Discuție Utilizator:CustodieMinori
Adăugare subiectBun venit!
[modificare sursă]Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.
În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie CustodieMinori) în care să vă prezentați pe scurt, dacă doriți, dar nu înainte de a citi regulile paginii de utilizator și aveți grijă să nu scrieți CV-uri pe pagina dumneavoastră.
Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.
Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect!
Puteți contribui și la alte proiecte ale Wikimediei: Wikționar, Wikimanuale, Wikiștiri, Wikicitat, Wikisursă. -- Comunitatea utilizatorilor 1 martie 2010 08:44 (EET)
Cont public
[modificare sursă]Din numele dumneavoastră de utilizator se înțelege că acest cont urmează să fie accesat de mai multe persoane. Întrucât pe Wikipedia nu sunt permise conturile publice vă rog să vă creați conturi distincte, astfel ca în spatele fiecărui nume de utilizator să existe o singură persoană răspunzătoare pentru toate intervențiile făcute prin contul respectiv. Pentru evitarea oricăror confuzii vă recomand să vă deschideți alt cont (sau, dacă aveți deja multe contribuții, să cereți schimbarea numelui de utilizator). În speranța că sunteți de acord cu respectarea regulamentelor, vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru contribuții.--Strainu (دسستي) 6 aprilie 2011 17:26 (EEST)
- confirm ca exista un singur om care scrie in Wikipedia sub denumirea de Custodie.Minori si in spatele acestui ID este un singur cont de mail. Parola este cunostuta de asemena doar de mine (o singura persoana). Ceilalti colegi (ma ajuta in sensul ca imi pun la dispozitie traduceri, etc.) dar eu preiau informatiile si le introduc in Wikimanuals/Wikipedia. In masura in care ei vor ajunge sa editeze pagini Wikimanuals/Wikipedia o vor face pe conturile personale. CustodieMinori (discuție) 6 aprilie 2011 18:11 (EEST)
Nearticulat
[modificare sursă]Ați inițiat articolul Discriminarea, deși exista Discriminare (nearticulat, cum se cere). Cred că trebuie să duceți conținutul pus de dumneavoastră la articolul existent. --Miehs (discuție) 12 aprilie 2011 21:20 (EEST)
- o să modific, aveți dreptate. CustodieMinori (discuție) 12 aprilie 2011 21:23 (EEST)
- Am modificat Discriminarea dar pentru că nu am putut șterge am pus o re-rutare către Discriminare. Puteți, vă rog, să îmi dați drepturi de a sterge/redenumi pagini in wikipedia? Mulțumesc anticipat. CustodieMinori (discuție) 12 aprilie 2011 22:16 (EEST)
- Puneți în pagina care doriți să fie ștearsă {{șr|motivul pentru care trebuie ștearsă}} și, dacă politicile nu prevăd altfel, un administrator va face operația. --Turbojet 12 aprilie 2011 22:22 (EEST)
- Am modificat Discriminarea dar pentru că nu am putut șterge am pus o re-rutare către Discriminare. Puteți, vă rog, să îmi dați drepturi de a sterge/redenumi pagini in wikipedia? Mulțumesc anticipat. CustodieMinori (discuție) 12 aprilie 2011 22:16 (EEST)
- o să modific, aveți dreptate. CustodieMinori (discuție) 12 aprilie 2011 21:23 (EEST)
Iar
[modificare sursă]Salut! Ați inițiat articolul Aquis, deși exista Acquis comunitar, ortografiat corect. În plus, ați lăsat o fomulare în romgleză: The term provine din limba franceză! sau (English pronunciation: /ˈækiː kəˈmjuːnətɛər/, French: [aki kɔmynotɛr]).
În plus, conform DEX, genitivul pentru europeană este "europene" (cu un e) și nu cu doi e, cum ați scris dumneavoastră în "Curții de Justițe Europeene" (ca să nu mai spun de "Justițe" care pare pluralul lui "Justiță", cuvânt inexistent). Vă recomand să scrieți textele întâi într-un fișier pe calculatorul dumneavoastră, să le corectați, să le lăsați o vreme, după care, cu capul limpede, să le recorectați și abia atunci să le introduceți în Wikipedia. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 15 aprilie 2011 15:49 (EEST)
- Aveti dreptate cu graba care strica treaba. eu intr-adevar lucrez direct in pagina web nu pe word. Cel putin nu fisierele mici, cioturile. am rezolvat si romgleza. Propun totuși sa nu stergem termenul Aquis. Eu cred ca aceasta ar trebui sa fie traducerea româneasca deoarece șirul de litere "cq" nu există în limba romana (la fel cum "safe" devine "seif" în romană)
- O căutare Google dă pentru Aquis comunitar = aproximativ 3.420 de rezultate, iar pentru Acquis comunitar aproximativ 8.790 de rezultate. Cumpăniți și dumneavoastră. De regulă, trebuie urmate "sursele de încredere". Toate cele bune, --Miehs (discuție) 15 aprilie 2011 17:54 (EEST)
- P.S. În UNIUNEA EUROPEANĂ - GLOSAR DE TERMENI A-B se dă forma "acquis".--Miehs (discuție) 15 aprilie 2011 17:57 (EEST)
- P.P.S. Dacă luăm cuvântul aquitan (referitor la Aquitania) vedem că DOOM recomandă [qu pron. cv] (a-qui-) adj. m., s. m., pl. aquitáni; adj. f., s. f. aquitánă, pl. aquitáne, (adică pronunția Acvitania-acvitan). În acest caz, și "aquis" s-ar pronunța "acvis". Și nu e cazul.--Miehs (discuție) 15 aprilie 2011 18:04 (EEST)
- Atunci va propun sa stergeti pagina pe care am facut-o (mutand eventual textul adaugat de mine - daca credeti ca are sens) in cealalta pagina CustodieMinori (discuție) 15 aprilie 2011 18:07 (EEST)
Wikipedia nu este o tribună
[modificare sursă]Vă rog să vă revizuiți pagina de utilizator luând în considerare politica oficială Wikipedia: Articolele noastre, și de altfel nici o altă pagină de la Wikipedia, nu sînt o tribună la care să pledați pentru o cauză, o idee sau o politică.. Partea problematică este secțiunea "Dacă vreți să contribuiți" de pe pagina dvs de utilizator, precum și referirile la grupul de sprijin și orice alte activități legate de scopul dvs care nu se desfășoară pe Wikipedia.
Nu vreau să las impresia că mă opun inițiativei dvs. Personal cred că faceți un lucru bun, și vă urez mult succes. De asemenea, vă mulțumesc pentru contribuțiile la enciclopedie. Totuși, ca administrator, am datoria să asigur respectarea politicii proiectului. Sper să înțelegeți. Toate cele bune! --Urzică (discuție) 4 mai 2011 13:42 (EEST)
- O sa încerc sa mă conformez politicii CustodieMinori (discuție) 4 mai 2011 14:54 (EEST)
- Mulțumesc pentru răspunsul prompt. Totuși, mai există secțiunea "Membrii custodie minori" - ce sens are să păstrați aceste legături aici, dacă tot nu pot fi accesate de oricine? --Urzică (discuție) 5 mai 2011 10:49 (EEST)
- rapiditate :-). Am șters și acea secțiune CustodieMinori (discuție) 5 mai 2011 10:53 (EEST)
- Mulțumesc pentru răspunsul prompt. Totuși, mai există secțiunea "Membrii custodie minori" - ce sens are să păstrați aceste legături aici, dacă tot nu pot fi accesate de oricine? --Urzică (discuție) 5 mai 2011 10:49 (EEST)
- O sa încerc sa mă conformez politicii CustodieMinori (discuție) 4 mai 2011 14:54 (EEST)
Re:Discuție_Utilizator:Urzică#ajutor_cu_o_expresie_calculata
[modificare sursă]Am văzut întrebarea și mă aflu în treabă, nepoftit. Sintaxa este aceasta; dacă o folosiți corect, musai să meargă. :) -- Victor Blacus (discuție) 7 mai 2011 10:26 (EEST)
- mulțumesc mult, am implementat. Vedeți aici. Cu stimă. CustodieMinori (discuție) 7 mai 2011 11:29 (EEST)
- Știți cumva cum am putea activa o wikiștire cu privire la Ziua tatălui care se sărbătorește exact mâine? CustodieMinori (discuție) 7 mai 2011 11:30 (EEST)
- Habar n-am cum e la Wikiștiri. :) -- Victor Blacus (discuție) 7 mai 2011 12:02 (EEST)
Felicitări
[modificare sursă]Bună ziua, domnule CustodieMinori. Cu toate că în ultima perioadă dispun de timp foarte limitat pentru a mai contribui la fondul wikipediei, totuși, am urmărit „bunul mers” al proiectului, intervenind ici-colo cu ce știu (sau:cred) că este mai bine. De mai mult timp, am remarcat contribuțiile domniei voastre din domeniul dreptului copilului, pentru care țin sa vă felicit! Părerea mea este că abordați o tematică suficient de delicată, pentru ca la un moment dat, să intrați în conflicte nedorite cu unii contribuitori (mai mult sau mai puțin avizați în domeniul dv.); pornind de la acestă premisă, rugămintea mea este ca să țineți cont de prevederile regulamentelor, în caz ca aveți dubii, nu ezitați să cereți părerea colegilor, prin discuții la Cafenea sau, direct pe paginile de discuție ale diverșilor contribuitori. Țin să vă asigur de întreaga mea susținere pentru întregul travaliu pe care-l faceți, chiar dacă, strict științific, mă raportez la subiectele abordate de dv. ca un simplu profan. Cu alese gânduri, al dv. colaborator,--ZOLTAN (discuție) 19 mai 2011 13:46 (EEST)
- mai mult decât fericit să am ajutoare în aceasta întreprindere iar feedback-ul o sa îl iau cât de mult pot în vedere pentru că doar așa aria se poate îmbunătăți. Rog doar să mă avertizați (atât dvs. cât și orice altă persoană care ar dori să dezbată subiectul sau să propună o frazare mai bună) de orice "conflicte" și în pagina de discuție. Promit să tratez sugestiile cu toată considerația și, dacă sunt probleme, să apelez la colegii mai experimentați din punctul de vedere al politicilor Wiki. CustodieMinori (discuție) 19 mai 2011 13:50 (EEST)
- ca o primă observație (pro domo, firește), am observat că la ultimul dv. articol, ați reprodus fidel articole din legislație. Mărturisesc faptul că nu sunt în temă cu „nivelul de protejare” al textelor legilor și actelor normative publicate în Monitorul Oficial; adică nu știu cât anume putem reproduce dintr-un text de lege, fără ca cineva, la un moment dat, să afirme că am „violat” anumite drepturi ale M.O. Repet, nu sunt prea de-al casei în chestiunea asta, tocmai de aceea am sugerat să căutăm calea cea mai „fezabilă”.--ZOLTAN (discuție) 19 mai 2011 14:07 (EEST)
- din ce știu eu toate textele emise de autorități ale statului sunt informații din domeniul public. Aceasta implica legile emise de statul român. Am dat un search pe net si am gasit art 9 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Deci suntem "safe" :-) CustodieMinori (discuție) 21 mai 2011 18:15 (EEST)
- ca o primă observație (pro domo, firește), am observat că la ultimul dv. articol, ați reprodus fidel articole din legislație. Mărturisesc faptul că nu sunt în temă cu „nivelul de protejare” al textelor legilor și actelor normative publicate în Monitorul Oficial; adică nu știu cât anume putem reproduce dintr-un text de lege, fără ca cineva, la un moment dat, să afirme că am „violat” anumite drepturi ale M.O. Repet, nu sunt prea de-al casei în chestiunea asta, tocmai de aceea am sugerat să căutăm calea cea mai „fezabilă”.--ZOLTAN (discuție) 19 mai 2011 14:07 (EEST)
- mai mult decât fericit să am ajutoare în aceasta întreprindere iar feedback-ul o sa îl iau cât de mult pot în vedere pentru că doar așa aria se poate îmbunătăți. Rog doar să mă avertizați (atât dvs. cât și orice altă persoană care ar dori să dezbată subiectul sau să propună o frazare mai bună) de orice "conflicte" și în pagina de discuție. Promit să tratez sugestiile cu toată considerația și, dacă sunt probleme, să apelez la colegii mai experimentați din punctul de vedere al politicilor Wiki. CustodieMinori (discuție) 19 mai 2011 13:50 (EEST)
- Da, aveți dreptate! Cel puțin din punctul de vedere al textelor publicate pe siteurile oficiale ale statului, suntem "safe". Constat că ceea ce întreprindeți dumneavoastră, contribuie la elucidarea unor aspecte ale vieții sociale despre care marea „gloată”, habar nu are!( și eu sunt un „exponent” al „marii gloate”, „in situ”, firește) Felicitări pentru seria scrierilor dumneavoastră! Țineți-o tot așa! Al dumneavoastră,--ZOLTAN (discuție) 7 iunie 2011 00:48 (EEST)
Surse inacceptabile
[modificare sursă]Vă rog să nu mai folosiți ca surse pentru scrierea articolelor e-referate, și nici să nu citați Wikipedia. Acestea nu intră în categoria surselor de încredere.
- mulțumesc de feedback. O sa fiu mai atent cu citarea surselor corecte și o să evit, pe viitor, e-referatele deși în opinia mea aceste texte reflectă adevăruri cvasi-cunoscute și, la câți le-au tot copiat și răs-copiat, sigur nu se poate clama vrrun drept de autor.
- o sa ma abțin să citez wikipedia, deși, când fac traduceri din engleză, îmi pare singura modalitate. Aș propune însă să marcăm astfel de citări (rare) ca să se înțeleagă că ne bazăm pe o sursă wiki (de mai puțină încredere). CustodieMinori (discuție) 5 iunie 2011 10:19 (EEST)
Îmi cer scuze că nu v-am răspuns la întrebarea din mai. Pur și simplu nu am văzut-o. Pe paginile de discuție, subiectele noi se adaugă în partea de jos a paginii, iar dvs ați scris sus. Vă stau la dispoziție oricând aveți întrebări, dar vă rog scrieți în partea de jos a paginii. Toate cele bune, --Urzică (discuție) 4 iunie 2011 16:06 (EEST)
- cred că era întrebarea despre ștergere. s-a rezolvat între timp. Mulțumesc pentru disponibilitate. CustodieMinori (discuție) 5 iunie 2011 10:19 (EEST)
Re:Sexism
[modificare sursă]Sexism nu prezintă nicio sursă de încredere care să susțină definiția. Cum Wikipedia nu este sursă de încredere, este preferabil să găsiți alte surse care să susțină afirmația dvs.--Strainu (دسستي) 3 iulie 2011 20:00 (EEST)
- Am adăugat surse de încredere în discuția de aici iar toate acestea contrazic definiția din DEX ONLINE. CustodieMinori (discuție) 4 iulie 2011 08:29 (EEST)
Supracategorii
[modificare sursă]Bună! Am văzut că vă ocupați de categorizarea articolelor. Trebuie să aveți gijă să nu adăugați "supracategorii". De exemplu, Categorie:Homosexualitate este inclusă în Categorie:Orientări sexuale, Categorie:LGBT și Categorie:Sexualitate (se vede la sfârșitul paginii). Este astfel inutil să includeți un articol și în ultimele trei categorii, atâta timp cât acesta face parte din Categorie:Homosexualitate. Sper că se înțelege explicația, dacă nu, vă rog cereți clarificări. Vă mulțumesc din nou pentru contribuții! --Urzică (discuție) 6 iulie 2011 18:09 (EEST)
- am înțeles, mulțumesc pt. sfat CustodieMinori (discuție) 6 iulie 2011 18:56 (EEST)
- Spre exemplu, comparați un grafic al categoriilor de la ro.wikipedia cu cel de la nl.wikipedia. --GEO (discuție) 6 iulie 2011 19:32 (EEST)
Victor Blacus (discuție) 9 septembrie 2011 15:45 (EEST)
Paginile de discuții
[modificare sursă]Bine ați venit la Wikipedia. Oricine poate contribui constructiv la această enciclopedie, dar paginile de discuții trebuie să păstreze istoria acelei discuții; ștergerea sau modificarea comentariilor legitime, după cum ați procedat la Wikipedia:Pagini de șters/Format:Drept civil, este o practică nerecomandată, chiar dacă intențiile dumneavoastră erau bune. Aruncați o privire pe pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la această enciclopedie. Mulțumesc. -- Victor Blacus (discuție) 30 septembrie 2011 23:32 (EEST)
Vă rog să semnați pe paginile de discuție, ca să vă putem răspunde. -- Victor Blacus (discuție) 2 octombrie 2011 23:30 (EEST)
Cuprins
[modificare sursă]Vă rog să nu mai introduceți codul „__NOTOC__
” în articole. Orice articol a fost prevăzut cu un cuprins, iar înlăturarea acestuia se face doar în cazuri speciale.—Sebimesaj 3 octombrie 2011 12:58 (EEST)
- dupa cum probabil ati obstervat, elimin TOC-ul acolo unde nu are sens (la un articol de 1-2 ecrane). Daca insa as stii cum sa fortez ca TOC-ul sa stea colapsat asta cred ca ar rezolva "problema" CustodieMinori (discuție) 3 octombrie 2011 13:02 (EEST)
- Întâi de toate, trebuie să știți că afișarea automată a cuprinsului se face dacă în articol există minim 4 secțiuni de titlu.
- Afișarea sau ascunderea lui se face de către fiecare în parte prin butonul „arată/ascunde”, aceasta fiind o opțiune strict personală, nu forțată de noi (odată apăsat, cuprinsul va sta pitit, orice pagină ați accesa).
- Ce înseamnă „nu are sens”? V-am spus că el apare dacă articolul are minim 4 secțiuni. Dacă sunt două sau trei el nu apare. Ce vă faceți atunci când cuprinsul ar „avea sens”, dar nu se va afișa pentru că așa ați decis dv.?—Sebimesaj 3 octombrie 2011 13:08 (EEST)
- Nu, nu mi-ati spus :-) Sau ati spus dupa ce am pus eu comentariul cu "nu are sens pentru articolele scurte". Pentru mine, nu are sens atat timp cat vorbim de 1-2 ecrane. Se poate citi direct in ecran si nu mai e nevoie de o organizare cu TOC-uri. Oricum. M-am clarificat cum functioneaza TOC-ul si o sa evit pe viitor sa mai fortez comanda NOTOC.CustodieMinori (discuție) 3 octombrie 2011 13:12 (EEST)
Traduceri
[modificare sursă]Am rugămintea să aveți în vedere traducerea a două cazuri intens mediatizate în România: en:Capitol v. Thomas și en:Lautsi v. Italy. Eventual și en:CNCD Decision 323/2006. --Cezarika1 6 octombrie 2011 08:26 (EEST)
- Le vom avea in vedere.CustodieMinori (discuție) 6 octombrie 2011 10:05 (EEST)
Probleme legate de permisiunile fișierului JudecataorCristiVasilicaDaniletMembruCSM.jpg
[modificare sursă]Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:JudecataorCristiVasilicaDaniletMembruCSM.jpg. Am observat că, deși ați aplicat o etichetă validă privind drepturile de autor, nu există nicio dovadă că autorul fișierului ar fi acceptat publicarea sub această licență.
Dacă acest fișier este în întregime creat de dumneavoastră, dar l-ați publicat anterior în altă parte, vă rugăm să faceți una din următoarele;
- adăugați o notă prin care permiteți reutilizarea fișierului sub GFDL sau sub o altă licență liberă pe site-ul unde l-ați publicat; sau
- Trimiteți un e-mail de la o adresă asociată cu publicația originală la info-rowikipedia.org, prin care declarați că materialul vă aparține și intenționați să-l publicați sub o licență liberă. Aveți un exemplu de astfel de mesaj aici.
Dacă fișierul nu este în întregime creat de dumneavoastră, puteți să rugați acea persoană să efectueze unul din cei doi pași descriși mai sus, dau dacă proprietarul imaginii și-a dat deja permisiunea printr-un e-mail adresat dumneavoastră, vă rugăm să trimiteți acest e-mail la adresa info-rowikipedia.org.
Dacă considerați că acest fișier respectă criteriile privind utilizarea cinstită, folosiți o etichetă ca {{utilizare cinstită în|Articol}} sau una din etichetele de aici, și adăugați o explicaţie prin care justificați utilizarea imaginii în articolul în care doriți să o includeți. Vedeți Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini pentru lista completă de etichete pentru drepturile de autor pe care le puteți folosi.
Dacă ați încărcat și alte fișiere, verificați că ați furnizat, pentru fiecare, dovezi că deținătorii drepturilor de autor au acceptat să-și publice lucrările sub lincența indicată. Aveți o listă cu fișierele încărcate de dumneavoastră la această legătură. Imaginile fără dovezi ale permisiunilor pot fi șterse la o săptămână de la etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Vă mulțumesc. —Andreidiscuţie 18 octombrie 2011 10:34 (EEST)
Răspuns
[modificare sursă]Re:Eliminare avertisment vechi de ștergere!
[modificare sursă]Atâta timp cât nu s-a terminat discuția nu poate fi eliminat mesajul. Aveți răbdare, vor fi închise și discuțiile acelea la un moment dat.--Strainu (دسستي) 15 decembrie 2011 09:43 (EET)
Wikipedia:Pagini de șters/Format:Drept civil
[modificare sursă]Am încheiat discuția. Dacă vă este ceva neclar vă rog să mă întrebați.— Ionutzmovie discută 16 decembrie 2011 01:03 (EET)
Codul Civil
[modificare sursă]Salut! Apreciez eforturile dumneavoastră de a populariza conceptele din Codul Civil. Azi am deschis întâmplător articolul Reședința și am găsit fraza: Reședința (locuința) și domiciliul sunt reglementate de prevederile noului Cod Civil[1] care va intra în vigoare în octombrie 2010. Data a trecut. Ar trebui schimbat cu care a intrat în vigoare la data de .... E valabil pentru mai multe din articolele dumneavoastră. În plus, articolul se termină în felul următor: Astfel, pe cuprinsul noului cod civil se spune:. Și gata! În speranța că nu vă inoportunez cu observațiile mele, vă doresc toate cele bune, --Miehs (discuție) 16 decembrie 2011 09:31 (EET)
- Am început revizuirea mai multor articole. O să mai continui. Vă mulțumesc pentru atenționare. CustodieMinori (discuție) 18 decembrie 2011 22:14 (EET)
- Cred că am rezolvat complet! Mulțumesc încă o dată pentru avertisment. CustodieMinori (discuție) 21 decembrie 2011 16:48 (EET)
- Am început revizuirea mai multor articole. O să mai continui. Vă mulțumesc pentru atenționare. CustodieMinori (discuție) 18 decembrie 2011 22:14 (EET)
Instituții
[modificare sursă]Bună și la mulți ani! Am văzut că ați realizat multe articole despre organizații și despre termeni juridici. Mă puteți ajuta să găsesc mai multe date despre Centrul Național pentru Integritate ? Am găsit foarte puține informații concrete despre această insttituție. De asemenea „Colegiul Medicilor”, deși este citat în presă de foarte multe ori, mi-a fost imposibil să găsesc ceva detalii concrete despre această organizație. — Ark25 (discuție) 1 ianuarie 2012 13:43 (EET)
- De cele mai multe ori utilizez informații de pe internet, căutând în Google despre organizațiile respective. Și în general apar ceva rezultate așa. Alternativ, odată ce ați identificat datele de contact ale organizației, puteți să le puneți chiar dânșilor o cerere de informații în nume personal, la care respectivele organizații (dacă sunt organizații ale statului român) sunt obligate să răspundă conform legii 544/2001 în 30 de zile. Oricum Google-ul rămâne, pentru mine, modalitatea principală de a obține informații. Apoi în funcție de context, insist pe căile oficiale cu cereri de informații. Uitați, de exemplu, ce am găsit în 2 minute pe google:
- http://www.aid-romania.org/publications/Prezentare_CNIppt.pdf și
- http://www.cmr.ro/content/view/225/37/ Dar cu siguranță că pe acestea le-ați găsit și dvs.
- CustodieMinori (discuție) 2 ianuarie 2012 18:44 (EET)
- De cele mai multe ori utilizez informații de pe internet, căutând în Google despre organizațiile respective. Și în general apar ceva rezultate așa. Alternativ, odată ce ați identificat datele de contact ale organizației, puteți să le puneți chiar dânșilor o cerere de informații în nume personal, la care respectivele organizații (dacă sunt organizații ale statului român) sunt obligate să răspundă conform legii 544/2001 în 30 de zile. Oricum Google-ul rămâne, pentru mine, modalitatea principală de a obține informații. Apoi în funcție de context, insist pe căile oficiale cu cereri de informații. Uitați, de exemplu, ce am găsit în 2 minute pe google:
Codul Civil
[modificare sursă]Buna ziua, am vazut ca ati contribuit mult la articolul Codul Civil al României precum și la alte articole juridice axate in special pe domeniul familiei si custodiei.
Mi-am permis sa impart articolul mai sus mentionat in doua parti, adica la actuala denumire am lasat doar informatii despre actualul cod civil in vigoare de la 1 octombrie 2011 si am creat un nou articol despre Codul Civil din 1865 cunoscut si drep „Codul lui Cuza”. Sper ca nu va deranjat separarea si va invit daca doriti sa contribuiti la imbunatatirea articolului despre actualul cod civil. Toate cele bune,--Marius μιλάωا 6 ianuarie 2012 18:15 (EET)
- de acord cu "split"-ul. Arată mult mai bine. CustodieMinori (discuție) 6 ianuarie 2012 19:04 (EET)
Rugăminte
[modificare sursă]Având în vedere că articolele pe care le scrieți nu prezintă de obicei perspectiva mondială asupra subiectului, vă rog să menționați de fiecare dată cărei țări se aplică ceea ce scrieți (de exemplu, aici). Chiar dacă dvs vi se pare evident că este vorba de România, de exemplu, menționați totuși asta, atât pentru cititorii mai puțin informați cât și pentru a evita confuziile pe viitor în caz că altcineva se hotărăște să dezvolte articolul cu informații despre alte țări. De altfel, pentru conceptele care știți că apar și în Dreptul altor țări, ar fi bine să puneți toate informațiile legate de România într-un subcapitol, „În România”, chiar dacă este singurul în momentul creării articolului. --Urzică (discuție) 17 martie 2012 10:16 (EET)
Discriminarea sexuală în audio-vizualul românesc
[modificare sursă]- Discuție cu Ionutzmovie discută 6 ianuarie 2013 01:04 (EET)
- Dialogul complet se află aici
- Rog să răspundeți în pagina dvs. ca să fie un singur workflow de discuție și să puneți un ”mesaj” la mine în pagină. Vă mlțumesc.CustodieMinori (discuție) 6 ianuarie 2013 12:58 (EET)
■ Testul v-a fost anulat
[modificare sursă]Testul dumneavoastră de la pagina Discuție Utilizator:Ionutzmovie/Arhivă 2012 a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți groapa cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Mulțumim. Nu se admite modificarea paginilor arhivate. Victor Blacus (discuție) 6 ianuarie 2013 13:03 (EET)
- Mulțumesc. Am refăcut fluxul de discuție în pagina principală de discuție. CustodieMinori (discuție) 6 ianuarie 2013 13:14 (EET)
Probleme legate de permisiunile fișierului DeclaratiaDeLaGenevaDin1923.jpg
[modificare sursă]Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:DeclaratiaDeLaGenevaDin1923.jpg. Am observat că, deși ați aplicat o etichetă validă privind drepturile de autor, nu există nicio dovadă că autorul fișierului ar fi acceptat publicarea sub această licență.
Dacă acest fișier este în întregime creat de dumneavoastră, dar l-ați publicat anterior în altă parte, vă rugăm să faceți una din următoarele;
- adăugați o notă prin care permiteți reutilizarea fișierului sub GFDL sau sub o altă licență liberă pe site-ul unde l-ați publicat; sau
- Trimiteți un e-mail de la o adresă asociată cu publicația originală la info-rowikipedia.org, prin care declarați că materialul vă aparține și intenționați să-l publicați sub o licență liberă. Aveți un exemplu de astfel de mesaj aici.
Dacă fișierul nu este în întregime creat de dumneavoastră, puteți să rugați acea persoană să efectueze unul din cei doi pași descriși mai sus, dau dacă proprietarul imaginii și-a dat deja permisiunea printr-un e-mail adresat dumneavoastră, vă rugăm să trimiteți acest e-mail la adresa info-rowikipedia.org.
Dacă considerați că acest fișier respectă criteriile privind utilizarea cinstită, folosiți o etichetă ca {{utilizare cinstită în|Articol}} sau una din etichetele de aici, și adăugați o explicaţie prin care justificați utilizarea imaginii în articolul în care doriți să o includeți. Vedeți Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini pentru lista completă de etichete pentru drepturile de autor pe care le puteți folosi.
Dacă ați încărcat și alte fișiere, verificați că ați furnizat, pentru fiecare, dovezi că deținătorii drepturilor de autor au acceptat să-și publice lucrările sub lincența indicată. Aveți o listă cu fișierele încărcate de dumneavoastră la această legătură. Imaginile fără dovezi ale permisiunilor pot fi șterse la o săptămână de la etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumesc. // Gikü vorbe fapte (TW) 1 august 2013 18:36 (EEST)
- referitor la Fişier:DeclaratiaDeLaGenevaDin1923.jpg: Mersi de avertizare. Vă rog să observați că documentul datează din 1923 (deci are 90 de ani vechime) și că legislația romanească consideră astfel de documente ca fiind publice (nu pot beneficia de protecția drepturilor de autor). Prin urmare acest document nu trebuie șters. Eventual recategorizați dvs în linie cu standardele Wikipedia. Eu nu le cunosc prea bine ... recunosc. Și nici nu mai am timp foarte mult pentru a contribui la Wikipedia. Va rog deci nu ștergeți acest fișier ci recategorizați. Mulțumesc CustodieMinori (discuție) 2 august 2013 08:25 (EEST)
Propunere pentru ștergere a paginii Cauza Amănălăchioai vs. România
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Cauza Amănălăchioai vs. România creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Cauza Amănălăchioai vs. România până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. Wintereu 26 ianuarie 2015 02:11 (EET)
Propunere pentru ștergere a paginii Cauza Costreie vs. România
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Cauza Costreie vs. România creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Cauza Costreie vs. România până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. Strainu (دسستي) 28 august 2015 11:01 (EEST)
- multumesc, am raspuns la pagina de discutii referitoare la stergere. CustodieMinori (discuție) 29 august 2015 12:22 (EEST)
Articolul dumneavoastră, Alienarea Parentală
[modificare sursă]Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.
Bună ziua, am observat că recent ați creat o nouă pagină, Alienarea Parentală. Mai întâi, vă mulțumesc pentru contribuție; Wikipedia se bazează exclusiv pe eforturile voluntarilor ca dumneavoastră. Din păcate, pagina pe care ați creat-o acoperă un subiect despre care deja avem o altă pagină - Alienarea parentală. Din cauza duplicării, articolul dumneavoastră a fost propus pentru ştergere rapidă. Acesta nu este un comentariu care se referă la dumneavoastră personal și sperăm că veți continua să îmbunătățiți Wikipedia. Dacă subiectul articolului pe care l-ați creat vă interesează, atunci poate ați putea contribui la articolul Alienarea parentală - ați putea să discutați noile informații la pagina de discuții a articolului.
Dacă sunteți de părere că articolul pe care l-ați creat ar trebui să rămână separat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. În plus dacă ați dori ca cineva să revizuiască articolul înainte de a fi publicat, pentru a nu fi propus rapid pentru ștergere, ați putea să treceți prin procesul de creare de articole sau să folosiți funcția de căutare pentru a găsi informații pe care le avem deja în enciclopedie. Nu vă descurajați. Wikipedia are nevoie de contribuțiile dumneavoastră. Bătrânul (discuție) 14 martie 2016 16:22 (EET)
- Sincer, nu înțeleg: articolul Alienarea parentală este creat tot de dvs. De ce să nu îl completați pe acela, iar dacă doriți să apară și titlul Alienarea Parentală îl puteți transforma în pagină de redirecționare spre Alienarea parentală. Numai cele bune, --Bătrânul (discuție) 14 martie 2016 16:30 (EET)
- stergerile de format s-au facut prin suprascriere cu aplicatia de traducere - am corectat si acum traducerile succesive se suprascriu peste pagina indicata de dvs. mersi de atentionare. CustodieMinori (discuție) 14 martie 2016 16:54 (EET)
- Am înțeles. Din acest motiv este utilă folosirea unui format de tip {{dezvoltare}}, pentru ca alți utilizatori să știe că se lucrează în acel moment și să nu se creeze suprapuneri de editare. --Bătrânul (discuție) 14 martie 2016 17:05 (EET)
- stergerile de format s-au facut prin suprascriere cu aplicatia de traducere - am corectat si acum traducerile succesive se suprascriu peste pagina indicata de dvs. mersi de atentionare. CustodieMinori (discuție) 14 martie 2016 16:54 (EET)
■ Etichete de avertizare
[modificare sursă] Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina Alienarea Parentală de la Wikipedia.
Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:
- ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
- ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.
Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi groapa cu nisip. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 14 martie 2016 16:35 (EET)
- stergerile de format s-au facut prin suprascriere cu aplicatia de traducere - am corectat si acum traducerile succesive se suprascriu peste pagina indicata de dvs. mersi de atentionare. CustodieMinori (discuție) 14 martie 2016 16:54 (EET)
■■ Etichete de avertizare
[modificare sursă]Vă rugăm să nu ștergeți formatele de întreținere de pe paginile Wikipedia, cum ați făcut la pagina Alienarea Parentală, fără a rezolva problemele pe care acestea le semnalează și fără a da un motiv valid pentru ștergerea lor în sumarul modificării. Această ștergere nu pare a fi constructivă, iar etichetele au fost restaurate. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 14 martie 2016 16:37 (EET)
- stergerile de format s-au facut prin suprascriere cu aplicatia de traducere - am corectat si acum traducerile succesive se suprascriu peste pagina indicata de dvs. mersi de atentionare. CustodieMinori (discuție) 14 martie 2016 16:54 (EET)
Cu respect pentru munca pe care o faceti la wikipedia, am o intrebare... In textul articolului apare o fraza care suna cam asa:
- Până în prezent este cunoscut un singur studiu longitudinal semnificativ, pe circa 1000 de persoane...
As vrea, daca se poate sa imi spuneti in ce consta un studiu longitudinal semnificativ. Ar mai fi si alte nelamuriri:
- Convingerile judecătorilor, avocaților și profesioniștilor în domeniul sănătății mintale au fost citatea pe larg în literatura de specialitate și revizuite egal.
- Înstrăinarea realistă e un fenomen diferit de ”alienarea patologică”. Primul este un refuz ușor de înțeles a unui copil de a vedea un parinte abusiv, în timp ce acesta din urmă este dăunător emoțional și nejustificat.
etc... Multumesc. Asybaris aport 14 martie 2016 17:16 (EET)
- Bună ziua, întreg textul în limba română este traducerea articolului wikipedia de limbă engleză. Articolul este foarte bine documentat, circa 60 de referințe. Urmăriți finalizarea sa. Pentru detalii suplimentare puteți oricând să mă contactați prin e-mail la adresa contact@arpcc.ro pentru a vă pune în legătură cu cercetătorii care au contribuit la redactarea articolului de limbă engleză. Respectivii cercetători sunt membri ai PASG (http://pasg.info, în total autori a circa 50 de cărți pe tematica alienării părintești) CustodieMinori (discuție) 14 martie 2016 18:39 (EET)
- Asta am inteles inca de la first words ale articolului. Totusi nu credeti ca levelul lingvistic, deosebit de altfel, este mult prea ridicat, pentru ca readerii... normaly, care vor intra pe articol, sa-l inteleaga? Eu as fi de parere ca levelul sa fie mai downturn. Ce ziceti, nu ar fi bine? Asybaris aport 14 martie 2016 21:05 (EET)
Propunere pentru ștergere a paginii Jurindex
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Jurindex creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Jurindex până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي) 1 decembrie 2016 14:55 (EET)
Propunere pentru ștergere a paginii Structura anului de învățământ în învățământul preuniversitar din România
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Structura anului de învățământ în învățământul preuniversitar din România creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Structura anului de învățământ în învățământul preuniversitar din România până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Accipiter Q. Gentilis(D) 31 ianuarie 2017 00:13 (EET)
Propunere pentru ștergere a paginii Asociația Mame pentru Mame
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Asociația Mame pentru Mame, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.
Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Asociația Mame pentru Mame până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي) 3 ianuarie 2019 18:45 (EET)
Propunere pentru ștergere a paginii Hospice Casa Speranței
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Hospice Casa Speranței, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului.
Nu vă alarmați, articolul nu a fost încă șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Hospice Casa Speranței până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Este important să participați la această discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي) 3 ianuarie 2019 18:47 (EET)
Invitation to Rejoin the Healthcare Translation Task Force
[modificare sursă]You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)