Iulian Marinescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Iulian Marinescu

Iulian Marinescu[1][2][3] (n. 16 aprilie 1994, municipiul Târgu Jiu, județul Gorj) este un actor român de teatru, film și radio. A interpretat de-a lungul carierei peste 80 de personaje, deținând peste 20 de premii naționale, un premiu internațional și alte distincții.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Absolvent al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, secția „Arta actorului”, Iulian și-a continuat studiile la Universitatea „Ovidius” din Constanța, acolo unde și-a finalizat lucrările de licență și disertație cu nota maximă.

După ce a jucat pe scene din București, Constanța, Brăila și Galați, a ales să se întoarcă la Târgu Jiu, deși activitatea lui profesională începe ca actor în alte teatre din țară, deținând numeroase contracte de colaborare.

În perioada 2022-2023 este manager interimar al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.[4][5][6]

După 5 ani în care a jucat în orașul lui Brâncuși, la finalul lunii octombrie 2023, colaborarea lui cu Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu încetează.[7]

În 2023 începe să lucreze în televiziune.

Experiența profesională[modificare | modificare sursă]

  • 2017 - 2018 - Actor colaborator la Teatrul de Stat Constanța
  • 2018 - 2020 - Actor colaborator la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu
  • 2020 - 2022 - Actor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu
  • Noiembrie 2022 - Februarie 2023 - Manager interimar la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu
  • Februarie 2023 - Noiembrie 2023 - Actor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu

Educație și formare[modificare | modificare sursă]

  • Certificat de Calificare Professională Nivel 3 - Liceul de Arte Constantin Brăiloiu, Târgu Jiu (România.)
  • 15/09/2009–20/06/2013 - Diploma de Bacalaureat Liceul de Arte Constantin Brăiloiu, Târgu Jiu (România).
  • Certificat de Absolvire al Nivelului I de Studii Psihopedagogice -Universitatea "Ovidius", Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Constanța (România).
  • Diploma de Licență: Artele spectacolului-Actorie - Universitatea "Ovidius", Facultatea de Arte, Constanța (România).
  • Studii Psihopedagogice Nivel II -Universitatea "Ovidius", Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Constanța (România).
  • 2017 - 2019 - Studii Master – Arta Actorului de Music Hall -Universitatea "Ovidius", Facultatea de Arte, Constanța (România).

Distincții[modificare | modificare sursă]

Anul 2012

În 2012 este premiat la “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea trupe de teatru Brăila 29-31 martie cu spectacolul Hotelul celor două lumi de Eric Emmanuel Schmidt regia Cristian Naum[8] cu Premiul I[9] , pentru cel mai bun spectacol, un spectacol care de asemenea, a fost propus în stagiunea Teatrului "Maria Filotti" Brăila. În același an la Târgu jiu de data aceasta ete premiat cu premiul I, pentru cel mai bun actor, la festivalul național “Constantin Stanciovici Brănișteanu” Târgu Jiu ediția a X-a mai 2012 secțiunea individual, și Premiul al II-lea la concursul județean „Corala Gorjeană” perioada decembrie 2012 coruri mixte si pe voci egale, pregătire muzicală Cosmin Brehuță, iar la Cluj-Napoca este premiat la festivalul național „Stage” ediția a III-a , cu Premiul Special la secțiunea trupe de teatru, cu spectacolul Dawn Way de Oleg Bogaev , regia Cosmin Brehuță. Este de asemenea premiat de către Inspectoratul Județean Gorj pentru performanțele obținute la olimpiadele școlare cu o Diplomă de excelență.

Anul 2013

Primește Premiul I[10] la “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea trupe de teatru. perioada 04-07 aprilie 2013, cu spectacolul Sânziana și Pepelea de Vasile Alcsandri, regia Cosmin Brehuță, Premiul I[11] la “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea individual perioada 04-07 aprilie 2013. De asemenea o Diplomă pentru rezultate deosebite de la Consiliul Județean Gorj 23 aprilie 2013, o altă Diplomă pentru rezultate deosebite de la Primăria Municipiului Târgu Jiu 23 aprilie 2013, și o Diplomă pentru rezultate deosebite de la Ministerul Educației Naționale Inspectoratul Școlar Județean Gorj 23 aprilie 2013. Obține Cetificatul de calificare professională nivel 3 – Instructor de teatru – mai 2013.

Anul 2016

Este premiat cu Premiul special[12] al juriului/teatru dans pentru spectacolul Hades si Persefona, o legendă despre tenebre si lumină în cadrul festivalului “Hyperion iese la Godot” 6-12 iunie 2016, regia Daniela Vitcu, Alina Cristea, coregrafia Stela Cocârlea, o Diplomă de participare la Primăvara artelor[13] – Constanța – 2016 și o Diplomă de participare la festivalul național Seathre[14] – Constanța – 2016.

Anul 2017

Primește o Diplomă de participare la Întalnirea Școlilor de Teatru,Regie și Coregrafie din Iași -2017, Premiul pentru cel mai bun spectacol[15] la festivalul național Hyperion iese la Godot – București – 2017 cu spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci adpatare după romanul omonim de Ken Kesey, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, Premiul pentru cel mai bun actor [16](rol secundar) la festivalul național Hyperion iese la Godot – București - 2017, William Bibbit din spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci adpatare după romanul omonim de Ken Kesey, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, Premiul pentru cel mai bun actor[17] -- Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța[18] - one man show, Lumina de la capătul răbdării- personajul Ion Popârliceanu – septembrie 2017, adaptare de Iulian Marinescu.

Anul 2018

Este premiat cu o Diplomă de onoare de către Universitatea „Ovidius” din Constanța, un Premiu de Excelență - Universitatea „Ovidius” din Constanța laTeatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, în calitate de câștigător al concursului de performanță în activitatea desfășurată în anul 2017, la nivelul facultății, un Premiul special al juriului[19] la Festivalul național Buzău Iubește Teatrul cu spectacolul musical Cocoșatul de la Notre Dame de Victor Hugo, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, muzica Alexandru Neș, o Diploma Ars Gratia Artis[20] la Festivalul național de teatru Ștefan Bănică – Călărași cu spectacolul musical Cocoșatul de la Notre Dame – Victor Hugo - 2018, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, muzica Alexandru Neș.

Anul 2019

Obține o Diplomă de excelență[21] la Festivalul de teatru Tragos din Tulcea.

Anul 2020

Îi este înmânată o Diplomă de excelență pentru activitatea artistică de către directorul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" la Festivalul național de teatru Elvira Godeanu.[22]

Anul 2021

Se întoarce de la Oradea, împreună cu trupa, în Târgu jiu cu Trofeul Festivalului Național de improvizatie Impro Comedy Fest Oradea 2021[23].

Participări și evenimente[modificare | modificare sursă]

În anul 201 participă la “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea trupe de teatru Timișoara cu spectacolul Cerere în căsătorie și Jubileu de A.P. Cehov, regia Cristian Naum. În anul următor participă la “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea trupe de teatru Arad 25-27 noiembrie cu Hotelul celor doua lumi de Eric Emmanuel Schmidt, regia Cristian Naum.

În 2012 participă la Concursul național de artă teatrală „Ștefan Mihăilescu Brăila” secțiunea individual Brăila 23-26 februarie. Doi ani mai târziu ia parte la “Festivalul Iernii” la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

În 2015 joacă în proiectul de teatru cu finanțare AFCN - Zâmbete… din epoca de aur: reinterpretări culturale actuale ale epocii comuniste[24] , regia Liviu Manolache. Un an mai târziu susține activitate artistică și de cercetare la “ Primăvara artelor” 28 aprilie-25 mai. Tot în 2016, participă la Festivalul internațional “Miturile Cetății” – Constanța – cu spectacolul Hades si Persefona, o legendă despre tenebre si lumină 20-26 iunie, regia Daniela Vitcu, Alina Cristea, coregrafia Stela Cocârlea, la Festivalul național "Hyperion iese la Godot" , cu spectacolul Hades și Persefona, o legendă despre tenebre și lumină – 2016, regia Daniela Vitcu, Alina Cristea, coregrafia Stela Cocârlea și Tărâmul magic al crăciunului, în decembrie,

Anul 2017 îl începe cu activitate artistică și de cercetare în cadrul proiectului “ Primăvara artelor”, în Constanța,apoi participă la Festivalul național Buzău Iubește Teatrul cu spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci[25], regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, la Festivalul național "Hyperion iese la Godot" cu spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, în septembrie la Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța – în off , cu spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci adpatare după romanul omonim de Ken Kesey, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, la Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța - one man show, Lumina de la capătul răbdării,adaptare de Iulian Marinescu.

În anul 2018 participă la Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius cu spetacolul Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso , și Ovidius – de rerum natura, regia Aurel Palade, coregrafia Stela Cocârlea, activitate artistică și de cercetare “ Primăvara artelor”, în luna iulie la Festivalul Studio - Teatrul Studio - Târgu Mureș, cu spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci adpatare după romanul omonim de Ken Kesey , regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, prezintă un moment artistic la Inaugurarea Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", împreună cu Edi Vacariu, la Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru – București - cu spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci adpatare după romanul omonim de Ken Kesey, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, la Festivalul național de teatru Ștefan BănicăCălărași cu spectacolul musical Cocoșatul de la Notre Dame – Victor Hugo - 2018, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, muzica Alexandru Neș. Mai târziu participă la Festivalul de Teatru „Tragos“, la Teatrul „Jean Bart“ din Tulcea cu spectacolul Sărutul – eseu vizual, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu, regia Horațiu Mihaiu, Coregrafia Mălina Andrei, la Târgu Jiu cu un moment de poezie la Recital extraordinar de pian Florin Berculescu la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu", la Festivalul internațional de teatru Miturile Cetății Constanța – cu spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci în anul 2019.

Participă cu momente artistice individuale și la două lansări de album ce au loc la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" și anume la lansarea albumului Oanei Marinescu și a lui Emeric Imre.

În anul 2020 participă la Festivalul național de improvizație - IMPRO comedy fest – Oradea, Festivalul de teatru Deva - cu spectacolul Îndrăgostiții din Ancona, Festivalul Stradart, Festivalul național de teatru Turda, Festivalul pentru elevi Constantin Ștanciovici Brănișteanu.în calitate de coordonator, la Festivalul de teatru online "Seri de teatru la Pontul Euxin" în Constanța.

În 2021 participă la Festivalul național de improvizație - IMPRO comedy fest din Oradea, Festivalul Stradart în Târgu Jiu și la Nocturna Bibliotecilor[26].

Doi ani mai târziu devine Coordonator Teatru Senzorial – Teatru Labirint[27]Noaptea Sânzienelor – Proiect organizat de Asociația Color Your Dreams prin Programul Târgu Jiu Capitala Tineretului 2023, este Voluntar pentru a preda Cursuri de teatru pentru tineri prin Programul Târgu Jiu Capitala Tineretului 2023, susține un concert cu trupa "The Dreamers", la chitară, pe Insulița Jiului la Zilele Municipiului Târgu Jiu în Deschidere - Delia, susține un alt concert în cadrul unui eveniment caritabil organizat de asociația Be teen[28] împreună cu Alexandra Anton, în luna aprilie, prin Programul Târgu Jiu Capitala Tineretului[29] 2023 susține Start Party, Spectacolul Fabrica de Impro[30], compune Imnul pentru Capitala Tineretului 2023, în parteneriat cu Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație și participă la SUCCES [31]pentru Proiecte de solidaritate – Voluntar Asociația Be teen.

Personaje Interpretate[modificare | modificare sursă]

  • Dinu – Titanic Vals- în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • C – fotograful – Sectorul S - în cadrul Liceului de arte "Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Ion- Acești îngeri triști -în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Concursul național de artă teatrală „Ștefan Mihăilescu Brăila”, Teatrul dramatic “Maria FilottiBrăila,, festivalul național “Constantin Stanciovici Brănișteanu” Târgu Jiu,Teatrul dramatic “Elvira Godeanu” Târgu Jiu, “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea individual.
  • Richard III- Richard al III-lea -în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Mortiz- Deșteptarea primăverii -în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Serafim - Hotelul celor doua lumi- în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea trupe de teatru , Teatrul dramatic “Maria Filotti” Brăila.
  • Aleksandr -Stele pe cerul diminetii- în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Bodyguardul-Dawn way- în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, festivalul național „Stage”, Sala studio a facultății de arte din Craiova.
  • Soțul- Dawn way- în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, festivalul național „Stage”, Sala studio a facultății de arte din Craiova.
  • Expeditorul- Dawn way- în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, festivalul național „Stage”, Sala studio a facultății de arte din Craiova.
  • Meto- Orchestra de pe titanic- în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Jimmy- Privește înapoi cu mânie - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Lăcustă vodă – Sânziana și Pepelea - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea trupe de teatru , Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” Târgu Jiu, Teatrul dramatic “I.D. SîrbuPetroșani.
  • Spiridon – O noapte furtunoasă - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Agammemnon - Agammemnon - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Harpagon- Avarul - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.
  • Fedka – Cneazul Serbreanîi- în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Maxim- Nu vrem să fim fericiți- în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu,festivalul național “Constantin Stanciovici Brănișteanu” Târgu Jiu,Teatrul dramatic “Elvira Godeanu” Târgu Jiu, “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea individual, - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Crăcănel – D’ale carnavalului -în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Concursul național de artă teatrală „Ștefan Mihăilescu Brăila”, Teatrul dramatic “Maria Filotti” Brăila, în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Holden Caulfield - De veghe în lanul de secară - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Felix- Enigma Otiliei - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Vărul - Infernul …Noi toți - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, colaborare cu trupa de teatru-dans IMAGO.
  • Demetrius - Visul unei nopți de vară - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Vulpașin - Domnișoara Nastasia - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Anibal - Profesorul de franceză - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Marin Miroiu - Steaua fără nume - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Arzăreanu - Plicul - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Teodorescu - Între etaje -în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Doctorul Gândescu – Zâmbete din epoca de aurTeatrul “Elpis” Constanța.
  • Vestitorul- Antigona - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Pampon- D’ale carnavalului - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Rică- O noapte furtunoasă - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Ivanov- Ivanov - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Lopahin- Livada de vișini - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Platonov- Platonov, sau piesă fără titlu -în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Astrov- Unchiul Vania -în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Ferapont- Trei surori -în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța.
  • Vestitorul – Medeea - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța. Amfiteatrul lacului Tăbăcărie.
  • William Bibbit – Zbor deasupra unui cuib de cuci - interpretat în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța, Teatrul "Elpis" Constanța, în cadrul festivalului național "Buzău Iubește Teatrul" Buzău, în închiderea festivalului "Aplauze" Constanța, în cadrul festivalului "Hyperion iese la Godot" București, Sala de spectacole a Facultății de Arte din Târgu Mureș, schimb de experiențe, Festivalul Studio 2017 - Teatrul Studio - Târgu Mureș, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" ,Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru – București .
  • Ion Popârliceanu - Lumina de la capătul răbdării - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța.
  • Marcus Valer – Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso, în cadrul Festivalului Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius.
  • Băiatul 2/ Demetrius - Shakespeare Online , în cadrul proiectului finanțat de AFCN Caravana Teatrului, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin".
  • Barbar- Ovidius de rerum natura - în cadrul Festivalului Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius.
  • Corist – Eutopia – Teatrul de Stat Constanța.
  • Bogus, Emil – Made in Poland de Przemyslaw Wojcieszek– în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, regia Aurel Palade.
  • Marinar, Războinic Get, Povestitor, Trădător – Ovidius in love – Teatrul de Stat Constanța.
  • Lenuș, Prizonier - Made in Poland de Przemyslaw Wojcieszek– în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, regia Aurel Palade.
  • Costel – Ion Băieșu - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, regia Lică Gherghilescu.
  • Țigan - Cocoșatul de la Notre Dame – Victor Hugo - Festivalul național Buzău Iubește Teatrul , Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski.
  • Servitor, Cockney – Eu și iubita mea – Noel Gay – Spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu – Regia: Achile Roselleti / Marian Negrescu, Coregrafia: Oana Lavinia Pisaroglu / Mălina Andrei, Tap Dance: Gabriel Blodoi.
  • Tartorele Maimuță – Vrăjitorul din Oz – L. Frank Baum - Spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu – Regia: Ion Alexandrescu.
  • FaraonSărutul – eseu vizual, Spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu, regia Horațiu Mihaiu, Coregrafia Mălina Andrei - Teatrul "Jean Bart" Tulcea, Teatrul "Aureliu Manea" Turda, Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu, Teatrul "Odeon" București.
  • Amfitrion, Actor, Arlechino, Aristotel Matac, Don Quijote, Richard al III-lea, Hamlet, Oedip, Înger, Diavol – Despre un idol și un Ion anapoda - spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu, regia Radu Botar, Coregrafia Mălina Andrei.
  • Căpitanul Gârbea – Centenarul marii uniri - spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu, regia Mălina Andrei.
  • Lăcustă vodă, Femeie în vârstă – Sânziana și PepeleaVasile Alecsandri - spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu, Regia Cosmin Brehuță.
  • Elevul, Maestrul de ceremonii Catalabutte – Frumoasa din pădurea adormităCharles Perrault - spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu, regia și coregrafia Mălina Andrei.
  • Michael – Mary Poppins – regia Daniel Vulcu, coregrafia Mălina Andrei. spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Breck – Hamlet în sos picant – regia Aurel Palade spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic"Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Jesus, băiatul cu ziarele – Re-găsire – regia Radu Botar, coregrafia Mălina Andrei spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Luigi – Îndrăgostiții din Ancona – Regia Andrei Mihalache spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Povestitor – Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte – Regia Gavriil Pinte, coregrafia Mălina Andrei. spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Copilul – Dacă dragoste nu e – regia Andrei Mihalache, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Vitea- Șantaj – teatru radiofonic – regia Pompiliu Chiochia. spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Ursul Grigore- Iedul cu trei capre – regia Catalin Grigoras spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Petrache PoenaruCazul Tudor Vladimirescu – regia Gavriil Pinte, coregrafia Malina Andrei – spectacol in aer liber si spectacol radiofonic. spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Cronos Orologiu – Frumoasa si Bestia - regia Andrei Mihalache, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Boris Slivinski – Istoria comnismului povestită pentru bolnavii mintal – regia Slava Sambriș – spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Iepurele - Scufița Roșie - regia Ion Alexandrescu/ Andrei Mihalache spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Mombasadorul George – Exploratorul – Spectacol-concert coordonat de Ada Milea, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Josef Schutz – Cu sufletul nu-I de glumit , regia Veaceslav Sambris, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Sătean – Drobul de sare, regia Andrei Mihalache spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic"Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Bătrân – Omul cel bun din Seciuan - , regia Cristian Ioan spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Un Catindat – D’ale carnvalului – regia Gelu Badea, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.
  • Cameraman – Singurătatea pietrelor – regia Gelu Badea, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu.

Spectacole[modificare | modificare sursă]

  • Jubileu - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Teatrul dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu, regia Cristian Naum.
  • Hotelul celor două lumi - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Teatrul dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu, “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea trupe de teatru , Teatrul dramatic “Maria Filotti” Brăila, regia Cristian Naum.
  • Dawn Way - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, festivalul național „Stage”, Sala studio a facultății de arte din Craiova, regia Cosmin Brehuță.
  • Sânziana și Pepelea - în cadrul Liceului de arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, “Olimpiada Națională de Arta Actorului” secțiunea trupe de teatru , Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” Târgu Jiu, Teatrul dramatic “I.D. Sîrbu” Petroșani, regia Cosmin Brehuță.
  • Infernul noi toți - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, colaborare cu trupa de teatru-dans IMAGO, sala Aula Magna a Universității “Ovidius” din Constanța, regia și coregrafia Geta Ravdan.
  • Visul unei nopți de vară - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, regia Daniela Vitcu.
  • Chirița în provincie- în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, sala Aula Magna, regia Gavril Borodan.
  • Antigona-- în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, sala Aula Magna, regia Daniela Vitcu.
  • Zambete din epoca de aur- Teatrul “Elpis” Constanța. regia Liviu Manolache.
  • Preșul- în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, sala Aula Magna, regia Daniela Vitcu.
  • D’ale lui Caragiale- în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, regia Daniela Vitcu.
  • Hades si Persefona, o legendă despre tenebre si lumină- în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, sala Aula Magna, Teatrul de stat Constanța, Teatrul “Elpis” Constanța, Teatrul Național de operă și balet “Oleg Danovski” Constanța, Sala de spectacole a Facultății de Arte din Târgu Mureș, festivalul “Hyperion iese la Godot” , Teatrul de pe Lipscani, regia Daniela Vitcu, Alina Cristea, coregrafia Stela Cocârlea.
  • Medeea - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța. Amfiteatrul lacului Tăbăcărie, regia Daniela Vitcu.
  • Zbor deasupra unui cuib de cuci - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, Constanța, Teatrul Elpis, Constanța, în cadrul festivalului național Buzău Iubește Teatrul, Buzău, în închiderea festivalului Aplauze, Constanța, în cadrul festivalului Hyperion iese la Godot, București, Sala de spectacole a Facultății de Arte din Târgu Mureș, schimb de experiențe, Festivalul Studio 2017 - Teatrul Studio - Târgu Mureș, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret " Jean Constantin " ,Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru – București , regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea.
  • Lumina de la capătul răbdării (one man show) - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, adaptare de Iulian Marinescu.
  • Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso - în cadrul Festivalului Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius, regia Aurel Palade, coregrafia Stela Cocârlea.
  • Ovidius de rerum natura - în cadrul Festivalului Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea.
  • Shakespeare Online - în cadrul proiectului finanțat de AFCN Caravana Teatrului, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret " Jean Constantin ", regia Daniel Chirilă.
  • Eutopia – Teatrul de Stat Constanța , regia Yannis Margaritis.
  • Ovidius in love – Teatrul de Stat Constanța , regia Alexander Hausvater, coregrafia András Lóránt, muzica Mircea Kiraly.
  • Cocoșatul de la Notre Dame – Victor Hugo - Festivalul național Buzău Iubește Teatrul , Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, regia Daniela Vitcu, coregrafia Stela Cocârlea, muzica Alexandru Neș.
  • Tanța și Costel – Ion Băieșu - în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, regia Lică Gherghilescu.
  • Made in Poland de Przemyslaw Wojcieszek – în cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța, regia Aurel Palade.
  • Fabrica de Impro – Spectacol de improvizație, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, coordonator Andrei Stan.
  • Eu și iubita mea – Noel Gay – musical - Spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu – Regia: Achile Roselleti / Marian Negrescu, Coregrafia: Oana Lavinia Pisaroglu / Mălina Andrei, Tap Dance: Gabriel Blodoi.
  • Vrăjitorul din Oz – L. Frank Baum - Spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu – Regia: Ion Alexandrescu.
  • Sărutul – eseu vizual, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, regia Horațiu Mihaiu, Coregrafia Mălina Andrei - Teatrul Jean Bart Tulcea, Teatrul Aureliu Manea Turda, Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu, Teatrul Odeon București.
  • Despre un idol și un Ion anapoda - spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, regia Radu Botar, Coregrafia Mălina Andrei.
  • Centenarul marii uniri - spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, regia Mălina Andrei – piața prefecturii.
  • Sânziana și Pepelea – Vasile Alecsandri - spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, Regia Cosmin Brehuță.
  • Recital de poezie – Din poeți ruși, în colaborare cu Florin Berculescu la pian – Anotimpurile de P. I. Tchaikovsky. - spectacol al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Frumoasa din pădurea adormită – Charles Perrault - spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, regia și coregrafia Mălina Andrei.
  • Mary Poppins – regia Daniel Vulcu, coregrafia Mălina Andrei. spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Hamlet în sos picant – regia Aurel Palade spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Re-găsire – regia Radu Botar, coregrafia Mălina Andrei spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Îndrăgostiții din Ancona – Regia Andrei Mihalache spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte – Regia Gavriil Pinte, coregrafia Mălina Andrei. spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Dacă dragoste nu e – regia Andrei Mihalache, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Șantaj – teatru radiofonic – regia Pompiliu Chiochia. spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Cazul Tudor Vladimirescu- spectacol in aer liber si spectacol radiofonic nominalizat UNITER - regia Gavriil Pinte, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Iedul cu trei capre – regia Catalin Grigoras spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Frumoasa si Bestia - regia Andrei Mihalache, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Istoria comnismului povestită pentru bolnavii mintal – regia Slava Sambriș – spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Feluri de a iubi –spectacol omagial adus zilei nationale a culturii- coordonat de Georgiana Enache, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Scufița Roșie - regia Ion Alexandrescu/ Andrei Mihalache spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Exploratorul – Spectacol-concert coordonat de Ada Milea, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Cu sufletul nu-i de glumit regia Veaceslav Sambris, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Drobul de sare, regia Andrei Mihalache spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Omul cel bun din Seciuan - regia Cristian Ioan spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • D’ale carnvalului – regia Gelu Badea, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Singurătatea pietrelor – regia Gelu Badea, spectacol din repertoriul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.
  • Noaptea Sânzienelor – Spectacol te teatru senzorial- teatru labirint organizat de Association Color Your Dreams pentru programul Târgu Jiu Capitala Tineretului 2023.
  • Cu brațele spre cer – Spectacol umanitar organizat de Asociația Be Teen, cofinanțat din bugetul județului Gorj 2023.

Filme[modificare | modificare sursă]

  • Pacient – Inimi Cicatrizate[32] , regia Radu Jude.
  • Civil – Comrade Detective.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „La 28 de ani, actorul Iulian Marinescu are realizări cât pentru o viață! „Talentul fără muncă nu va fi niciodată validat". paginaolteniei.ro. . Accesat în . 
  2. ^ „Arhive Iulian Marinescu”. E-theatrum. Accesat în . 
  3. ^ „ECHIPA ARTISTICĂ – Teatrul Elvira Godeanu”. Accesat în . 
  4. ^ „Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu" are un nou director. Cine e Iulian Marinescu!”. pandurul.ro. . Accesat în . 
  5. ^ „Iulian Marinescu, noul director interimar al Teatrul Dramatic Elvira Godeanu!”. paginaolteniei.ro. . Accesat în . 
  6. ^ Express, Gorj (). „Unul dintre frații Marinescu, noul director interimar al Teatrul Dramatic Elvira Godeanu”. Gorj Express. Accesat în . 
  7. ^ „Trei tineri actori de la Teatrul „Elvira Godeanu" acuză după ce au fost puși pe liber. „S-a băgat cu bocancii în distribuții". adevarul.ro. . Accesat în . 
  8. ^ „Cristi NAUM – Teatrul Jean Bart Tulcea” (în engleză). Accesat în . 
  9. ^ „Pregătește vedetele de mâine ale cinematografiei și teatrului”. adevarul.ro. . Accesat în . 
  10. ^ GDS (). „Elevi din Gorj, premiați la Olimpiada Națională de Arta Actorului”. GAZETA de SUD. Accesat în . 
  11. ^ „Elevi din Gorj, premiați la Olimpiada Națională de Arta Actorului”. GAZETA de SUD. . Accesat în . 
  12. ^ „Premiul Special al Juriului pentru „Hades și Persefona". telegrafonline.ro. . Accesat în . 
  13. ^ „Primăvara artelor - 2023”. primavara.arte-ct.ro. Accesat în . 
  14. ^ Hagi, Cristian (). „Seathre Fest - festival de tip Babel, cu tineri actori talentați. Vine și Maia Morgenstern - CT100.ro”. Constanta 100%. Accesat în . 
  15. ^ „Câștigătorii Festivalului „Hyperion iese la Godot" 2017 | Biroul de Presă al Universității Hyperion din București”. Accesat în . 
  16. ^ „Câștigătorii Festivalului „Hyperion iese la Godot" 2017 | Biroul de Presă al Universității Hyperion din București”. Accesat în . 
  17. ^ Mirabela ȘERBĂNESCU (), Cine sunt laureații Festivalului Internațional de Teatru Independent, CugetLiber.ro 
  18. ^ „Home”. Festivalul International de Teatru Independent - Constanta. Accesat în . 
  19. ^ „Mesaje emoționante după Festival „Buzău Iubește Teatrul": Studenții Facultății de arte au primit o nouă recunoaștere națională. „Cocoșatul de la Notre-Dame" - Premiul special al juriului (galerie foto)”. ZIUA de Constanta. . Accesat în . 
  20. ^ „Festivalul național de teatru „Ștefan Bănică". Ce spectacole sunt în program”. adevarul.ro. . Accesat în . 
  21. ^ „Tragos 2019 – Teatrul Jean Bart Tulcea” (în engleză). Accesat în . 
  22. ^ Info, Euro Oltenia (). „Au început înscrierile la Festivalul de Teatru „Elvira Godeanu" Târgu Jiu”. Euro Oltenia Info. Accesat în . 
  23. ^ „Patru zile de râs la Impro Comedy Fest”. BIHON. . Accesat în . 
  24. ^ „„Zâmbete din... Epoca de Aur" cu intrare liberă”. telegrafonline.ro. . Accesat în . 
  25. ^ Un tulburător „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ răsplătit cu aplauze binemeritate de către publicul de acasă (galerie foto), ZIUA de Constanta,  
  26. ^ CJG. „Nocturna Biliotecilor” (PDF). CJG. Accesat în . 
  27. ^ „Teatru Labirint la Târgu Jiu, un concept inedit propus târgujienilor”. pandurul.ro. . Accesat în . 
  28. ^ „Asociatia BeTeeN Targu Jiu”. beteen.ro. Accesat în . 
  29. ^ I.I. (). „Târgu-Jiu – Capitala Tineretului în 2023 | Știri locale de ultima ora, stiri video - Știri Gorjeanul.ro”. Accesat în . 
  30. ^ „Fabrica de Impro și START Party la Towers Cafe”. pandurul.ro. . Accesat în . 
  31. ^ „Proiecte de solidaritate | European Youth Portal”. youth.europa.eu. Accesat în . 
  32. ^ Iulian Marinescu la Internet Movie Database

Legături externe[modificare | modificare sursă]

https://www.tiktok.com/@iulian.marinescu94?_t=8jyIWSnfEm0&_r=1

https://youtube.com/@Iulian.Marinescu