Discuție Utilizator:Timisorean

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Timisorean) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 6 octombrie 2016 11:49 (EEST)

Bună ziua, Timisorean. Aveți mesaje noi la Discuție:Timișoara. Strainu (دسستي‎24 ianuarie 2018 20:34 (EET)[răspunde]
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Semnătură[modificare sursă]

Vă rugăm ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră  și nu așa cum ați omis la pagina Wikipedia:Cafenea. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 26 ianuarie 2018 12:16 (EET)[răspunde]

Fără atacuri la persoană![modificare sursă]

Vă informăm că la Wikipedia dorim să păstrăm o atmosferă civilizată și ca urmare nu tolerăm atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru a jigni, înjosi, amenința un utilizator sau a vă purta necuviincios. Mesajul de față v-a fost trimis pentru: apelativul "hater". Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile proiectului. Vă mulțumim. Strainu (دسستي‎29 ianuarie 2018 23:31 (EET)[răspunde]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: 24 de ore. Justificare: Atacuri la persoană: Atac la persoană repetat la Discuție:Timișoara#trebuie_sa_scoata.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj. -- Victor Blacus (discuție) 30 ianuarie 2018 14:46 (EET)[răspunde]

Mai bine...[modificare sursă]

Mai bine ați fi apelat la mine pentru colaborare, deoarece eu chiar sunt timișorean și acord asistență. Însă așa cum ați procedat e greu să vă mai acorde comunitatea credit. Nu veți obține nimic forțând politicile Wikipediei. --Turbojet  30 ianuarie 2018 15:31 (EET)[răspunde]

Da tin sa multumesc frumos pentru blocare...cu astfel de atitudine si mentalitate-nu ajungem nicaieri...mai bine am aduce fiecare aport paginii in masura in care putem...Apropos, nu mai exista comunitati etnice mari in Timis si Timisoara? Hmmm... Uite-te pe datele oficiale ale recensamantului... 35.295 de maghiari- a treia comunitate dupa Tinutul Secuiesc si zona Tg.Mures (insignifianti, aproape au disparut, sunt mai multi in Arad nu e asa? =)), precum si cele mai mari comunitati de sarbi (10.102), germani (8.502) si bulgari 4.478 din Romania. Nu stiu atasa link pentru veridicitate. Sugerez sa adaugam chiar sectiune multietnica dedicata la articol fiindca ar fii pacat...Voi ce ziceti va bagati? --Timisorean (discuție) 2 februarie 2018 10:22 (EET)[răspunde]
Aportul pe Wikipedia se face, într-adevăr, în limitele în care putem, dar și fără a încălca limitele prevăzute în politici, îndrumări sau decizii ale comunității. În privința cuvântului comunității, dacă câteva persoane, mai ales administratori, care se consideră că cunosc bine politicile și spiritul Wikipediei, spun într-un fel, iar alții nu le contrazic (pe ele, persoanele, dacă dv. vă uitați la acordurile gramaticale) se consideră că acelea au dreptate, iar cel ce contestă trebuie să se supună.
Comunități etnice în Timișoara există, eu sunt prieten și coleg cu destui oameni care fac parte din ele, iar articolele mele nu le ocolesc (pe ele, comunitățile). Însă în Timișoara nu există plăcuțe bi-, tri- sau polilingve în sensul înțeles de aceste comunități, ci doar pe obiectivele comemorative care au legătură cu ele. Nu mai există situația sugerată de stilul dv. de redactare că toate comunitățile ar fi egale. Ele sunt egale în drepturi, dar nu în pondere și efecte. Etnia locuitorilor se poate menționa în statistici, dar numărul școlilor, publicațiilor etc. nu este nici pe departe comparabil cu cel al comunității române. Nu auzi în magazine cereri în limba maghiară și cu atât mai puțin în limba germană sau alte limbi. Iar asta nu este sigura dv. problemă. „Rampele” la transportul în comun, descrierea „sportului de masă” („sport de masă” nu înseamnă jocurile din localuri) și altele sunt aspecte false.
Deci, doriți colaborare, sau persistați în atitudinea de confruntare? --Turbojet  2 februarie 2018 12:36 (EET)[răspunde]

Se pare ca sunt obligat sa o fac pe politistul si sa vin cu dovezi - fac o paranteza - apropo de arogarea drepturilor (cata ipocrizie Doamne) - daca ma faci aducator de acuzatii false fara a aduce dovezi nu ti se pare un abuz...si ma mai si blochezi... in fine... - hai s-o lasam asa fiindca eu am CARACTER. Trecem la miezul discutiei cu dovezi din realitatea obiectiva ca observ ca nu e cale de mijloc - Rampele pentru persoanele cu handicap locomotor sunt atat in - 1. autobuzele articulate Mercedes - ele au 4 usi dintre 2 dintre usi au rampa manuala pentru carucioare, ba chiar si service TEL pentru persoanele care au nevoie in acest sens precum si loc dedicat in autobuz, 2.Troilebuzele au de asemenea toate rampa manuala si loc dedicat, 3.Tramvaiele au rampa automata prin apasarea unui buton dedicat. De asemenea toate aceste vehicule au microfon-audio video si panouri in care anunta urmatoarea statie precum si loc dedicat, internet WI-FI gratuit, poti de asemena da feedback cu experienta din mijloace prin scanarea unui cod QR afisat (ce mai suntem in epoca pietrei) si in curand se introduc incarcatoare wireless.

Bilingvismul sau multilingvismul... 2 prieteni de ai tai sunt un esantion perfect care arata multiculturalismul Timisoarei. Nu exista placute bilingva dar ba exista ↑. Tu te auzi ce vorbesti? Tu ai vazut codurile QR de pe cladirile istorice? Ai scanat macar de curiozitate unul dintre ele sa vezi in cate limbi apare scris? Nu ai vazut chiar nici o tablita bilingva in oras? Bizar... Ai vizitat Padurea Verde-Muzeul Satului cu placute in 4 limbi? Ai fost vreodata la Auchan Sagului Sud la noi la cumparaturi ca declari ca esti timisorean, cu afise si preturi in maghiara si sarba - referitor la activitatea comerciala care iara ati zis ca nu poate fi bilingva, sau iarasi la Metro Sagului unde iara e bilingv romano-sarb. Jocuri in localuri... tu la varsta asta inca nu ai invatat inca care sunt sporturi si care nu? Jocuri sunt sotron si lapte-gros...Trebuie un Wikipedist sa te educe?

Deci, doriți colaborare, sau persistați în atitudinea de confruntare? Esti pregatit sa-mi aplici vreo amenda sau ce? Ma confrunt cu oricine atata timp cat am dreptatea de partea mea si aduc dovezi din REALITATEA OBICTIVA. Intrebare si raspuns in accelasi maniera. Cand veti avea de gand sa dialogam si sa ajungem la un consens civilizat imi voi schimba si eu comportamentul va asigur.

Nu eu v-am blocat, nici nu am cerut-o. Și nu v-am pus nici măcar acel {{FAP}} conform regulamentului, ca să nu-l luați drept o răzbunare personală.
Rampele vehiculelor nu sunt rampe în stații, caracteristice Timișoarei. Nici alte facilități din vehicule. Deci, nu au ce căuta în articolul despre Timișoara. Eventual în articolul Transportul public din Timișoara dacă aveți surse care să spună asta, nu pentru că o spuneți dv.
Codurile QR sunt doar o cale de acces la informații. Este o exagerare să afirmați că ele se referă la multilingvism sau aspecte etnice.
Pentru turiști există informații în alte limbi, dar astea nu sunt pentru comunitățile etnice din Timișoara, sau multilingvism, cum sugerați. Aceste comunități se descurcă foarte bine și fără ele.
Sport de masă este sportul practicat de amatori (mulți) pentru menținerea condiției fizice, adică nu cel practicat de profesioniști pentru industria divertismentului. Darts jucat de clienții unui local este un joc. Chiar dacă se organizează competiții, ca și în cazul șahului, este un abuz de limbaj să fie numite „sporturi”. Iar afirmația că se poate juca darts în localurile din Timișoara este o reclamă foarte ieftină pentru aceste localuri sau pentru Timișoara.
Bine, am înțeles că poziția dv. este că dv. știți mai bine. Din limbajul dv. reiese că nu doriți colaborarea. N-o să vă mai plictisesc, însă pe Wikipedia cu toții, inclusiv eu, avem dreptul să lucrăm la orice pagină, inclusiv Timișoara, iar comunitatea este cea care decide care modificări sunt conforme cu politicile. --Turbojet  2 februarie 2018 14:51 (EET)[răspunde]

Sunteti de acord sa adaug la articol o sectiune despre Capitala Tineretului din Romania cum sunt la paginile Baia Mare sau Cluj-Napoca, avand in vedere ca Timisoara a fost primul oras care a detinut titlul? Sa nu fie reclama de prost-gust si ieftina. Voi ce credeti, se preteaza?--Timisorean (discuție) 7 februarie 2018 17:16 (EET)[răspunde]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: 48 de ore. Justificare: Regula e strictă: modul necivilizat de comunicare este absolut interzis. .
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj. //  Gikü  vorbe  fapte  2 februarie 2018 15:11 (EET)[răspunde]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: 7 zile. Justificare: Atacuri la persoană repetate; Obscenități.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj. Victor Blacus (discuție) 13 aprilie 2018 13:06 (EEST)[răspunde]

Câteva nelămuriri[modificare sursă]

Apreciez munca ta la dezvoltarea articolului Timișoara, dar am câteva sugestii:

  1. Nu mai introduce înșiruiri nesfârșite de piețe, clădiri, monumente, echipe sportive etc., sunt inestetice și nu respectă conceptul de wikizare. Ar fi ideală introducerea lor în fraze coerente, nu enumerații pe principiul (dau un exemplu), „Piețele Timișoarei sunt...”.
  2. Dacă vezi că de la ultima ta modificare s-au adus îmbunătățiri (rămâne la latitudinea ta să le consideri îmbunătățiri sau altceva), nu le șterge doar fiindcă nu păstrează formatul pe care l-ai lăsat tu. Adaugă informații în paragrafe noi sau cuplează-le cu cele deja existente.
  3. Am o mare problemă cu modul în care introduci referințele. La Format:Citat web se dau instrucțiuni clare în documentația formatului. Nu introduci din nou URL-ul și la titlu. De asemenea, este de preferat să apară numele publicației/site-ului etc. din care se citează informația, dar și o dată, să știm cât de actuale sau nu sunt informațiile. Spre exemplu, am șters informația de la secțiunea „Sănătate” despre spitalul privat din Giroc. Informația era din 2013 (deci de acum cinci ani) și nu văd să se fi construit vreun spital în Giroc, ba mai mult, proiectul pare blocat (dacă nu e, îmi cer scuze, sunt un tembel).
  4. Referitor tot la referințe, încearcă să le adaugi acolo unde există. Spre exemplu, la „Economie” apare „Timișoara deține un produs intern brut/locuitor mai mult de dublul mediei naționale conform datelor Institutului Național de Statistică” (informație adăugată de tine). Care date, că eu nu văd nicio referință. Și care an, fiindcă astfel de statistici sunt relative și se pot schimba de la an la an (luând în considerare și competiția cu Clujul). Nu am șters informația, o să caut eu prin Excelurile INS.

PS: Nu e treaba mea, dar am observat divergențele tale cu alți wikipediști, zic eu, mult mai experimentați. Bine ar fi, nu pentru tine sau pentru ei, ci pentru articolul la care văd că aduci modificări consistente, să colaborezi cu fiecare (pentru asta există până la urma urmei și pagina de discuții). – Alexandru M. (discuție · contribuții), 22 aprilie 2018, 23:23 (EEST)

Multumesc pentru precizari si sugestii. Consider improprie stergerea de la patrimoniul arhitectural (palate, lacasuri de cult, case istorice, etc) de acord cu tine pana la punctul cu stergerea total nejustificabila -onest acum- adevarul e ca e de munca - ai putea pune umarul cu alti utilizatori la editarea articolului, doar sa nu iasa un talmes-balmes non-sens la final. Prioritar este ca Timisoara sa aiba o pagina Wikipedia completa , se mai pot adauga rubrici importante inexistente actual, de ex Sistemul Judiciar-Criminalitate; Gastronomie; Viata de noapte; cel mai bine este ca toti utilizatorii sa ajunga la un consens in aceasta privinta (fara razboi de editare, vandalism, conflict de interese, mentalitate de admin - eu posed painea si cutitul, limbaj licentios (am gasit in articol in urma cu 2 ani) etc). Voi face si eu tot ce pot in acest sens. --Timisorean (discuție) 23 aprilie 2018 13:18 (EEST)[răspunde]

Gândiți-vă, ambii, cum să reorganizați articolul prin mutarea unor părți din conținut în articole separate, pentru a aduce dimensiunea articolului la valori recomandate (cel mult 100 Ki). Cu cât textul este mai stufos, cu atât această sarcină va fi mai grea. --Turbojet  23 aprilie 2018 15:06 (EEST)[răspunde]

Chiar nu vad justificarea obiectiva a rescrierii articolului, pozitia mea e ca e total deplast sa o iei de la 0, am parcurs si aprofundat articolul din scoarta in scoarta - chiar nu am sesizat informatie pe langa subiect, iesita din context, articolul are o structura foarte stricta din punctul de vedere al acuritatiii si veridicitatii informatiilor.--Timisorean (discuție) 23 aprilie 2018 17:38 (EEST)[răspunde]

Este prea mare după standardele Wikipediei. Articolele mari se divizează. --Turbojet  23 aprilie 2018 18:14 (EEST)[răspunde]

Imi explica si mie cineva pasii necesari, nu stiu cum se face un articol nou.--Timisorean (discuție) 23 aprilie 2018 19:12 (EEST)[răspunde]

În câmpul „Căutare în Wikipedia” se scrie titlul noului articol și se dă Enter. La „Creați pagina titlul cu roșu” se dă clic pe titlul roșu și se intră în noul articol. Dacă acesta va prelua text din altă parte, trebuie făcuți și următorii doi pași.
1. În noul articol se inserează conținutul care trebuie mutat exact așa cum este (pentru a păstra drepturile de autor), iar la Descrierea modificărilor se scrie „Adus de la titlul vechiului articol” și se salvează. Apoi se poate intra în modificare obișnuită.
2. La articolul vechi se șterge textul mutat, iar la Descrierea modificărilor se scrie „Mutat la titlul noului articol” și se salvează. Apoi se adaugă formatul {{Articol principal}}... și un mic rezumat de câteva rânduri al textului mutat.
Un exemplu de articol care susține articolul Timișoara, dar este divizat din acesta este Transportul public din Timișoara. Și cam toate din Categorie:Timișoara. Ar fi și imposibil ca toate acestea să fie comasate într-un articol exhaustiv despre Timișoara. --Turbojet  23 aprilie 2018 21:30 (EEST)[răspunde]
@Timisorean: Am șters subsecțiunile acelea cu un motiv. Pe cea despre lăcașuri de cult am reformulat-o pe loc, în propoziții și fraze. La celelalte îmi trebuie puțin mai mult timp. Plus, Wikipedia nu e chiar așa rigidă cu mărimea articolelor. E adevărat că este recomandată separarea articolelor peste 100 kB, dar nu văd deloc constructivă crearea unor noi articole care la mărimi de 3–4 kB pot fi considerate cioturi. Pe Wikipedia în engleză există mii de articole peste 200 kB (mărimea actuală a articolului Timișoara). Aș propune reducerea mărimii secțiunii Istorie, eliminarea secțiunii Premierele Timișoarei și comasarea acesteia în secțiunea Istorie și adăugarea categoriilor lipsă (de exemplu, Criminalitate, Viață de noapte) ca primi pași de reorganizare a articolului. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 25 aprilie 2018, 01:08 (EEST)
Lungimea articolelor determină cititorul să le citească. De obicei, după ce a citit 20-30 kB, cititorul se cam plictisește și derulează să vadă cât mai este. Dacă mai este mult, abandonează citirea. Sigur că nu se separă subiecte de 3-4 kB, partea separată ar trebui să fie de cel puțin 20 kB (un articol de sine stătător, închegat după subiect). Rezumatul rămas în articol în urma separării ar putea avea 3-4 kB.
Da, secțiunea de istorie trebuie comasată cu articolul Istoria Timișoarei.
Subiectele care nu sunt specifice Timișoarei nu prea este cazul să fie tratate în articol. Justiția este aceeași în toată țara, nu are nimic specific în Timișoara. Gradul de criminalitate poate fi menționat într-o frază, nu merită înșirate cazuri particulare, căci cazuistica este vastă — așa putem îneca toate articolele despre orașe cu ele. Sigur, cazul asasinării lui Kennedy la Dallas este normal să fie menționat în articolul despre Dallas, dar cam asta este ideea despre detaliile dintr-un articol.
Atenție la reclamă. Secțiunea despre viața de noapte nu trebuie să devină o reclamă a localurilor din Timișoara. Tot așa secțiunea economică etc. Oricum, un articol despre un oraș nu își propune să fie o întreagă monografie, în special pentru turiști.
Scopul principal urmărit la articolul despre Timișoara este să devină articol de calitate, pentru a fi promovat pe pagina principală, ca să-i crească vizibilitatea. Prima condiție, înainte de a fi un articol de informare exhaustivă despre Timișoara, este să fie un articol perfect din punctul de vedere al Wikipediei. Pentru Wikipedia articolele de calitate sunt exemple de redactare, iar un articol pletoric nu este un exemplu bun. Vă rog să aveți în vedere asta. --Turbojet  25 aprilie 2018 11:20 (EEST)[răspunde]

Timișoara[modificare sursă]

Articolul e suficient de mare și fără informațiile inutile despre „integrarea priorităților zonei de dezvoltare metropolitană comună”, înșiruirea inestetică și fără rost a orașelor traversate de respectivele rute europene, distanțele față de capitalele statelor din apropiere. De asemenea, am mari semne de întrebare în legătură cu fotografiile „operă proprie” pe care le tot adăugați în ultima vreme. Cu ce sunt făcute? Cu bricheta? De obicei (și eu am făcut poze prin Timișoara și le-am încărcat aici), în cazul fotografiilor (nu hărților, graficelor, diagramelor) apare o secțiune jos numită „Metadata” cu informații despre dispozitivul cu care ați făcut respectivele poze. Sunt reconoscibile automat (cred, nu mă pricep prea bine la tehnică), mie, de exemplu, mi-a redat cu fidelitate până și cele mai mici detalii. La pozele dv. nu apare nimic. Această poză pare preluată de aici. Aceasta și aceasta sunt și ele dubioase. E frumoasă Timișoara (și mie îmi place, e noua mea casă), dar articolul nu trebuie scris într-o notă laudativă, elogioasă. Selectați-vă mai critic sursele, pentru informațiile cuprinse la secțiunea „Economie” sunt n rapoarte, date oficiale, ce vreți dv., nu doar articole din presa timișoreană. Iar un articol nu trebuie să arate cum vreți doar dv. (sunt pățit), fiecare poate veni cu informații care să îmbunătățească starea lui, nu să anulați o modificare doar fiindcă cineva s-a „băgat” peste ea. Multe din contribuțiile dv. sunt cu adevărat bune, dar acolo unde deviați în direcții care preocupă prea puțini oameni (a se vedea secțiunea despre conurbație cu acele „priorități”), am revenit asupra modificărilor, iar informațiile ce par scrise într-un ton specific ghidurilor turistice sau cărților cu recenzii, le-am reformulat. אלכסנדרו(discuție) 12 octombrie 2018 13:38 (EEST)[răspunde]

Pentru buna desfasurare a lucrurilor, va somez sa schimbati tonul belicos in unul specific, conform Wikipediei, inainte de toate, fiindca nu dispuneti de nici o imputernicire jurisdictiala pt. a trage pe cineva la raspundere, mai ales la persoana a II interogativ.
Ați vrut să spuneți „imperativ”? אלכסנדרו(discuție) 12 octombrie 2018 19:06 (EEST)[răspunde]
Pe langa asta, e ridicol sa adoptati astfel de conduita online.
Nomenclatorul rutelor europene prevede ca traseul parcurs sa fie SPECIFICAT, plus de asta nu poti ,,pieptana articolul dupa bunul plac.
Nu pot trece cu vederea faptul ca ai tendinta de a specifica idei diferite (dar in accelasi context), in accelasi paragraf, fara aliniate, ceea ce imi ridica semne de intrebare.
In aceasta ordine de idei, reiterez ceea ce am sustinut in urma cu cateva luni, in privinta consensului editarii. In cazul in care se va mai ajunge la astfel de divergente, quaestionem non est mecum.--Timisorean (discuție) 12 octombrie 2018 16:17 (EEST)[răspunde]
Alexandru v-a vorbit civilizat. Singurul ton belicos în aceasta pagină este cel în care cineva somează pe altcineva. E, într-adevăr, ridicol să adoptăm o conduită pe bază de somații. ::Într-o discuție logică, este la fel de ridicol să începi să discuți forma unui mesaj în locul fondului (mai ales când propria formă a mesajelor abundă de deficiențe), de exemplu a vorbi despre paragrafarea mesajului atunci când se ridică chestiuni serioase privind respectarea drepturilor de autor, menținerea unui ton enciclopedic, neutralitate și relevanță. —Andreidiscuție 12 octombrie 2018 18:24 (EEST)[răspunde]

Scuzați-mă, dar cum ar trebui să mă adresez dv., cu persoana a III-a? Nu v-am somat sau pus un deadline. Erau niște sfaturi, fiindcă amândoi vrem ca acest articol să fie unul bun, ușor accesibil, fără dispute. Acesta e stilul meu de a scrie. Problema nu e unde și când pun eu alineate la ce scriu, problema e că vă asumați munca altora (mă refer la poze) și o catalogați „operă proprie”, încălcând drepturile de autor. Problema e că editările dv. sunt inestetice, deviază de la scopurile unei enciclopedii și abundă în detalii irelevante. Plus că nu putem vorbi de un consens de vreme ce dv. îmi ștergeți editările, în timp ce eu păstrez informațiile de calitate adăugate de dv. Ceea ce „pieptăn” sunt modificările dv. Nu pentru că nu sunt bune (majoritatea chiar sunt), dar au un ton deseori laudativ, de parcă încercați să demonstrați cuiva ceva, nu să-l informați. אלכסנדרו(discuție) 12 octombrie 2018 19:04 (EEST)[răspunde]

Mai pune mana pe carte, si aprofundeaza sensurile abstracte ale neologismelor, precum si modurile verbale personale de adresare, inainte de a ne trage de sireturi, si nu te mai stradui sa pari ceea ce nu esti, oricum cu asta mi-ai demonstrat si mi-am dat seama care iti sunt capacitatile si limitele, asadar nici nu ma voi agita pe viitor mai mult decat e cazul.

Modul IMPERATIV este reprezentat de o PORUNCA, un ordin, indemn sau rugaminte, iar modul INTEROGATIV este cand interlocutorul adreseaza receptorului o intrebare, o INTEROGARE.

P.S. Am observat pe pagina ta de discutii mahalagisme de cea mai joasa speta, te rog nu ma coopta si tu in ele. As aprecia mult. --Timisorean (discuție) 19 octombrie 2018 18:26 (EEST)[răspunde]

Fără atacuri la persoană![modificare sursă]

Vă informăm că la Wikipedia dorim să păstrăm o atmosferă civilizată și ca urmare nu tolerăm atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru a jigni, înjosi, amenința un utilizator sau a vă purta necuviincios. Mesajul de față v-a fost trimis pentru: Atitudinea dv. în discuția de mai sus, atitudine în care persistați deși vi s-a atras atenția. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile proiectului. Vă mulțumim. -- Victor Blacus (discuție) 19 octombrie 2018 18:35 (EEST)[răspunde]

Mai, mai, numai ultragiati pe aici. Imi poti specifica obiectiv unde si cu ce am injosit, amenintat? Ce intelegi tu prin NECUVIINCIOS?

Stai flex, mi-e sila sa mai modific pagina, sa intru in contact si sa am de-a face cu oameni de factura voastra. Puteti incepe sa va faceti de cap. Oricum, sunteti oameni fara cariera, aspiratii si directie in viata, aveti tot timpul din lume.--Timisorean (discuție) 21 octombrie 2018 15:25 (EEST)[răspunde]

Rugăminte[modificare sursă]

Rogu-vă nu mai adăugați informații nereferențiate la Timișoara și județul Timiș. Așa cum îmi spuneați să pun mâna pe carte, vă rog și eu să consultați un document, o lucrare, ceva înainte de a mai pune informații în cele două articole. Cu stimă, un om fără carieră și aspirații. אלכסנדרו(discuție) 9 decembrie 2018 19:25

Am luat la cunostinta, multumesc, ai dreptate, si apreciez deschiderea spre dialog civilizat de care dai dovada in ultimul timp. P.S. Nu e necesara jucarea rolului de victima, niciodata nu am abuzat sau violat drepturile celorlalti useri cu atat mai mult ale tale, recunosc ca probabil in cateva instate am impins asertivitatea poate prea departe, insa am facut-o cu simtul dreptatii si adevarului. In aceasta ordine de idei, imi doresc sa avem in continuare o colaborare cat mai productiva si lipsita de conflicte futile. Sarbatori fericite!--Timisorean (discuție) 9 decembrie 2018 19:51 (EET)[răspunde]

Mă bucur că gândiți așa. Eu nu resping contribuțiile dv., sunt chiar foarte utile. Dar vă rog să vă limitați la informații generale, importante (de pildă la Timișoara, unde articolul e foarte mare). La capătul opus, județul Timiș are nevoie de dezvoltare la secțiunile Relief, Turism și Economie. אלכסנדרו(discuție) 10 decembrie 2018 14:15 (EET) PS: Mi-au picat prost acele remarci, nu încercam să pozez în victimă. Nici eu, nici dv. nu cred că agreăm opinii personale despre oameni pe care nu îi cunoaștem. Mă străduiesc să alternez munca și facultatea cu activitatea la Wikipedia.[răspunde]

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți pagina personală de teste. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim! Victor Blacus (discuție) 23 mai 2019 09:46 (EEST) Ce informatii am sters? Am sters mahalagismele de pe pagina mea de discutii, care nu fac decat sa ma puna intr-o lumina proasta. Pana la urma e contul meu si am drept de veto deplin asupra lui, clar?--Timisorean (discuție) 23 mai 2019 09:51 (EEST)[răspunde]

■■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți conținutul sau formatele din paginile Wikipediei fără să specificați un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ștergerile dumneavoastră nu par să fie constructive și au fost anulate. Vă rugăm să folosiți pagina personală de teste dacă doriți să experimentați. Vă mulțumim! Paginile de discuție ale utilizatorilor nu se șterg, se arhivează. Pafsanias (discuție) 23 mai 2019 10:00 (EEST)[răspunde]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: 24 de ore. Justificare: Ștergere conținut fără explicații: paginile de discuții nu se șterg, dacă au devenit prea mari ele se pot arhiva.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj. Victor Blacus (discuție) 23 mai 2019 10:11 (EEST)[răspunde]

Legături interne la ani[modificare sursă]

Vă rog să vă opriți din introducerea legăturilor interne în articole până comunitatea decide asupra discuției de aici. --Turbojet  22 noiembrie 2020 10:10 (EET)[răspunde]

Formatarea numărului 1000[modificare sursă]

La Stadionul Știința ați modificat „1000” în „1.000”. Asta contravine îndrumării Wikipedia:Date și numere. Forma „1.000” apare doar în cazul folosirii {{formatnum}}, pentru compatibilitate. --Turbojet  29 noiembrie 2020 14:20 (EET)[răspunde]

Vă rog să nu mă mai tracasați cu toate observațiile dvs. pentru toate futilități le și [...]. Toate modificările mele sunt unanim și enciclopedic acceptate ca fiind conforme și pozitive. Aș aprecia mult. Timisorean (discuție) 29 noiembrie 2020 14:55 (EET)[răspunde]
Vă rog să respectați politicile Wikipediei. Am sperat că în timp vă veți alinia la ele, dar văd că nu o faceți. Exprimări ca „futilități” și [...] contrazic WP:MC. Afirmația „modificările mele sunt unanim și enciclopedic acceptate ca fiind conforme și pozitive” nu este corectă nici măcar în afara Wikipediei, darămite pe Wikipedia. Va trebui să fiți supravegheat mai îndeaproape. --Turbojet  29 noiembrie 2020 17:52 (EET)[răspunde]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: 2 săptămâni. Justificare: atac la persoană, refuzul dialogului.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj. Mihai (discuție) 29 noiembrie 2020 20:28 (EET)[răspunde]

Rețineți că proiectul ăsta se bazează pe dialog, oricine are dreptul să pună în discuție orice fără a primi replici ca cea de mai sus. Având în vedere blocările numeroase dinainte am stabilit blocarea acutală la 2 săptămâni. --Mihai (discuție) 29 noiembrie 2020 20:33 (EET)[răspunde]

Promovez si imbratisez astfel de concepte/gandire inca dinainte sa le scrieti aici. Daca e sa fiti sincer, nici iesirile dvs. nu va fac cinste, dle. Nu cred ca se ridica problema inchizitiei, sanctiuni, blocari s.a.m.d. In aceste conditii, tot eu sunt cel imatur/neserios, stau si ma intreb? Daca ati fi urmarit atent, nu e prima, nici a doua, ci a 4-a oara cand acest user ma tot tracaseaza insistent cu mesaje, unele re-trimise de cate 3-4 ori. Nici sa-i atrag atentia nu am voie? Trist ca ne ofuscam si nu se poate discuta deschis. Se ridica ziduri daca nu va dati seama...

V-as ruga totodata, sa-mi ridicati blocarea, nimeni nu a jignit pe nimeni, nu am nimic cu nimeni, sper ca nici altii cu mine. Punct.--Timisorean (discuție) 30 noiembrie 2020 13:26 (EET)[răspunde]

■ Reclamă[modificare sursă]

Bine ați venit la Wikipedia. Vă rugăm să nu adăugați materiale promoționale în articole, așa cum ați procedat la pagina Buziaș. Wikipedia nu este un mijloc de publicitate. Dacă doriți să aflați cum puteți contribui la enciclopedia noastră, aruncați o privire la pagina de bun venit. De asemenea, dacă aveți interes comercial în modificările dumneavoastră, aveți câteva obligații suplimentare. Vă mulțumim! Kun Kipcsak (discuție) 10 ianuarie 2023 11:28 (EET)[răspunde]

■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina Timișoara de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

  • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
  • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.

Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi pagina de teste. Vă mulțumim!
Mesaj personalizat
Nu se pot folosi ca surse siteuri comerciale. În lipsa surselor Wikipedia consideră textul cercetare originală, care după câteva zile poate fi ștearsă. Respectați regulamentul Wikipediei, chiar dacă nu vă convine.
Turbojet  18 iunie 2023 08:31 (EEST)[răspunde]

■■ Notificare[modificare sursă]

Vă rugăm să nu mai faceți modificări distructive pe Wikipedia, cum ați făcut la pagina Timișoara‎‎. Modificările dumneavoastră par să constituie vandalism și au fost anulate. Dacă doriți să experimentați, folosiți pagina personală de teste. Vă mulțumim!
Mesaj personalizat: Ați șters o referință (încălcare WP:VER) și ați introdus o judecată de valoare (încălcare WP:STIL).
Turbojet  19 iunie 2023 22:00 (EEST)[răspunde]

■ Modificarea v-a fost anulată[modificare sursă]

Bun venit pe Wikipedia. Deși toată lumea este binevenită să modifice constructiv articolele de pe Wikipedia, cel puțin una din modificările dumneavoastră recente, ca aceea de la pagina Județul Timiș, nu pare să fie constructivă și a fost anulată. Pentru teste vă rugăm să folosiți pagina personală de teste. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim! --DiaCriticul (discuție) 28 septembrie 2023 22:03 (EEST)[răspunde]

Economia României[modificare sursă]

Am observat că recent ați modificat acest articol. Sursa pe care ați pus-o este una primară (site-ul recensământului), fără vreo trimitere exactă pentru aserțiunile respective. Deși îmi manifest deschiderea și admirația față de editările dvs. referitoare la regiunea de unde proveniți și dedicația pe care o manifestați, extinderea la nivel național trebuie făcută doar cu referințe serioase (preferabil de nivel secundar - deși se tolerează și altele) care spun negru pe alb lucruri similare cu afirmațiile emise de dvs. De aceea, vă rog să adăugați surse care chiar spun că Regiunea de dezvoltare Vest are cea mai rapidă urbanizare din România. Iar următoarea propoziție este doar o ipoteză nesusținută de site-ul recensământului: Trendul emergent se va accentua odată cu aderarea României la Spațiul Schengen și celelalte structuri euro-atlantice globale etc. Wikipedia nu face cercetare originală și nu este un glob de cristal. Dacă există surse care estimează acest lucru, ar fi recomandabil să se menționeze. Mulțumesc. Gdaniel111 (discuție) 4 noiembrie 2023 10:23 (EET)[răspunde]

Îmi cer scuze, am scris mesajul din 2 bucăți la momentul respectiv. Ca să clarific: trebuie menționat la care dintre statisticile de pe site-ul recensământului vă referiți când spuneți că Regiunea de dezvoltare Vest are cea mai rapidă urbanizare din România, dacă ați tras concluzia pe baza acelor date. Mulțumesc. Gdaniel111 (discuție) 4 noiembrie 2023 14:48 (EET)[răspunde]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: o lună. Justificare: Vandalism, reintroducere informații irelevante.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj. Mihai (discuție) 14 noiembrie 2023 09:08 (EET)[răspunde]