Gina Pistol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Gina Pistol
Date personale
Născută (43 de ani)
Roșiorii de Vede, județul Teleorman, Republica Socialistă România
Căsătorită cuSmiley (2023-prezent)
Număr de copii1
CopiiJosephine Ana Maria
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieprezentatoare de televiziune Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alte numeGeorgeta Pistol

Gina Pistol (n. , Roșiorii de Vede, Teleorman, România[1]) este un fotomodel și vedetă de televiziune din România. Este cunoscută pentru participarea la mai multe emisiuni concurs transmise de Pro TV și pentru prezentarea emisiunilor Chefi la cuțite și Asia Express difuzate pe postul Antena 1.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Fotomodel[modificare | modificare sursă]

Gina Pistol a pozat pentru prima dată nud pentru revista pentru bărbați Playboy în anul 2000, apărând în alte două pictoriale pentru revistă până în anul 2006.[2] În 2009 a fost desemnată cea mai sexy femeie din România de către revista FHM.[3] Pe coperta aceleiași reviste a apărut în vara anului 2010.[4] În 2017, a pozat nud pentru prima dată în mai bine de zece ani, pentru Touch Magazine.[2]

Televiziune[modificare | modificare sursă]

În 2005, Gina Pistol a prezentat, alături de Catrinel Sandu, emisiunea Nu suntem blonde transmisă de postul Național TV,[5][6] iar în iunie 2007 a devenit prezentatoare, alături de Bogdan Talașman, a emisiunii Campionatul suporterilor de pe Prima TV.[7] În 2006, a debutat în film cu un rol în drama Margo, regizată de Ioan Cărmăzan.[8]

În 2008, Pistol a fost una dintre celebritățile participante la al șaselea sezon al emisiunii concurs Dansez pentru tine, difuzată pe Pro TV.[9] Ea și partenerul ei, Vladimir Palamarciuc, s-au clasat pe locul patru, fiind eliminați în penultima săptămână a sezonului.[10] În 2013, a fost unul dintre cei cincisprezece participanți la ediția pentru celebrități a emisiunii MasterChef.[11][12] În primul sezon al emisiunii Ferma vedetelor, Pistol a fost unul dintre concurenții introduși la jumătatea competiției.[13] A fost eliminată în a patra sa săptămână de concurs, cu două săptămâni înaintea finalei.[14] A urmat participarea la sezonul de debut al emisiunii Sunt celebru, scoate-mă de aici! unde a ocupat locul al patrulea.[15] În 2017, a fost una dintre celebritățile participante la emisiunea Aventură cu 4 stele transmisă de postul Antena 1.[16]

Din 2016, Pistol este prezentatoarea emisiunii culinare Chefi la cuțite,[17] iar din 2018 este prezentatoarea Asia Express, ambele difuzate de Antena 1.[18] Până în decembrie 2020, aceasta a prezentat opt sezoane de Chefi la cuțite și trei sezoane de Asia Express.[19][20] Începând cu data de 4 mai 2021, aceasta a fost înlocuită, pe perioada concediului de maternitate, la Chefi la Cuțite, de către Irina Fodor.

Viață personală[modificare | modificare sursă]

Georgeta Pistol s-a născut în data de 9 decembrie 1980, în Roșiorii de Vede, județul Teleorman, RS România. Are un frate mai mic pe nume Paul. Părinții acestora au divorțat când ea avea șase ani.[21] A absolvit Școala de Arte și Meserii din Roșiorii de Vede, după care a lucrat ca vânzătoare, întâi în orașul natal, iar mai apoi în București.[22]

Relațiile amoroase ale Ginei Pistol au fost subiecte populare în presa mondenă din România. Printre bărbații cu care aceasta a format un cuplu se află oamenii de afaceri Codin Maticiuc și Nicole Saikaly, și fotbaliștii Ciprian Marica și Mihai Răduț. Între 2013 și 2017, Gina Pistol a avut o relație cu omul de afaceri Alin Cocoș.[23] Din 2017, este într-o relație cu muzicianul român Smiley. Cei doi au o fetiță împreună, pe nume Josephine Ana Maria.[24]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Gina Pistol schimba prefixul: Nu ma sperie varsta de 30 de ani! EXCLUSIV”. . Accesat în . 
  2. ^ a b Alexandra Cheroiu (). „Gina Pistol a pozat din nou goală, după 10 ani: „Am stat puțin pe gânduri când am primit propunerea" FOTO VIDEO”. Accesat în . 
  3. ^ „Gina Pistol, cea mai sexy româncă”. . Accesat în . 
  4. ^ „FOTO! Gina Pistol in FHM”. . Accesat în . 
  5. ^ Magda Ionescu (). „Cum a reușit Gina Pistol să dea lovitura în televiziune”. Accesat în . 
  6. ^ „Catrinel Sandu vrea o emisiune estivală”. . Accesat în . 
  7. ^ Anca Nicolau (). „Oferta verii la tv: topless, striptease si Gina Pistol”. Accesat în . 
  8. ^ Cristina Darmina lamandi (). „Margo, un nou film românesc”. Accesat în . 
  9. ^ "Dansez pentru tine" a inceput la ProTv!”. . Accesat în . 
  10. ^ „Gina Pistol, eliminata de la "Dansez pentru tine". . Accesat în . 
  11. ^ „MASTERCHEF "Proba celebritatii". Cele mai tari momente ale primei editii din acest sezon”. . Accesat în . 
  12. ^ „De ce au fost Gina Pistol si Ioan Isaiu eliminati de la "MasterChef – Proba celebritatii". . Accesat în . 
  13. ^ „Trei concurenti noi au intrat la Ferma Vedetelor: Roxana Ionescu, Gina Pistol si George Vintila”. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ „Duel cu greutate la FERMA VEDETELOR! Gina Pistol a părăsit concursul, în timp ce Cristina Cioran se luptă pentru finală!”. . Accesat în . 
  15. ^ "Sunt celebru, scoate-ma de aici!". Gina Pistol a parasit competitia, iar Ruby, Dorian si Catalin se lupta pentru titlu”. . Accesat în . 
  16. ^ Alexandra Cheroiu (). „Începe „Aventură cu 4 stele", noul show de la Antena 1: prin ce peripeții trec Gina Pistol, Margherita de la Clejani, Speak și Flick în prima ediție”. Accesat în . 
  17. ^ „Emisiunea culinară „Chefi la cuțite", prezentată de Gina Pistol, în grila Antena 1”. Accesat în . 
  18. ^ „Gina Pistol prezintă „Asia Express" la Antena 1, alături de Marius Damian”. . Accesat în . 
  19. ^ „Primele imagini din sezonul 8 Chefi la cuțite! Schimbările neașteptate observate de fani. Ce este diferit”. . Accesat în . 
  20. ^ „Gina Pistol a făcut dezvăluiri despre sezonul 3 Asia Express! Ce se întâmplă în Taiwan: „Apar reguli noi, se schimbă totul". . Accesat în . 
  21. ^ Giorgiana Croitoru (). „El este fratele Ginei Pistol. DRAMA neștiută a vedetei. "Mi-am asumat. Cea mai mare GREȘEALĂ". Accesat în . 
  22. ^ Anca Andrei (). „Detalii mai puțin știute despre Gina Pistol. Ce studii are de fapt aceasta și care a fost primul ei job”. Accesat în . 
  23. ^ Iulian Ioncea (). „Trecutul amoros al Ginei Pistol! Cu cine s-a iubit înainte de Smiley? Bărbații din viața ei, de la Codin Maticiuc, la Alin Cocoș”. Accesat în . 
  24. ^ „Smiley și Gina Pistol vor avea o fetiță”. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]