Sari la conținut

Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

Kelly Brianne Clarkson (n. ) este o cântăreață de muzică pop rock, compozitoare și ocazional actriță americană.

Clarkson a obținut un contract cu casa de discuri RCA Records în anul 2002, după ce a devenit câștigătoarea primului sezon al emisiunii American Idol. Un an mai târziu a început comercializarea albumului de debut al artistei, intitulat Thankful. Acest material discografic a fost comercializat pe plan mondial în aproximativ 3 milioane de exemplare.

Cel de-al doilea album al cântăreței, Breakaway a fost lansat în ultima parte a anului 2004. Acest produs a transformat-o pe Clarkson într-una din cântărețele cele mai de succes, discul fiind premiat de șase ori cu discul de platină în S.U.A..

Odată cu lansarea celui de-al treilea album din carieră, intitulat My December în anul 2007, Clarkson a adoptat un stil muzical influențat puternic de muzica rock. Discul nu s-a bucurat de un succes comercial marcant, reușind însă să treacă pragul de 2 milioane de exemplare vândute.

Cel de-al patrulea album de studio, intitulat All I Ever Wanted, a fost lansat la data de 6 martie, 2009 și a avut un impact impresionant asupra industriei muzicale din S.U.A., fiind comercializat în peste 255,000 de exemplare în săptămâna lansării. Cel de-am cincilea album, Stronger (2011), a câștigat Premiul Grammy pentru cel mai bun album vocal pop, fiind singura cântăreață care primește acest premiu de două ori.

Vocea cântăreței a fost acreditată de către criticii muzicali drept una dintre cele mai bune de pe scena internațională a muzicii. Răsplata prestației muzicale de calitate a lui Kelly Clarkson este reprezentată de cele 2 premii Grammy câștigate dintr-un număr total de 4 nominalizări ale cântăreței. Pe plan mondial, interpreta a vândut peste 19 milioane de albume, dintre care 12 milioane de copii vândute sunt doar ale albumului Breakaway.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
19 iunie:
Julius și Ethel Rosenberg

Alte aniversări: 18 iunie19 iunie20 iunie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.