Cleopatra Stratan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cleopatra Stratan
Cleopatra-stratan.jpg
Cleopatra Stratan
Date personale
Născută (15 ani) Modificați la Wikidata
Chișinău, Moldova Modificați la Wikidata
Cetățenie Flag of Moldova.svg Moldova Modificați la Wikidata
Ocupație Cântăreață
Activitate
Alte nume Cleo
Gen muzical Folk, pop
Ani de activitate 2006 - prezent
Case de discuri Cat Music
Prezență online

Cleopatra Stratan (n. 6 octombrie 2002, Chișinău, Republica Moldova) este o cântăreață de cetățenie moldovenească și română.[1]

Este fiica cântărețului Pavel Stratan. Primul ei album se intitulează „La vârsta de trei ani”.

Primii ani[modificare | modificare sursă]

Născută într-o familie unde tatăl ei Pavel Stratan tocmai era revelația anului in muzica românească și ocupă primele poziții la vânzarea albumelor, având deja două lansate pe piața românească, care erau deja răsplătite cu premiile MTV, un dublu disc de aur și un dublu disc de platină.

În 2005, Pavel Stratan se pregătea să-și lanseze al treilea album. În una dintre zilele care era programată înregistrarea albumului, Pavel a luat-o și pe Cleopatra la studio. De unde și totul a pornit! Necântând la vârsta ei de doi anișori și jumătate, Cleopatra era o fetiță destul de blândă, modestă și ascultătoare, și privea lucrurile cu foarte mult interes, atunci când era vorba de cântat.

Înregistrările mergeau în toi, dar când tatăl ei a ajuns să înregistreze piesa MAMA, spre mirarea tuturor, care se aflau în studiou, Cleopatra a sărit, și a spus:

- Da, eu știu această piesă, se poate ca s-o cânt eu?

Uite-așa s-a întâmplat ca pe al treilea album al tatălui ei să fie înregistrată și vocea precoce a Cleopatrei. Peste două luni, în toamna anului 2005, Pavel Stratan își lansează albumul, unde este nevoit s-o invite și pe Cleopatra. La apariția micuței pe scenă, lumea a rămas înmărmurită, și nu se mai opreau din aplauze. Vocea Cleopatrei, pur și simplu i-a copleșit pe spectatori. Pavel văzând ce se întâmplă, și-a dat seama că trebuie urgent și micuței să-i scoată un album. Ceea ce s-a și întâmplat. În același an s-a filmat primul videoclip al Cleopatrei, la piesa Ghiță, care a avut un succes fără margini. Pe data de 15 iulie, are loc lansarea videoclipului, iar cu o lună mai tarziu, pe 20 august, Cleopatra își lansează oficial primul ei album intitulat LA VÂRSTA DE 3 ANI. La care biletele sunt vândute în timp record, iar Cleopatra, în vârstă de trei ani și jumătate, acompaniată de o trupă formată din 5 băieți, susține fără întrerupere un concert live timp de 2 ore, interpretând 20 de piese, 12 de pe albumul ei de debut și 8 de pe albumul tatălui său, la care spectatorii stau cu sufletul la gură de la început și până la sfârșit, unde micuța spre sfârșitul spectacolului, în văzul tuturor, fără ajutorul nimănui, îi răsplătește pe spectatori cu un mesaj scris pe o coală mare și albă de hârtie, FANILOR DE LA CLEOPATRA STRATAN, iar mai jos își lasă și autograful - CLEO.

Cu acest succes intră pe primul loc în toate topurile românești, iar în top 100 România, se menține 20 de săptămâni, dintre care 6 săptămâni ocupă locul 1. Primele 2 săptămâni de după lansare, albumul Cleopatrei este răsplătit de către casa de discuri cu DUBLU DISC DE PLATINĂ, iar cu 3 luni mai târziu, (pentru prima dată în istoria României) Cleopatra este premiată cu TRIPLU DISC DE DIAMANT. Unde la înmânarea acestui trofeu, în sala cu 4.000 de locuri, s-au înghesuit 8.000 de oameni ca s-o admire pe Cleopatra! Iar la apariția micuței pe scenă, în ciuda presiunii, bodyguarzii au cedat și lumea a dat buzna pe scenă, de unde și a luat nume evenimentul - ISTERIA CLEOPATRA STRATAN.

În timp scurt videoclipul piesei Ghiță, înregistrează pe internet peste 50 000 000 de vizualizări.

Nici aici nu se oprește succesul, ba dimpotrivă, ia amploare, și micuța pornește cu pași mari spre CARTEA RECORDURILOR, unde este omologată de WORLD RECORDS ACADEMY, înmânându-i 6 recorduri mondiale pentru:

1. CEL MAI TÂNĂR ARTIST CARE A LANSAT UN ALBUM DE SUCCES.

2. CEL MAI TÂNĂR INTERPRET CARE A SUSȚINUT UN CONCERT LIVE DE 2 ORE ÎN FAȚA UNUI PUBLIC NUMEROS.

3. CEL MAI BINE PLĂTIT ARTIST CARE A PRIMIT 10.000 DE EURO PENTRU O SINGURĂ PIESĂ.

4. CEL MAI TÂNĂR INTERPRET CARE A PRIMIT 3 PREMII MTV.

5. CEL MAI TÂNĂR INTERPRET CARE A AVUT UN HIT N.1 ÎNTR-O ȚARĂ LA NIVEL NAȚIONAL.

6. CEL MAI TÂNĂR CÂNTĂREȚ DE SUCCES.

Tot în anul 2007 se mai lansează încă în 5 țări precum Japonia, Taiwan, Coreea, Spania și Mexic.

Iar in Italia celebrul film MAREA NEAGRĂ, este regizat de la-nceput și până la sfârșit pe melodia Ghiță!

Tot in Italia, Cleopatra intră profund în gura presei, unde este numită COPILUL MINUNE, și este comparată cu Shirley Temple.

Timp de 2 ani Cleopatra lansează 6 videoclipuri, iar in vara anului 2008 își lansează cu un succes răsunător propria sa păpușă care îi seamănă leit și îi poartă și numele, și care în timp de jumătate de an îi aduce un câștig peste măsura așteptărilor.

În aceiași vară, Cleopatra își lansează și cel de-al doilea album, intitulat LA VÂRSTA DE 5 ANI care, din pricina cererilor mari de bilete, este programat pe un stadion cu 25 000 de spectatori, apoi, din motive nefavorabile ale timpului, lansarea este reprogramată în cea mai mare sală din București, Sala Polivalentă, unde și acolo Cleopatra își întâmpină cu brio succesul!

La începutul anului 2009, redactorii site-ului Oddee.com o clasează pe micuță în primele zece locuri ale copiilor minune din lume, unde Cleopatra ocupă locul cu numărul 4.

În noiembrie 2017 a lansat piesa Mami, cântată împreună cu fratele ei Cezar.[2]

Discografie[modificare | modificare sursă]

La vârsta de 3 ani (2006)[modificare | modificare sursă]

Melodie Durată[3]
Ghiță 3' 17''
Cuțu 3' 07''
Te-am întâlnit 2' 38''
Șansa 2' 22''
Noapte bună! 3' 54''
Număr pân' la unu 2' 45''
Mama 3' 58''
Surprize 3' 28''
Zuzu-zuzu 2' 08''
Oare cât? 2' 01''
Pasărea pistruie 3' 44''

La vârsta de 5 ani (2008)[modificare | modificare sursă]

Melodie Durată[3]
Zunea-Zunea 2' 59''
Elefantul și furnica 3' 04''
Lupul, iezii și vizorul 4' 17''
Vino, te aștept 3' 00''
Cățeluș cu părul creț 3' 28''
Dăruiește 3' 45''
Gâște-gâște 2' 43''
Melc-melc 2' 42''
Refrenul dulcilor povești 3' 00''
Va veni o zi-ntr-o zi 3' 27''

Colinde Magice (2009)

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ ro Adevărul, 12 septembrie 2011, „Familia Stratan s-a mutat la București”. Accesat la 29 aprilie 2013
  2. ^ „Cezar şi Cleopatra Stratan au lansat noua piesă „Mami". „Sper că acest clip le va aminti chiar şi celor care nu au suflet – că au". independent.md. . Accesat în . 
  3. ^ a b Durata este exprimată în minute.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]