Asia Express

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Asia Express
Informații generale
GenReality Show
Prezentator(i)Gina Pistol (2018-2020)
Irina Fodor (2021)
Țară de origineRomânia
Limbă(i)Română
Nr. de sezoane4:

Sezonul 1: Drumul Dragonului

Sezonul 2: Drumul Elefantului

Sezonul 3: Drumul Comorilor

Sezonul 4: Drumul Împăraților
Producție
Producător(i)Mona Segall
LocSezonul 1: Vietnam, Laos, Cambodia, Thailanda.

Sezonul 2: Sri Lanka, India.

Sezonul 3: Filipine, Taiwan.

Sezonul 4: Turcia, Georgia, Iordania, Israel.
Perioadă de difuzare160 minute
Difuzare
Canal originalAntena 1
Vizionat prima oară în12 februarie 2018
Cronologie
Seriale similarePeking Express
Legături externe
Website oficial

Asia Express este varianta românească a reality show ului Peking Express bazat pe emisiunea belgiană și flamandă cu același nume care a fost creată în 2004. Emisiunea este difuzată la Antena 1 și a debutat la data de 12 februarie 2018.[1]

Format[modificare | modificare sursă]

Show-ul cuprinde un grup de vedete și persoane normale împărțite în cupluri de doi concurenți care se luptă pe un traseu lung de aproape 4.000 km pentru a ajunge la o anume destinație într-o călătorie împărțită pe mai multe etape. Fiecare concurent are la dispoziție bunurile personale într-un rucsac și un euro pe zi în valuta locală cu care trebuie să satisfacă nevoile sale primare. Cuplurile nu pot folosi banii lor pentru a plăti mijloacele de transport, însă pot convinge localnicii să le achiziționeze bilete pentru acestea.

Pe parcursul traseelor sunt prezente niște mici "misiuni" pe care cuplurile trebuie să le confrunte pentru a putea avansa în joc, iar cursa durează de obicei 3 zile, fiecare zi având propria semnificație. În prima zi, vedetele au de parcurs un drum folosind autostopul dintr-un punct în altul. La jumătatea traseului va fi impus un loc de sosire intermediar. Aici va avea loc o provocare între primele 3 cupluri ajunse, proba de amuletă: echipele fruntașe se vor întrece realizând diferite joculețe, iar prima clasată în urma acestora obține un premiu de 1000 de euro și un avantaj în continuarea restului de cursă. După jocul de amuletă, cursa continuă. La un moment dat însă, prezentatoarea îi oprește din drum pe concurenți, care trebuie să coboare din mașinile "prinse" și să își găsească cazare la localnici. A doua zi, când primesc permisiunea de a pleca din nou în cursă, concurenții pornesc spre locul stabilit în ziua anterioară. Prima echipă ajunsă primește imunitate (nu poate fi eliminată) și cazare și masă la hotel pentru două nopți. Celelalte echipe primesc un alt punct în care trebuie să ajungă, dar sunt opriți la un moment dat pentru a-și căuta din nou cazare. A treia zi, după ce s-a dat start din nou cursei, prima echipa ajunsă la punctul stabilit primește și ea imunitate. Celelalte echipe sunt pasibile de a fi eliminate. Astfel, cele două echipe ajunse ultimele și echipa cea mai votată dintre cele fără imunitate vor parcurge încă un traseu dificil, "cursa pentru ultima șansă". În urma aceastei curse, ultimul cuplu clasat (dintre cele 3 participante) va fi eliminat, dar doar dacă cufărul dezvăluie un obiect de culoare roșie.

Cuplul câștigător din fiecare etapă va fi premiat cu o amuletă ce reprezintă premiul de 1000 de euro, iar în marea finală de 30.000 de euro. La fiecare punct de întâlnire se găsește o carte roșie cu logo-ul Asia Express pe care cuplurile trebuie să o semneze pentru a atesta ordinea în care au ajuns. În cursul ceremoniei de premiere, se va decreta ordinea ajungerii a tuturor cuplurilor. Câștigătorii din fiecarr etapă nu vor putea fi nominalizați, însă vor putea nominaliza, ca toate celelalte echipe, un cuplu spre eliminare. Ieșirea din comeptiție a cuplului care a ajuns ultimul la cursa pentru ultima șansă va fi decisă de culoarea obiectului aflat într-un cufăr închis, cufăr înmânat spre a fi păstrat primului cuplu imun și deschis la sfârșitul cursei pentru ultima șansă. Dacă culoarea dragonului/elefantului/ancorei/pietrei prețioase din cufăr este culoarea verde înseamnă ca ultimii 2 ajunși rămân în concurs, iar dacă este roșie, echipa este eliminată din competiție.

În primul sezon, semifinala s-a ținut între trei cupluri, primele două care au ajuns la Gina calificându-se în Marea Finala Asia Express. Începând din sezonul 2, semifinala se ține între 4 echipe, ultima ajunsă fiind eliminată, iar marea finală este compusă din două etape: prima etapă, în care a treia echipă ajunsă la obiectivul stabilit este eliminată; și a doua etapă, în care se dă bătălia pentru marele premiu între ultimele 2 echipe rămase. În Marea Finală cele două echipe se vor lupta ca să câștige marele premiu de 30.000 de euro și prima echipă sosită la obiectivul final devine câștigătoarea Asia Express. Cuplurile de concurenți vor fi nevoite pe parcursul competiției să ceară cazare localnicilor, fără bani, telefoane sau alte aparate electronice.

Prezentatori[modificare | modificare sursă]

Primul sezon a fost prezentat de Gina Pistol și Marius Damian.[2] În sezonul doi co-prezentatorul Marius Damian a fost înlocuit de către căntăreții Liviu Vârciu și Andrei Ștefanescu, aceștia fiind foști concurenți ai sezonului 1[3]. În sezonul 3, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au fost înlocuiți cu Oase, câștigătorul sezonului 2[4] și Marius Damian. În sezonul 4, Irina Fodor o înlocuiește pe Gina Pistol, aflată în concediu de maternitate, alăturându-li-se lui Oase și lui Marius Damian[5].

Istoric[modificare | modificare sursă]

Asia Express Anul de difuzare: Numele sezonului: Cuplul câștigător: Locul al doilea: Locul al treilea: Traseu: Țări vizitate:
2018 1: Drumul Dragonului Raluka & Ana Baniciu Liviu Vârciu & Andrei Ștefănescu Daniela Crudu & Vica Blochina Vietnam Vietnam, Ha Long către  Tailanda Thailanda, Bangkok Vietnam Vietnam  Laos Laos  Cambodia Cambodia  Tailanda Thailanda
2019 2: Drumul Elefantului CRBL și Oase Ruby și Robert Grigoriță Andra "Cocuța" Gheorghe și Bogdan Boantă  Sri Lanka, Negombo către  India India, Mumbai  Sri Lanka  India India
2020 3: Drumul Comorilor Răzvan Fodor și Sorin Bontea Speak și Ștefania Adda și Cătălin Rizea Filipine Filipine, Lucena către Taiwan Taiwan, Taipei Filipine Filipine Taiwan Taiwan
2021 4: Drumul Împăraților Mihai Petre și Elwira Petre Adrian "Cuza" Popescu și Emanuel "Emi" Popescu Lidia Buble și Estera Buble Turcia Turcia, Edirne către Israel Israel, Ierusalim Turcia Turcia Georgia Georgia Iordania Iordania Israel Israel

Eliminări[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

Etapa: Culoarea dragonului: Eliminare: Loc: Țara vizitată:
1: Vietnam Vietnam Ha Long - Haiphong Dragon de culoare verde Fără eliminare
2: Haiphong - Hanoi Dragon de culoare roșie Marian Drăgulescu și Corina Drăgulescu 7 Vietnam Vietnam
3: Lào Cai - Ta Van Dragon de culoare verde Fără eliminare
4: Ta Van - Dien Bien Phu Dragon de culoare verde Fără eliminare
5: Laos Laos Luang Prabang - Phou Khoun Dragon de culoare verde Fără eliminare
6: Phou Khoun - Vientiane Dragon de culoare roșie Cătălin Moroșanu și Claudiu Moroșanu 6 Laos Laos
7: Vientiane - Thakhek Dragon de culoare verde Fără eliminare
8: Thakhek - Pakse Dragon de culoare roșie Dorian Popa și Luminița Popa 5 Laos Laos
9: Cambodia Cambodia Stung Treng - Kampong Cham Dragon de culoare verde Fără eliminare
10: Kampong Cham - Phnom Penh Dragon de culoare verde Fără eliminare
11: Phnom Penh - Battambang Dragon de culoare verde Fără eliminare
12: Battambang - Angkor Wat Dragon de culoare roșie Lora și Ionuț Ghenu 4 Cambodia Cambodia
13: Tailanda Thailanda Buriram - Non Thai Dragon de culoare verde Fără eliminare
14: Non Thai - Ayutthaya Dragon de culoare verde Fără eliminare
15: Ayutthaya - Bangkok Semifinală: Daniela Crudu și Vica Blochina 3 Tailanda Thailanda
16: Bangkok Marea Finală: Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu 2 Tailanda Thailanda
Raluka și Ana Baniciu 1

Sezonul 2[modificare | modificare sursă]

 • În cea de-a doua etapă, Bianca Drăgușanu și sora ei, Oana, au decis să se retragă din competiție din motive personale.
 • În cea de-a doua etapă, Bianca Drăgușanu și sora ei, Oana, au fost înlocuite de către fostele concurente, Iuliana Luciu și Margherita de la Clejani, eliminate cu o săptămână în urmă.
 • În cea de-a treia etapă, Iuliana Luciu și Margherita de la Clejani au fost nevoite să părăsească competiția din cauza unor probleme medicale.
 • În cea de-a șaptea etapă, Cătălina Grama (Jojo) și soțul ei, Paul Ipate, au fost nevoiți să părăsească competiția din cauza unor probleme medicale.
 • În cea de-a șaptea etapă, Cătălina Grama (Jojo) și soțul ei, Paul Ipate, au fost înlocuiți de către foștii concurenți, Ana Morodan și Adrian Teleșpan, eliminați cu o săptămână în urmă.

Retragerile din competiție nu se încadrează la „eliminări”, acestea fiind deciziile concurenților în legătură cu parcursul lor pe „Drumul Elefantului”.

Etapa: Culoarea elefantului: Eliminare: Loc: Țara vizitată:
1:  Sri Lanka Negombo - Kandy Elefant de culoare roșie Iuliana Luciu și Margherita de la Clejani  Sri Lanka
2: Kandy - Hambantota Elefant de culoare verde Fără eliminare
3: Hambantota - Colombo Elefant de culoare verde Fără eliminare
4: India India Varkala - Thrissur Elefant de culoare roșie Anca Sigartău și Teodor Abaab 6 India India
5: Thrissur - Coimbatore Elefant de culoare verde Fără eliminare
6: Coimbatore - Bangalore Elefant de culoare roșie Ana Morodan și Adrian Teleșpan India India
7: Devanhalli - Hampi Elefant de culoare verde Fără eliminare
8: Hampi - Kolhapur Elefant de culoare roșie Ana Morodan și Adrian Teleșpan 5 India India
9: Kolhapur - Pune Semifinală: Șerban Copoț și George Vintilă 4 India India
10: Pune - Mumbai Marea Finală: Cocuța și Bogdan Boantă 3 India India
Ruby și Robert Grigoriță 2
CRBL și Oase 1

Sezonul 3[modificare | modificare sursă]

Etapa: Culoarea ancorei: Eliminare: Loc: Țara vizitată:
1: Filipine Filipine Lucena - Batangas Ancoră de culoare verde Fără eliminare
2: Batangas - Manila Ancoră de culoare roșie Nico și Alexandra Matei 9 Filipine Filipine
3: Quezon City - Alaminos Ancoră de culoare verde Fără eliminare
4: Alaminos - Baguio Ancoră de culoare roșie Alex Velea și Mario Fresh 8 Filipine Filipine
5: Baguio - Laoag Ancoră de culoare verde Fără eliminare
6: Tagudin - Banaue Ancoră de culoare roșie Maria Buză și Lia Bugnar 7 Filipine Filipine
7: Banaue - Angeles City Ancoră de culoare roșie Florin Ristei și Dan Ristei 6 Filipine Filipine
8: Taiwan Taiwan Kaohsiung - Tainan Ancoră de culoare roșie Alina Ceușan și Carmen Grebenișan 5 Taiwan Taiwan
9: Tainan - Taichung Semifinală: Alexandru Abagiu și Radu Vlăduț 4 Taiwan Taiwan
10: TaichungTaipei

Marea Finală:

Adda și Cătălin Rizea 3 Taiwan Taiwan
Speak și Ștefania 2
Sorin Bontea și Răzvan Fodor 1


Echipa Etapă Nr. total de probe câștigate
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Abagiu & Radu Câștigătorii amuletei + Prima imunitate Nominalizați / Ultima șansă Ultimii doi / Ultima șansă Simbolul ancorei verzi utilizat în cel de-al treilea sezon al emisiunii-concurs, Asia Express. A doua imunitate Nominalizați / Ultima șansă Imunitate 4
Adda & Cătălin Salvați Salvați Nominalizați / Ultima șansă Nominalizați / Ultima șansă Nominalizati / Ultima sansa 1.5
Alex & Mario Ultimii doi / Ultima șansă Simbolul ancorei verzi utilizat în cel de-al treilea sezon al emisiunii-concurs, Asia Express. Ultimii doi / Ultima șansă Salvați Ultimii doi / Ultima șansă Simbolul ancorei roșii utilizat în cel de-al treilea sezon al emisiunii-concurs, Asia Express. 1
Alina & Carmen Nominalizate / Ultima șansă + Prima imunitate Salvate Prima imunitate Ultimii doi / Ultima sansa 2
Florin & Dan Salvați A doua imunitate Ultimii doi / Ultima șansă Ultimii doi / Ultima șansă 3
Maria & Lia Ultimele două / Ultima șansă Salvate Salvate Ultimii doi / Ultima șansă Simbolul ancorei roșii utilizat în cel de-al treilea sezon al emisiunii-concurs, Asia Express. 0.5
Răzvan & Sorin Salvați Salvați + A doua imunitate Prima imunitate Ultimii doi / Ultima șansă
Prima imunitate
Speak & Ștefania A doua imunitate Salvați Prima imunitate A doua imunitate Nominalizați / Ultima șansă

Simbolul ancorei verzi utilizat în cel de-al treilea sezon al emisiunii-concurs, Asia Express.

A doua imunitate 5
Nico & Andra Salvate Ultimele două / Ultima șansă Simbolul ancorei roșii utilizat în cel de-al treilea sezon al emisiunii-concurs, Asia Express. 0

Tabelul nominalizărilor[modificare | modificare sursă]

Etapă 1 2 3 4 5 6
Trimiși în proba pentru Ultima șansă Alina & Carmen Abagiu & Radu Adda & Cătălin Abagiu & Radu Speak & Ștefania Abagiu & Radu
Rezultat 4-3-2 5-3-1 5-3 4-2-2
Votant Votul Echipei
Răzvan & Sorin Alina & Carmen Abagiu & Radu Adda & Cătălin Alina & Carmen
Speak & Ștefania Nico & Andra Abagiu & Radu Maria & Lia Abagiu & Radu
Adda & Cătălin Florin & Dan Abagiu & Radu Maria & Lia Abagiu & Radu
Abagiu & Radu Florin & Dan Speak & Ștefania Adda & Cătălin Alina & Carmen
Alina & Carmen Nico & Andra Răzvan & Sorin Adda & Cătălin Abagiu & Radu
Florin & Dan Alina & Carmen Abagiu & Radu Adda & Cătălin Adda & Cătălin
Maria & Lia Alina & Carmen Speak & Ștefania Adda & Cătălin Adda & Cătălin
Alex & Mario Florin & Dan Abagiu & Radu Maria & Lia Abagiu & Radu
Nico & Andra Alina & Carmen Speak & Ștefania

Sezonul 4[modificare | modificare sursă]

Etapa: Piatra prețioasă: Eliminare: Loc:
1: Turcia Turcia Edirne - Istanbul Smarald Fără eliminare
2: Turcia Turcia Istanbul - Kușadası Rubin Alexandra Ungureanu și Anca Ungureanu 9
3: Turcia Turcia Kușadası - Isparta Smarald Fără eliminare
4: Turcia Turcia Isparta - Cappadocia Rubin Connect-R și Shift 8
5: Turcia Turcia Tokat - Trabzon Rubin Zarug și Lorelei Bratu 7
6: Georgia Georgia Zugdidi - Kutaisi Smarald Fără eliminare
7: Georgia Georgia Kutaisi - Tbilisi Rubin Patrizia Paglieri și Francesco Paglieri 6
8: Iordania Iordania Wadi Rum - Amman Rubin Adriana Trandafir și Maria Speranța 5
9: Israel Israel Nazaret - Ierusalim Semifinala Cosimn Natanticu și Eliza Natanticu 4
Lidia Buble și Estera Buble 3
Marea Finală: Adrian "Cuza" Popescu și Emanuel "Emi" Popescu 2
Mihai Petre și Elwira Petre 1


Echipa Etapă Nr. total de probe câștigate
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Alexandra & Anca Salvate Ultimii doi / Ultima șansă Redanchor.jpg.png
Connect-R & Shift Ultimii doi / Ultima șansă Greenanchor.jpg.webp Prima imunitate Ultimii doi / Ultima șansă Ultimii doi / Ultima șansă Simbolul ancorei roșii utilizat în cel de-al treilea sezon al emisiunii-concurs, Asia Express.
Patrizia & Francesco Salvați Salvați Nominalizați / Ultima șansă
Adriana & Maria Salvate Salvate Salvate 1
Zarug & Lorelei Nominalizați / Ultima șansă A doua imunitate Ultimii doi / Ultima șansă Greenanchor.jpg.webp Prima imunitate
Mihai & Elwira Prima imunitate Nominalizați / Ultima șansă Salvați A doua imunitate 1
Cosmin & Eliza Salvați Ultimii doi / Ultima șansă Salvați Ultimii doi / Ultima șansă 1
Lidia & Estera A doua imunitate Salvate A doua imunitate
Cuza & Emi Ultimii doi / Ultima șansă Salvați Prima imunitate 1

Tabelul nominalizărilor[modificare | modificare sursă]

Etapă 1 2 3 4 5 6
Trimiși în proba pentru Ultima șansă Zarug & Lorelei Mihai & Elwira Patrizia & Francesco
Rezultat 6-3 3-3-2-1 (deparajare: ordinea sosirii) 5-2-1
Votant Votul Echipei
Alexandra & Anca Patrizia & Francesco Mihai & Elwira
Connect-R & Shift Patrizia & Francesco Adriana & Maria Patrizia & Francesco
Patrizia & Francesco Zarug & Lorelei Mihai & Elwira Cosmin & Eliza
Adriana & Maria Zarug & Lorelei Lidia & Estera Patrizia & Francesco
Zarug & Lorelei Patrizia & Francesco Adriana & Maria Adriana & Maria
Mihai & Elwira Zarug & Lorelei Patrizia & Francesco Patrizia & Francesco
Cosmin & Eliza Zarug & Lorelei Adriana & Maria Patrizia & Francesco
Lidia & Estera Zarug & Lorelei Patrizia & Francesco Adriana & Maria
Cuza & Emi Zarug & Lorelei Mihai & Elwira Patrizia & Francesco

Echipe[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

Echipe
Raluka și Ana Baniciu
Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu
Daniela Crudu și Vica Blochina
Lora și Ionuț Ghenu
Dorian Popa și Luminița Popa
Cătălin Moroșanu și Claudiu Moroșanu
Marian Drăgulescu și Corina Drăgulescu
 • Legendă
Echipa câștigătoare a sezonului
Echipa finalistă
Echipa semifinalistă
Echipe eliminate

Sezonul 2[modificare | modificare sursă]

Echipe
CRBL și Ionuț ”Oase” Dongo
Ruby și Robert Grigoriță
Andra "Cocuța" Gheorghe și Bogdan Boantă
Șerban Copoț și Cosmin Seleși/George Vintilă
Ana Morodan și Adrian Teleșpan
Cătălina Grama "Jojo" și Paul Ipate
Anca Sigartău și Teodor Abaab
Iuliana Luciu și Margherita de la Clejani
Bianca Drăgușanu și Oana Drăgușanu
 • Legendă
Echipa câștigătoare a sezonului
Echipe finaliste
Echipa semifinalistă
Echipe eliminate
Echipe retrase

Sezonul 3[modificare | modificare sursă]

Echipe
Răzvan Fodor și Sorin Bontea
Speak și Ștefania
Adda și Cătălin Rizea
Alexandru Abagiu și Radu Vlăduț
Alina Ceușan și Carmen Grebenișan
Florin Ristei și Dan Ristei
Maria Buză și Lia Bugnar
Alex Velea și Mario Fresh
Nico și Alexandra Matei
 • Legendă
Echipa câștigătoare a sezonului
Echipe finaliste
Echipa semifinalistă
Echipe eliminate


Sezonul 4[modificare | modificare sursă]

Echipe
Mihai Petre și Elwira Petre
Adrian "Cuza" Popescu și Emanuel "Emi" Popescu
Lidia Buble și Estera Buble
Cosmin Natanticu și Eliza Natanticu
Adriana Trandafir și Maria Speranța
Patrizia Paglieri și Francesco Paglieri
Mihai Dan Zarug și Lorelei Bratu
Connect-R și Shift
Alexandra Ungureanu și Anca Ungureanu
 • Legendă show
Echipa câștigătoare a sezonului show
Echipe finaliste show
Echipa semifinalistă-show
Echipe eliminate-show

Versiuni internaționale[modificare | modificare sursă]

Nume Țară Prezentator Traseu și Țări vizitate Canal Site
Peking Express Țările de Jos Olanda
Belgia Belgia (Flandra)
Ernst-Paul Hasselbach (2004)
Roos Van Acker (2004-2008) Art Rooijakers (2005-2008)
Sol Wortelboer (2012)
Sean Dhondt și Rik van de Westelaken (2017)
2004: MoscovaBeijing RusiaMongoliaRepublica Populară Chineză
2005: BeijingMumbai Republica Populară ChinezăNepalIndia
2006: Rach Gia – Lhasa VietnamCambodgiaLaosRepublica Populară Chineză
2006: Gangotri – KochiIndia
2007: Rio de JaneiroLima BraziliaBoliviaPeru
2008: Ciudad de MéxicoCaracas MexicNicaraguaVenezuela
2012: SeoulManila Coreea de SudFilipine
2017: Hạ Long – Angkor Wat VietnamLaosCambodgia
NET 5
VT4 (2004-2008)
Q2 (2017)
Site oficial Belgia
Peking Express
Star Race
Germania Germania Patrice Bouédibéla
Roberta Brandao
2005: MoscovaBeijing RusiaMongoliaRepublica Populară Chineză
2012: Bolinao – Manila Filipine
RTL
Pékin Express Franța Franța Stéphane Rotenberg 2006: ParisPskovBeijing FranțaRusiaMongoliaRepublica Populară Chineză
2007: BeijingMumbai Republica Populară ChinezăHong KongNepalIndia
2008: Rio de JaneiroLima BraziliaBoliviaPeru
2009: Ha Long Bay – Bali VietnamCambodgiaLaosThailandaIndonezia
2010: Nueva LojaUshuaia EcuadorChileArgentina
2010: Gangotri – Puducherry India
2011: CairoCape Town EgiptKenyaTanzaniaAfrica de SudLesotho
2012: SeoulSydney Coreea de SudFilipineAustralia
2013: HavanaMiami CubaMexicStatele Unite ale Americii
2014: Lashio – Colombo BirmaniaIndiaBhutanSri Lanka
2018: KuchingTokyo MalaeziaFilipineJaponia
2019: Lacul Atitlan – Bogotá GuatemalaCosta RicaColumbia
2020: MoscovaBeijing RusiaRepublica Populară Chineză
2021: Entebbe – Istanbul UgandaGreciaTurcia
2022: Song Kol – Dubai KârgâzstanUzbekistanIordaniaEmiratele Arabe Unite
M6 Site oficial
Peking Express Danemarca Danemarca
Suedia Suedia
Norvegia Norvegia
2007: MoscovaBeijing RusiaMongoliaRepublica Populară Chineză TVNorge
Kanal 5
Site oficial Norvegia
Pekín Express Spania Spania Paula Vázquez (2008)
Raquel Sánchez-Silva (2009–2010)
Jesús Vázquez (2011)
Cristina Pedroche (2015–2016)
2008: MadridPskovBeijing SpaniaRusiaMongoliaRepublica Populară Chineză
2009: BeijingMumbai Republica Populară ChinezăHong KongNepalIndia
2010: HanoiBali VietnamCambodgiaLaosThailandaIndonezia
2011: Valea Riftului – Cape Town KenyaTanzaniaAfrica de Sud
2015: Mandalay – Singapore BirmaniaMalaeziaSingapore
2016: AnuradhapuraMumbai Sri LankaIndia
Cuatro (2008–2011)
Antena 3 (2015)
laSexta (2016)
Site oficial (Cuatro)
Site oficial (Antena 3)
Site oficial (laSexta)
Dakar Fès Express Maroc Maroc Hicham Mesrar 2011: DakarFes SenegalMauritaniaMaroc
2012: Wori – Manado Indonezia
2M Site oficial
A Grande Aventura Portugalia Portugalia Fernanda Serrano 2012: Manado Tua – Manado Indonezia TVI Site oficial
Pékin Express Belgia Belgia (Valonia) Michel De Maegd 2012: Wori – Manado Indonezia RTL Site oficial
Pechino Express Italia Italia Emanuele Filiberto di Savoia (2012)
Costantino della Gherardesca (2013–)
2012: HaridwarBeijing IndiaNepalRepublica Populară Chineză
2013: HanoiBangkok VietnamCambodgiaLaosThailanda
2014: Mandalay – Bali BirmaniaMalaeziaSingaporeIndonezia
2015: QuitoRio de Janeiro EcuadorPeruBrazilia
2016: BogotáCiudad de México ColumbiaGuatemalaMexic
2017: Pagbilao – Tokyo FilipineTaiwanJaponia
2018: TangerCape Town MarocTanzaniaAfrica de Sud
2020: Ko Phra Thong – Seoul ThailandaRepublica Populară ChinezăCoreea de Sud
2022: UchisarDubai TurciaUzbekistanIordaniaEmiratele Arabe Unite
Rai 2 Site oficial
Asia Express Columbia Columbia Ivan Lalinde 2016: HanoiBangkok VietnamLaosCambodgiaThailanda Caracol Televisión Site oficial
Abandonados Asia Mexic Mexic Paola Nuñez 2016: HanoiBangkok VietnamLaosCambodgiaThailanda Azteca 7 Site oficial
Azja Express (1-2)
Ameryka Express (3-4)
Polonia Polonia Agnieszka Woźniak-Starak (2016-2018)
Daria Ładocha (2020-)
2016: HanoiBangkok VietnamLaosCambodgiaThailanda
2017: SigiriyaMumbai Sri LankaIndia
2018: San Antonio de Ibarra – Cuzco EcuadorPeru
2020: AntiguaCartagena GuatemalaColumbia
TVN Site oficial
Ázsia Expressz Ungaria Ungaria Nóra Ördög 2017: Hải Dương – Bangkok VietnamLaosCambodgiaThailanda
2019: Negombo – Chiang Mai Sri LankaIndiaThailanda
202?: TBA FilipineTaiwan
TV2 Site oficial
Asia Express România România Gina Pistol (2018-2020, temporar)
Marius Damian (2018, 2020-)
Liviu Vârciu (2019)
Andrei Ștefănescu (2019)
Ionuț Dongo (2020-)
Irina Fodor (2021-)
2018: Hạ Long – Bangkok VietnamLaosCambodgiaThailanda
2019: Negombo – Mumbai Sri LankaIndia
2020: LucenaTaipei FilipineTaiwan
2021: EdirneIerusalim TurciaGeorgiaIordaniaIsrael
Antena 1 Site oficial
Ευρώπη Εξπρές Grecia Grecia ??? 2022: Madrid - Berlin SpaniaFranțaGermania
2023: Zielona Góra - Minsk PoloniaBelarus
202?: TBA RomâniaRepublica Moldova
Ivraskas TV Site oficial
Turcia Turcia

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ „Reality-show-ul „Asia Express" debutează pe 12 februarie, la Antena 1: marea premieră a celui mai dur reality show, Asia Express. Vedetele au fost percheziționate de poliția vietnameză”. adevarul.ro. Accesat în . 
 2. ^ „Gina Pistol va prezenta impreuna cu Marius Damian Asia Express”. a1.ro. Accesat în . 
 3. ^ „Gina Pistol are doi co-prezentatori Liviu și Andrei”. www.paginademedia.ro. Accesat în . 
 4. ^ https://a1.ro/asia-express/stiri/oase-coprezentator-in-sezonul-3-asia-express-id916008.html.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 5. ^ https://a1.ro/asia-express/stiri/cine-prezinta-noul-sezon-asia-express-irina-fodor-oase-si-marius-damian-sunt-pregatiti-sa-va-duca-pe-drumul-imparatilor-id1050690.html.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]