Mireasa (emisiune)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Mireasa
Informații generale
GenReality Show
Scenarist(i)Cristi Bondor
Prezentator(i)Simona Gherghe (2-)
Diana Dumitrescu (1)
Țară de origineRomânia
Limbă(i)Română
Nr. de sezoane4
Producție
Producător(i)Elena Savu Răchițeanu
Luiza Iorga
Ciprian Neculau
Monica Ropotă
Magda Flandorfer
Producător(i) executiv(i)Ștefan Soare
Companie(i) de producțieAntena Group
LocStudiourile Buftea
Perioadă de difuzare120 de minute
Difuzare
Canal originalAntena 1
Vizionat prima oară în23 martie 2020
Seriale similareMireasă pentru fiul meu
Legături externe
Website oficial

Mireasa este un reality-show matrimonial difuzat de Antena 1, care a avut premiera pe 23 martie 2020. Primul sezon al emisiunii a fost prezentat de Diana Dumitrescu [1], iar al doilea sezon care a debutat în data de 5 septembrie 2020 a fost prezentat de Simona Gherghe [2]. Emisiunea Mireasa poate fi urmărită de luni până vineri de la ora 14:00 și sâmbătă de la 13:45. Al treilea sezon a debutat pe 6 martie 2021, iar al patrulea pe 28 august 2021.

Mecanism de concurs[modificare | modificare sursă]

“Mireasa” este un concurs reality-show matrimonial. Premiul cel mare poate fi câștigat doar de cuplul care se va căsători în cadrul emisiunii sau dacă nu există un cuplu care să se căsătorească, telespectatorii își votează față și băiatul favorit, iar aceștia pot deveni câștigătorii Emisiunii.

Pe parcursul sezonului pot apărea și alte premii importante pentru concurenți și/sau telespectatori.

Telespectatorii își votează favoriții în fiecare săptămâna. Votul lor este important fiindcă pot salva concurentele sau concurenții de la eliminare sau pot decide câștigătorii emisiunii.

În fiecare săptămâna câte o concurență sau concurent părăsește casă “Mireasa”. În cazul fetelor, toți băieții din casă, ajutați de însoțitorii lor, propun câte trei fete spre eliminare. Din cele propuse, trei fete care au o majoritate de voturi merg spre votul final de eliminare. În unele săptămâni cele trei fete pot fi propuse doar de șeful săptămânii sau de toți băieții și însoțitorii lor. Votul publicului contează în caz de egalitate între două sau trei fete propuse. Dacă prima propusă pentru eliminare are cele mai multe voturi din partea publicului, atunci această este salvată și părăsește emisiunea cea de-a două.

În cazul eliminării băieților, fetele decid cine ajunge la votul final. Publicul telespectator poate salva prin vot concurentul favorit, prin același sistem că în cazul eliminării fetelor.

Numărul concurenților poate varia în timpul unui sezon.

Concurenții locuiesc în casă “Mireasa” și o părăsesc doar cu acordul echipei de producție sau în situațiile comunicate de Producător. Nu au voie să depasasca perimetrul stabilit.

Dacă încalcă orice regulă a show-ului, concurenții pot fi eliminați sau pot intră sub incidența contractului semnat la începutul emisiunii.

Concurenții sunt obligați să respecte regulile de vot și să își susțînă punctul de vedere în față celorlalți concurenți sau în față hostului emisiunii.

Concurenții nu au voie să folosească sau să aducă în casă niciun sistem electronic de comunicare cu exteriorul (ceas, telefon, tabletă sau laptop etc.).

Legătură cu familiile concurenților va fi ținută de către membrii echipei de producție.

Concurenții au obligația să își dea concursul și să încerce să participe la toate activitățile casei.

Concurenții nu au voie să atingă niciun echipament tehnic și nu au voie să interacționeze cu nicio persoană din afară casei. De asemenea nu au voie să accepte favoruri din exterior.

În Finală intră cuplurile care își exprimă intenția de a se căsători în cadrul Emisiunii. În acest sens, familiile acestora vor comunica Producătorului certificatele de naștere și toate documentele necesare în vederea depunerii cererilor de căsătorie la Compartimentul de Starea civilă în cadrul Primăriei Orașului Buftea. Cuplurile vor depune personal actele în vederea încheierii căsătoriei la Primăria Orașului Buftea, în termenul prevăzut de lege și vor acceptă efectuarea analizelor medicale în vederea eliberării certificatelor medicale prenuptiale.

În cadrul Finalei, după ce se va da stop vot și liniile de vot prin sms se vor opri, se va prezența clasamentul cu numărul de voturi primite prin sms de la telespectatori pentru fiecare din cuplurile formate.

Cuplul clasat pe primul loc, având cele mai multe sms-uri primite de la telespectatori, va fi declarat câștigător și va câștigă premiul total brut în valoare de 40.000 (patruzecidemii) euro, cu condiția  oficierii căsătoriei în cadrul emisiunii în direct, ce va fi oficiată de către Primarul Orașului Buftea.

După oficierea căsătoriei în cadrul emisiunii în direct, cuplul clasat pe primul loc este desemnat câștigător. Înmânarea premiului în valoare totală brută de 40.000 (patruzecidemii) euro se va face în termenul prevăzut în prezentul Regulament [3], de maxim 90 de zile de la dată difuzării Finalei.  Înmânarea premiului se va face în baza și cu condiția prezentării în original a certificatului de căsătorie, că dovadă a faptului că cei doi sunt în continuare căsătoriți.

În situația în care cuplul situat pe primul loc, cu cele mai multe  sms-uri primite de la telespectatori, refuză oficierea căsătoriei, sau această nu poate avea loc din orice alt motiv, cuplul situat în clasament pe locul următor, devine câștigător, cu condiția  oficierii căsătoriei în cadrul emisiunii în direct, câștigând un premiu total brut în valoare de 30.000 (treizecidemii) euro.

În situația în care nici acest cuplu nu se căsătorește în cadrul emisiunii în direct, cuplul clasat pe locul 3 poate câștigă, cu condiția oficierii căsătoriei în direct, un premiu total brut în valoare de 20.000 (douazecidemii) euro, și în continuare, cuplul clasat pe locul 4 poate câștigă un premiu total brut în valoare de 10.000 (zecemii) euro, iar cuplul clasat pe locul 5 poate câștigă un premiu total brut în valoare de 5.000 (cincimii) euro.

Pentru oricare din premiile menționate mai sus, sunt valabile  aceleași condiții, respectiv oficierea căsătoriei în direct, și prezentarea la dată înmânării premiului a certificatului de căsătorie în original.

Toate premiile menționate se împart în mod egal între cei doi parteneri de cuplu, fiecare primind jumătate din valoarea premiului acordat.

În cazul în care la dată imanarii premiului, câștigătorii nu prezintă certificatul de căsătorie în original, făcând astfel dovadă că sunt căsătoriți, premiul se anulează și nu va fi acordat nimănui.

Dacă niciunul din cuplurile formate în casă Mireasă nu se căsătorește, telespectatorii își votează față și băiatul favorit. Cei doi favoriți ai săptămânii finale câștigă fiecare câte un premiu în valoare de 10.000  (zecemii) de euro brut.

Sezoanele 1-3[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1

După patru luni de competiție, Andra și Armando au fost desemnați de către public drept câștigătorii acestui sezon și ai marelui premiu în valoare de 40.000 de euro. Cei doi au spus „DA”, în direct, iar cununia civilă a fost oficiată chiar de către primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol. Surpriza a venit din partea unui alt cuplu, Ionuț și Ale, care deși s-a clasat pe locul al treilea a decis să se căsătorească în direct. [4]


Sezonul 2

După 6 luni de competiție, Mădălina și Radu au fost desemnați de către public drept câștigătorii acestui sezon și ai marelui premiu în valoare de 40.000 de euro. Cei doi au spus „DA”, în direct, iar cununia civilă a fost oficiată chiar de către primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol. Surpriza a venit din partea unor alte două cupluri, Andreea și Alexandru, Andra și David, care deși s-au clasat pe locul al doilea, respectiv locul al treilea, au decis să se căsătorească în direct, Andreea și Alexandru au divorțat după 2 luni de la căsătorie


Sezonul 3 După 5 luni de competiție, Maria și Liviu au fost desemnați de către public drept câștigătorii acestui sezon și ai marelui premiu în valoare de 40.000 de euro. Cei doi au spus „DA”, în direct. Surpriza a venit din partea unor alte două cupluri, Andreea și Marian, Ana și Bogdan, care deși s-au clasat pe locul al doilea, respectiv locul al patrulea, au decis să se căsătorească în direct

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Diana Dumitrescu, la cârma emisiunii „Mireasa". Ce surprize ne așteaptă în noul reality show matrimonial”. 
  2. ^ „Simona Gherghe va prezenta reality show-ul matrimonial „Mireasa" de la Antena 1”. 
  3. ^ https://a1.ro/2020-regulament-mireasa.html
  4. ^ „Andra și Armando au câștigat competiția Mireasa și marele premiu de 40.000 de Euro! 2 cupluri au decis să se căsătorească în direct!”.