Sari la conținut

Utilizator:Andrei Stroe/Arhivă discuţii ian-feb 2010

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

pagini sterse

[modificare | modificare sursă]

Buna seara, Andrei. Iti scriu datorita unei nedumeriri si am rugamintea, daca ma poti ajuta sa vad daca se mai poate indrepta ceva. Este vorba despre o pagina stearsa astazi, ca fiind cu subiect nenotabil, CV, fara referinte...aceasta pagina a fost creata in urma cu doi ani. Pana cand nu a aparut un alt subiect pe wikipedia, cu trimitere si la aceasta pagina, nimeni nu a avut niciun comentariu legat de aceasta, cu atat mai putin nu era in discutie stergerea urgenta a acesteia. brusc, aceasta a fost propusa pentru stergere. Imediat dupa ce a aparut acest comentariu, pagina a fost refacuta in totalitate, tinand cont de modificarile cerute. se pare ca nimeni nu a vazut aceste modificari, zilnice, iar pagina a fost stearsa direct in ziua cand trebuia sa se rediscute acest subiect. As vrea sa stiu daca se poate reface aceasta pagina, deoarece nu sunt singurul care consider ca aceasta persoana isi regaseste locul in aceasta vasta enciclopedie. Te rog sa ma sfatuiesti, cum as putea sa ii refac pagina, deoarece ma simt intr-un fel vinovat pentru ca in ultimele zile, eu m-am ocupat de pagina dansului si am incercat sa respect intru totul rigorile cerute. Multumesc. Anthar24 (discuţie) 4 februarie 2010 01:28 (EET) Buna seara ,d-le Stroe. Imi face placere sa va adresez un prim salut, dar as fi preferat nu legat de "pagini sterse". Ma bucur ca va recunoasteti drept buzoian,dar nu ma bucura ca m-a sters "un buzoian". Ma bucur ca sunteti un electro-softist tehnician, dar nu ma bucur ca un inginer "softist" sterge "la minut" articole/note de istorie. Ma bucur totusi ca aratati/revendicati istorica competenta ptr. ultimii 250 de ani, ce pacat insa ca istoria romana se intind pe vreo 2500. Ma bucur ca se doreste curatenie in wikipedia romana ,dar stergerile "la minut" nu sant o dovada de competenta ci de neonoranta cenzura. Ma bucur ca este loc de discutie la Wikipedia dar subiectele disputate sant de multe ori prea personale ,orgolioase,locale sau de "cafenea". M-as bucura sa fie mai multa competenta in judecatile "stergatoare" istoriografice dar ma tem ca prea aveti in "Echipa" istorici colegi ! Ma bucur ca santeti rugat sa dati sfaturi unuia sau altuia dar ma tem ca astfel nu ramane timp pentru o competenta activitate de "Stergator". Ma bucur ca nu vreti sa fiti luat drept un "scrobit domn" dar nu cred ca tutuiala de la Wikipedia aduce mai mult plus calitatii enciclopedice. M-as bucura ca d-stra si ceilalti colegi sa-mi credeti buna vrere ,chiar daca aci unele expresii ar putea sa para jignitoare ! M-as bucura daca candva am avea ocazia sa schimbam "cateva vorbe", dar ma tem ca imprejurari obiective nu favorizeaza asa ceva prea usor ! Noapte buna ,domnule Stroe ! BAICAN.

linkurile precedente

[modificare | modificare sursă]

Eu cred ca linkul catre scoala e o legatura utila (sunt nou pe wiki, nu stiu prea bine ce înseamna WP:LE) . romulus

Urmaţi linkul la WP:LE. Paginile de la legăturile utile trebuie să constituie surse de încredere şi să conţină informaţii suplimentare strict despre subiect şi care nu sunt sau nu pot fi incluse în articol. —Andreidiscuţie 3 ianuarie 2010 18:24 (EET)

Versiune nouă pentru o imagine de calitate

[modificare | modificare sursă]

Salut. Am primit şi încărcat o nouă versiune pentru Fişier:Harta_transportului_în_comun_Bucureşti.svg. Având în vedere că e imagine de calitate, ar trebui re-nominalizată sau ceva de genul?--Strainu (دسستي‎)  3 ianuarie 2010 23:37 (EET)

Dacă e mai bună decât cea dinainte, cu atât mai bine. Poţi propune să fie reanalizat statutul dacă crezi că uploadul i-a scăzut calitatea, dar nu cred că e cazul. —Andreidiscuţie 3 ianuarie 2010 23:39 (EET)

Format:Citat web

[modificare | modificare sursă]

Salutare şi La Mulţi Ani ! Am remarcat o chestiune: Formatul acesta {{Citat web}}, adaugă paginile la categoria Categorie:Pages containing cite templates with deprecated parameters. Am văzut că ai folosit mai demult formatul acesta, de exemplu aici. Ar trebui să existe o discuţie pe tema asta presupun, eu unul sunt pentru a nu mai fi folosit formatul acesta, şi eu l-am folosit însă doar la început, mi se pare greoi. —  Ark25  (discuţie) 4 ianuarie 2010 16:54 (EET)

Parametrul accessyear e deprecated. A fost greşeala mea şi că am introdus suportul pentru el iniţial, când deja era în plus. Trebuie folosit accessdate pentru a trece întreaga dată a accesării. Toate formatele de citare folosesc acum {{Citation}} pentru o citare uniformă. Eu fără el nu cred că m-aş descurca să reţin un format unic pentru citări şi să-mi amintesc să includ toate informaţiile despre o sursă. —Andreidiscuţie 4 ianuarie 2010 16:57 (EET)
Presupun că se poate rezolva cu un bot. Ar trebui pus la sarcini pentru roboţi, poţi face tu asta? Eşti mai în temă. Eu unul mă descurc foarte bine fără format, am un script AutoHotkey, apăs "CTRL+ALT+R" şi îmi scrie automat <ref name="st2010-01-04">[, standard.ro, accesat la 4 ianuarie 2010</ref>. (multe date le iau de pe standard.ro) După care mai adaug linkul, numele articolului şi data articolului, şi gata. Numele autorului articolului e deja prea mult, nici la WP:EN nu văd menţionat, când e vorba de articole de ziar. —  Ark25  (discuţie) 4 ianuarie 2010 17:07 (EET)

Mulţumiri pentru atenţionare vis-a-vis de categorii , rezolvat . Argenna (discuţie) 4 ianuarie 2010 22:22 (EET)



Probleme legate de permisiunile fişierului Fabrica Maschino Gaspardo.jpg

[modificare | modificare sursă]

Cu privire la fişierul [[1]]

Răspuns Vasile06: din moment ce imaginea apare pe saitul oficial al oraşului Chişineu-Criş (http://www.chisineucris.ro/) , care are ca scop prezentarea oraşului, nu e logic că acele imagini se pot folosi în a prezenta oraşul şi în alte forme cu ajutorul acelor imagini? Ele reprezintă nişte imagini în care este prezentat oraşul, nu imagini artistice care aparţin unui anumit individ. Prin urmare consider că oricine poate folosi acele imagini, din moment ce ele apar într-un domeniu public cum ar fi cazul nostru: saitul de prezentare al unui oraş, sait care aparţine de Primăria oraşului respectiv.

Dacă chiar credeţi aceste argumente ca fiind ilogice, în locul meu ce licenţă aţi pune?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Vasile06 (discuţie • contribuţii).

Nu sunt absolut ilogice, dar trebuie respectată legea. Orice fotografie este protejată de dreptul de autor, indiferent dacă e realizată în scop artistic sau documentar. Chiar dacă un autor nu este specificat, el există, şi dreptul său este protejat de lege. În absenţa unei permisiuni explicite din partea celui care a realizat şi a publicat imaginea, ea nu poate fi copiată şi nici folosită în alte scopuri. Pentru Wikipedia, fişierele trebuie să poată fi folosite în orice scop, chiar şi în scopuri comerciale: este ţelul nostru să construim o enciclopedie liber reutilizabilă. Site-ul pe care îl precizaţi drept sursă nu a renunţat la drepturile de autor, şi nici nu a publicat imaginea sub o licenţă liberă (cum ar fi, de exemplu, Creative Commons-Atribuire-Distribuire în condiţii identice), ba chiar în mod explicit îşi rezervă copyright pe conţinut (Copyright 2010 Primăria Chişineu-Criş, Arad). Ca să vă răspund la întrebare, eu unul nu aş încărca aceste imagini. Cel mult aş contacta proprietarul site-ului şi l-aş ruga să elibereze conţinutul sub licenţă liberă. Aveţi detalii la pagina WP:DA. —Andreidiscuţie 5 ianuarie 2010 00:30 (EET)

Vasile06: Aha, deci să înţeleg că dacă nu cer personal saitului http://www.chisineucris.ro/ ca pozele să nu mai fie protejate de cpoyright, toată munca mea voluntară va fi considerată în van (când spun asta mă refer la munca mea de a uploada cele şase poze despre oraşul cu pricina şi de a scrie la fiecare tot ceea ce s-a cerut)? Nu există nicio licenţă pentru astfel de fişiere pentru ca ştergerea lor să fie evitată? Dacă nu, pe viitor, decât să mă regăsesc în astfel de situaţii, voi evita să mai uploadez imagini de pe saituri (poate sunt prea radical în hotărârea mea subiectivă (chiar dacă evit pe cât de mult subiectivismul) dar munca mea a fost voluntară şi separe că legile care protejază ORICE poză, chiar dacă ea este făcută în folosul comunităţii şi nu în alte scopuri (artistice cum ar fi) nu îmi recunosc efortul şi BUNA intenţie).

Gluma prea dura

[modificare | modificare sursă]

Noi doar am dorit sa-l speriem pe redfox , astazi el a venit la serviciu si a analizitat jurnalele de acces si noi ne-am dat de gol. Fiind infuriat el a sris o cerere de eliberare de la postul de sysadmin din motivul ca nu vrea sa mai lucreze in colectivul nostru din cauza incidentului respectiv. Nici nu am crezut ca cineva ii va schimba parola. Va rog cumva sa restabiliti contul lui fiindca seful nostru a vazut acea cerere si a ramas socat cind a aflat detalile, si ne-a spus ca daca nu remediem conflictul ne v-a concedia pe noi. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 94.243.74.241 (discuție • contribuții). 5 ianuarie 2010 11:44 (EET)

Căutând Fulga ajungem la Fulga, Buzău. Cred că ar trebui o redirecţionare, căci cine caută Comuna Fulga, Prahova‎, mai mult ca sigur că va căuta "Fulga", neştiind câte Fulgi (frumos pluralul meu, nu aşa?) sunt în ţară. Toate cele bune, --Miehs (discuţie) 5 ianuarie 2010 14:01 (EET)

Facem. —Andreidiscuţie 5 ianuarie 2010 14:54 (EET)

Activitate bot

[modificare | modificare sursă]

Scuze ca nu am reusit sa gasesc pe cont propriu, dar sunt curios cum ar putea o actiune gen subst CutieSate cu Infocaseta Asezare fi utila proiectului? -- Jokes Free4Me (discuţie) 5 ianuarie 2010 23:36 (EET)

Iniţial, CutieSate a fost un format în dreptul său, cu cod ce descria un tabel. La fel CutieOrase, Cutie Comune România. Fiecare arăta altfel. Ulterior a fost creat Infocaseta Aşezare care reuneşte cam toate caracteristicile pe care le au celelalte şi se poate folosi la orice localitate, de la sate mici la metropole şi, cel mai important, le face să arate unitar. Pentru unificare, toate celelalte formate au fost făcute să îl apeleze şi sunt acum redundante. Cascadarea de formate (utilizarea lui CutieOrase care la rândul lui apelează Infocaseta Aşezare) aduce în cazul ăsta o încărcare absolut gratuită în momentul regenerării html-ului paginilor. —Andreidiscuţie 6 ianuarie 2010 10:01 (EET)
Nu sunt chiar 100% redundante, intrucat pe aceeasi logica toate formatele sunt redundante, trebuind inlocuite direct cu codul wiki specific, fara atatea parametrizari si instructiuni de decizie. CutieSate are IMO avantajul de a nu da impresia necesitatii gramezii de parametri de la Infocaseta Asezare... Avand in vedere en:Wikipedia:Don't worry about performance, parea foarte utila ideea de a combina infocasetele pe tipuri de asezari pentru comoditatea contributiilor. De fapt, englezii au peste 500 de template-uri care includ en:Template:Infobox! :o
In fine, cu aspectul unitar sunt de acord, mai ales ca se pot adauga optiuni de "stilizare" (gen bgcolor, height, s.a.), dar as vrea totusi sa stiu daca s-a discutat pe undeva despre aceasta "cascadare de formate" si despre eliminarea ei... -- Jokes Free4Me (discuţie) 6 ianuarie 2010 18:31 (EET)
Poate ca deformare profesională, nu pot să nu mă gândesc la performanţă; experienţa mi-a arătat că dacă nu se preocupă nimeni de performanţă, problemele vor veni să te muşte de la spate; sunt aspecte de care trebuie să avem şi noi grijă: de exemplu birocraţii au instrucţiuni să nu accepte redenumirea oricărui cont, tocmai din raţiuni de performanţă. Sigur, logica asta nu o duc până în pânzele albe. Sunt şi aspecte de usability, motiv pentru care nu substituim toate formatele cu nişte tabele scrise direct în sintaxă wiki. Ca usability în cazul nostru, mi se pare problematic să avem multe formate care fac acelaşi lucru. Sigur, şi eu am folosit CutieSate prin substituire, ca să generez infoboxul pentru unele articole noi. Dar toate aceste formate au limitări. De exemplu, un feature important al lui {{Infocaseta Aşezare}} este capabilitatea de a genera automat o hartă de localizare dacă sunt completaţi parametrii latd, latm etc, şi mai mult decât atât, pune eticheta cu localizarea în colţul de sus-dreapta al paginii, ca să fie parsat de crawlerele care actualizează Google Maps şi alte softuri care trimit spre Wikipedia. CutieSate şi alte formate similare nu suportă decât un parametru care afişează coordonatele aşa cum sunt ele date în cadrul casetei şi gata. Există două soluţii: fie modificăm toate aceste formate să ofere suport pentru funcţionalitatea asta şi apoi trecem prin articole să le actualizăm, fie doar actualizăm articolele să folosească un singur format cu toate performanţele; oricum mi-am propus ca până în vară să trec încet-încet prin toate articolele despre sate româneşti şi să le leg măcar de comuna din care fac parte (ceea ce acum e în funcţiune doar pentru unele). Nu mi se pare util să ne apucăm să duplicăm funcţionalităţile, când deja aproape toate satele româneşti au măcar un (sub-)ciot şi nu mai trebuie create altele noi, pentru a avea mai multe formate nedocumentate de ţinut minte, fiecare cu setul său de parametri şi care fiecare acoperă doar un subset al funcţionalităţilor formatului de bază care este complet şi bine documentat—în sensul ăsta mi se pare că există avantaje şi în uniformitatea surselor, nu doar în uniformitatea aspectului articolelor. —Andreidiscuţie 7 ianuarie 2010 10:55 (EET)
Fwiw, acei parametrii (latd, latm, lats, latNS, longd, longm, longs, longEV), si nu numai ei, sunt disponibili si in codul {{CutieSate}}, doar ca nu apareau si in documentatie... I-am adaugat eu de curand. -- Jokes Free4Me (discuţie) 7 ianuarie 2010 15:46 (EET)

George Becali

[modificare | modificare sursă]

În timp ce verificam imaginile orfane, acum o lună, am găsit câteva imagini libere ppentru George Becali (5 mai exact). Le-am licenţiat, am decupat una şi am mai introdus alte două în articol. Ce zici, se poate muta Fişier:George Becali.JPG la commons? Cât despre îîntrebări, voi răspune astăzi, dar puţin mai târziu.— Ionutzmovie discută 6 ianuarie 2010 18:13 (EET)

Felicitări pentru descoperire. Parcă mi-amintesc asaltul de autopromovare de atunci al celui care a făcut fotografia. Am uitat complet de poza asta, şi era chiar necesară în articolul cu alegerile (ca să nu vorbesc de cel despre Becali). Da, şi poza original şi orice decupare a ei sunt libere şi pot fi încărcate la Commons. —Andreidiscuţie 6 ianuarie 2010 18:21 (EET)
Deci licenţa GFDL este corectă? Nu m-am gândit la o altă licenţă compatibilă. Imaginile aveau ca descriere doar o frază. — Ionutzmovie discută 6 ianuarie 2010 18:24 (EET)
Nu mai adăuga şi eticheta GFDL. Dacă imaginea e eliberată în domeniul public, atunci e liberă ca pasărea cerului. Dacă ţinem amândouă licenţele, e derutant pentru useri, care nu vor şti dacă trebuie sau nu să respecte condiţiile GFDL-ului. În fond, autorul a acceptat să renunţe la drepturi. Pentru imagini derivate, foloseşte {{DP-utilizator|Vlad Hogea}} (sau ce user le-a încărcat şi eliberat). La Commons, licenţa pentru aşa ceva e {{PD-user-w|ro|Romanian Wikipedia|Vlad Hogea}}. —Andreidiscuţie 6 ianuarie 2010 18:33 (EET)

Întrebare întrebatoare!

[modificare | modificare sursă]

Text aldinBUNA am si eu o intrebare pt tine,acontul sau mai bine spus pagina ce am facuto,a fost stearsa de curand de tine,singura mea nelamurire e de ce. Utilizator:Arminj Este povestea unui bebe ce a murit de sindromul mortii subite,despre unele greseli a doctorilor,si nu vad nici o reclama sau vreun beneficiu din aceasta pagina ci e doar de informare.Toate cele scrise pe pagina sunt adevarate,si de aceea te rog sa imi spui de ce a fost inchisa,si daca vreau sa o fac din nou ce trebuie modificat la ea.Mersii mult



Salutări!

Din greşeală am dublat fotografia Biserica din Căpuşu Mic. Cum ştreg dublura? Cum reintru să o editez să modific drepturile de licenţiere.

MultumescAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Eporteka (discuţie • contribuţii).

Dublura o poate şterge doar un administrator. Mergeţi în pagina dublurii, faceţi click pe „modifică pagina” sus şi scrieţi pe pagina de descriere a imaginii {{şr|Dublură}}. Pentru a completa drepturile de licenţiere, aceeaşi procedură: mergeţi în pagina de descriere a imaginii, click pe „modifică pagina” sus şi completaţi datele în tabel. —Andreidiscuţie 7 ianuarie 2010 13:06 (EET)


Mulţumesc de ajutor, cred că m-am descurcat cu bine.

Eusebiu Porteka ==

  1. Textul din titlu

==

Am încercat să ordonez (grupez, categorisez) membrii Sfatului Şării şi am primit-o peste mîini ... de la Dvs, credeţi că este în plus o astfel de categorie? --VRusnac (discuţie) 7 ianuarie 2010 16:47 (EET)

Nu, dar o categorie nu poate exista în afara arborelui. O categorie nu poate fi o pagină goală, trebuie inclusă într-o categorie de nivel superior. —Andreidiscuţie 7 ianuarie 2010 16:50 (EET)

Andrei, lasă, te rog, articolele aşa cum sunt, cu galerie de imagini. E vizibilă şi mult mai de efect. Cu formatul colapsat sau linkuri unii nici măcar nu le văd sau nu le accesează şi asta se poate vedea din datele legate de trafic la articolele respective. La DN 7A m-am chinuit câteva ore să le pun în ordine exact ca şi cum ai parcurge drumul. Acum s-a ales praful...Nici măcar nu se poate da revert pentru că fişierele au altă denumire. Asta înseamnă că îmi pierd timpul. Foarte bine că vrei să le muţi la Commons, dar încearcă să păstrezi formatul original, altfel o să încarc numai câte o poză la un articol. Şi aşa sunt mulţi frustraţi pe aici. Dacă nu le place atunci să rămână toate cioturi, fără nici o imagine. Popeşti este un sat din Cluj, România. Aşa-i mai frumos...Curat enciclopedie.--Ţetcu Mircea Rareş 8 ianuarie 2010 02:07 (EET)

Galeriile de imagini se ţin la Commons. Nu încurajăm deloc scrierea de articole dacă umplem paginile cu imagini; scopul nostru nu e să facem ceva de efect, imaginile le folosim doar ca să ilustrăm ceva. O să vă creez galeria la Commons. —Andreidiscuţie 8 ianuarie 2010 09:51 (EET)

Tocmai asta făceau imaginile, ilustrau perfect traseul unui drum, într-un articol care avea patru rânduri şi care era nemodificat de un an şi neschimbat va rămâne şi de acum încolo, şi umpleau golul lateral din pagină creat de info box. Avea dreptate Cezar, nu vă miraţi că vă pleacă contributorii. Într-o ţară în care toate instituţiile sunt nişte caricaturi, inclusiv sau mai ales justiţia şi administraţia publică, iar legile sunt doar pe hârtie sau pentru fraieri, copyrightul e mai scrupulos aici decât în media comercială, când imaginile sunt moca, iar munca tot aşa. Nu o să vezi prea multe maşini pe la Gura Lotrului, iar numărul de vizitatori ai paginii o să vezi în viitor cât de mult o să crească. De parcă mai contează. Oricum nu aveţi reclame pe ele, aşa că poate să fie şi numai unul.

I ask from you the help!!!

[modificare | modificare sursă]

I ask from you the help!!! Help to translate please clause from the English version on the Romanian language. To me everywhere help. Even the Frenchmen have helped me. I very much ask you. Help. You know English language

--Rerter (discuţie) 11 ianuarie 2010 17:45 (EET)

Make kind business!!! Please!!! Very much you I ask!!! Nu o faptă bună! Te rog! It a intreba tu!!!

--Rerter (discuţie) 11 ianuarie 2010 18:00 (EET)

Ro:toro at Estonian Wikipedia

[modificare | modificare sursă]

Hi! We have a problem at Estonian Wikipedia with an Estonian band named Ro:toro. We can't entitle the article correctly because Ro: stands for Romanian Wikipedia and when I type "Ro:toro" into our searchbox there, it leads me to this page. For now, the article is located at et:Ro toro. But i wanted to ask if there is any chance you could write something to this toro-page, that might help people to find the article et:Ro toro. They are probably not able to guess what the title of the article actually is, or why wasn't it written correctly. I would be very thankful if you could do something about it. Please contact me , if necessary. Thank you. Adeliine (discuţie) 12 ianuarie 2010 17:07 (EET)

Te rog sa ai rabdare cu mine, stiu ca fac greseli si am postat texte incomplete insa sunt noua aici si softul e destul de complicat si ma zbat sa inteleg anumite lucruri. Cred ca daca o sa-i aflu secretul nu o sa mai avem probleme.

Multumesc.

p.s. probabil ca mesajul asta nu are ce cauta aici, nu? De asemenea, nu am inteles cum schimbi numele unei pagini. Eu am sters continutul dintr-o pagina pe care o creasem cu un titlu gresit si am facut alta noua si m-am complicat, etc etc etc.

AlexandraGS (discuţie) 12 ianuarie 2010 18:50 (EET)

Nicio grijă, totul se învaţă în timp. Mesajul tău de aici e la locul lui. Pentru a schimba numele unei pagini, se foloseşte legătura „redenumeşte”, aflată în partea de sus. La început se poate să nu existe, dar după câteva editări va apărea. E foarte important să facem redenumirile cu ajutorul ei, pentru că în felul ăsta păstrăm integral istoricul fiecărei pagini, ceea ce permite ca cei care au lucrat la articol să primească credit pentru asta.
Legat de drepturile de autor ale fişierelor, e bine să studiezi puţin problema. La Wikipedia sunt permise doar materialele ce pot fi preluate şi publicate în mod liber de oricine. Nu orice există pe Internet respectă condiţia asta. În unele cazuri, dacă chiar e nevoie neapărat de o imagine dar nu avem şi nici nu putem obţine una liberă, se poate prelua o singură imagine, la rezoluţie redusă şi cu o justificare din care să rezulte toate astea. —Andreidiscuţie 12 ianuarie 2010 20:40 (EET)

Te rog să nu ştergi încă imaginile încărcate de Johnny powell, mă voi ocupa de licenţierea lor. Folosesc ca model pentru licenţiere fişierul Fişier:BeardOfStars-1-.jpg. Dacă ceva nu este bun la justificarea UC să-mi spui.— Ionutzmovie discută 12 ianuarie 2010 23:32 (EET)

P.S. Poţi să închei alegerile, au trecut 8 zile deja.— Ionutzmovie discută 12 ianuarie 2010 23:34 (EET)

Imaginile luate de pe Wikipedia

[modificare | modificare sursă]

În loc să le marchezi pentru ştergere pe cele editate greşit la drepturile de autor poate totuşi încerci să rezolvi problema... altfel decât să le ştergi


Exemplu la fişierul: --Dogaru Florin (discuţie) 15 ianuarie 2010 12:02 (EET)

Nu am cum să rezolv problema asta. Imaginea este cu UC la en.wp, nu e liberă, că altfel o mutam eu la Commons, iar utilizarea cinstită nu poate fi justificată pentru articolul în care doriţi să o introduceţi. —Andreidiscuţie 15 ianuarie 2010 12:06 (EET)
Îmi trebuie neapărat o imagine liberă cu un premiu/medalie... pentru grafica din tabelul Premii şi nominalizări (Amanda Tapping)... Ai vreo idee? --Dogaru Florin (discuţie) 15 ianuarie 2010 12:11 (EET)
După mine, nu cred că este neapărat nevoie de grafică în acel tabel. Reiese din text şi din structură că a câştigat un anume premiu. Dacă la en.wp a trebuit să se recurgă la utilizarea cinstită pentru a ilustra premiul chiar în articolul despre el, nu cred că există vreo imagine accesibilă a premiului Saturn. Mă uit mai bine, şi v-aş sugera să includeţi un text de genul „Laureată”/„Nominalizată”, ar fi cel mai clar. Din simbolurile folosite acum, nu reiese foarte clar aceasta. —Andreidiscuţie 15 ianuarie 2010 12:18 (EET)

Andrei, poţi să-l blochezi pe Alin9090? A introdus site-uri de autopromovare în mai multe articole.— Ionutzmovie discută 15 ianuarie 2010 13:45 (EET)

Văd că s-a oprit să discute, nu pare să mai fie cazul. —Andreidiscuţie 15 ianuarie 2010 14:49 (EET)

Imagini din Munţii Făgăraş

[modificare | modificare sursă]

"Conţinut neenciclopedic: Galerie de imagini mutată la Commons"

A se vedea: Categorie:Imagini din România
Decizia de a le muta la Commons trebuie să-mi aparţină, eu fiind autorul lor.
Lucrez pentru ro:wiki. Sunt multe imagini pe en:wiki la care noi nu avem acces.
În concluzie, vreau ca decizia să-mi aparţină, pentru viitoarele fişiere pe care le voi introduce. --Ana (discuţie) 18 ianuarie 2010 00:37 (EET)

E o chestie de ordonare. La Wikipedia ţinem articole enciclopedice, la Wikisursă ţinem texte originale, la Wikiştiri ţinem articole de presă, la Commons ţinem galerii de imagini. Şi la en.wp, şi la ro.wp şi în alte proiecte care permit încărcarea de fişiere sunt numeroase fişiere libere la care alte proiecte WMF nu au acces; asta se corectează prin transferul lor acolo. Practic, la fiecare proiect ar trebui să se păstreze doar imaginile incluse cu titlu de utilizare cinstită, cele libere sunt mult mai bine şi atent organizate şi categorisite la Commons. —Andreidiscuţie 18 ianuarie 2010 12:18 (EET)

Sterge aici ca este la commons. Merci.--Asybaris aport 19 ianuarie 2010 11:25 (EET)

Lista de calitate

[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei!

Sunt cam noob cu propunerea unei liste de calitate. O poti face tu, te rog? Motivul: lista de calitate pe en.wp tradusa conform. Multumesc! Compactforever Talk mortal! 19 ianuarie 2010 12:09 (EET)

Bună ziua Andrei. Apreciez faptul că doreşti de la mine să fiu un wikipedist respectat. Voi înceta cu micile ironii şi sper pe această cale să obţin suportul pentru alcătuirea unor articole de o calitate mai bună.--Lerman Kruger (discuţie) 19 ianuarie 2010 12:45 (EET)

Andrei, sunt Angela gradinaru, mi-ai sters poza Dan Gradinaru de pe pagina Dan Gradinaru. Este din arhiva casei. Te rog ajuta-ma sa fie repusa cum era inainte, ajuta-ma cu licentierea. Multumesc mult.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Angelagradinaru (discuţie • contribuţii).

Specificaţi sursa şi descrierea în formatul din pagina de descriere a imaginii. —Andreidiscuţie 19 ianuarie 2010 17:16 (EET)

Te rog ajuta-ma cum trebuie sa fac ! Tu mai ai poza stearsa? Eu am incercat sa pun alta, dar u se vede la fel. Da-mi exemplu cum sa scriu ca s fie bine, sau reincarca tu ca esti foarte priceput si zi-mi cum sa fac pentru licenta. Iti multumesc mult. Ajuta-ma!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Angelagradinaru (discuţie • contribuţii).

Alţi utilizatori au completat datele ei, se pare, dar nimeni nu a şters-o. Vedeţi Wikipedia:Imagini pentru alte detalii. —Andreidiscuţie 19 ianuarie 2010 18:23 (EET)

Mihail Minciună

[modificare | modificare sursă]

Salut! Am observat că aţi pus eticheta Din textul acestui articol nu rezultă caracterul notabil al subiectului. Mihail Minciună este unul din cei 86 de deputaţi din Sfatul Ţării care au votat la data de 27 martie 1918 Unirea Basarabiei cu România. Părerea mea este că ar fi notabil. Atât el, cât şi ceilalţi votanţi. Toate cele bune, --Miehs (discuţie) 19 ianuarie 2010 17:36 (EET)

Din articol nu deduc prin ce e diferit de ceilalţi 85. Avem din ce surse scrie o biografie a lui? Sunt mai multe articole create pe acest tipic, care am impresia că ar putea fi foarte uşor rezumate într-o listă cu toţi membrii sfatului ţării. Sigur, se poate discuta. —Andreidiscuţie 19 ianuarie 2010 18:21 (EET)

Se pare că cineva s-a apucat de copierea articolelor de pe ro.orthodoxwiki.org (ex.Scara raiului). Ştiu că este permisă copierea (licenţele cc şi gnu fdl), dar tonul unor paragrafe nu mi se pare potrivit.— Ionutzmovie discută 19 ianuarie 2010 18:27 (EET)

Da, aşa e. Trebuie respectate politicile de aici. Un text de acolo nu este automat bun şi aici, trebuie să treacă WP:PDVN şi WP:VER. —Andreidiscuţie 19 ianuarie 2010 18:30 (EET)
Andrei, văd că te-ai apucat să-mi ruinezi autoritatea de admin, ceea ce nu e deloc colegial. Nu poţi înlătura un format şi nu-mi poţi pune la îndoială o decizie fără să discuţi cu mine. Problema ciu copiatul nu este că ortodoxowiki nu ne-ar da voie să copiem, ci problema este cu Ortodoxwiki în sine. Adică au plecat de aici ca să-şi facă de cap, iar acum înghiţim plăcinta de-a gata sau cum? --Mihai Andrei (discuţie) 23 ianuarie 2010 18:01 (EET)

Doua pushpin-uri pe harta

[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei!

As vrea sa creez o harta pe care sa adaug mai multe pushpinuri. Cum fac? Compactforever Talk mortal! 22 ianuarie 2010 12:22 (EET)

La en.wp ştiu că există, la noi văd că a fost o încercare: Format:Harta de localizare multiplă. Vezi dacă e utilizabilă şi dacă funcţionează. —Andreidiscuţie 22 ianuarie 2010 12:25 (EET)
A mers!

Mersi frumos Andrei! Compactforever Talk mortal! 22 ianuarie 2010 12:32 (EET)

Dragă Andrei, cum ţi-am spus, chestiunea cu prima pagină este din punctul meu încheiată, deşi ştergerea nu a fost corectă. Referitor la al doilea punct, la fel cum nu suntem căruţa BOR, tot aşa nu suntem nici căruţa unui proiect care (culmea!) clonează chiar propriul nostru proiect. Păcat că nu avem un format "intoxicare". --Mihai Andrei (discuţie) 23 ianuarie 2010 18:11 (EET)

Utilizare cinstită

[modificare | modificare sursă]

După părerea mea nu toate fotografiile de persoane sînt înlocuibile, chiar dacă acele persoane sînt încă în viaţă şi pot fi fotografiate acum. Persoanele care îşi datorează notabilitatea unei activităţi din tinereţe, mai ales atunci cînd aspectul lor vizual reprezintă o componentă importantă a acelei notabilităţi, trebuie ilustrate cu imagini din timpul carierei lor, nu cu imagini de la bătrîneţe. Mi-a atras atenţia ştergerea pe care ai operat-o la Fişier:2262732382 2b75422897 o.jpg (Angela Similea). Ca să merg la extrem, imaginează-ţi cum ar fi ca articolul Costel Băloiu (copilul care a jucat rolul principal din Pistruiatul şi Roşcovanul) să fie ilustrat cu o fotografie de acum, cînd persoana a trecut de 50 de ani. Exemplele pot continua.

Nu trebuie să aplicăm orbeşte nişte reguli artificiale. Legea ne permite să invocăm utilizarea cinstită, deci dacă pentru ilustrarea unui subiect este net mai bună o imagine protejată decît una liberă, atunci evident va trebui s-o folosim pe cea protejată. Primul scop aici este scrierea enciclopediei, iar promovarea conţinutului liber este secundară. (Cine vrea foarte mult să promoveze conţinutul liber se poate adresa acelor persoane cu rugămintea de a ne oferi fotografii sub o licenţă liberă.)

Vezi ce zice şi en:WP:NFC#UULP: „for some retired or disbanded groups, or retired individuals whose notability rests in large part on their earlier visual appearance, a new picture may not serve the same purpose as an image taken during their career, in which case the [fair] use would be acceptable.” — AdiJapan 24 ianuarie 2010 04:59 (EET)

OK, sunt de acord. Dacă lucrul ăsta este arătat în justificare, am să-l înţeleg ca atare. —Andreidiscuţie 24 ianuarie 2010 11:38 (EET)
E un pas înainte. Dar nu te aştepta ca toţi utilizatorii să ştie toate mărunţişurile astea. De multe ori trebuie să-i ajutăm şi noi, de exemplu completînd justificările, acolo unde putem. Ştergînd fişiere care de fapt pot fi păstrate nu facem nimănui nici un serviciu, dimpotrivă. — AdiJapan 24 ianuarie 2010 11:47 (EET)

Salut Andrei. Având în vedere că nu mai am timp să mai lucrez la proiect şi chiar dacă aş avea, am rămas în urmă cu politica aşa că nu ştiu la ce mi-ar folosi uneltele administrative, I request the removal of my administrator rights. Te tog să faci tu cererea la meta dacă vrei. Merci mult.  rad urs  mesaj  24 ianuarie 2010 10:07 (EET)

Intrebare OTRS

[modificare | modificare sursă]

Buna,

Am vazut ca s-a primit o declaratie de acordare a drepturilor de autor legata de articolul Unifight. Declaratia respectiva cuprinde si articolul Unifight/etape concurs?

Mersi. Orioane -msg- 26 ianuarie 2010 12:57 (EET)

Se referă la textul de la adresa http://www.unifight.ro/index.php?page=viewpage&id=1 - care mi se pare că e la Unifight/etape concurs. —Andreidiscuţie 26 ianuarie 2010 13:00 (EET)
OK. Orioane -msg- 26 ianuarie 2010 13:02 (EET)


Buna,

Am vazut că ai şters toată pagina cu "Darts"... Pentru că am adaugat eu fotografia cu instructiunile de montaj? Dacă e aşa, poţi s-o elimini şi să laşi doar pagina cum a fost înainte, adică doar cu descriere şi instrucţiuni, fără fotografie... Deşi fotografia am introdus-o cu scopul de a uşura instalarea, acesta e scopul contribuţiilor cred, dar văd că încontinuu mi se şterg fotografiile adăugate, pe motivul că nu au licenţă şi mai ştiu eu ce... În momentul încărcării unei fotografii, îmi apar Informaţii, Descriere=, Sursa=, Data=, Autor=, Permisiune=, alte_versiuni=... Probabil că aici nu scriu ceva bine, pentru că se şterg după o zi... Dacă ai timp "iluminează-mă" te rog... La licenţiere, aleg "Eu, iniţiatorul imaginii, o eliberez în domeniul public", pentru că aşa este... Un coleg mi-a spus să merg la "Commons" şi să completez chenarul care apare, dar dacă intru acolo aterizez pe pagina "Wiki Commons", iar dacă apăs pe vreo categorie, îmi apare altă subcategorie şi dacă apăs şi pe aia, îmi apar zeci de fotografii cu persoane, dar nici un chenar... Când ai timp şi răbdare, scrie-mi ce să fac, pas cu pas pentru a încărca o fotografie care să şi rămână acolo... Precizez că 90% din ele le încarc din propriul computer, deci, în principiu eu le fotografiez sau le editez... Mersi anticipat! Cu stimă, Angel

Pagina Darts a fost ştearsă nu de mine, ci de Orioane, pentru că textul era copiat. Ca să nu fie şters un articol, textul trebuie să fie formularea dumneavoastră proprie, altfel el reprezintă un plagiat. La Commons, nu vă lăsaţi captivat de navigarea prin arborele de categorii. În meniul din stânga „participate”, alegeţi „Upload file”. Dacă vă e greu cu meniurile în engleză, faceţi click în partea de sus a paginii pe linkul „Română”. De acolo, urmăriţi instrucţiunile de pe ecran. Pentru a încărca imaginile la Commons (sau la Wikipedia), este important să deţineţi drepturile de autor (dacă sunt făcute de altcineva decât dumneavoastră, nu deţineţi dreptul de autor) şi să fiţi dispus să permiteţi reutilizarea şi modificarea lor. Vedeţi îndrumarul despre politica de drepturi de autor pentru detalii. —Andreidiscuţie 27 ianuarie 2010 10:36 (EET)

La Wikipedia:Pagini de şters/Valeria Manta Tăicuţu ai scris că rezultatul final este „ştergere”, dar n-ai şters pagina. Bănuiesc că de fapt ai vrut să decizi păstrarea articolului. Rebel a luat de bun ce-ai scris acolo şi acum cere ştergerea rapidă. Te-aş ruga să lămureşti cum stau lucrurile. — AdiJapan 29 ianuarie 2010 07:06 (EET)

Te lămuresc eu. Pagina şi informaţiile existau de multă vreme, doar că trebuiau actualizate. Rebel a crezut că era vorba de aceeaşi pagină ştearsă şi repusă, ceea ce este fals. Cred că Rebel se mai poate calma, mai bine postează şi el nişte articole despre scriitori.

Mulţumesc Andrei Stroe pentru aprecierea muncii mele.--Lerman Kruger (discuţie) 29 ianuarie 2010 20:52 (EET)

Multumesc pentru interventia prompta si corecta, asa cum am crezut ca trebuie facuta. Alexander Tendler (discuţie) 29 ianuarie 2010 14:35 (EET)

1)

Pentru că FOP nu ne permite să punem imagini mai noi de 70 ani, este sortit oare ca articolele să rămână neilustrate pentru 70 de ani sau se poate concepe o altă formă de licenţă? Întreb asta pentru că văd că pe nimeni nu interesează acest subiect, mulţi încarcă poze fără cunoaşterea a ceea ce înseamnă FOP, ceea ce poate duce la ştergerea fotografiilor. Dacă concepem o licenţă nouă care să nu permită utilizarea comercială nu cred că atentăm la libertatea Wikipediei, ţinând cont că o licenţă proastă tot e mai bună decât una lipsă. --Cezarika1 1 februarie 2010 09:07 (EET)

Definiţia de licenţă liberă aşa cum este ea înţeleasă de Fundaţia Wikimedia este cea de aici. Ideea e că dacă păstrăm conţinut neutilizabil comercial, atentăm la libertatea proiectului, pentru că libertatea presupune şi posibilitatea utilizatorilor să utilizeze comercial conţinutul nostru. Pentru cazul în care un articol este supus riscului de a fi neilustrat şi să aibă neapărat nevoie de ilustrare, există utilizarea cinstită. —Andreidiscuţie 1 februarie 2010 09:34 (EET)
Deci la fotografiile mele, să adaug UC? --Cezarika1 1 februarie 2010 09:36 (EET)

Coloana infinitului, Palatul Parlamentului, turnurile de televiziune, blocurile zgarie nori din ţările fără FOP, stadioanele de fotbal din Franţa şi Italia etc., sunt sortite să rămână neilustrate timp de 70 ani pentru că altfel atentăm la libertatea proiectului? Deci tu consideri că e mai bine să nu avem deloc imagini pentru că altfel atentăm la libertatea proiectului. --Cezarika1 1 februarie 2010 09:41 (EET)

2)

Avem o licenţă care spune citez "Decretul nr. 321 din 18 iunie 1956, care pentru fotografii prevedea protejarea drepturilor intelectuale pe o durată de 5 ani. Legile ulterioare nu au reprotejat operele intrate în domeniul public". Atunci de ce fotografiile din perioada 1956-1996 nu sunt considerate DP? --Cezarika1 1 februarie 2010 09:55 (EET)

Pozele de la www.comunismulinromania.ro

[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei,

Am doua observatii in legatura cu pozele incarcate de tine la Commons:

  1. Nu cred le faci atribuirea bine; trebuie mentionata sursa (www.comunismulinromania.ro) si nu MNIR
  2. De ce nu le scrii descrierea si in romana? Nu cred ca iti ia asa de mult timp...--Strainu (دسستي‎)  1 februarie 2010 12:34 (EET)
Era într-o noapte şi voiam să încarc toate imaginile utile şi mi s-a părut mai util să scriu doar în engleză decât doar în română. Da, ar trebui pus şi linkul, pentru că aşa se cere, deşi licenţa are şi ea un link. —Andreidiscuţie 1 februarie 2010 12:46 (EET)

Uită-te aici Decoraţiile Transnistriei. În listă apar pozele tuturor decoraţiilor din RMN. Care este posibilitatea de a le salva de ştergere? Pozele apar şi la articolele despre fiecare decoraţie în parte. Ar putea intra sub acţiunea de ştergere pe care o practici sau pot fi salvate? --Cezarika1 1 februarie 2010 13:26 (EET)

Văd că unele din ele sunt la Commons şi n-a ridicat nimeni problema că ar fi probleme de copyright cu ele. Situaţia lor mi se pare încâlcită. Cum RMN nu e un stat recunoscut, legea lui nu prea contează. Contează legea Republicii Moldova, care, din câte înţeleg din articolul 7, nu reţine drepturi de autor asupra simbolurilor autorităţilor locale şi centrale (steme, drapeluri etc). —Andreidiscuţie 1 februarie 2010 13:33 (EET)

ZashPMR1.jpg a fost stearsa pe Commons pe motiv de licenta, dar nu gasesc cererea de stergere. Poate nu avea trecuta sursa sau mai stiu eu. Poti verifica? In alta ordine de idei, am trecut la licenta UC-stema, dar nu am scris sursa corecta, ci numai faptul ca sunt de pe situl Presedintiei RMN. Vreo 2-3 nu le-am gasit acolo si le-am facut rost de pe un site tert. Ar fi ceva probleme cu dreptul de autor in acest caz? --Cezarika1 1 februarie 2010 13:39 (EET)

O să caut pe la Commons, să văd ce s-a întâmplat pe acolo; eventual, putem crea un format similar cu commons:Template:PD-Ro. Dreptul de autor nu se aplică deloc la decoraţii, ca simbol de stat, iar fotografierea lor nu este un act artistic suficient încât să intre sub incidenţa legii, v. Bridgeman Art Library v. Corel Corp.. —Andreidiscuţie 1 februarie 2010 13:42 (EET)
Atunci cum poate fi tratată o situaţie de genul acesta http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C5%A3ie_Utilizator:Cezarika1#Reclama.C5.A3ie? --Cezarika1 1 februarie 2010 13:53 (EET)
Cred că a făcut parte dintr-o etapă de curăţenie. Datele despre sursă şi licenţă erau cam neclare: la sursă era pus doar un link (nu se arăta ce reprezintă site-ul) şi eticheta de drepturi de autor era CC-BY-2.5—dacă aş vedea aşa ceva, aş bănui că e necesară permisiunea, iar site-ul nu o dă în mod explicit. Dacă se invocă legea moldovenească a drepturilor de autor, cred că situaţia e destul de clară: nu este acoperită de drepturi de autor. Am creat {{DP-Md}} pe ro.wp, sper că e corect şi clar formatul.
Referitor la reclamaţia de pe OTRS, procedura e să ne cerem scuze şi să ştergem imaginea, e cel mai sigur. În general, e bine să fim cu mare grijă când preluăm imagini făcute de alţii, iar dacă preluăm cu utilizare cinstită (scop ilustrativ, doar când nu se pot înlocui), să explicăm foarte clar lucrul acesta. —Andreidiscuţie 1 februarie 2010 14:07 (EET)

Chiar dacă e aşa, chiar tu ai spus mai sus că fotografierea decoraţiei nu are drept de autor, deci ce putea să pretindă ăla nu ştiu. Referitor la licenţă, ce fac, modific licenta la toate pozele? --Cezarika1 1 februarie 2010 14:12 (EET)

Dar pozele din Transnistria cum sa fie tratate dar se specifica ca dupa legea lor, ele sunt libere de drepturi? --Cezarika1 1 februarie 2010 14:13 (EET)

Nu mi-am dat seama că aia era o decoraţie. Pe de altă parte, e o decoraţie a BOR, nu a statului; şi astea nu ştiu dacă intră sub incidenţa scutirii de drepturi de autor. Oricum, dreptul aparţine BOR, nu fotografului. Dacă e aşa de agresiv şi posesiv, imaginea ar putea fi ştearsă şi el lăsat în pace; altfel, explicaţia privind drepturile de autor trebuie să fie foare clară. Apropo de pozele din RMN, dacă şi „statul” transnistrean consideră că sunt DP, se poate realiza un format simular celui făcut de mine care să arate asta (nu am găsit eu textul legii), dar cred că, atâta vreme cât RMN nu e recunoscută decât ca republică autonomă în cadrul RM, acolo se aplică legea moldovenească. —Andreidiscuţie 1 februarie 2010 14:39 (EET)
Dar decoraţiile RMN nu sunt ale statului moldovenesc. Ce e de facut in acest caz? --Cezarika1 1 februarie 2010 15:09 (EET)
Tocmai asta spun, că sunt ale unei unităţi teritoriale autonome ce se supune (sau măcar ar trebui să se supună) legilor moldoveneşti; nimeni nu le-a recunoscut independenţa şi deci la nivel internaţional, acolo sunt aplicabile legile RM. RMN e totuşi oficial autonomă şi emite decoraţii (cum probabil şi Găgăuzia poate emite decoraţii), dar regimul drepturilor de autor este cel al Moldovei. Pe de altă parte, dacă RMN are o lege care să pună în domeniul public simbolurile oficiale de stat, asta ar ajuta, dar nu cred că ar fi necesar. Bine, nu sunt avocat, aşa interpretez eu situaţia: bunul simţ îmi spune că nu suntem obligaţi să urmărim să ne supunem legilor unui stat nerecunoscut internaţional. —Andreidiscuţie 1 februarie 2010 15:40 (EET)

Drepturile de autor

[modificare | modificare sursă]

Salutare! Este adevărat că nu am înţeles politicile Wikpedia cu privire la drepturile de autor (am doar 14 ani). Aţi putea să mă ajutaţi vă rog? Poate să îmi da-ţi un exemplu folosind o imagine trimisă de dumneavoastră sau să-mi spuneţi detaliat cum ar trebui să procedez cu imaginile mele. —Batman tbatb (discuţie) 2 februarie 2010 11:33 (EET)

Domnule Stroe va scriu ca unui coleg matematician, inginer, informatician. Eu lucrez la IBM in Canada, sunt doctorand in matematici, am fost asistent universitar in Romania, am scris carti si articole de matematici superioare. In timpul liber scriu poezii, articole, proza. A devenit mai mult decat o pasiune de cand am fost primita in Uniunea Scriitorilor din Romania. Nu vad motive intemeiate pentru stergerea paginii http://ro.wikipedia.org/wiki/Lumini%C5%A3a_Suse. Tot ce este listat in pagina aceea reprezinta ceva pentru tara mea, poate fi verificat si sustinut cu probe, nu cred ca a fost citit cu atentie inainte de a fi fost propus pentru stergere. Va intreb cu amaraciune cum este posibil asa ceva?...

Avem o licenţă care spune citez "Decretul nr. 321 din 18 iunie 1956, care pentru fotografii prevedea protejarea drepturilor intelectuale pe o durată de 5 ani. Legile ulterioare nu au reprotejat operele intrate în domeniul public". Atunci de ce fotografiile din perioada 1956-1996 nu sunt considerate DP? --Cezarika1 3 februarie 2010 09:01 (EET)

Începusem şi eu să etichetez imagini cu formatul ăla, dar mi-a atras atenţia AdiJapan (sau parcă Turbojet, nu mai ştiu) că nu prea e valabilă licenţierea asta, dar nu prea am înţeles de ce: am citit şi decretul şi e ciudat. De exemplu, din articolul 7 rezultă termenele pentru drepturi patrimoniale, ce se referă la punctele 5 şi 6 din articolul 3, dar pe noi ne interesează şi termenele pentru punctele 3 şi 4 din articolul 3. Ori, astea nu le-am găsit specificate nicăieri în lege. După mine, formatul e aplicabil, dar mi s-a atras atenţia că n-ar fi, deci nici eu nu ştiu ce să cred—sincer, nu găsesc acum discuţia despre asta. —Andreidiscuţie 3 februarie 2010 12:37 (EET)

Autopromovare

[modificare | modificare sursă]

Pagina Quartz Matrix a fost ştearsă însă nu înţeleg de ce? Andrei a menţionat în finalul discuţiei că subiectul nu este nenotabil ci trebuie refăcut. A fost refăcut, fără caracter publicitar, însă acum a fost şters sub explicaţia - subiect nenotabil.

Nu mai înţeleg care sunt de fapt principiile de funcţionare. - Cătălin Raţă

Politica e ca dacă o pagină a fost ştearsă pentru lipsă de conţinut, recuperarea sau refacerea se face după o nouă discuţie. Mai ales dacă este implicat conflictul de interese. Vă sfătuiesc să citiţi Wikipedia:Autobiografie - nu sunteţi de mare ajutor pentru Wikipedia dacă vă puneţi singur într-un conflict de interese. —Andreidiscuţie 3 februarie 2010 15:23 (EET)

Propunere de stire

[modificare | modificare sursă]

Salut! Am facut aici o propunere de stire. O zi buna! --Olahus2 (discuţie) 31 ianuarie 2010 19:44 (EET)

Salut! Cred ca ai uitat de propunerea mea. O zi buna! --Olahus2 (discuţie) 3 februarie 2010 20:19 (EET)

Decizie păstrare/neconcludentă

[modificare | modificare sursă]

Salut Andrei,

Ai luat aici o decizie pe care eu nu o înţeleg. Eu văd un jurnal local şi o sursă online, sunt acestea suficiente pentru păstrarea unui articol? --Gutza DD+ 4 februarie 2010 10:55 (EET)

E posibil să fi greşit; am închis atunci mai multe discuţii. După cum vezi, la aceasta nu mai participase nimeni cu noi argumente de o lună, dar nu puteam trage concluzii clare şi nici n-avea rost să rămână deschisă degeaba. Cum din cauza conflictului de interese nu se poate avea încredere în analiza surselor făcută de domnul Caragea, nu puteam decide fără echivoc păstrarea, dar nici nu puteam trage o concluzie clară în celălalt sens. Eşti liber, ca şi oricine altcineva, să redeschizi discuţia cu noi argumente, inclusiv cu demontarea celor anterioare. —Andreidiscuţie 4 februarie 2010 11:44 (EET)

Nu ştiu ce argumente aş putea aduce pentru a argumenta lipsa de notabilitate a cuiva. Cât despre demontare, cred că tocmai am făcut asta deasupra, cel puţin în privinţa celor pe care ai părut să le fi luat în seamă atunci când ai decis păstrarea. De propus pentru ştergere n-am să-l propun, nu ţin să mai fiu terfelit de Lerman Kruger -- şi-aşa tocmai am propus pentru ştergere ALRQ sau cum îi zice. --Gutza DD+ 4 februarie 2010 12:05 (EET)

Lista de localităţi din Republica Moldova

[modificare | modificare sursă]

Am observat că sunt mai multe liste identice, diferenţa constând în diacritica de la cuvântul listă (de ex. Listă de localităţi din raionul Ocniţa; Lista de localităţi din raionul Ocniţa). Pe care din variante le păstrăm?— Ionutzmovie discută 6 februarie 2010 12:52 (EET)

Localităţile dintr-un raion, dintr-o regiune, dintr-o ţară sunt unităţi delimitate. Cred că oportună ar fi utilizarea titlului de Lista localităţilor din .... --Rebel 6 februarie 2010 12:54 (EET)

Bună ziua Andrei. Cred că ar fi utilă participarea ta la dezbaterea de aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Cafenea#Propagand.C4.83_nazist.C4.83_.3F . Toate cele bune, --ZOLTAN (discuţie) 7 februarie 2010 15:48 (EET)

Imagine Marcel Top

[modificare | modificare sursă]

Buna seara .As vrea sa sterg fisierul Marcel Top.JPG si sa il inlocuiesc cu fisierul ZM8T0246.jpg la dorinta fotografului Tomoaki Minoda, care considera ca al doilea e superior calitativ. --User:postpunkrevival 7 februarie 2010 18:48 (EET)

Mergeţi la pagina Fişier:Marcel Top.JPG, faceţi click pe „Trimiteţi o versiune nouă a acestui fişier” şi încărcaţi noua imagine. Aşteptăm în continuare o confirmare din partea autorului că este de acord cu licenţa. —Andreidiscuţie 7 februarie 2010 19:03 (EET)

Salut. M-aş bucura să reevaluezi nedeblocarea robotului meu. Mulţumesc. --Rebel 7 februarie 2010 19:20 (EET)

L-am deblocat. —Andreidiscuţie 7 februarie 2010 19:25 (EET)

Conturi multiple

[modificare | modificare sursă]

Salut. Nu cumva Sebifinal este acelaşi cu Sebi99?Sebimesaj 8 februarie 2010 22:14 (EET)

Posibil, dar chiar dacă ar fi, mi se pare că nu încalcă nicio politică. S3bi kool nu mai este blocat, cum era atunci când s-a creat contul Sebi99. —Andreidiscuţie 9 februarie 2010 10:11 (EET)

Licenta imagine articol

[modificare | modificare sursă]

Buna, referitor la fisierul disponibil aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Fişier:Medalie.jpg, am adaugat o eticheta mai clara. Fisierul nu imi apartine insa a fost realizat pentru proiectul mentionat in articolul http://ro.wikipedia.org/wiki/Profesorul_Bologna. Voi reveni cu alte completari la acest articol precum si la Gala Profesorului Bologna. Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca momentan este in regula imaginea si datele de identificare. Legat de autor, din pacate nu se mai stie nimic de compania care a realizat grafica proiectului, insa la o simpla cautare pe google veti gasi destule link-uri in presa catre ANOSR, legate de proiect (http://images.google.ro/images?hl=ro&safe=off&rlz=1C1GGLS_roRO358RO358&um=1&q=profesorul+bologna&sa=N&start=0&ndsp=21).Este in regula sau mai trebuie alte lamuriri? Va multumesc anticipat, Andrei Craciun.

Imaginea nu este liberă. Dacă este aşa, atunci nu o putem folosi decât în virtutea articolului 33 din legea dreptului de autor. Pentru a-l invoca, trebuie scrisă o justificare pentru aceasta (aveţi exemple la legătura dată). —Andreidiscuţie 9 februarie 2010 19:33 (EET)

Timbrele din RM intră la DP conform legii? --Cezarika1 9 februarie 2010 19:26 (EET)

Nu găsesc nicio stipulare în varianta asta a legii care să le scoată de sub protecţia drepturilor de autor. —Andreidiscuţie 9 februarie 2010 19:28 (EET)
Te întreb pentru că la Commons există sute de timbre în categoria Category:Stamps of Moldova şi sunt licenţiate ca PD-exempt. --Cezarika1 9 februarie 2010 19:33 (EET)
Da, văd şi eu. E posibil, User:Butko e cel care susţine că intră sub incidenţa articolului 7 din legea din RM. Mie personal nu mi se pare că le acoperă. —Andreidiscuţie 9 februarie 2010 19:36 (EET)

Editura Dacica

[modificare | modificare sursă]

Buna ziua, domnule Stroe. Sunteti dragut sa-mi explicati de ce ati sters pagina de prezentare a editurii Dacica ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Editura_Dacica) in contextul in care am facut-o in asa fel incat sa fie prezentata in acelasi stil ca si aceste edituri: http://ro.wikipedia.org/wiki/Edituri ? Multumesc.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Dacica (discuţie • contribuţii).

. Atenţie la conflictul de interese, s-ar putea ca din cauza lui să nu vedeţi toate aspectele. —Andreidiscuţie 10 februarie 2010 13:06 (EET)

Mă poţi ajuta să înţeleg ce problemă e aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Cafenea#Anomalie? Mulţumesc. --Cezarika1 12 februarie 2010 17:19 (EET)

O să încerc să mă uit diseară sau mâine; eu le-am dezactivat pentru că mi se pare că se încarcă pagina greu şi îmi reduc şi viteza de scriere a textului, aşa că trebuie să le reactivez şi să le testez. Ar putea fi întrebat şi Gutza, că el a umblat prin css-urile şi js-urile interfeţei. —Andreidiscuţie 12 februarie 2010 17:26 (EET)
Ai reuşit să-ţi dai seama despre ce este vorba? --Cezarika1 14 februarie 2010 07:45 (EET)
Nu prea am avut timp. Am încercat doar să reproduc şi n-am reuşit. Butoanele mergeau ok şi nu săreau peste nimic. —Andreidiscuţie 15 februarie 2010 09:27 (EET)
Erau afectate toate wikipediile. De ieri, totul a revenit la normal. --92.80.224.105 (discuţie) 15 februarie 2010 10:26 (EET)

Re:Aniversările zilei

[modificare | modificare sursă]

Mai pun vo 2 cutii si I'm on it. Cu bine, Compactforever Discuţie 12 februarie 2010 23:32 (EET)

Format drepturi autor MosNews

[modificare | modificare sursă]

Formatul {{MosNews}} mai este valabil? Văd că pe pagina copyright nu scrie că ar fi permisă copierea, ci doar copyright.— Ionutzmovie discută 14 februarie 2010 17:39 (EET)

Se pare că şi-au refactorizat site-ul şi că şi-au schimbat şi politica privind drepturile de autor. Ceea ce e acum publicat acolo în mod cert nu mai e liber. —Andreidiscuţie 15 februarie 2010 11:00 (EET)

Salut Andrei. Ai putea să te uiţi dacă articolul e acum la varianta cu sedilă şi varianta cu virgulă e redirect? Cred că m-am încurcat puţin în diacritice şi nu reuşesc să-mi dau seama cum e. Dacă e greşit, poţi să faci redenumirea? Mersi.--Strainu (دسستي‎)  15 februarie 2010 11:15 (EET)

E bine. Ş cu sedilă url-encoded este %C5%9F, cel cu virgulă este %C8%99 - poţi verifica asta pe unele browsere mai de la ţară, cum este Internet Explorer pe Windows şi (mi se pare) Konqueror pe Linux, care afişează URL-ul codificat în bara de adresă. —Andreidiscuţie 15 februarie 2010 15:25 (EET)

Căutările nu sunt case sensitive. RebelRobot a creat o grămadă de redirecturi absolut inutile. Poţi să ştergi Lambha pahar liniştit. --Bean49 (discuţie) 15 februarie 2010 15:27 (EET)

Cum se foloseşte unealta Friendly la etichetarea articolelor?— Ionutzmovie discută 16 februarie 2010 21:31 (EET)

Vezi Wikipedia:Friendly pentru cum se activează. Îţi dă un tab „etichetează” lângă „urmăreşte”. —Andreidiscuţie 16 februarie 2010 21:49 (EET)
Acum îmi merge. Am greşit la adăugarea scriptului. Mersi de ajutor.— Ionutzmovie discută 16 februarie 2010 21:59 (EET)

Dacă tot eşti aproape toată ziua pe net şi vezi absolut tot ce se întâmplă, mă deranjează teribil că nu ai minima decenţă să spui atunci: „Măi tâmpitule nu-ţi mai pierde timpul să încarci imagini căci oricum ţi le ştergem sau ţi le mutăm sau cine ştie ce mai facem cu ele. Atunci omul ştie că nu are sens să-şi mai piardă timpul, câte o jumătate de zi, să-şi strice ochii inutil şi poate să-şi găsească ceva mai bun de făcut. Sau dacă tot ai fost acolo poţi să faci tu legenda fiecărei imagini, asta dacă mai are sens să scri sub o imagine „Cascada Bâlea” sau „serpentine pe Transfăgărăşan”. Eu nu am timp de pierdut cu mărunţişuri inutile, dacă aş fi făcut un articol pe lună atunci puteam sta să scriu sub fiecare imagine. Şi mi se pare normal ca cel care a creat un articol, sute de articole, şi a muncit la ele să aibă dreptul moral să hotărască ce se întâmplă cu ele, nu să vină un bigot greco-catolic să-şi umfle muşchii că aşa vrea el şi el e administrator. E mult mai greu să faci o fotografie la naiba în praznic decât să stai cu DEX-ul lângă calculator şi să faci pe marele erudit, sunt destule exemple aici. Iar pozele mutate la Commons pot fi mutate cu aceeaşi denumire, asta măcar din bun simţ şi din respect pentru munca omului, ca să nu mai vină cineva încă o dată, de exemplu Giku, să muncească la înlocuirea imaginilor. Sau poate te deranjează pozele în general sau ale unora în particular. Cum nemţii pot să facă asta, poate să o facă şi un român. Cu regret sunt nevoit să-mi mut articolele în altă parte. Gutză îi scria lui Radu Trifan ceva legat de „gluma voastră de enciclopedie”. Greşit, ăia sunt nişte oameni foarte entuziaşti, diferenţa o fac din păcate posibilităţile tehnice. În schimb Wikipedia română devine tot mai mult o glumă, sau cum spunea Kruger, oricât de mult l-aţi hulit şi oricâte bube ar avea în cap: o gaşcă, de cartier... care a transformat Wikipedia într-o şuşanea. Contribuitorii serioşi şi muncitori pot fi număraţi pe degetele de la cele două mâini şi ei deobicei tac şi îşi văd de treaba lor. În schimb alţii hotărăsc, taie şi spânzură. Hotărâţi pe munca voastră de acum încolo.--Ţetcu Mircea Rareş 16 februarie 2010 22:09 (EET)

Am nevoie de o diagramă cu bare orizontale şi nu ştiu s-o fac. Nu am timp/chef să învăţ limbajul de la wiki, ar fi pentru mine o investiţie păguboasă. Dar m-aş descurca dacă mă ajuţi să pornesc. Sunt 6 bare orizontale (plus încă una care să servească de header sau footer, nu ştiu cum arată mai bine). De fapt sunt 6 (+1) records suprapuse, fiecare cu un prim field care conţine text, urmat de un field care conţine bara. Aici am o abscisă care merge de la 1940 până la 2010 (sunt ani). Bara propriu-zisă începe de la un anumit an (să zicem 1943) şi se termină la alt an (să zicem 2004); trebuie să aibă o culoare care să o distingă de fond. Pe header/footer trebuie marcaţi anii, să zicem din 10 în 10: 1940, 1950, ..., 2010. Atât. Poţi să-mi indici unde găsesc o template după care să mă orientez? Mulţumesc. -- Victor Blacus (discuţie) 16 februarie 2010 22:17 (EET)

Ar mai putea fi încă un record, deasupra sau dedesubt, cu un singur field de text, care să servească de caption.
Îmi pare rău, şi pe mine mă depăşeşte grafica de complexitatea asta. Nu ştiu cum să fac ceva similar decât poate după ceva muncă cu Inkscape. —Andreidiscuţie 17 februarie 2010 09:51 (EET)
OK, mulţumesc. Dacă nu mă descurc altfel, fac un tabel banal şi atât. -- Victor Blacus (discuţie) 17 februarie 2010 10:49 (EET)

Victor, o să trag eu o privire duminică... sunt destule exemple pentru a pune la punct o astfel de diagramă. //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 19 februarie 2010, 09:31 (EET)

Traduceri incomplete

[modificare | modificare sursă]

Salut, Andrei. Ai vreo idee pe unde s-ar afla textele astea, că nu dau de ele nicicum. Cred că sunt pentru mai multe licenţe. Mersi.Sebimesaj 17 februarie 2010 00:28 (EET)

Cred că este commons:Template:Cc-by-sa-2.5—trebuie pus la Commons şi traducerea în română. —Andreidiscuţie 17 februarie 2010 09:52 (EET)

Aniversările zilei/13 februarie

[modificare | modificare sursă]

Béla al II-lea al Ungariei se referă la en:Béla II of Hungary? Dacă da, atunci anul decesului este eronat.— Ionutzmovie discută 17 februarie 2010 23:01 (EET)

Se poate. Dacă ziua e ok, corectează anul. —Andreidiscuţie 17 februarie 2010 23:07 (EET)

Imagini politicieni

[modificare | modificare sursă]

Cred că am găsit un site cu imagini cu politicieni români; vezi asta de exemplu. Pe site-ul lor scrie asa "imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.(vezi aici)— Ionutzmovie discută 18 februarie 2010 20:59 (EET)

Felicitări pentru descoperire. Ei folosesc Picasaweb pentru stocare, ceea ce e foarte ok. Uită-te la Picasaweb la fiecare imagine în coloana din dreapta unde scrie „Some rights reserved”. Click pe ăla şi îţi dă detalii despre licenţa de trecut în imagine. La exemplul ăsta, licenţa este CC-BY-3.0. Instrucţiuni particulare despre Picasaweb sunt la commons:Commons:Picasa Web Albums files; din păcate se pare că încă nu există tool automat de preluare, dar se lucrează la unul.  —Andreidiscuţie 18 februarie 2010 21:48 (EET)
Deci nu este nici o problemă dacă încarc imagini de pe site-ul Webphoto.ro la commons?— Ionutzmovie discută 19 februarie 2010 00:05 (EET)
Nu e nicio problemă—cum am spus mai sus, sunt stocate pe Picasaweb şi etichetate cu CC-BY-3.0. Doar etichetează-le şi tu cu CC-BY-3.0 (sau CC-BY-SA-3.0, după caz) şi pune un link spre locul de unde le-ai luat ca să se vadă clar licenţa. —Andreidiscuţie 19 februarie 2010 09:07 (EET)
M-am apucat de încărcat imaginile la commons. O să le decupez pentru a arăta mai bine în infocasete. ex aici Ionutzmovie discută 19 februarie 2010 15:44 (EET)
Am terminat cu imaginile libere despre persoane de pe Picasa. Mai au ei două galerii dar sunt marcate cu all right reserved (cam aici se termină). Poţi să verifici şi tu imaginile, poate mai luăm ceva folositor, cum ar fi fotografii de la Muzeul Grigore Antipa. Astăzi voi mai căuta imagini libere.— Ionutzmovie discută 19 februarie 2010 21:24 (EET)
Foarte bună treabă. Nu ştiu de care am mai avea nevoie. Poate de cele din albumul „Communist Memorial” pentru că sunt la Muzeul Militar unde fiecare fotografie costă. —Andreidiscuţie 19 februarie 2010 21:41 (EET)
Am mai găsit încă o sursă de imagini libere (vezi aici). Cătările mele nu-s în zadar.— Ionutzmovie discută 22 februarie 2010 16:28 (EET)
Am găsit o galerie cu imagini libere ale senatorilor aici. Nu prea ştiu cine este prin acele imagini. Te poţi ocupa tu de ele dacă doreşti.— Ionutzmovie discută 25 februarie 2010 17:24 (EET)
O să mă uit pe ea. —Andreidiscuţie 25 februarie 2010 18:07 (EET)
M-am uitat puţin şi am luat vreo 2 imagini, dar nu prea am timp să mă ocup de procesarea şi transferul imaginilor. Dacă vrei să identifici persoanele de acolo, ei sunt toţi membri ai comisiilor de cultură din Cameră şi Senat. Ai numele lor şi nişte poze aici şi aici. —Andreidiscuţie 26 februarie 2010 09:18 (EET)
Cum arată e-mailul pe care ar trebui să-l trimit unui proprietar de site (imagini) pentru a permite utilizarea liberă (ca imaginea de la Carmen Şerban)?— Ionutzmovie discută 26 februarie 2010 18:36 (EET)
Nu cred că există unul standard. Dacă vrei să trimiţi, cred că e mai bine să compui tu unul. Ai grijă să clarifici ce este licenţa CC-BY-SA-3.0 (nu doar că permite utilizarea la Wikipedia, ci că eliberează spre utilizare liberă). Pentru poza cu Carmen Şerban nu a trebuit să scriu decât un singur e-mail în care am explicat asta pe scurt—persoana în cauză deja încărcase imaginea, dar nu trecuse licenţa (sau trecuse UC fără justificare). —Andreidiscuţie 27 februarie 2010 01:59 (EET)

Imagine Akosfalva

[modificare | modificare sursă]

Salve!

Am luat-o de la wikipedia maghiara (http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:%C3%81kosfalva_templom.jpg). Din pacate nu m-am prea descurcat cu licenta.

BTW, cum trebuie facut ca sa iau imagini inter-wikipedii? Ce licenta are Panoramio? Compactforever Discuţie 19 februarie 2010 15:39 (EET)

Eduardo Palomo

[modificare | modificare sursă]

Buna seara,

Site-ul www.corazon-salvaje.ro si, implicit, forumul www.corazon-salvaje.ro/forum imi apartin, iar textul afenert biografiei lui Eduardo Palomo este conceput de mine. Prin urmare, drepturile de autor sunt ale mele si presupun, ca in acest mod, le pot transcrie si pe Wikipedia fara a mai intampina probleme in postarea lor.

Multumesc, Gillda Popescu (pgillda)

Aveţi instrucţiuni în îndrumarul acesta, pe care vă rog să le urmaţi pentru a clarifica situaţia drepturilor de autor. —Andreidiscuţie 19 februarie 2010 21:16 (EET)
Buna ziua. Am transmis deja email la adresa: info-ro@wikipedia.org, mentionand cele necesare chiar de vineri, 19.02.2010, cand am primit primul mesaj legat de faptul ca acest articol apare si pe site-ul meu (http://corazon-salvaje.ro/Eduardo%20Palomo.html), insa nu am primit niciun raspuns pana astazi (21.02.2010). Ce as mai putea face in acest caz? Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs prompt.

Drapelul kosovar

[modificare | modificare sursă]

Salut, Andrei! Aş dori să retragi articolul Drapelul kosovar la propuneri de calitate. Am observat că are mai multe şanse sa fie Articol bun decât de calitate. Mulţumesc! --Radudiscuţie 21 februarie 2010 01:13 (EET)

hello ،i want to give user:surena on Romanian wiki for merge my account on Wikipedia، please Usurpation user:surena for me-thanks--Passrain (discuţie) 22 februarie 2010 10:10 (EET)

Thanks--Surena (discuţie) 7 martie 2010 19
03 (EET)

Întâlnire, 27 martie 2010

[modificare | modificare sursă]

Salut. În întâlnirea ce se prefigurează la finalul lui martie aş dori să finalizăm procedura de înfiinţare a Asociaţiei Wikimedia România. În acest sens m-aş bucura să-ţi exprimi punctele de vedere cât priveşte subiectele discutate la Wikipedia:Întâlniri/Bucureşti5. Toate bune. --Rebel 23 februarie 2010 04:20 (EET)

Drepturi de autor

[modificare | modificare sursă]

Uite o chestie interesantă. Conform Capitolului 10, Articolul 85, Paragraful 2 din Legea drepturilor de autor "Nu pot beneficia de protecţia legală a dreptului de autor fotografiile unor scrisori, acte, documente de orice fel, desene tehnice şi altele asemenea". Mai pe româneşte, ai voie să fotografiezi scriţele tehnice ale clădirii, dar nu ai voie să fotografiezi clădirea. Pare o prostie. Şi în această ordine de idei, care-i treaba cu schiţele tehnice ale unor case (luate din cărţi). Pot fi reproduse? --Cezarika1 24 februarie 2010 11:47 (EET)

În sensul legii citate, o clădire este o operă de arhitectură, nu un simplu proiect ingineresc; astfel, un blueprint al unei clădiri nu se califică drept simplu desen tehnic. Distincţia este similară cu cea între o scrisoare şi manuscrisul unei nuvele. Operele de arhitectură sunt explicit protejate de lege. —Andreidiscuţie 24 februarie 2010 12:06 (EET)

Simplu, ce se înţelege prin operă de arhitectură? Clădiri, drumuri, poduri, viaducte, tunele, pasaje rutiere, ce anume. Şi încă ceva, se pot copia dintr-o carte contemporană planuri ale unor clădiri mai vechi de 100 de ani. Autorii planurilor nu sunt şi arhitecţii construcţiei. --Cezarika1 24 februarie 2010 12:19 (EET)

În general, orice astfel de construcţie este considerată operă de arhitectură; tot ce poate fi operă de arhitectură de regulă chiar este; chiar şi unele lucruri la care nu te-ai aştepta: de exemplu, arhitectura Turnului Eiffel este DP fiindcă Eiffel a murit în 1923, dar iluminatul lui pe timp de noapte este considerată o altă operă de design şi este protejată de legea drepturilor de autor. La a doua întrebare, dacă planurile respective sunt libere, reproducerea lor într-o carte contemporană poate fi preluată, după cum arată cazul Bridgeman Art Library v. Corel Corp.. —Andreidiscuţie 24 februarie 2010 13:30 (EET)

Eşti bun să rezolvi asta? Eu nu mă pricep. Mulţumesc. -- Victor Blacus (discuţie) 24 februarie 2010 17:49 (EET)

Salut. Am nevoie de ceva ajutor. La articolul România la Jocurile Olimpice de iarnă din 1988 apar faţă de varianta în limba engleză nişte probleme la cutie. Mai exact, este vorba de steagul care apare. Mă poţi ajuta cu modificarea formatului, a.î. să apară la cutie, steagul ţării din perioada respectivă şi nu cel actual? Mulţumesc anticipat. --Cezarika1 25 februarie 2010 09:50 (EET)

OK, cred că am rezolvat pentru România, se pare. Pentru alte ţări, va fi nevoie de modificarea formatului Country flag alias corespunzător, după modelul formatului {{Country flag alias România}}. —Andreidiscuţie 25 februarie 2010 10:25 (EET)
Mulţumesc. --Cezarika1 25 februarie 2010 10:31 (EET)

Merci pentru ajutor, am să caut să evit pe viitor astfel de redenumiri --Leopardul (discuţie) 26 februarie 2010 15:42 (EET)

Blochează-l pe Secretomania (discuţie) ştergerea conţinutului a mai multor pagini. Le-am restaurat eu. Mulţumesc.— Ionutzmovie discută 26 februarie 2010 16:26 (EET)