Utilizator:Andrei Stroe/Arhivă discuţii ian-feb 2011

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Stergere[modificare | modificare sursă]

Salut. Iar te deranjez, dar sunt doua pagini despre acelasi subiect, una trebuie sa fie stearsa, eu nu stiu sa sterg. Paginile sunt:Khartum si Khartoum. Multumesc.--Ionutp (discuție) 5 martie 2011 16:56 (EET)

Yemen[modificare | modificare sursă]

Salut. Am adaugat demografie la Yemen si dupa ce am dat salveaza pagina nu mai apar informatiile de la demografie in jos. --Ionutp (discuție) 28 februarie 2011 13:16 (EET)

Titlu filme, cărți etc.[modificare | modificare sursă]

Văd că ați dat revert la titlul filmului Rămas bun. Ultima vară a lui Brecht. Dar atâta timp cât nu există o traducere oficială în limba română a filmelor, cărților etc. nu este mai bine să rămână cu titlul original? Altfel este cercetare originală, nu?--Mycomp (discuție) 1 ianuarie 2011 15:54 (EET)

Am dat revert pentru că nu am înțeles din comentariul și din motivația propunerii pentru ștergere rapidă dacă titlul este greșit, este vorba de un duplicat etc. Dacă titlul e greșit, se poate redenumi; dacă subiectul e tratat sub un alt nume, atunci am nevoie să văd care e acela înainte de a-l șterge. —Andreidiscuție 1 ianuarie 2011 18:50 (EET)
Utilizator:Saxonul a făcut un alt articol cu numele original: Abschied. Brechts letzter Sommer. Toate cele bune pentru 2011!--Mycomp (discuție) 2 ianuarie 2011 02:28 (EET)

WikiProiectul Dacia[modificare | modificare sursă]

Bună! Bazat pe articolele la care ai contribuit, se pare că ești interesat de Dacia antică. Te invităm la Proiectul Dacia!

--Codrin.B (discuție) 2 ianuarie 2011 05:31 (EET)

Buna seara.

Ortopedia-traumatologia este o specialitate medicala bine individualizata. Nu trebuie sa faca parte din specialitatea "chirurgie". Este intr-adevar o specialitate chirurgicala. Dar asa cum obstetrica-ginecologia, oftalmologia, ORL, neurochirurgia, etc., desi sint specialitati chirurgicale, sint independente de chirurgie, la fel trebuie sa fie si ortopedia-traumatologia. Azi, prin "chirurgie" se intelege doar chirurgia abdominala. Radu Fundulea

As you wish[modificare | modificare sursă]

M-am scos de acolo. N-am bagat de seama ca mai sunt pe acolo xD.-- Compactforever Zâi! 7 ianuarie 2011 16:42 (EET)

Asturia[modificare | modificare sursă]

Nerissa-Marie era îngrijorat[ă] că discuția nu are suficientă vizibilitate pe pagina de discuții a articolului Asturia. Eu i-am zis că poate să o mute înapoi la Cafenea dacă dorește, cu condiția să o mute pe pagina de discuție a articolului odată ce se încheie. Eu zic că nu dăunează nimănui dacă o lăsăm la Cafenea, deși e neortodox. Haideți să nu fim birocrați. --Urzică (discuție) 7 ianuarie 2011 16:58 (EET)

Eu mă tem că așa încurajăm purtarea tutoror discuțiilor la cafenea și că va fi un precedent pentru folosirea Cafenelei pentru tratarea tuturor disputelor; am ajunge cum e acum Wikipedia:Pagini de șters cu 80 de discuții deschise într-un singur loc. Dar ok, deocamdată nu e o problemă. —Andreidiscuție 7 ianuarie 2011 17:08 (EET)
Sper că e doar o etapă temporară și că în timp se va trece doar la lăsarea unui mesaj de tipul "se poartă o discuție la pagina X, vă rog participați". --Urzică (discuție) 7 ianuarie 2011 17:15 (EET)

2 intrebari[modificare | modificare sursă]

Scuze Andrei, dacă intervin nepotrivit, dar am 2 intrebari scurte:

1 (pentru cultura mea generala). Exista vreo legatura de rudenie/amor etc intre tine si Urzică? Am vazut ca ai intervenit foarte energic in probleme in care nu te priveau in mod explicit.

2. Ce ai facut cu excelul pe care ti l-am dat referitor la populatia satelor din ro? E deja la Wikisursa?

Multumesc -- Compactforever Zâi! 7 ianuarie 2011 17:22 (EET)

  1. Nu răspund la asta. Citește ultima propoziție a mesajului meu din nou și o să ai răspunsul.
  2. Îl am în continuare. Dacă crezi că poate fi pus la wikisursă în vreo formă, te rog să o faci. Dacă l-ai pierdut, ți-l pot da înapoi. —Andreidiscuție 7 ianuarie 2011 17:24 (EET)
Am citit ultima propozitie (din nou). Si am tras urmatoarea concluzie: Tu mi-ai cerut respectivul fisier acum cateva timp (sa fie 2 ani) pentru a-l pune pe wikisursa. Si acum imi zici ca il pot pune eu acolo. Se pare ca avem de a face cu o egalitate (cel mult) in ceea ce spiritul nostru de profi, motiv pentru care te sfatuiesc sa incheiem aceasta discutie inutila aici si sa ne vedem de ale

noastre. Bafta! PS: Nu-s expert in scandaluri si de aceea ma opresc aici. Sunt in schimb altii mai experti ca mine ;), pe care sugerez sa ii linistesti. -- Compactforever Zâi! 7 ianuarie 2011 17:34 (EET)

Ai tras o concluzie greșită: ți-am cerut să-ți tai elanul pe care l-ai căpătat după o discuție în contradictoriu în care ai ajuns la limita atacului la persoană, cu jigniri efectiv în stânga și în dreapta și o atitudine de genul „eu mă car de aici, sunt prea bun și profi (cuvânt inventat și adus în discuție de tine) pentru voi, niște neserioși dezorganizați”.
PS: Se vede că nu ești expert în scandaluri: pe ăsta l-ai provocat, l-ai escaladat, ai iritat o grămadă de oameni și acum nu mai poți să-l gestionezi. —Andreidiscuție 7 ianuarie 2011 17:44 (EET)

Re[modificare | modificare sursă]

Preferam sa nu zic nimica, dar tinand cont ca ma provoci la dialog, nu pot ramane nepasator. Eu cred ca wikipedia romaneasca este formata din oameni foarte sensibili (gramada aia de oameni iritati), care la cea mai mica atingere sar ca arsi (tare ma tem ca dupa ce o sa citesti ce scrie mai jos imi iau avertizare).

Si spre exemplificare vin cu "amenintarea" data utilizatoarei Urzică. Mesajul, scris pe un ton intr-adevdar mai "special" ni nu s-a dorit sa fie interpretat ca o amenintare ci ca si o motivare pe un ton glumet sa lucreze la un proiect la care s-a inscris fara sa ii puna nimeni pistolul la tampla. De cand s-a inscris in proiectul cu pricina nu a facut absolut nimic, si m-am gandit ca este necesar sa ii scot numele de pe lista, deoarece toti inscrisi acolo au facut macar o mica modificare.

1. Daca tu consideri ca este o jignire sa numesc o persoana (care initial se angajeaza sa lucreze intr-un proiect, sta zilnic pe wikipedia si lucreaza la orice altceva decat proiectul ala; cu riscul de a repeta: nu i-a pus nimeni pistolul la tampla sa se inscrie) neserioasa inseamna ca as dori sa ii fac un rau. Propune-mi tu alt termen pentru neserios.

Din pacate ai interpretat gresit afirmatia mea: nu am nimic de impartit cu Urzica, este doar o observatie pe care am facut-o si sincer intr-un proiect in care avem utilizatori ca Nicu farcas care in fiecare zi lucreaza asiduu, o persoana care nu face nimic nu isi are locul. Am incalcat vreun regulment? Scrie undeva in regulile wikipedia ca nu pot elimina dintr-un proiect pe cineva? Daca da imi cer scuze si inchei aici. De ce se irita persoana in cauza? Ca i-am spus sa lucre la ceva la care ea s-a angajat sa o faca si nu o face?

2. Te temi sa raspunzi in legatura cu excelul meu (poate in graba de a-mi da lectii de onestitate si buna-cuviinta ai n-ai vazut intrebarea. Nu-i bai o mai scriu din nou: Nu mi-ai cerut tu respectivul fisier acum cateva timp (sa fie 2 ani) pentru a-l pune pe wikisursa?) si te aperi cu faptul ca sunt un ignorant, care n-are nimica de facut decat sa jignesc pe altii. Ghinion: pot justifica actiunile mele pana la cel mai obscur detaliu. Si daca nu gandesc "cum trebuie" mi se arunca in cap farfuria cu "atac la persoana". Daca as fi fost ignorant, mi-as fi facut de multa vreme bagajelele si m-as fi carat; din nefericire am ramas pentru ca vreau ca ro.wp sa creasca.

3. Profi vine de la profesionist. Nu e inventat de mine, dar nici nu este un termen de dictionar.

4. Neseriosi si dezorganizati. Vrei justificare? Hai sa punctez doar cateva probleme:

  • Majoritatea contribuitorilor activi sunt niste pusti de liceu. Avem nevoie de mai multi profesionisti pe diverse domenii.
  • Numarul de articole este mai mic decat numarul de utilizatori inscrisi.
  • Intalnirile wikipedia se reduc la stadiul de bauta (nu aduc rezultate concludente si realizari majore)
  • Nu exista modalitati de a atrage persoane noi in proiect (comunicare in media, in scoli, medii academice, etc)
  • Nu exista utilizatori care ghideze noii contribuitori catre a scrie mai bine; se arunca direct cu avertizari ceea ce ii sperie, desi s-a vorbit in nenumarate randuri de a face un "comitet de indrumare" dar nu s-a infaptuit nimica
  • S-a incetat a se mai acorda premiile wikipedia
  • La concursul de scriere, apar din ce in ce mai multe nereguli in ceea ce priveste jurizarea
  • Suntem invadati de publicitate si spam
  • Mediul de lucru nu este motivant (vezi desele scandaluri)+ Lucrurile pozitive pe care le fac anumite persoane nu se vad. Pentru cele negative imediat sunt puse la zid.

Cum ai caracteriza tu un mediu in care se petrec cele enumerate mai sus? Serios si organizat? Poate nu vad si partea pozitiva. Te rog sa mi-o expui.

5. Din nou ai interpretat gresit: nu amenint pe nimeni ca plec, ca sa nu va dau satisfactie (tie si persoanelor iritate)... Nu voi pleca prea curand de pe ro.wp (poate decat prin blocare permanent ca "am iritat "pe cineva de sus"), pentru ca am de lucru. Nu ma consider mai de valoare decat nimeni de aici, nici de neinlnocuit, dar cel putin cand zic ca ma apuc de un lucru il fac pana la cap (in limita timpului disponibil).

Tot ceea ce am scris mai sus se bazeaza strict pe interpretarea obiectiva a observatiilor facute in 3 ani de wikipedia. Nu cunosc personal pe nimeni, nu am interes sa ma cert cu nimeni, nu ma lupt pentru interesele personale, nu am de impartit nimic cu absolut nimeni, doar doresc o enciclopedie de valoare asa cum este si cea din limba engleza. Si nu doresc sa fiu luat de fraier pentru atituidinea mea anti-conflict. Daca am scris ceva care nu convine, ar trebui sa analizezi situatia si in ultima instanta sa te gandesti ca nu iese fum fara foc. Astept un raspuns pertinent sau, in lipsa lui, o noua provocare. -- Compactforever Zâi! 7 ianuarie 2011 19:57 (EET)

Îmi pare rău că mă bag dar am observat că te luai de faptul că „Majoritatea contribuitorilor activi sunt niste pusti de liceu”, dar tot dumneata afirmi mai apoi să se atragă persoane noi în proiect în școli. :|  Daniel  Mesaj  7 ianuarie 2011 20:07 (EET)
Scuze Andrei că scriu aici, dar mi s-a părut cel mai bine să scriu chiar sub mesajul în cauză.  Daniel  Mesaj  7 ianuarie 2011 20:08 (EET)

{{Citat carte}}[modificare | modificare sursă]

Salut, Andrei.

Îmi cer mii de scuze pentru deranj, însă pari cel mai potrivit pentru problema asta.

Este vorba de {{Citat carte}} care (cel puțin aici, dar cred că sunt și alte situații) nu dorește să afișeze conținutul parametrului „|coauthor=”, indiferent de ce aș fi încercat. Verificând formatul, nu am reușit să găsesc ceva care (pentru mine) să pară în neregulă; din contră, există mai multe variante de introducere pentru acest parametru. Mulțumesc pentru ajutorSebimesaj 7 ianuarie 2011 20:02 (EET)

Eu îl văd; poate s-a schimbat ceva între timp. —Andreidiscuție 7 ianuarie 2011 21:41 (EET)

Demisie[modificare | modificare sursă]

Am scris fraza rituală aici. Rog un birocrat să se ocupe de rest. Mulțumesc. -- Victor Blacus (discuție) 8 ianuarie 2011 00:14 (EET)

A fost soluționată la meta -- vezi aici checklist: Wikipedia:Ghidul birocratului. --Gutza DD+ 8 ianuarie 2011 00:49 (EET)

Ten[modificare | modificare sursă]

Salut. Crezi că poți să ajungi la o bere sâmbăta viitoare? Pare să existe ceva interes din partea unor oameni din afara Wikipedia și n-aș vrea să fiu singurul wikipedist. :)--Strainu (دسستي‎)  8 ianuarie 2011 11:50 (EET)

Cred că o să vin, că o să fiu în București sâmbăta viitoare. —Andreidiscuție 8 ianuarie 2011 12:59 (EET)
Cool. Ceva preferințe de locație? E cam frig pentru Cișmigiu, am înghețat anul trecut, așa că mă gândeam la Regie, Bordo, dar nu sunt sigur, n-am mai trecut de mult prin zonă.--Strainu (دسستي‎)  9 ianuarie 2011 23:26 (EET)
Categoric nu în Cișmigiu. În Regie știu Pub18 și Piranha. —Andreidiscuție 10 ianuarie 2011 00:30 (EET)
Am rezervat la Bordo, foarte aproape de Piranha, că știu sigur că e deschis la ora aia. În altă ordine de idei, am trimis o invitație "oficială" (prin OTRS) către Radu Pietraru, proful cu proiectul de scris pe Wikipedia despre memorii. Mi-a răspuns că încearcă să ajungă. Cred c-ar fi bine, poate reușim să coordonăm următorul val :) Mai am ceva confirmări și de la alți outsideri, sper să iasă OK.--Strainu (دسستي‎)  12 ianuarie 2011 12:11 (EET)
Am observat, urmăresc pagina. —Andreidiscuție 12 ianuarie 2011 16:05 (EET)
Ceva poze de la tine?--Strainu (دسستي‎)  18 ianuarie 2011 12:02 (EET)
Au ieșit proaste, nu merită încărcate la Commons. Nicu avea un obiectiv mai bun (11 mm wide, destul de luminos) și lui chiar i-au ieșit. —Andreidiscuție

pagina descriere companie[modificare | modificare sursă]

Va rog sa imi indicati cum pot sa crez o pagina de companie , la fel cum sunt mai multe pagini la alte companii pe wikipedia exemple: http://ro.wikipedia.org/wiki/EMAG http://ro.wikipedia.org/wiki/Domo http://ro.wikipedia.org/wiki/Toshiba http://ro.wikipedia.org/wiki/Asesoft_Distribution http://ro.wikipedia.org/wiki/Vodafone_Rom%C3%A2nia

- si as dori sa nu incalc regulile wikipedia pe care mi le-ati dat in mesajul anterior

Toate aceste pagini de mai sus contin link-uri externe catre pagina de corporatie a companiilor prezentate -- la fel am pus si eu cand am creat pagina mea de companie si mi-ati dat mesaj ca nu este bine .

Va rog sa imi explicati cum trebuie sa fac sa avem pagina companiei similar cu ceea ce este mai sus ( atat descrierea cat si logo)

Multumesc!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ontiu (discuție • contribuții).

Aveți exemplele pe care le-ați dat. Gestionați-vă conflictul de interese, folosiți surse de încredere independente de subiect, evitaţi judecăţile de valoare și fiţi neutru. —Andreidiscuție 13 ianuarie 2011 13:33 (EET)

Like a Virgin (cântec)[modificare | modificare sursă]

Cred că poți acorda articolului statutul de calitate, am discutat cu Alecsdaniel și a fost de acord cu înlăturarea imaginilor sub UC.— Ionutzmovie discută 13 ianuarie 2011 21:45 (EET)

Fotografia din cadrul Articolului Sorin Lerescu[modificare | modificare sursă]

Multumesc pentru notificarea cu privire la fotografie. Voi face toate completările necesare. Puteți să îmi indicați modalitatea în care pot adăuga informații referitoare la copright pentru o imagine deja uploadată? Mulțumiri, Veronica.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Verovero13 (discuție • contribuții).

Îi puteți modifica pagina de descriere ca pe orice altă pagină, cu butonul modifică din partea de sus. Există niște formate care pot fi introduse, care acoperă mare parte din cazurile posibile la WP:FDAI. —Andreidiscuție 14 ianuarie 2011 21:56 (EET)

Test AF[modificare | modificare sursă]

Poți să mai testezi odată regula aceea? I-am pus alt mesaj de avertizare care ar trebui să apară în pagina de discuții. Din păcate nu recunoaște redirectările, ia continutul ca atare.--Strainu (دسستي‎)  14 ianuarie 2011 23:27 (EET)

Îți trebuie un user neautoconfirmat ca să intre regula, și nu trebuie nici să fie în istoricul recent al articolului. Când am șters, mi s-a reîncărcat pagina cu mesajul de la {{au-ștergeri1}} și a trebuit să dau din nou save ca să se salveze. —Andreidiscuție 15 ianuarie 2011 00:37 (EET)
A, deci îți arată mesajul în acea pagină. Eu credeam că e destul de deștept încât să-l pună în pagina de discuții. Înseamnă că ideea mea de a folosi formatele deja existente nu e chiar cea mai bună. Ăsta s-a potrivit, dar altele nu vor merge. E vreo metodă să diferențiezi între editările care au triggerat filtrul și cele care nu, că eu n-am găsit? Adică așa cum e acuma, dacă cineva golește pagina de 2 ori, nu va mai fi avertizat a doua oară.--Strainu (دسستي‎)  15 ianuarie 2011 00:58 (EET)
Logica probabil că e că cel care golește pagina de două ori probabil știe ce face (formatul e preluat cu totul de la en.wp, modificând ca în loc să urmărească toate paginile din spațiul articolelor să urmărească pagina mea de teste). Diferențierea am făcut-o doar uitându-mă pe condiții (e acolo o condiție ca ăla care modifică să nu fie în ultimii zece care au modificat pagina). Ca să intre și peste conturile noastre principale se poate scoate condiția ca userul să nu fie în grupul autoconfirmed. —Andreidiscuție 15 ianuarie 2011 01:02 (EET)

serviciul graniceri[modificare | modificare sursă]

Salut! am si eu o intrebare! incerc sa inroduc ceva informatie despre Serviciul Graniceri al Republicii Moldova si de fiecare data continutul imi este sters si utilizatorul blocat. Chiar nu inteleg de ce si care e problema! O informatie asemanatoare este despre politia de frontiera romana! Va rog sa ma ajutati cu citeva sfaturi si ce as putea sa fac ca informatia care o postez sa poate fi vazuta si de altii! Va multumesc frumos! cu stima: IonAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.32.229.97 (discuție • contribuții).

Informația trebuie scrisă în românește și să fie bazată pe surse de încredere. Utilizatorul nu v-a fost deloc blocat, dovadă faptul că scrieți acum aici. —Andreidiscuție 18 ianuarie 2011 13:03 (EET)

Administrația publică în România[modificare | modificare sursă]

Conform unui protocol semnat in decembrie,2010 incheiat intre primariile Brasov,Sacele si Predeal s-a stabilit ca Timisul de Sus este parte componenta a municipiului Brasov si implicit,cartier al acestui oras. Eesti2121 (discuție) 18 ianuarie 2011 20:29 (EET)

Trecerea unei localități de la o comună/oraș/municipiu la alta/altul și eventual desființarea ei se stabilește prin lege, nu printr-un simplu protocol; de la semnarea protocolului, urmează referendumul local și apoi proiectul legislativ de modificare a legii; când acesta va fi adoptat, putem să schimbăm definiția. Până una-alta, în măsura în care informațiile legate de protocolul de care vorbiți sunt verificabile, le puteți adăuga ca atare (la data... s-a semnat un protocol privind....), indicând și sursele. Din propria experiență, vă pot spune că trecerea localității Sărata Monteoru de la comuna Merei la municipiul Buzău a picat pentru că nu s-a validat un referendum, cu tot protocolul care s-a semnat. —Andreidiscuție 18 ianuarie 2011 21:34 (EET)

Ana Si Cornel[modificare | modificare sursă]

Buna Andrei, sunt studenta la marketing. Am vrut sa invat cum se foloseste wikipedia si pentru ca coincidea cu o tema pentru facultate in care am studiat toti jucatorii de pe piata carnii din Romania m-am hotarat sa fac un articol despre Ana si Cornel, singurii din domeniul carnii foarte mari care nu sunt pe Wikipedia. Aici i-am gasit pe Cris Tim, Caroli, Campofrio, Fox, Aldis, Marex, Principal, Elit, Reinert, Salonta si altii. Am luat intr-adevar textul de pe club afaceri si am facut link-uri la diverse pagini in care exista ceva scris despre ei. Eu m-am uitat cel mai mult dupa Cris Tim si am vazut ca au link la site-ul lor, dar toti de fapt au link. Initial mi-am facut contul in sandbox pe pagina de engleza, nestiind ca functioneaza separat si ieri l-am mutat pe romana. E gresit ca mi-am facut utilizator Ana si Cornel, trebuia sa fac cu numele meu? Am vazut aseara atentionarile despre unele referinte, dar pentru ca inca nu stiu exact cum sa fac modificari am zis ca am 7 zile sa imi dau seama unde si cum sa pun sa pun link-uri ca sa fie. Ce trebuie sa fac ca sa imi public articolul? Da-mi niste hint-uri pls.

Multumesc, Bianca Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ana Si Cornel (discuție • contribuții).

Numele de utilizator: nu trebuie folosit obligatoriu numele real, dar nici numele asociate cu companii și organizații nu sunt în regulă.
Copierea de pe alte site-uri nu este ok din mai multe motive: în primul rând, reprezintă o încălcare a drepturilor de autor, mai ales în condițiile în care Wikipedia nu este doar o enciclopedie, ci și o sursă de conţinut liber, ce poate fi reprodus și modificat mai departe; în al doilea rând, textele de pe diverse site-uri nu respectă politicile Wikipediei și de regulă nu-și au locul într-o enciclopedie de orice fel — de exemplu, ceea ce scrie pe site-ul unei companii aproape că sigur este reclamă și nu respectă politica de neutralitate, stilul fiind pigmentat cu judecăţi de valoare și formulări evazive.
Orice articol trebuie scris pe baza unor referinţe din surse de încredere, independente de subiect: acesta este rolul principal al legăturilor; alte legături pot fi introduse în conformitate cu îndrumările. —Andreidiscuție 19 ianuarie 2011 11:23 (EET)

Pagina Ana Si Cornel[modificare | modificare sursă]

Buna Andrei, am creat din nou pagina Ana si Cornel de aceasta data de pe contul Bianca Mereuta. Am refacut textul cu un limbaj cat mai simplu care sa nu creeze nimanui impresia sa e promovare, asa cum poate s-a inteles prima data. I-am pus numeroase referinte din articole de presa din publicatii cu credibilitate gen Saptamana financiara, Ziarul Financiar si link-uri la date de la registrul comertului sau de pe portaluri care publica grafice de evolutie economica. Din pacate nu am reusit sa o salvez sandbox pentru ca nu mi-am dat seama cum se face. I-am dat save page si vad ca a aparut direct pe wikipedia - http://ro.wikipedia.org/wiki/Ana_%C8%99i_Cornel Te rog sa vezi daca acum corespunde standardelor de enciclopedie, iar daca nu, sa imi spui ce sa mai sterg ca sa se publice. Acum mi se pare ca arata foarte asemanator cu articolele ceilorlalte companii mari din domeniu, gen Cris Tim, Caroli, Smithfield etc. Scrie-mi te rog daca mai ai observatii . Multumesc, Bianca

Pagină de utilizator[modificare | modificare sursă]

Folosesc formatul Special:Newpages/25 pentru a patrula ultimele pagini apărute, dar de astăzi formatul redenumește și pagina de utilizator. Știi care ar fi problema (probabil pe la filtre)?— Ionutzmovie discută 21 ianuarie 2011 20:26 (EET)

Interesant. Nu știu dacă e de la filtre sau altceva, deși nu pare să aibă nicio legătură. În orice caz, de ieri până azi nu s-a făcut nicio modificare de amploare pe filtre. —Andreidiscuție 21 ianuarie 2011 21:02 (EET)

Barbara Valentin

Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți un mesaj nou aici - --Saxonul (discuție) 22 ianuarie 2011 13:28 (EET)

Articole de șters[modificare | modificare sursă]

Dragă Andrei, am observat că s-au creat câteva articole recent care nu cred că au ce le trebuie pentru a sta pe Wikipedia: Portal:Current events/Calendar, Actualități/2008 (ar trebui mutat la anul 2008), Cristian Tamaș. Poți să arunci o privire asupra lor? --Purice 22 ianuarie 2011 21:30 (EET)

Eu zic să-i întrebi pe MSClaudiu, respectiv Mishuletz ce e cu primele două, că ei le-au creat și în general ei nu creează pagini aiurea. —Andreidiscuție 22 ianuarie 2011 21:39 (EET)

Format:Infobox municipalitate palestiniană[modificare | modificare sursă]

Scuze din nou. Am redenumit recent formatul Format:Infobox municipalitate palestiniană, schimbând municipalitate cu oraș în urma unor discuții de la Cafenea și consider pagina de redirect menționată mai sus inutilă, din moment ce municipalitate nu înseamnă oraș. Ai putea să o ștergi? --Purice 22 ianuarie 2011 22:04 (EET)

A mai rămas Format:Infobox municipalitate palestiniană/doc --Purice 22 ianuarie 2011 22:55 (EET)

modificare articol Letitia Ilea[modificare | modificare sursă]

Draga Andrei, am facut unele modificari la articolul "Letitia Ilea". E in ordine acum? Cui ar trebui sa ma adresez sa ma ajute cu wikizarea? Nu ma descurc deloc. JanisJanis (discuție) 23 ianuarie 2011 10:11 (EET)

Articole[modificare | modificare sursă]

Vezi istoricul de la Principatele Unite ale Valahiei și Moldovei, cineva a mutat paginile prin copiere și o discuție la cafenea.— Ionutzmovie discută 23 ianuarie 2011 12:52 (EET)

Nuntă mută[modificare | modificare sursă]

Stimate domnule Stroe, Va scriu aceste rânduri, deoarece am scris un articol despre filmul "Nuntă mută" și mi-a fost suspendat, pe motivul că este suspectat de violarea drepturilor de autor, deoarece o mare parte din conținutul articolului a fost găsit și pe blogul www.andreisicezar.wordpress.com. As vrea să vă aduc la cunoștință că acest blog (www.andreisicezar.wordpress.com)este blogul meu. Am scris recenzia la filmul "Nuntă mută" și am zis să pun articolul și pe wikipedia.org, deoarece nu era nicio informație despre acest subiect. Sper ca această confuzie să se remedieze. Vă mulțumesc pentru atenția cu care ați parcurs acest mesaj. Mulțumesc anticipat! Andrei Candrea (discuție) 24 ianuarie 2011 00:56 (EET)

Bună ziua. Vedeți instrucțiunile de la linkul din mesajul pe care vi l-am lăsat. Cel mai simplu este să treceți în blog o notă privind licențierea, notă prin care permiteți republicarea sub licența CC-BY-SA-3.0. —Andreidiscuție 24 ianuarie 2011 01:12 (EET)

portal[modificare | modificare sursă]

Poți să faci ceva la formatul {{Actualități}} ca să afișeze corect la pagina Portal:Actualități?--MSClaudiu (discuție) 24 ianuarie 2011 10:55 (EET)

Am rezolvat local și temporar. Vezi și Discuție Format:Actualități. —Andreidiscuție 24 ianuarie 2011 11:13 (EET)
Mersi.--MSClaudiu (discuție) 24 ianuarie 2011 11:14 (EET)

Format:Infobox oras palestinian[modificare | modificare sursă]

De ce ai modificat acest format ? Mă rog, nu mă supăr, dar l-am creat pentru a avea un format diferit de cel așezare, mai simplu și mai la obiect..și pentru că îmi place verdele. Îl pot folosi pt cele 200 de localități din Palestina pe care urmează să le fac? Purice21 (discuție) 24 ianuarie 2011 19:51 (EET)

Problemă cu sursa fișierului BisericaLuterana Cund-2010.jpg[modificare | modificare sursă]

Stimate domn, va multumesc ptr observatiile rapide si prompte, dar cum sunt foarte nou pe meleagurile Wiki, habar nu prea am cum sa fac sa iasa totul bine, in plus sistemul nu e atat de usor si nici prea prietenos. Totusi fotografia atasata la descrierile acestui monument este facuta de mine in satul bunicilor(decupaj mai precis dintr-o poza mai mare, tot proprie). Cum sa fac sa arat ca e facuta de mine... habar nu am! Sectiunea de ajutor a wiki este totusi prea ampla ca sa gasesc cu exactitate totul! In cazul in care aveti sugestii sau ma puteti redirectiona catre un tutorial simplu am putea rezolva problemele mai usor si ne-ar folosi mai mult unul celuilalt si timpul castigat! kyroptus (discuție) 24 ianuarie 2011 20:02 (EET)

Trebuia doar să afirmați acest lucru. Imaginea era încărcată sub pseudonim, numele autorului era diferit și ca sursă era trecută o altă fotografie, deci doar pe baza acelor informații nu putea presupune nimeni că imaginea chiar vă aparține.
Mai e necesar un lucru: să stabiliți exact sub ce licență permiteți refolosirea ei: „liber” este un termen puțin neclar (există mai multe grade de libertate); introduceți unul din formatele de la WP:FDAI în pagina ei de descriere.
Pentru fotografiile dumneavoastră, vă recomand să folosiți Wikimedia Commons; de acolo imaginile pot fi folosite la orice proiect Wikipedia (și chiar altele) în orice limbă, și este specializat pe fotografii—formularul de încărcare a imaginii este mult mai detaliat și vă ajută la fiecare pas să nu greșiți. —Andreidiscuție 25 ianuarie 2011 12:12 (EET)
Multumesc, s-a mai facut ceva lumina. Ca o intrebare, care sa elimine alte probleme ulterioare: {{DP-personal}} in loc de personal se poate trece numele dar pozei sau dupa prin o despartire... Mi-ar fi de mare ajutor un exemplu!
Multumesc anticipat! Dragos kyroptus (discuție) 25 ianuarie 2011 19:07 (EET)
Mă scuzați, nu înțeleg întrebarea, cred că ați formulat-o puțin greșit. În tot cazul, „DP-personal” este numele formatului, nu se poate trece nimic altceva în loc. Unele formate primesc parametri, pe care eventual îi folosesc în corpul lor, dar nu este cazul aici. —Andreidiscuție 25 ianuarie 2011 19:18 (EET)

Problemă cu un fișier[modificare | modificare sursă]

În legătura cu Imaginea (The_Silence_of_the_Lambs_poster.jpg‎) de la artcolul Tăcerea mieilor nu înțeleg de ce a fost respinsă --Saxonul (discuție) 25 ianuarie 2011 21:07 (EET)

Ea mai are nevoie de o justificare a utilizării cinstite, dar nu pare să fi fost respinsă de nimeni până acum. —Andreidiscuție 26 ianuarie 2011 11:01 (EET)

Blocare[modificare | modificare sursă]

Bună ziua,

Vă rog să-mi spuneți de ce nu mai pot face modificări in articole, decât in cutia mea de nisip. După 6 ani de contribuții, nu mai prezint încredere? Ana (discuție) 26 ianuarie 2011 13:39 (EET)

Nu v-a blocat nimeni. —Andreidiscuție 26 ianuarie 2011 13:41 (EET)
Se întampla ceva, nu pot face modificări. Fac modificarile și dau previzualizare, le văd. Când dau salvare, mi le anuleaza. Am incercat în mai multe articole. Ana (discuție) 26 ianuarie 2011 13:48 (EET)

Weather box[modificare | modificare sursă]

Bună Andrei. Crezi că e de folos să avem o versiune în română a formatului Weather Box? Purice21 (discuție) 26 ianuarie 2011 16:56 (EET)

Eu nu știu, dar dacă ai un articol în care vrei să-l introduci, poți să-l preiei. —Andreidiscuție 26 ianuarie 2011 16:59 (EET)
Păi la en.wp, acest format este folosit la fiecare mare oraș. Purice21 (discuție) 26 ianuarie 2011 17:00 (EET)

Pagini dorite[modificare | modificare sursă]

Știi de ce actualizările paginii sunt dezactivate?— Ionutzmovie discută 27 ianuarie 2011 19:17 (EET)

Nici nu prea știu la ce folosește funcționalitatea respectivă. În tot cazul, pentru activarea de feature-uri, în principiu se fac cereri la Bugzilla. —Andreidiscuție 27 ianuarie 2011 21:23 (EET)

Nunta muta[modificare | modificare sursă]

Stimate domnule Andrei Stroe, Va scriu din nou în legătură cu articolul postat de mine pe wikipedia despre "Nuntă mută", articol suspectat de violarea drepturilor de autor, deoarece conținutul a fost găsit si pe www.andreisicezar.wordpress.com . V-am adus la cunoștință faptul că acest blog este al meu, iar dvs mi-ați recomandat să scriu o notă în cadrul articolului de pe blog în care să permit republicarea sub licență a articolului respectiv. Așadar, am făcut acest lucru. Vă atașez aici link-ul-dovadă( http://andreisicezar.wordpress.com/2010/01/29/cronica-nunta-muta/ ). Sper să fie bine și articolul meu să apară. Vă mulțumesc anticipat! (Andrei Candrea (discuție) 27 ianuarie 2011 23:33 (EET))

Salut[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, dacă ai timp, deprotejează și pagina mea de utilizator, a rămas așa de mai demult și nu mai pot modifica. Merci.  rad urs  mesaj  29 ianuarie 2011 10:52 (EET)

I-am coborât nivelul la semiprotejat, ar trebui să poți să umbli în ea acum. —Andreidiscuție 29 ianuarie 2011 11:06 (EET)
Mulțumesc.  rad urs  mesaj  29 ianuarie 2011 11:32 (EET)

Articolul Steaua[modificare | modificare sursă]

Wikipedia:Recenzie mai este valabil? Dacă nu, și când ai timp, poți recenza articolul Steaua (să scrii pe pagina mea de discuție sau a articolului cam ce ar lipsi ca să devină AC).— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2011 15:51 (EET)

Nu l-a folosit nimeni de multă vreme (nici nu-mi amintesc să fi fost folosit vreodată), dar ar fi o idee bună să încercăm să reluăm (sau să începem). —Andreidiscuție 29 ianuarie 2011 15:53 (EET)
Oricum, o să încerc să mă uit peste el. —Andreidiscuție 29 ianuarie 2011 15:54 (EET)

Format:Cutie fotbalist și Format:Infobox Fotbalist[modificare | modificare sursă]

Robotul tău ar putea înlocui automat parametrii din engleză (Format:Infobox Fotbalist) din al doilea format în română (primul)?— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2011 23:06 (EET)

Nu cred că am timp să lucrez cu robotul acum; întreabă-l mai bine pe Rsocol, el folosește AWB și cred că îi este mai la îndemână. —Andreidiscuție 30 ianuarie 2011 11:43 (EET)

Galerii[modificare | modificare sursă]

Salut. Cred că ar trebui să reducem dimensiuniile galeriilor de imagini, trimițând legături către Commons. Avem galerii în care apar imagini cu diverse clădiri (3 poze făcute iarna, 2 din aceeași poziție primăvara, două vara, una pe zi ploioasă, una din 2009, două din 2010 etc.) Ar trebui păstrate numai imaginile sugestive, pentru restul să se facă legătură către Commons. --Cezarika1 30 ianuarie 2011 11:47 (EET)

Eu sunt de acord. Mai mult, pe cât posibil, galeriile ar trebui disipate prin articol oriunde e cazul. —Andreidiscuție 30 ianuarie 2011 11:49 (EET)
Privește această pagină: Utilizatoarea Argenna. Utilizatoarea este bine-intenționată, dar a ajuns să sufoce articolele cu fotografii. Eu mi-am luat propriile articole la puricat. --Cezarika1 30 ianuarie 2011 11:52 (EET)
Am văzut. Eventual, unele galerii ar putea fi transferate chiar ele cu totul la Commons (mai ales dacă sunt bogate și structurate). —Andreidiscuție 30 ianuarie 2011 11:59 (EET)

Am probleme cu editarea categoriilor la Commons din cauza diacriticelor. Ce-i de făcut în acest caz: îmi pot modifica eu la preferințe tipul de diacritice sau se va face automat. --Cezarika1 30 ianuarie 2011 12:11 (EET)

Ce fel de probleme? Eu la Commons scriu cu diacriticele vechi. Nu știu să existe în setări la Commons pentru diacritice. Din câte știu, gadgetul care face la noi schimbarea diacriticelor ocolește parametrii formatului {{Commonscat}}. —Andreidiscuție 30 ianuarie 2011 12:15 (EET)
Problema nu e aici, ci la Commons. Vezi http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:National_Theatre_in_Ia%C5%9Fi, unde categoria a primit o subcategorie cu aceeași denumire, dar cu alte diacritice. Dă-mi o soluție pentru a evita crearea de categorii cu aceeași denumire, dar cu alte diacritice. --Cezarika1 30 ianuarie 2011 12:17 (EET)
Am înțeles: se pot face redirecturi la categorii, de exemplu așa (nu uita de două puncte înainte de nume, altfel îți pune și redirectul în categorie). Pentru mutarea masivă de imagini dintr-o categorie în alta, există la Commons gadgetul Cat-a-lot (îți apare o cutie în dreapta-jos cu opțiuni care se pot face mult mai ușor). —Andreidiscuție 30 ianuarie 2011 12:23 (EET)
Mulțumesc. --Cezarika1 30 ianuarie 2011 12:29 (EET)
Ce greșesc aici http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Category:Ia%C8%99i&redirect=no. --Cezarika1 30 ianuarie 2011 12:47 (EET)
Nu văd nimic greșit, doar că acum trebuie mutate fișierele. De-aia am zis de Cat-a-lot. —Andreidiscuție 30 ianuarie 2011 12:51 (EET)

Alegeri checkuser[modificare | modificare sursă]

Ai putea incheia alegerea lui Rsocol? A trecut săptămâna.--Strainu (دسستي‎)  31 ianuarie 2011 17:31 (EET)

Rugăminte[modificare | modificare sursă]

Uită-te, te rog, aici, http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pagini_de_%C8%99ters/Bustul_lui_Iancu_Flondor_din_R%C4%83d%C4%83u%C8%9Bi și spune dacă ți se pare că articolul trebuie păstrat sau șters. Mulțumesc. --Cezarika1 31 ianuarie 2011 20:14 (EET)

Stiri[modificare | modificare sursă]

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Pagina principală.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 — Ady777 (discuție) 1 februarie 2011 11:20 (EET)

Protecție la pagina principală[modificare | modificare sursă]

Necazul cu scoaterea cascadării de la pagina principală este că pune probleme de securitate. De-asta nici nu m-am grăbit să dau acces la paginile de actualități și „știați că”. În primul rînd e vorba de paginile de tipul Format:Aniversările zilei/1 ianuarie, care trebuie protejate toate. Acum mă gîndesc că există o soluție relativ simplă pentru asta, și anume să facem o pagină cu o listă de legături spre toate cele 366 de formate din serie și să protejăm acea pagină prin cascadare. Astfel vom putea modifica ușor nivelul protejării, într-un singur loc. Ce zici? — AdiJapan 1 februarie 2011 12:33 (EET)

Spam[modificare | modificare sursă]

Poți șterge din istoricul acestei pagini reclama scrisă de 79.113.242.62 ? Mulțumesc.— Ionutzmovie discută 1 februarie 2011 13:03 (EET)

stergeri mult prea rapide[modificare | modificare sursă]

Salut, scuze ca postez aici dar ... Am uploadat un fisier mai devreme, mai exact o poza dar ai sters-o la 10 minute dupa postare. Da, intr-adevar era un duplicat al unei imagini, pe care am ridicat-o mai devreme, dar am constatat ca era mult prea mare si urma sa rog un admin sa stearga poza mare si sa o lase pe cea mica. Cat despre comment-ul ca era prea putin scris la licenta, imi cer scuze ca nu am adaugat nimic acolo, dar exact cand tu ai sters imaginea eu citeam de zor cum sa motivez urmatoarea situatie: autorul mi-a dat poza pe mail (autorul fiind exact persoana pentru care adaug pagina de wiki) ca fiind facuta la o intrunire de familie. din aceste motive, te rog nu mai sterge direct imaginile (sau alte documente) ... marcheaza-le pentru stergere si da-ne si noua dreptul de a ne documenta pentru macar o zi :)

Merci mult pentru intelegere.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Archaniela (discuție • contribuții).

Era o copie de joasă rezoluție a altei imagini pe care ați încărcat-o deja. De ce este acea prea mare? Cu cât mai mare rezoluția, cu atât mai bine. Completați descrierea imaginii mari și totul va fi OK. —Andreidiscuție 1 februarie 2011 17:43 (EET)


Imagine Harta Iosefina[modificare | modificare sursă]

Salut !

Detaliul din Harta Iosefina a Transilvaniei postat pe pagina Intorsura Buzaului cuprinde sectiunea cu Vama Buzaului si pasul Tabla Butii. Sectiunea ce cuprinde zona depresiunii Intorsura Buzaului este asta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Josephinische_Landaufnahme_pg276.jpg. Verifica elementele topografice si o sa vezi ca am dreptate. In rest, cred ca imaginea poate fi oriunde in pagina. Nu am stiut sa o inserez in caseta de localitate. Important e ca informatia sa fie exacta.

Radu Popica

Lucian Moraru[modificare | modificare sursă]

Nu mă întrebați, de ce? Deoarece, nu am un răspuns :)).

Am aranjat puțin pagina de mai sus. Articolul sună a autopromovare, dar cred că există ceva notabilitate la regie muzicală. Ce credeți? Cele bune. --Silenzio76 (discuție) 2 februarie 2011 15:21 (EET)

Nu-mi dau seama, pentru că are niciun fel de surse. Sigur se poate pune în discuție. —Andreidiscuție 2 februarie 2011 17:06 (EET)
Sigur. E discutabil. --Silenzio76 (discuție) 2 februarie 2011 23:26 (EET)

Drepturi de autor fotografie[modificare | modificare sursă]

Credeți că o fotografie făcută în Japonia în 1914 mai este supusă drepturilor de autor? În Japonia, drepturile de autor sunt valabile pe o perioadă de 70 de ani de la moartea autorului când autorul este cunoscut și 50 de ani de când a fost făcută când autorul este necunoscut. Fotografia (cea de culoare sepia aici [1]) este pe o pagină pe care scrie „Copyright(C)2009 Town Nagomi All rights reserved”. Credeți că este necesară contactarea sitului respectiv pentru a stabili cine este autorul fotografiei, sau este doar pierdere de timp?--Mycomp (discuție) 3 februarie 2011 09:47 (EET)

Nu e o pierdere de timp; ca să concluzionăm că autorul e necunoscut trebuie întâi să verificăm dacă într-adevăr e așa. Puteți întreba și la „Cafeneaua” de la Commons, poate aveți norocul să vă răspundă chiar niște japonezi mai bine informați. —Andreidiscuție 3 februarie 2011 09:51 (EET)
Mulțumesc.--Mycomp (discuție) 3 februarie 2011 09:55 (EET)

Cum se procedează în aceste 2 cazuri:

  • Fotografia a fost făcută într-o cabină foto automată, fără fotograf uman.
  • Sunt într-o excursie și-l rog pe un turist să-mi facă o poză cu aparatul meu. Negativul e la mine, aparatul e al meu, fotografia intră în colecția mea. --Cezarika1 3 februarie 2011 10:03 (EET)
IANAL, dar cum interpretez eu legile, în primul caz, nu e nimic artistic la acea fotografie ca să o facă obiect al dreptului de autor, iar în al doilea, munca artistică legată de realizarea fotografiei (compoziția, orientarea, lumina, setările aparatului automate/neautomate) vă aparțin, iar turistul doar vă ajută cu apăsatul pe buton (muncă ce poate fi făcută cu un trepied și o telecomandă sau self-timer), ceea ce nu-l face coautor. Dar repet, nu știu cazuri de genul ăsta în practica legală și nici nu sunt specialist în drept ca să știu cazuri la limită. —Andreidiscuție 3 februarie 2011 10:16 (EET)

Infobox, infocaseta, cutie etc[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei ! Am si eu o nelamurire (din nou). Cand cineva vrea sa creeze un format nou, cum il va numi? Infobox? Infocaseta? Cutie? Pe Wikipedia in limba romana exista toate aceste formate, chiar daca infobox se traduce infocaseta. Exista mai multe cutii legate de acelasi subiect, unele sunt scrise in engleza, iar majoritatea fara diacritice. Corect ar fi infocaseta si cu diacritice nu? Mersi. --Puricediscuție 4 februarie 2011 14:10 (EET)

Vezi Proiect:Infocasete.— Ionutzmovie discută 4 februarie 2011 14:21 (EET)

Codruț Șereș[modificare | modificare sursă]

Vezi istoricul paginii te rog, e cineva care tot șterge secțiuni din articol.— Ionutzmovie discută 4 februarie 2011 14:43 (EET)

L-am blocat, pentru că era clar că insistă să șteargă de acolo fără să explice nimic, dar când vine vorba de biografii ale persoanelor în viaţă trebuie avut grijă, și poate nu e bine să sărim direct la un unic avertisment atunci când se șterge pagina. —Andreidiscuție 4 februarie 2011 15:11 (EET)
A mai șters dintr-un articol și sub un alt ip, de asta i-am dat o sigură avertizare.— Ionutzmovie discută 4 februarie 2011 15:14 (EET)

ARTUR SILVESTRI[modificare | modificare sursă]

Domnule Stroe, eu am explicat destul de clar ca familia nu mai dorește să se arunce cu lături în acest om, cu atât mai mult cu cât nici nu mai e în viață ca să se apere. Ce interes aveți să rămână aici mizeriile contra lui? Asta interesează la un autor, ce porecle a avut în viață? Sunteți pus de cineva să procedați astfel? Eu am dat explicațiile necesare pentru gestul meu, dvs. de ce nu dați nicio explicație? Aici suntem egali toți, eu sunt din 2005. Nu știți că există și procedura de ștergere rapidă fără dezbatere? Lăsați administratorii să șteargă și nu mai anulați nimic deoarece de anulat pot și eu să anulez și să cer să fiți discutat pentru abuz. Hai să ne respectăm reciproc și să nu mai facem mereu pe șefii, să punem mâna la proiect. Ajutați la prestigiul wikipedia nu la discreditarea ei prin astfel de gesturi! --Tomoniu (discuție) 5 februarie 2011 00:49 (EET)

Simpla dorință a subiectului, familiei sale sau a oricui altcuiva nu este un motiv de ștergere, cu atât mai puțin de ștergere fără vreo discuție. Faptul că nu mi-ați citit explicația din sumarul modificării nu face ca ea să nu existe. —Andreidiscuție 5 februarie 2011 04:15 (EET)

CONFLICT DE INTERESE[modificare | modificare sursă]

Domnule Stroe, nu puteți avea pretenția să interveniți în articolele mele de îndată ce ați avut cu mine un conflict. Sunteți aici pentru a distruge nu pentru a construi. Acum doi ani, martie 2009, ați avut aceiași atitudine: ați încercat să distrugeți pagina lui George Anca, membru al Uniunii Scriitorilor unul din puținii indiologi pe care-i avem și care a scris peste 50 de cărți. Eu de atunci și până acum am editat la Semănătorul peste 100 de autori, pe când dvs. și prietenii, ați distrus biografiile a peste 100 de scriitori inclusiv a mea. Acum lucrez la pagina lui Alexandru Melian de la Semănătorul. Dvs. și prietenii ați distrus-o, de la wiki. Ori, după scrierile lui Alexandru Melian învață studenții azi iar voi nu știți decât că trebuie să vă afirmați aici pe cadavrul lui, să vă dați ca mari șefi. De ce te bagi dumneata ca inginer sa-ți dai părerea despre membrii Uniunii Scriitorilor să le ștergeți biografiile sau să le completați cu lucruri nesemnificative, particulare, care n-au nimic de-a face cu operele lor? Dacă sunteți om de cultură faceți muncă de cultură, dacă sunteți pentru afirmarea unor iluștri anonimi de cântăreți sau sportivi, n-aveți ce căuta aici. Si nu transferați aici discuția, puneți-o unde o vede toată lumea, pe pagina în discuție. E clar că umblați cu lucruri necinstite! --Tomoniu (discuție) 5 februarie 2011 09:43 (EET)

  1. Cine a transferat discuția aici? De fapt, nici n-a fost în altă parte.
  2. Nu discutăm aici despre pagina Alexandru Melian, ci despre eticheta de ștergere pe care insistați să o puneți. Eu nu v-o mai șterg, dar vă urez succes în găsirea unui administrator care să opereze ștergerea pe motivația dumneavoastră.
  3. Ca mare șef se dă aici doar cel care spune „pot și eu...să cer să fiți discutat pentru abuz” (ceea ce sună ca „dacă nu vă conformați, o să vă dau afară”, atitudine tipică de șef). —Andreidiscuție 5 februarie 2011 10:16 (EET)

O problema personala[modificare | modificare sursă]

Salut, numele meu este Seghedin Mihai si am o problema la care cred ca ai putea sa ma ajuti. Din pacate pentru mine am facut imprudenta de a posta pe internet pe diverse forumuri cu numele meu real, iar acum am intrat in vizorul unui individ pus pe rele ce ma impersoneaza pretutindeni. Am observat ca tocmai a avut o pagina cu numele meu aici, iar tu ai sters-o, ai putea te rog sa-mi dai ip-ul sau pentru a putea da de el ?

Daca ma poti ajuta astept un raspuns la ro_smihai@yahoo.com

Multumesc.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Smihai81 (discuție • contribuții).

Nu vă pot ajuta. Conform politicii Fundației Wikimedia, informațiile acestea sunt confidențiale și nu pot fi divulgate decât în anumite cazuri. —Andreidiscuție 5 februarie 2011 04:11 (EET)
Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Rsocol.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Konstantinos Karamanlis[modificare | modificare sursă]

Știu că poate am greșeli de traducere la Konstantinos Karamanlis, de aia te rog să veifici. Dacă totul e în regulă te voi ajuta cu traducerile altor articole.— Ionutzmovie discută 6 februarie 2011 22:22 (EET)

Am trecut prin el și am făcut mici corecturi de exprimare și typo. E în regulă, continuă, cu timpul o să-ți iasă din ce în ce mai bine. —Andreidiscuție 7 februarie 2011 11:19 (EET)
Mulțumesc, probabil că ți-era mai ușor să traduci în loc să corectezi, dar ușor-ușor învăț unii termeni care aparțin domeniului și care să se potrivească în context. Mulțumesc și pentru asta. Apropo, nu știu dacă am voie să modific tabelul și graficul, poți să le completezi?— Ionutzmovie discută 7 februarie 2011 14:55 (EET)
Nu era mai ușor să traduc eu, mi-a luat mult mai puțin decât să fac eu traducerea. Poți să modifici tabelul; ideal, dacă suntem mai mulți pe proiect, toată lumea modifică. În general, eu pun semnul de OK atunci când am o tratare cât-de-cât completă (nu neapărat când am tradus tot articolul). La Karamanlis, poate fi pus.  —Andreidiscuție 7 februarie 2011 14:58 (EET)
Mă refeream la cele de aici, nu la tabelul de la AS.— Ionutzmovie discută 7 februarie 2011 15:02 (EET)
A, da, uitasem de ele. Chiar te rog. —Andreidiscuție 7 februarie 2011 15:09 (EET)
Mâine sper să termin de tradus și restul articolului. Am văzut că mi-ai dat și permisiunea de editare a filtrului abuz, voi încerca să importez câteva filtre.— Ionutzmovie discută 11 februarie 2011 23:31 (EET)
Am importat filtrul Ștergerea unei secțiuni. Eu l-am testat și funcționează bine, dar vezi dacă am greșit ceva la el.— Ionutzmovie discută 12 februarie 2011 11:06 (EET)
Să-l urmărim cum merge. În mod normal un filtru nou se pune doar pe logging la început (fără avertizare și uneori și fără etichetare), dar aici adaptarea e minimală și filtrul e testat și în producție la en.wp, deci poate fi folosit. —Andreidiscuție 12 februarie 2011 11:12 (EET)
Am tradus tot articolul Konstantinos Karamanlis. Te rog să-l verifici, sigur are greșeli.— Ionutzmovie discută 12 februarie 2011 23:04 (EET)

stergere pagina sculptor roman alin neacsu[modificare | modificare sursă]

Salut.

Am creat acum cateva momente o pagina pentru scultorul roman iesean Alin Neacsu la cererea acestuia, si am olosit biografia de pe pagina sa personala (doar este aceeasi biografie si nu se inventeaza peste noapte).

Nu am inteles de ce a-ti fost nevoit sa stergeti pagina pentru acest motiv, atat timp cat este unic proprietar al acelor informatii, respectiv siteul spus de dvs si anume sculptor-neacsu.eu este pagina sa personala.

Va multumesc!

Cu stima, Eduard Omusoru

Tocmai pentru că textul respectiv îi aparține autorului său, și nu există indicii că ar fi de acord să-l elibereze sub licenţele libere folosite de Wikipedia. În al doilea rând, ceea ce scrie o persoană despre ea însăși nu poate fi folosită nici drept suport bibliografic de bază pentru un articol enciclopedic. Sursele pe baza cărora se scrie o biografie sunt specialişti în domeniu, care scriu în publicaţii reputate şi independente de subiect, altfel subiectul nu poate fi considerat a fi notabil, fiindcă oricine își poate face un site pe care să scrie ce vrea și cum vrea. —Andreidiscuție 7 februarie 2011 13:20 (EET)

Omega Target[modificare | modificare sursă]

Salut! Articolul OmegaT (inițiat de mine) se referă la un program gratuit de traducere asistată de calculator. Varianta "OMEGA Target", introdusă de utilizator:188.25.108.7 nu apare pe Google (singura apariție a acestei alăturări de termeni este The OMEGA Target-Positioning System, unde se referă evident la altceva). Am dat revert, pentru că respectivul utilizator nu dă nici o referință (chiar dacă s-a schimbat, nu ajunge acel "știu eu!" pe care îl clamează). Chiar legătura externă pusă de el (OMEGAT: INTRODUCTION AND TUTORIAL) se referă doar la OmegaT. Am căutat mult pe Google, să văd dacă nu cumva este reală redenumirea. Nu există nici măcar o singură apariție a acestei denumiri. La articolele din celelalte Wikipedii titlul este tot "OmegaT" (și nu Omega-T, cum a mai scris el). Acum s-a înregistrat ca Utilizator:Special+Utilizator+$ și a continuat să vandalizeze articolul. Prin urmare, nu este vorba numai de necunoașterea regulilor Wikipediei, ci și de introducerea de informații false. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 7 februarie 2011 19:17 (EET)

Am remarcat și eu, dar pare bine intenționat. Să vedem cum evoluează, oricum i-am înlăturat contribuțiile la OmegaT și conexe. —Andreidiscuție 8 februarie 2011 10:56 (EET)

Octavian Moșescu[modificare | modificare sursă]

Ești sigur că acest articol merită să stea pe Wikipedia? (Octavian Moșescu) --Puricediscuție 8 februarie 2011 10:52 (EET)

Nu sunt sigur; de aia e nevoie de surse în el. —Andreidiscuție 8 februarie 2011 10:56 (EET)

Sfânt Împărat Roman și Împărat Roman[modificare | modificare sursă]

Bună ziua! Aș dori, destul de direct, și dacă vedeți ca util, să comentați prezența articolelor Împărat Roman și Sfânt Împărat Roman la Wikipedia, mai precis am putea oare (ar fi corect dacă..) renunța la vreunul dintre ele, eventual la amândouă? Aceeași întrebare i-am adresat-o și lui AdiJapan. Baican BAICAN XXX (discuție) 8 februarie 2011 13:54 (EET)

Drepturi de autor[modificare | modificare sursă]

Andrei, unele fotografii nu sunt făcute de Ostap Borodai, dar provin din colecția personală a acestuia, fiind fotografii din anii '40; eu am trecut la autor faptul că Ostap Borodai Șandru ar fi deținătorul drepturilor de autor. E corect sau nu? --Cezarika1 9 februarie 2011 10:34 (EET)

E în regulă, de vreme ce pozele nu au mai fost publicate. —Andreidiscuție 9 februarie 2011 10:36 (EET)
Unele au fost publicate în cartea Miroslavei Șandru din anul 2010; cartea a apărut din inițiativa și sub îngrijirea lui Ostap Borodai care a pus și acele fotografii la dispoziție. Dar cum el este moștenitorul drepturilor de autor ale Miroslavei Șandru (decedată în 1983), mă gândesc că nu sunt probleme. --Cezarika1 9 februarie 2011 10:43 (EET)
Da, atunci nu e nicio problemă. —Andreidiscuție 9 februarie 2011 10:51 (EET)
Andrebot ar putea să le transfere la Commons? --Cezarika1 9 februarie 2011 10:54 (EET)
Scriptul pe care l-am scris pentru Andrebot e dedicat imaginilor cu denumiri și descrieri de genul celor pe care le încarcă dl. Țetcu și nu sunt sigur că s-ar potrivi aici; mutarea lor la Commons s-ar putea face mai degrabă cu Commonshelper. —Andreidiscuție 9 februarie 2011 10:57 (EET)

Descrieri[modificare | modificare sursă]

Pot șterge descrierile fișierelor adăugate local de RoMex (descrierea la majoritatea este dentică și mi se pare inutil să fie și local).— Ionutzmovie discută 9 februarie 2011 17:34 (EET)

Da, poți, e redundantă. Dacă e vreo informație utilă în românește, se poate pune la Commons în formatul {{ro}}. —Andreidiscuție 11 februarie 2011 13:07 (EET)

Număr OTRS[modificare | modificare sursă]

Am trimis un email la info-ro/\wikipedia.org, nu știu dacă am dat forward bine la ambele emailuri, m-am grăbit. Puteți verifica daca a ajuns cum trebuie? Conține permisiunea de utilizare a fotografiilor de pe rft.forter.ro. --Mircea87 (discuție) 11 februarie 2011 12:36 (EET)

Totul e în regulă. Puteți încărca toate imaginile respective la Commons sub licența CC-BY-SA-3.0, adăugând în ele formatul {{otrs|2011020910010564}}. —Andreidiscuție 11 februarie 2011 13:12 (EET)

Colaj[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei. Când vine vorba de crearea unui colaj de imagini ca cele de la en.wp de la diverse orașe, daca una dintre imaginile componente este protejata de copyright sau alte chestii, nu mai pot trimite colajul sub o licenta libera ? --Puricediscuție 11 februarie 2011 19:38 (EET)

O imagine sub © strică libertatea întregului colaj. Toate componentele trebuie să fie libere pentru ca întreg colajul să poată fi liber. —Andreidiscuție 11 februarie 2011 20:22 (EET)
Mă gândeam eu. Mulțumesc oricum. --Puricediscuție 11 februarie 2011 20:52 (EET)

Format:Infocaseta așezare[modificare | modificare sursă]

Salutare Andrei. Am un conflict cu Luciandrei, în care nu ajungem la consens asupra Format:Infocaseta Așezare. El dorește să fie standardizat conform Proiectului Infocaste, însă formatul (după părerea mea) era mult mai bun decât cel dinainte. Tu ce zici? Cu respect, --Radudiscuție 13 februarie 2011 18:41 (EET)

Format:Infobox_om_de_știință[modificare | modificare sursă]

Bună ziua

Vă rog să vedeți ce s-a întamplat cu redirectarea acestui format, în sutele de pagini unde acesta era folosit: Pagini care conțin legături spre „Format:Infobox om de știință”.(meniul "Ce trimite aici").

Se dorește standardizare, dar mare atenție la redirectare, fără a verifica efectul în cazul formatelor. Ana (discuție) 13 februarie 2011 22:03 (EET)

Era un dublu redirect, de genul de care rezolvă Xqbot. —Andreidiscuție 13 februarie 2011 22:22 (EET)

Special+Utilizator+$ (discuție) 14 februarie 2011 20:24 (EET)[modificare | modificare sursă]

Va rog sa nu mai folositi operatori cand scrieti pe pagina mea de utilzator decat. Pe pagina mea de discutie introduceti numai text, semnatura, paranteze dreptunghiulare, iar pentru mofturi ca operatorii {{if}}, &nbsp, imagini, preformatare de caractere, sau altele va rog sa va abtineti. -Special+Utilizator+$ (discuție) 14 februarie 2011 20:24 (EET)

Eroare[modificare | modificare sursă]

Am o problemă cu această imagine http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Fi%C8%99ier:Conacul_din_%C8%9Aib%C4%83ne%C8%99ti.jpg&redirect=no. O vreau pe pagina articolului, în locul celeilalte, dar trimiterea fișierului a dat ceva erori din cauza diacriticilor. Poate mă poți ajuta. --Cezarika1 15 februarie 2011 14:12 (EET)

Cel mai simplu ar fi să o încarci din nou fără diacritice și să o ștergi pe cea veche. —Andreidiscuție 15 februarie 2011 14:17 (EET)

Apelez din nou cu o problemă. Imaginile din galeria de aici http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Conacul_Carp_din_%C8%9Aib%C4%83ne%C8%99ti&oldid=4515098 ar trebui mutate la Commons. De asemenea, ar trebui adăugat anul 2008 la dată la toate fotografiile. Categoria a fost creată de mine: Conacul Carp din Tibanesti. Imaginile ar trebui redenumite fără diacritice cu denumirea Conacul din Tibanesti (deoarece în categoria de pe Commons exista deja imagini denumite Conacul Carp din Tibanesti), iar denumirea lor ar trebui corectată în cele două articole: Conacul Carp din Țibănești și Biserica Duminica Tuturor Sfinților din Țibănești. Mă poți ajuta? --Cezarika1 15 februarie 2011 15:28 (EET)

Codul robotului nu-l pot accesa decât de acasă; o să încerc să mă uit în seara asta sau mâine seară. În tot cazul, dacă robotul nu ajută, merge cu Commonshelper. —Andreidiscuție 15 februarie 2011 15:40 (EET)

Andiwiki2[modificare | modificare sursă]

Andiwiki2 e sigur clona lui Andiwiki. Cum procedăm?— Ionutzmovie discută 15 februarie 2011 17:46 (EET)

Andiwiki nu e blocat, deci nu ocolește vreo politică cu clona lui. Poate și-a uitat parola. Dar putem trata cu el ca și cum știe de toate avertizările primite până acum. —Andreidiscuție 15 februarie 2011 18:09 (EET)

Câteva despre JS[modificare | modificare sursă]

  1. Ai idee cum putem scăpa de ultimul document.write din MediaWiki:Common.js? Din ce văd încarcă un css, nu știu cum se poate înlocui.
  2. În legătură cu js-ul tău personal, cred că importScriptURI se comportă mai bine pentru scripturi de la en.wp (mai puține redirectări pe server)--Strainu (دسستي‎)  15 februarie 2011 20:48 (EET)
Am scos acel document.write, dar nu pot activa noua versiune până la instalarea 1.17.
Din păcate în common.js situația e chiar mai dezastruoasă decât părea la prima vedere. O grămadă de cod duplicat, o grămadă de scripturi aduse cu copy-paste în loc de document.write sau importScript. Sper totuși ca mâine să nu crape nimic într-un mod spectaculos. Dacă trecem cu bine de upgrade, până la sfârșitul săptămânii o să trec prin tot codul și o să încerc să-l simplific și să-l trec la jquery în întregime. Te-aș ruga însă să fii atent mâine la chestii care nu merg. Dacă nu știi să le repari, caută-mă pe mine, Gutza sau RSocol.--Strainu (دسستي‎)  15 februarie 2011 23:08 (EET)
OK, thanks for the heads up. —Andreidiscuție 16 februarie 2011 09:49 (EET)

Revoluția Cubaneză[modificare | modificare sursă]

Am nimerit al treilea articol pentru săptămâna aceasta :). Cineva a tradus tot articolul din en:wp. Verifică-l, te rog, când ai timp, ca să îl pot înlocui.— Ionutzmovie discută 15 februarie 2011 21:38 (EET)

Dragos Bucurenci[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei, nu stiu ce s-a intamplat cu pagina unde discutam despre Dragos Bucurenci, nu o mai gasesc, ai sters-o? multumesc pentru raspuns 193.0.225.234 (discuție) 16 februarie 2011 10:13 (EET)

Am mutat discuția în pagina de discuții a articolului, să rămână vizibilă pentru oricine e interesat de el. —Andreidiscuție 16 februarie 2011 10:29 (EET)

J K Rowling[modificare | modificare sursă]

Draga Andrei, nu sunt vandal.Pagina e in dezvoltare.Vom continua sa lucram la pagina.Te rugam sa ne intelegi.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.231.19.42 (discuție • contribuții).

Nu mai introduceți traduceri automate, mai ales cu titluri aiurea, ca „Operațiunea furia al lui Dumnezeu”. Dacă începeți o treabă, încercați să o duceți la bun sfârșit, nu o abandonați fără legături iw, fără categorii și cu {{dezvoltare}} agățat cu zilele în multiple articole în fază încă incipientă.
Dacă sunteți mai mulți de la același IP, ar fi bine să vă deschideți fiecare conturi, altfel veți fi făcuți unii responsabili de modificările altora. —Andreidiscuție 16 februarie 2011 11:05 (EET)
Sunt mai multi cu acelasi IP. Proiectul e ca si tema la ora de TIC de aceea se fac modificari la mai multe articole de pe acelasi IP (mai multi elevi) si se lucreaza mai lent. Putina rabdare si paginile vor arata impecabil. Cu privile la operatiunea Furia lui Dumnezeu .. ce titlu ai sugera sa ramana titlul din engleza?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.231.19.42 (discuție • contribuții).
O denumire prezentă în sursele românești; dacă nu există și e nevoie de o traducere, atunci poate Operațiunea Furia lui Dumnezeu, nu „furia al lui Dumnezeu” (asta nu are niciun sens), iar textele traduse automat nu sunt bune pentru Wikipedia și cred că nici nu contează pentru vreo notă la vreun proiect.
Repet, creați-vă cu toții conturi separate, altfel mesajele adresate unuia le citește altul și nu mai înțelege nimeni nimic, iar dacă ajunge cumva unul să cauzeze o blocare a IP-ului, pe urmă niciunul nu va mai putea modifica. —Andreidiscuție 16 februarie 2011 11:42 (EET)
Ok. O sa isi creeze fiecare un cont. Dar m-am gandit ca nu ar avea sens sa o faca avand in vedere ca vor contribui pe wiki doar la acest proiect. Se rezolva. Dar un pic de intelegere din partea voastra ca sunt la inceput nu strica. Articolele pe care le dezvolta in ora vor ajunge sa indeplineasca standardele wiki. Dar trebuie putin timp.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.231.19.42 (discuție • contribuții).
Poate că unii din ei n-o să contribuie doar la acest proiect. În cazul de față, are sens crearea de conturi pentru separarea paginii de discuție a fiecăruia și pentru a evita riscul de care am vorbit. În plus, n-ar strica să se știe fiecare ce merite are și ce anume a făcut în fiecare pagină. Răbdare avem, nu am șters decât pagina aceea care era în mod clar luată în bloc, trecută prin Google Translate și pusă pe Wikipedia fără măcar a fi fost citită întâi.
În plus, noi încurajăm organizarea proiectelor on-wiki, nu off-wiki, pentru a fi transparent și clar pentru toată lumea care anume e scopul și pentru a da ocazia celor mai experimentați să vină cu sfaturi. Noi chiar îmbrățișăm genul acesta de proiecte, dar, pentru a evita problemele, e bine să fie anunțate în avans, pentru a nu fi luat nimeni prin surprindere și pentru a putea primi niște îndrumări utile.  —Andreidiscuție 16 februarie 2011 12:05 (EET)
Ajutorul vostru este chiar bine venit. Da, pagina respectiva nu a fost creata corespunzator. O sa le spun sa se intregistreze. Eu doar am vrut sa va spun sa aveti putina rabdare cu ei.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.231.19.42 (discuție • contribuții).

Probleme[modificare | modificare sursă]

Seseizez ceva probleme după schimbările petrecute în jurul orei 12. Citește te rog și vezi ce se poate face: http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie_Utilizator:Strainu#Galerii --Cezarika1 16 februarie 2011 15:12 (EET)

Pagini de discuție[modificare | modificare sursă]

Când se șterge un articol se poate șterge și pagina de discuție a acelui articol?— Ionutzmovie discută 18 februarie 2011 20:21 (EET)

Depinde, de la caz la caz, nu sunt sigur dacă scrie ceva în vreo politică în cazul ăsta. Dacă are discuții relevante, cred că se poate păstra și pagina de discuții. —Andreidiscuție 18 februarie 2011 20:43 (EET)

Omiš

Bună ziua, Andrei Stroe. Aveți un mesaj nou aici - --Saxonul (discuție) 19 februarie 2011 07:39 (EET)

Format fotbalist[modificare | modificare sursă]

Ai idee de ce la {{Infobox Fotbalist}} se afișează cum trebuie în Infobox formatul MedalCountry (ex. Ilie Bărbulescu), iar în {{Cutie Fotbalist}} (ex. Marius Lăcătuș) se afișează în dreapta? Dacă îți dai seama de ce, te rog să modifici cutia.— Ionutzmovie discută 20 februarie 2011 00:47 (EET)

N-are a face {{Cutie Fotbalist}}. De fapt ambele formate au asociată clasa CSS infobox, care le face să facă float right. Una din ele are și clasa vcard, care mi se pare însă că nu este definită nicăieri (cel puțin pentru displayul pe ecran).
Problema e cu felul cum e aranjată cutia de medalii. Și ea are clasa infobox (prin {{MedalTop}}), dar în articolul Marius Lăcătuș, ea e definită în ultima secțiune (nu imediat sub casetă, ca la Bărbulescu) și este încadrată gratuit într-un div căruia i se cere și lui să facă float:right. —Andreidiscuție 21 februarie 2011 10:47 (EET)

Legături externe spre YouTube în articol de calitate[modificare | modificare sursă]

Andrei, ca expert în chestii de drepturi de autor îndrăznesc să vă deranjez cu o întrebare (am postat întrebarea la Cafenea fără a primi răspuns). Ce trebuie făcut cu legăturile externe din text spre videoclipuri (de ex. You Tube, trilulilu) suspectate de încălcarea drepturilor de autor (emisiuni de televiziune pe care scria „din arhiva TVR” pe ecran). Eu le-am scos, dar am fost contrazis. Am greșit?--Mycomp (discuție) 20 februarie 2011 13:38 (EET)

În primul rând, nu sunt expert în chestii de drepturi de autor. Cum spuneam și în altă discuție (nu mai știu dacă on- sau off-wiki), cunosc situația drepturilor de autor și politica Wikipedia în ce le privește cum știu codul rutier, adică atât cât să-l aplic în cazuri de zi cu zi.
În ce privește YouTube, nu ați greșit. El în general nu poate fi asociat cu o sursă de încredere, deoarece acolo orice utilizator poate intra și posta orice film, fără vreo garanție a autenticității. În plus, trebuie avută atenţie cu drepturile de autor, în sensul că trebuie să poată fi argumentat de ce materialul spre care se pune link nu încalcă drepturile de autor (fie au expirat, fie a fost publicat chiar de deținătorul lui). Dacă TVR are un canal YouTube cunoscut în care își publică materialele deținute, atunci acele linkuri sunt OK; altfel, nu ne putem asocia în acest fel cu oricine care postează pe YouTube materiale copiate fără acceptul deținătorului drepturilor de autor. În politica citată scrie Linking to a page that illegally distributes someone else's work sheds a bad light on Wikipedia and its editors. — nici că se poate spune mai clar. —Andreidiscuție 21 februarie 2011 10:20 (EET)
Mulțumesc pentru răspuns.--Mycomp (discuție) 21 februarie 2011 10:32 (EET)

Întrebare[modificare | modificare sursă]

Andrei, Numele meu este Cristina Tane, sunt noua pe Wikipedia si te rog sa ma ajuti sa-mi lamuresc o intrebare. Astazi am compus pagina "Tabara de Tenis". Aceasta a fost propusa de tina ca SPAM si ulterior stearsa. Ce anume ti-a determinat aceasta propunere? Cum pot reabilita aceast subiect si cum il pot concepe astfel ca el sa nu mai para SPAM?

Iti multumesc Andrei si astept mesajul tau, aici sau la cristina.tane@yahoo.com Cristina Tane (discuție) 21 februarie 2011 16:48 (EET)

Narcis Ianău[modificare | modificare sursă]

Nu prea aș opta că subiectul respectiv n-ar fi fost potrivit pentru Wikipedia, având în vedere că .... --Rebel 22 februarie 2011 15:58 (EET)

Probleme cu formatele steaguri[modificare | modificare sursă]

Salutare Andrei. Am descoperit o problemă cu Formatele Steaguri. În codul sursă, este prezent și numele statului căruia ii aparține drapelul, iar între numele statului respectiv și <noinclude> există un mic spațiu. Acest lucru face ca atunci când este pusă o notă la capătul formatului acelui stat să fie vizibilă aceea distanțare.

Exemplu:
Portugalia Portugalia[1]
Note

  1. ^ Observi distanțarea?

Precizez că nu toate formatele au această problemă. Crezi că putem folosi un robot care să rezolve această chestiune? Mi-ar lua prea mult timp să le corectez pe fiecare în parte. O zi bună, Radudiscuție 26 februarie 2011 15:16 (EET)

Nu știu, probabil că da. Se poate face în principiu o substituție de regex cu PyWikipediaBot. —Andreidiscuție 28 februarie 2011 11:20 (EET)

Alexandru Brasovean[modificare | modificare sursă]

Buna ziua,

Ma numesc Stancu Nicolae si am (re)creat pagina Alexandru Brasovean in cadrul paginii de Jazz, sectiunea "Jazzul in Romania". Am mai creat o data aceasta pagina (in urma cu 2-3 ani) dar a disparut (probabil in urma unei reorganizari, sau datorita faptului ca nu am actualizat-o?). Acum am recreat-o si am pus textul de atunci (primit chiar de la Alexandru Brasovean, unul din bassistii de referinta ai jazzului romanesc) dar am fost instiintat ca a fost stearsa deoarece textul exista si pe o pagina cu referate(?).

Ce pot face pentru a incarca si textul explicativ despre acest fenomenal om de cultura?

Multumesc, Nicolae Stancu office@technomedia.ro Nicolae Stancu (discuție) 28 februarie 2011 11:13 (EET)

M-a derutat faptul că a fost creat sub titlul greșit Alexandru Brasovean. Articolul de la titlul corect Alexandru Brașovean a fost șters pentru lipsă de notabilitate în urma unei curățenii. Puteți deschide o cerere de recuperare în care să precizați însă și sursele de încredere pe care se bazează materialul. Dacă este vorba de un fenomenal om de cultură atunci în mod sigur există astfel de surse care vorbesc despre el. Vă rog să nu recreați articolul până când nu se clarifică situația surselor de documentare. —Andreidiscuție 28 februarie 2011 11:20 (EET)

OK, Multumesc. Intr-adevar, dintr-un reflex nedorit am omis sedila de la nume. Spune-mi, te rog, cum pot face o cerere de recuperare. Multumesc, Nicolae Stancu

Vedeți aici, dar nu vă grăbiți, asigurați-vă că aveți întâi toate sursele pe care le veți aduce pentru recuperare. —Andreidiscuție 28 februarie 2011 12:02 (EET)