donarius (discuție) 30 aprilie 2020 18:22 (EEST)

Hardware[modificare sursă]

La ideea lui @Strainu: am participat la programul acesta al Fundației Wikimedia, nu știu de ce merge așa greu, nici măcar n-a fost închis cazul (adică încă nu știu câte luni va mai dura până la o eventuală aprobare, apoi alte luni în plus pt. expediere). Cred că o imagine cu laptopul după care lucrez ar ajuta f. mult: taste și ecranul lipit cu bandă izolatoare, fire și șuruburi care se văd. Alt laptop pe care l-am stricat tot pe Wikipedia pornește și se restartează non-stop, altceva nu știe să facă - de pe smartphone nu pot lucra. Știu că și tu ești în situația asta- ce să zic, poate a fost anulat programul.--TerraFlorin [discuție] 1 mai 2020 14:52 (EEST)

Mircea a fost admis, dar încă mai are de așteptat. Noi nici măcar nu știm dacă am fost admiși, așa că dacă vom supraviețui celui de-al doilea val COVID care se anunță prin toamnă vom avea de așteptat suficient. Probabil că Fundația Wikimedia o duce greu, de a ajuns să-mi trimită mesaje să donez fie și 10 lei. --Donarius (discuție) 1 mai 2020 14:59 (EEST)
Ha! La asta mă și gândeam când ți-am scris acest mesaj: la paranghelie (pardon, pandemie) și la Paștele cailor (data exactă când va sosi cotletul la poată/ușă made in China). Măcar nu trăim o apocalipsă zombie, atunci sigur ajungea cotletul. Poate are Străinu ceva informații inside. Mult nu cred că o să mai contribui cu gramofonul acesta.--TerraFlorin [discuție] 1 mai 2020 15:06 (EEST)
Anul ăsta e de facto anulat, pentru că nu se organizează nicio conferință la care să fie livrate. Îmi pare rău, livrarea lor e cea mai problematică parte din program. --Strainu (دسستي‎)  1 mai 2020 19:44 (EEST)

Titular episcopia of Ploiești[modificare sursă]

I wrote an article with a list of the titular bishops of Ploiești (ru:Плоештское викариатство). Is it interesting to you? ~ Чръный человек (discuție) 13 mai 2020 16:08 (EEST)

Nu există o episcopie (ortodoxă) a Ploieștiului; municipiul Ploiești și întregul județ Prahova se află în jurisdicția Arhiepiscopiei Bucureștilor. Titulatura „Ploieșteanul” se referă la altceva (tot așa cum există ierarhi ortodocși cu titulatura „Prahoveanul”, „Nemțeanul”, „Sinaitul” etc.). --Bătrânul (discuție) 13 mai 2020 16:27 (EEST)
Bishops that tituled "Ploieșteanul" usually served as vicar bishops of the Patriarch of Romania or the Arhiepiscopia of Bucharest. It is logical that a settlement on the territory of that archdiocese should be chosen as the titular town. I certainly did not claim that this is a full-fledged diocese. It's just a titular town . ~ Чръный человек (discuție) 13 mai 2020 16:41 (EEST)
Yes, it is an interesting list (you have done a great job), but Sîmbotin has right. There never existed an eparchy of Ploiești. --Donarius (discuție) 13 mai 2020 17:31 (EEST)
There seems to be a misunderstanding. According to Google translator "membru titular" means "full member". But I used terms "titular diocese" and "titular bishop" in English language meanings. Of course, when writing the article I convinced that was only the name of Ploiești, but there was no diocese. ~ Чръный человек (discuție) 14 mai 2020 06:14 (EEST)

Cat-a-lot[modificare sursă]

Pentru activități de recategorizare în masă puteți încerca gadgetul cât-a-lot de la Commons. Vedeți secțiunea cu același nume de la Utilizator:Strainu/common.js pentru activare. Nu am făcut-o gadget local pentru că mai are bug-uri, dar mare parte din funcționalitate e acolo. Strainu (دسستي‎)  24 mai 2020 09:53 (EEST)

Mulțumesc, o să-l testez. Nu mi-a luat mult oricum, deoarece o parte din sarcini s-au automatizat. --Donarius (discuție) 24 mai 2020 09:55 (EEST)

Wikidata[modificare sursă]

Cred că e o problemă globală- pe en.wiki am creat un articol nou și tot nu mi-a apărut legătura spre Wikidata (cea cu Modifică legăturile sau depinde în ce limbă ai interfața), a apărut doar după ce am editat manual pe Wikidata --TerraFlorin [discuție] 27 mai 2020 19:12 (EEST)

Primul film[modificare sursă]

Salut, nu știu dacă ai observat articolul la care lucrez, Primul film de groază după țară. În privința României, aici scrie că Primul horror românesc va avea premiera de Halloween. Filmul "Domnișoara Christina", regizat de Alexandru Maftei este o adaptare a unei nuvele fantastice scrise de Mircea Eliade. Din distribuție face parte și actrița Maia Morgenstern. (rfi.ro). Dar Domnișoara Christina (film din 1992) este mai vechi (logic) decât filmul omonim din 2013 regizat de Alexandru Maftei, la care face referire rfi.ro. Ai idee dacă mai există vreun film anterior? Nu-mi vine nici unul în minte... Filmele de aici apărute înainte de 1992 nu prea au elemente horror.--TerraFlorin [discuție] 31 mai 2020 15:46 (EEST)

@Terraflorin: M-am gândit și eu la asta, dar filmele de dinainte de 1990 nu mi-au produs niciunul groază. Da, filmul din 1992 e de groază și e chiar mai percutant, din câte îmi amintesc, decât cel din 2013. Acum, depinde ceea ce înțelege fiecare prin „groază”. Era parcă un film Nekro, dar nu-mi aduc aminte dacă era de groază. --Donarius (discuție) 31 mai 2020 15:50 (EEST)
Nekro e mai nou (din 1997) și e considerat mai mult thriller. Așa și De-aș fi... Harap Alb mi s-a părut de groază când aveam 6 ani, dar trebuie să ne luăm după surse de încredere și definiția acestui gen cinematografic. --TerraFlorin [discuție] 31 mai 2020 16:16 (EEST)
Esmehan Sultan ---> Wikipedia:Turkic Marathon 2020‎ ?? --TerraFlorin [discuție] 3 iunie 2020 20:04 (EEST)
@Terraflorin: Mulțumesc. L-am scris pentru articolul major la care lucrez, nu pentru maraton, dar se potrivește specificului. --Donarius (discuție) 3 iunie 2020 20:11 (EEST)
Nu știu de ce @Gikü: a cerut doar articole pe subiectele propuse de organizatori, pe pagina internațională a concursului și pe lista de reguli generale nu apare așa ceva (dimpotrivă The theme of the Marathon is not limited.). --TerraFlorin [discuție] 3 iunie 2020 20:24 (EEST)
Adevărat, @Gikü:? Șterge atunci articolul din listă dacă nu respectă regulile. Sunt mult prea obosit ca să citesc regulile. --Donarius (discuție) 3 iunie 2020 20:49 (EEST)
subiectele propuse de organizatori sunt Azerbaijan Bashkortostan, East Turkestan, Gagauz, Crimean Tatars, Kazakhstan, Sakha, Tatarstan, Tuva, Turkey, Uzbekistan. //  Gikü  vorbe  fapte  3 iunie 2020 21:19 (EEST)
Cred că atât eu, cât și Florin suntem cam obosiți. Mulțumesc, @Gikü:. --Donarius (discuție) 3 iunie 2020 21:24 (EEST)

Cervoneț[modificare sursă]

Bună ziua! Cervoneții au circulat, sub puterea sovietică, în paralel cu rublele o perioadă scurtă. Încă nu sunt sigur dacă sub Imperiul Rus au circulat alături de ruble. Trebuie să mă mai documentez. O zi excelentă! Lucian GAVRILA (discuție) 10 iunie 2020 12:37 (EEST)

@Lucian GAVRILA: Vă mulțumesc. Mă gândeam că poate au circulat doar într-un circuit interbancar, fără a ajunge și la public, din moment ce rubla sovietică era moneda oficială a URSS. --Donarius (discuție) 10 iunie 2020 18:50 (EEST)
Bună seara! Eu am înțeles că au circulat în mod paralel, pentru scurt timp. Vă sugerez să citiți secțiunea Sub puterea sovietică. Cu stimă, Lucian GAVRILA (discuție) 10 iunie 2020 20:35 (EEST)
Vă mulțumesc pentru precizări. --Donarius (discuție) 10 iunie 2020 20:37 (EEST)

Răchițeanu[modificare sursă]

Salut, știam - https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q96236496&diff=1205637245&oldid=1205636967 - dar n-am mai schimbat - mi-am prins urechile în Velerim și Veler Doamne.--TerraFlorin [discuție] 12 iunie 2020 17:18 (EEST)

@Terraflorin: E destul de complicată istoria publicărilor interbelice. Intenționam și eu cu câțiva ani mai înainte să creez acel articol, dar am găsit un material cam prea haotic pentru a scoate ceva util. Oricum, cred că romanul nu mai e citit astăzi și nici nu „pică la bac”, așa că interesul public tinde undeva către 0. Noroc de filmul lui Nicolaescu. --Donarius (discuție) 12 iunie 2020 18:45 (EEST)
Știu că știi foarte bine ce diferențe sunt între film și roman, dacă le pică la bac cred că ar povesti filmul; nu Hrisant Logoțidis ar fi cel ucis de către găzari în foaia scrisă a elevilor, ci conul Leon. Etc. etc. Ai ceva referințe pentru o adaptare radiofonică Velerim și Veler Doamne  ? --TerraFlorin [discuție] 12 iunie 2020 18:53 (EEST)
@Terraflorin: Nu am strâns surse pentru adaptările radiofonice, tu ai fost cel care mi-a redeschis apetitul pentru ele. Găsisem într-o vreme într-un anticariat o carte despre adaptările radiofonice, dar nu am cumpărat-o. Cred însă că trebuie să fie ceva informații pe Internet. În ceea ce privește romanul, îți spun sincer că am început să-l confund și eu cu filmul. :) --Donarius (discuție) 12 iunie 2020 19:01 (EEST)
P.S. Dacă voi găsi surse voi completa. --Donarius (discuție) 12 iunie 2020 19:28 (EEST)

Konohagure[modificare sursă]

Nu ar trebui așteptate șapte zile, conform formatului? --NGC 54 (discuție | contribuții) 15 iunie 2020 19:00 (EEST)

@NGC 54: Unde scrie asta? Mă rog, nu am preferințe, puteți da revert dacă sperați că articolul va fi îmbunătățit în următoarele șapte zile. --Donarius (discuție) 15 iunie 2020 19:10 (EEST)
La {{De tradus}}, dar nu știu să existe o politică sau o îndrumare care să spună așa ceva. Dar nu găsesc nici un criteriu de ștergere rapidă care să presupună ștergerea unui articol pentru că este scris în altă limbă (A2 presupune ștergerea sa dacă are același conținut ca și pe alt proiect Wikimedia; nu se cred că se aplică, pentru că nu l-am găsit pe en.wp). Mă îndoiesc că va traduce articolul, dar prefer să îi dau voie (deși poate să o facă la fel de bine într-o subpagină de utilizator). Dacă articolul nu va fi adus într-o formă acceptabilă în 7 zile, îl voi șterge. --NGC 54 (discuție | contribuții) 15 iunie 2020 19:34 (EEST)
Alții au șters până acum fără să discute, dvs. preferați să așteptați. Faceți cum credeți. --Donarius (discuție) 15 iunie 2020 19:38 (EEST)
@NGC 54: Criteriul e A2, citiți-l încă o dată până la „sau”, deoarece nu leagă articolul de alte versiuni Wikipedia. --Donarius (discuție) 15 iunie 2020 19:41 (EEST)
„Articole în limbi străine sau existente pe alt proiect Wikimedia” se citește astfel: articole în limbi străine sau articole existente pe alt proiect Wikimedia. --Donarius (discuție) 15 iunie 2020 19:43 (EEST)
Aveți dreptate. Am interpretat greșit cuvântul „sau”. Am șters articolul. --NGC 54 (discuție | contribuții) 15 iunie 2020 19:50 (EEST)

Categorii de redirecționare?[modificare sursă]

Cred că nu asta era intenția?--Strainu (دسستي‎)  24 iunie 2020 18:43 (EEST)

Nu mai poate greși omul? --Donarius (discuție) 24 iunie 2020 18:45 (EEST)

Cred că nu e nici o eroare. Uitându-mă la cele două chestiuni atât de ridicate de obicei în slăvi de poeți, ce aparțin de categoria care redirecționează în fotografie privirea celui care se uită... :), cred că se justifică schimbarea categoriei. Zic și eu...--Accipiter Gentilis Q.(D) 24 iunie 2020 19:03 (EEST)

)) --Donarius (discuție) 24 iunie 2020 19:06 (EEST)